papahlamidas Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Φίλε στρώσου διάβασε και δώσε ξανά. Εγώ τελείωσα ΤΕΕ πληροφορικής ΙΕΚ πληροφορικής και έκανα και μια ιδιωτική σχολή για δίκτυα υπολογιστών Cisco (CCNA) για να μπορώ να δουλέψω στον τομέα της πληροφορικής. Για εμένα είναι καλύτερα γιατί πολύ απλά όπως λες και εσύ δεν την πάλευα αλλά τουλάχιστον προσπάθησα και έβγαλα ένα 13 στης πανελλήνιες από το ΤΕΕ άλλο που είναι αδύνατον να πας οπουδήποτε με τέτοιο βαθμό από ΤΕΕ. Επίσης να ξέρεις ότι τις γνώσεις που θα πάρεις σε ένα πανεπιστήμιο δεν θα τις βρεις τσάμπα ΠΟΥΘΕΝΑ! Τώρα εάν πας πανεπιστήμιο για τουρισμό (όπως κάνουν οι περισσότεροι) τότε φίλε να βγεις στην αγορά εργασίας το συντομότερο γιατί πρώτα από όλα τα πτυχία ο άλλος θα κοιτάξει την προϋπηρεσία και εάν έχει να διαλέξει ανάμεσα σε εσένα με 4 χρόνια προϋπηρεσία και κάποιον που δεν έχει προϋπηρεσία αλλά μόλις πήρε ένα πτυχίο με κάλο βαθμό από το πανεπιστήμιο πίστεψε με εσένα θα πάρει... γιατί θα γνωρίζεις το αντικείμενο καλύτερα και θα στοιχίσεις (τουλάχιστον αρχικά) λιγότερα.
Alchemist` Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει περάσει σε όλους η ιδεολογία ότι πρέπει να σπουδάσουν κάτι... Πήγαινε αν θες στρατό (κάνε την θητεία σου δλδ), και μετά μόλις γυρίσεις πάρε ένα δάνειο, πάρε τις επιδοτήσεις ως νέος επιχειρηματίας, και άνοιξε μια επιχείρηση... Υπάρχει ρίσκο βέβαια, αλλά αν πετύχεις, θα βγάλεις αρκετά χρήματα, περισσότερα πιστεύω αν περάσεις στο ΑΕΙ Χ, τμήμα μπουρδολογίας... Πάρα πολύ καλά λευτά επίσης θα βγάλεις αν γίνεις υδραυλικός, ή ηλεκτρολόγος όπως προαναφέρθηκε... Περιζήτητο επάγγελμα. Άλλη μια εναλακτική που έχεις είναι το ΕΠΟΠ. Αυτά μπόρεσα να σκευτώ... Υ.Γ. Δεν έχω κάνει βέβαια τίποτα από αυτά... φοιτητής είμαι, αλλα πραγματικά πιστεύω με όλα όσα έχω δει, οτι δεν χρειάζεται να σπουδάσεις για να πετύχεις στη ζωή σου, οι σπουδές είναι απλά ένας από τους πολλούς δρόμους.
papahlamidas Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει περάσει σε όλους η ιδεολογία ότι πρέπει να σπουδάσουν κάτι... Πήγαινε αν θες στρατό (κάνε την θητεία σου δλδ), και μετά μόλις γυρίσεις πάρε ένα δάνειο, πάρε τις επιδοτήσεις ως νέος επιχειρηματίας, και άνοιξε μια επιχείρηση... Υπάρχει ρίσκο βέβαια, αλλά αν πετύχεις, θα βγάλεις αρκετά χρήματα, περισσότερα πιστεύω αν περάσεις στο ΑΕΙ Χ, τμήμα μπουρδολογίας... Πάρα πολύ καλά λευτά επίσης θα βγάλεις αν γίνεις υδραυλικός, ή ηλεκτρολόγος όπως προαναφέρθηκε... Περιζήτητο επάγγελμα. Άλλη μια εναλακτική που έχεις είναι το ΕΠΟΠ. Αυτά μπόρεσα να σκευτώ... Υ.Γ. Δεν έχω κάνει βέβαια τίποτα από αυτά... φοιτητής είμαι, αλλα πραγματικά πιστεύω με όλα όσα έχω δει, οτι δεν χρειάζεται να σπουδάσεις για να πετύχεις στη ζωή σου, οι σπουδές είναι απλά ένας από τους πολλούς δρόμους. Αυτά να τα διαβάζουν μερικοί γονείς που πρήζουν τα παιδιά τους να σπουδάζουν...
Praetorianos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει περάσει σε όλους η ιδεολογία ότι πρέπει να σπουδάσουν κάτι... Πήγαινε αν θες στρατό (κάνε την θητεία σου δλδ), και μετά μόλις γυρίσεις πάρε ένα δάνειο, πάρε τις επιδοτήσεις ως νέος επιχειρηματίας, και άνοιξε μια επιχείρηση... Υπάρχει ρίσκο βέβαια, αλλά αν πετύχεις, θα βγάλεις αρκετά χρήματα, περισσότερα πιστεύω αν περάσεις στο ΑΕΙ Χ, τμήμα μπουρδολογίας... Πάρα πολύ καλά λευτά επίσης θα βγάλεις αν γίνεις υδραυλικός, ή ηλεκτρολόγος όπως προαναφέρθηκε... Περιζήτητο επάγγελμα. Άλλη μια εναλακτική που έχεις είναι το ΕΠΟΠ. Αυτά μπόρεσα να σκευτώ... Και τι θα πει ο κοινωνικός περίγυρος? Πως θα έχει η μαμά μούτρα να αντικρύσει τους γείτονες όταν ο γιος της κυρα Σούλας πέρασε Μπουρδολογία μαζί με άλλους 10000 υποψήφιους (αφού όλοι κάπου πρέπει να χωρέσουν) ενώ ο κανακάρης της δεν τα κατάφερε? Ας δοκιμάσει για δικηγόρος/δάσκαλος, άσχετα ότι τώρα αντιστοιχούν 1 δικηγόρος για κάθε 2 έλληνες και οι μισοί απόφοιτοι πανεπιστημίων ελπίζουν να απορροφηθούν από το έρμο το δημόσιο για καθηγητιλίκι. Στρατιώτης/Ηλεκτρολόγος/Υδραυλικός? Ισχύουν τα ίδια, δεν έχει κοινωνικό status μην χ3σω.. Και μετά όταν βγουν/βγούμε όλοι και δεν βρίσκουμε δουλειά φταίνε πάλι οι άλλοι. Το ξερό μας δεν έκοψε ότι στην Ελλάδα δεν γίνεται να υπάρχουν άπειροι μεταλλειολόγοι/πληροφορικάριοι/φιλόσοφοι κτλ, ότι σχεδόν οι μισές σχολές πρέπει να έχουν δικαιώματα για δάσκαλοι, και παλαιότερα να μπαίνουν στην ΑΝΩΤΑΤΗ εκπαίδευση παιδιά απλώς γράφοντας το όνομα στις πανελλαδικές. Αλλά είπαμε απολυτήριο Πανεπιστημίου να 'ναι, να χουμε για κορνίζα..
Ma3str0 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Και τι θα πει ο κοινωνικός περίγυρος? Πως θα έχει η μαμά μούτρα να αντικρύσει τους γείτονες όταν ο γιος της κυρα Σούλας πέρασε Μπουρδολογία μαζί με άλλους 10000 υποψήφιους (αφού όλοι κάπου πρέπει να χωρέσουν) ενώ ο κανακάρης της δεν τα κατάφερε? Ας δοκιμάσει για δικηγόρος/δάσκαλος, άσχετα ότι τώρα αντιστοιχούν 1 δικηγόρος για κάθε 2 έλληνες και οι μισοί απόφοιτοι πανεπιστημίων ελπίζουν να απορροφηθούν από το έρμο το δημόσιο για καθηγητιλίκι. Στρατιώτης/Ηλεκτρολόγος/Υδραυλικός? Ισχύουν τα ίδια, δεν έχει κοινωνικό status μην χ3σω.. Και μετά όταν βγουν/βγούμε όλοι και δεν βρίσκουμε δουλειά φταίνε πάλι οι άλλοι. Το ξερό μας δεν έκοψε ότι στην Ελλάδα δεν γίνεται να υπάρχουν άπειροι μεταλλειολόγοι/πληροφορικάριοι/φιλόσοφοι κτλ, ότι σχεδόν οι μισές σχολές πρέπει να έχουν δικαιώματα για δάσκαλοι, και παλαιότερα να μπαίνουν στην ΑΝΩΤΑΤΗ εκπαίδευση παιδιά απλώς γράφοντας το όνομα στις πανελλαδικές. Αλλά είπαμε απολυτήριο Πανεπιστημίου να 'ναι, να χουμε για κορνίζα.. Ωραία λογική, από έτσι μην σκοτιζόμαστε, να παρατάμε το σχολείο μετά το γυμνάσιο και ότι βρέξει ας κατεβάσει.... Ξέρεις, δεν σπουδάζουν όλοι για να μην γελιοποιηθούν στον κοινωνικό περίγυρο, η γνώση είναι δύναμη και αυτά περί κονωνικού status θα πρέπει να τα πείς σε αυτούς που δεν καταδέχονται να εργαστούν οικοδομή, υδραυλικοί κτλπ και καταφεύγουν σε δουλειές τύπου μπάρμαν κτλπ.
pappous_soulis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί του λέτε να ξαναδώσει. Για να βρίσκεται στα 8500 θα υπάρχει κάποιος λόγος,και σίγουρα δεν φταίνε μόνο τα μαθηματικά κατεύθυνσης που βάλανε φέτος. Και πες ότι πάει καλύτερα,πόσο καλύτερα θα πάει? Άντε να φτάσει τα 12000 μόρια και να μπει σε κανα τελειωμένο ΤΕΙ. Οι επιλογές σου κατα τη γνώμη μου είναι είτε ιδιωτικό ΙΕΚ,είτε να πας κατ'ευθείαν για δουλειά. :/
De@th L0rd Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Άντε να φτάσει τα 12000 μόρια και να μπει σε κανα τελειωμένο ΤΕΙ. Κι εγώ με 12000 πέρασα αλλά το ΤΕΙ μόνο τελειωμένο δεν είναι, γιατί έχει απαιτήσεις από 16 και πάνω γιατί μόνο τέτοιοι μαθητές την παλεύουν κάπως άνετα.Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο, ο βαθμός αρκετές φορές ουδεμία σχέση δεν έχει με την δυσκολία μιας σχολής.Παίζει ρόλο και πόσοι την δηλώνουν Και να μην βάζουμε μόνο την δυσκολία των μαθημάτων αλλά και την κομπλεξική νοότροπία του εκάστοτε "καθηγητή" του δημοσίου.Όποιος έχει περάσει από σχολές θετικών επιστημών ειδικά καταλαβαίνει για τι μιλάω.
Praetorianos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Ωραία λογική, από έτσι μην σκοτιζόμαστε, να παρατάμε το σχολείο μετά το γυμνάσιο και ότι βρέξει ας κατεβάσει.... Ξέρεις, δεν σπουδάζουν όλοι για να μην γελιοποιηθούν στον κοινωνικό περίγυρο, η γνώση είναι δύναμη και αυτά περί κονωνικού status θα πρέπει να τα πείς σε αυτούς που δεν καταδέχονται να εργαστούν οικοδομή, υδραυλικοί κτλπ και καταφεύγουν σε δουλειές τύπου μπάρμαν κτλπ. Φυσικά και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που διαβάζουν για επιπλέον γνώσεις και σε αυτούς που μπήκαν στο Πανεπιστήμιο επειδή έτσι γούσταραν το αντικείμενο και θέλουν να μάθουν πέντε πράγματα πάνω σε αυτό. Αναφέρομαι σε αυτούς που μπαίνουν όπου κάτσει προκειμένου να καμαρώνουν οι γονείς ότι πέρασε σε πανεπιστήμιο το παιδί αλλά μετά κλαίγονται γιατί δεν μπορούν να βρουν δουλειά. ΟΚ μαγκιά σου να θες να σπουδάσεις πχ (μην με φάτε, παράδειγμα) φιλοσοφία αλλά μετά μην απορείς γιατί δεν μπορείς να βρεις δουλειά σαν δάσκαλος. Το ίδιο με 1002 άλλα επαγγέλματα. Φυσικά αυτά με τους υδραυλικούς/ηλεκτρολόγους το είπα για πλάκα και μάλλον δεν το κατάλαβες. Όλοι λένε πως οι υδραυλικοί βγάζουν τα περισσότερα λεφτά αλλά κανείς δεν πάει/ δεν αφήνει το παιδί του να γίνει.
Lomar Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 @pappous_soulis τελειωμένο αει με 17.5κ μόρια είναι και το χρηματοοικονομικό στο παμακ, ενας φίλος μου είναι εκεί 6ο εξάμηνο και τα μαθήματα δεν καταλαβαίνει πως τ περνάει, μπορεί σαν πανεπιστήμιο να έχει καλό πρόγραμμα σπουδών (αυτό δεν το ξέρω), αλλά το γεγονός και μόνο οτι άσχετα άτομα έχουν τις προοπτικές να το τελειώσουν σχεδόν στην ώρα τους πιστεύω λέει πολλά για τις ικανότητες του κόσμου που βγαίνει απο εκεί, έστω το 20% να το έχει τελειώσει έτσι, τότε 1 στους 5 αποφοίτους του θα σου κλείσει το μαγαζί (χοντροκομμένα μιλώντας). επίσης τει αυτοματισμού θεσσ, όταν έδινα το 2005, ήταν σχολή στα 12.8κ μόρια περίπου και όμως όσοι μπαίνουν σε αυτή και καίγονται μετα στα plc, χωρίς πτυχίο γίνονται περιζήτητοι (ούτως ή άλλως, το πτυχίο τους δεν τους εξασφαλίζει σοβαρά εργασιακά δικαιώματα), αυτό ούτε οι γιατροί, ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι οικονομολόγοι θα το γνωρίσουν ποτε στην προ-πτυχιακή ζωή τους, εκτός και αν είναι prodigy.
Alchemist` Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Και τι θα πει ο κοινωνικός περίγυρος? Πως θα έχει η μαμά μούτρα να αντικρύσει τους γείτονες όταν ο γιος της κυρα Σούλας πέρασε Μπουρδολογία μαζί με άλλους 10000 υποψήφιους (αφού όλοι κάπου πρέπει να χωρέσουν) ενώ ο κανακάρης της δεν τα κατάφερε? Ας δοκιμάσει για δικηγόρος/δάσκαλος, άσχετα ότι τώρα αντιστοιχούν 1 δικηγόρος για κάθε 2 έλληνες και οι μισοί απόφοιτοι πανεπιστημίων ελπίζουν να απορροφηθούν από το έρμο το δημόσιο για καθηγητιλίκι. Στρατιώτης/Ηλεκτρολόγος/Υδραυλικός? Ισχύουν τα ίδια, δεν έχει κοινωνικό status μην χ3σω.. Και μετά όταν βγουν/βγούμε όλοι και δεν βρίσκουμε δουλειά φταίνε πάλι οι άλλοι. Το ξερό μας δεν έκοψε ότι στην Ελλάδα δεν γίνεται να υπάρχουν άπειροι μεταλλειολόγοι/πληροφορικάριοι/φιλόσοφοι κτλ, ότι σχεδόν οι μισές σχολές πρέπει να έχουν δικαιώματα για δάσκαλοι, και παλαιότερα να μπαίνουν στην ΑΝΩΤΑΤΗ εκπαίδευση παιδιά απλώς γράφοντας το όνομα στις πανελλαδικές. Αλλά είπαμε απολυτήριο Πανεπιστημίου να 'ναι, να χουμε για κορνίζα.. Καταρχάς τα περι κοινωνικού περιγύρου/status εγώ τουλάχιστον τα θεωρώ βλακείες... Το status ενός ανθρώπου καθορίζεται (για μένα πάντα) από τον χαρακτήρα και το ήθος του, όχι τι δουλειά κάνει... Αλλά ακόμη και αν το πάρεις έτσι, ο ηλεκτρολόγος θα έχει καλύτερο status όταν έχει τακτοποιηθεί και βγάζει καλά λεφτά εδώ και καιρό, σε σχέση με τον γιο της κυρά Σούλας που έχει πτυχείο μπουρδολογίας και παραμένει άνεργος εδω και 200 χρόνια... Και φυσικά δεν βλέπω κανέναν λόγο για να έχει π.χ. ο γιατρός (ή ο δικηγορος ή ο οποιοσδήποτε) καλύτερο status από εμενα, εσένα ή τον οποιονδήποτε... σχεδόν κατα κανόνα πρόκειται για απατεώνες που κοροιδεύουν/εκμεταλεύονται κοσμάκι και δημόσιο για το προσωπικό τους συμφέρον...
NemeSis1990 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Χαίρομαι για την ανταπόκριση όλων σας. Περιμένω προτάσεις για ΙΕΚ κοντά στο σπίτι μου ή και για εξωτερικό σε γειτονική μας χώρα μιας και δε με παίρνει παραπάνω.
Alchemist` Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Χαίρομαι για την ανταπόκριση όλων σας. Περιμένω προτάσεις για ΙΕΚ κοντά στο σπίτι μου ή και για εξωτερικό σε γειτονική μας χώρα μιας και δε με παίρνει παραπάνω. Μετά το ΙΕΚ τι? Τα σκέφτηκες όλα διεξοδικά και πήρες αυτή την απόφαση? Ή απλώς θες τώρα να πας κάπου για να μη σε ζαλίζει π.χ. η μάνα σου και μετά βλέπουμε? Δεν θέλω να σε προσβάλλω, απλά ψάξε θα έλεγα όλες τις εναλακτικές, τις επιλογές και τους δρόμους που ανοίγονται σε κάθε περίπτωση και μετά αποφάσισε... Κ αυτό γιατί προσωπικά δεν βλέπω το ΙΕΚ σαν καλή λύση...
NemeSis1990 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Μετά το ΙΕΚ τι? Τα σκέφτηκες όλα διεξοδικά και πήρες αυτή την απόφαση? Ή απλώς θες τώρα να πας κάπου για να μη σε ζαλίζει π.χ. η μάνα σου και μετά βλέπουμε? Δεν θέλω να σε προσβάλλω, απλά ψάξε θα έλεγα όλες τις εναλακτικές, τις επιλογές και τους δρόμους που ανοίγονται σε κάθε περίπτωση και μετά αποφάσισε... Κ αυτό γιατί προσωπικά δεν βλέπω το ΙΕΚ σαν καλή λύση... Ναι, κάπως έτσι… Γιαυτό έκανα αυτό το topic, για να με βοηθήσετε να πάρω κάποιες σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μου.
DarkOrion Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 επίσης τει αυτοματισμού θεσσ, όταν έδινα το 2005, ήταν σχολή στα 12.8κ μόρια περίπου και όμως όσοι μπαίνουν σε αυτή και καίγονται μετα στα plc, χωρίς πτυχίο γίνονται περιζήτητοι E, μα βέβαια. Πόσοι είναι αυτοί που ξέρουν να χειρίζονται plc στην ελλάδα? Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι...
Lomar Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 DarkOrion η ειρωνία δεν καταλαβα που αποσκοπει. αυτοματιστές γενικότερα βρίσκουν δουλειά (επαναλαμβανω αυτοι που καίγονται με τα μαθήματα της σχολής), αλλά στην ελλάδα τα χρήματα που παίρνουν είναι για τον μέσο όρο αρκετα, αλλά σε σύγκριση με τη δουλειά, το ωράριο και το τελικό κέρδος για τον εργοδότη είναι ελάχιστα. anyway, NemeSis1990 τελικά ασχολήθηκες καθόλου με προγραμματισμό; στο σχετικό πανελλήνιο μάθημα των αλγορίθμων πως τα πήγες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.