i_a_s Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 μάλιστα... και κάτι άλλο, το γεγονός οτι τα dell μπορει να τα προσαρμόσει κάποιος.. αυτό σημαίνει οτι μπορούν να αναβαθμιστούν κιόλας? Δηλαδή.. αυριο, μεθαύριο, μπορω να βάλω άλλο επεξεργαστη, ή κάρτα γραφικών κλπ? επισης, δε θυμάμαι το όνομα κατι νέων σουπερ επεξεργαστων που θα βγουν... ξέρετε ποτε θα λανσαριστουν και αν όντως θα ειναι πολύ ανώτεροι απο τους υπάρχοντες? ευχαριστώ για την υπομονή σας να απαντάτε..
alex2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Haha μπορείς σε παρακαλώ να μας δώσεις κανένα link για το τι χρειάζεται η κάρτα γραφικών στο render? Γιατί από όσο γνωρίζω (μπορεί να κάνω και λάθος) για την μετατροπή του μοντέλου σε εικόνα (render) σχεδόν όλη η δουλειά γίνεται από τον επεξεργαστή και φυσικά την μνήμη.Που ακριβώς χρησιμοποιείται η GPU και γενικότερα η κάρτα γραφικών?(Δεν μιλάμε για gaming ε!) Σε ρωτάω γιατί μπορεί αυτά που έχω διαβάσει από εδώ και από εκεί να είναι μπούρδες,οπότε θα με ενδιέφερε να μάθω αυτό που λες. Edit: Τρία μηνύματα στο ίδιο λεπτό....LOL
disqualified Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 τα laptop ειναι αναβαθμισημα κυριως σε σκληρο και σε ram, υπο προυποθεσεις και επεξεργαστη αλλα δε συμφερει ποτε. Για καρτα γραφικων ειναι κατα 99% αδυνατο οποτε μην εχεις στο μυαλο σου κατι τετοιο. Αν ψαχνεις κατι αναβαθμησιμο ευκολα παρε desktop Ασε τωρα ο,τι ακους για super επεξεργαστες και λοιπα και παρε ο,τι χρειαζεσαι τωρα ο,τι ακους αλλωστε αφορα μαλλον desktop pc
haHa Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Η καρτα γραφικων δεν αλλαζει σχεδον σε κανεναν φορητο. Αυτα που αλλαζουν ειναι ο σκληρος ,φυσικα οι μνημες και ο επεξεργαστης με κοπο.(χανοντας φυσικα την εγγυηση και γενικοτερα δεν αξιζει τον κοπο,μιας και οι πιο καινουριοι πιθανοτατα δεν θα μπαινουν) Οι νεοι επεξεργαστες που θα βγουν απο μεσα Ιουλιου(τα πρωτα μηχανηματα απο Αυγουστο θα τους εχουν), ανηκουν στην νεα πλατφορμα(επεξεργαστης/μητρικη/μνημες/ασυρματη καρτα δικτυου) της intel: montevina platform Οι διαφορες στις επιδοσεις δεν θα ειναι τιποτα το τρομερο.
haHa Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Haha μπορείς σε παρακαλώ να μας δώσεις κανένα link για το τι χρειάζεται η κάρτα γραφικών στο render? Γιατί από όσο γνωρίζω (μπορεί να κάνω και λάθος) για την μετατροπή του μοντέλου σε εικόνα (render) σχεδόν όλη η δουλειά γίνεται από τον επεξεργαστή και φυσικά την μνήμη.Που ακριβώς χρησιμοποιείται η GPU και γενικότερα η κάρτα γραφικών? Σε ρωτάω γιατί μπορεί αυτά που έχω διαβάσει από εδώ και από εκεί να είναι μπούρδες,οπότε θα με ενδιέφερε να μάθω αυτό που λες. Πχ δες εδω(στο πλαισιο 3D Application Performance, οπου εχει τις επιδοσεις των καρτων γραφικων σε διαφορες γνωστες επαγγελματικες εφαρμογες οπως 3d studio max, maya 3d κλπ): http://www.nvidia.com/object/IO_11761.html#mobile
alex2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Sorry αλλά είναι η τρίτη φορά που κάνω edit αυτό το post. Συγνώμη που γίνομαι πριξαρχ%%% αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο η διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιείται και που ακριβώς χρησιμεύει η κάρτα και όχι τόσο οι στεγνές επιδόσεις. Και άλλο Edit: Τι εννοώ...αυτές οι τιμές που έχει εκεί είναι δοκιμασμένες (πρόσεξε τα μικρά γραμματάκια) με 3 GHz Quad Core Xeon πράγμα που υποδηλώνει ότι και ο επεξεργαστής κάποιον ρόλο παίζει. Επίσης δεν βλέπω να λέει κάπου τι σημαίνουν αυτά τα νούμερα....έχεις καμία ιδέα αν έχει κάποια σχέση με το ίδιο το render?
i_a_s Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 χμμ.. το ήξερα οτι γενικα τα λαπτοπ δεν αναβαθμιζονται αλλά ειπα μπας και... ναι, όντως και εγω μπερδευομαι με το αν ειναι κάρτα γραφικών ή ο επεξεργαστης που κανει τη δουλεια στο render.. αλλά μιας και όλα περνανε απο τον επεξεργαστη (αν δε κάνω λάθος) τότε μάλλον και αυτος όσο πιο δυνατός, τόσο το καλύερο φανταζομαι. οσον αφορά την αγορά, πιστευεται οτι στη dell μπορω να πετυχω καλύτερη τιμή απο το να ψαξω σε καταστήματα υπολογιστών (μιας και ειναι οι προμηθευτες)?
alex2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 χμμ.. το ήξερα οτι γενικα τα λαπτοπ δεν αναβαθμιζονται αλλά ειπα μπας και... ναι, όντως και εγω μπερδευομαι με το αν ειναι κάρτα γραφικών ή ο επεξεργαστης που κανει τη δουλεια στο render.. αλλά μιας και όλα περνανε απο τον επεξεργαστη (αν δε κάνω λάθος) τότε μάλλον και αυτος όσο πιο δυνατός, τόσο το καλύερο φανταζομαι. οσον αφορά την αγορά, πιστευεται οτι στη dell μπορω να πετυχω καλύτερη τιμή απο το να ψαξω σε καταστήματα υπολογιστών (μιας και ειναι οι προμηθευτες)? Πάρε τηλέφωνο δεν έχεις κάτι να χάσεις...και εγώ έτσι το παρήγγειλα. Όσο για το render και εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου για την χρήση της κάρτας...αλλά πιστεύω ότι σίγουρα επεξεργαστής/μνήμη παίζουν σημαντικότατο ρόλο.
haHa Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Ρε παιδια κανεις δεν ειπε οτι ενας πιο γρηγορος επεξεργαστης δεν θα βοηθησει, αλλα στα 3d σχεδιαστικα προγραμματα την διαφορα την κανει η γρηγορη καρτα γραφικων. Σκεφτειτε οτι πχ στο πινακακι, ολες οι μετρησεις εγιναν στο ιδιο ακριβως συστημα, με ιδιο επεξεργαστη και διαφορετικη καρτα γραφικων. Ομως βλεπουμε διαφορα στις επιδοσεις ως και 3 φορες πανω!! Ολα αυτα μονο απο διαφορετικη καρτα γραφικων. Ακριβως οπως συμβαινει και με τα παιχνιδια.
alex2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Η ερώτηση είναι στο render ποια είναι η διαφορά. Γιατί ουσιαστικά απεικόνιση κατά την διαδικασία δεν υπάρχει...και αναρωτιέμαι ποιος είναι ο ρόλος στην καθαρή επεξεργασία του render. Ρωτάω γιατί αυτά τα νούμερα μπορεί να σημαίνουν κάτι τελείως διαφορετικό...ίσως σε κάποια δυνατότητα αυτών των 3D εφαρμογών που ο φίλος μας δεν χρειάζεται καθόλου.Δεν είμαι και εγώ μέντορας τέτοιων εφαρμογών αλλά επειδή τυχαίνει στην οικογένεια να υπάρχουν δύο αρχιτέκτονες έχω δει πολλά render σε διαφορετικά μηχανήματα. Και ενδεικτικά να πω ότι όταν είχε χαλάσει η κάρτα γραφικών σε έναν υπολογιστή(σχετικά παλιό) του βάλαμε μία παλιά κάρτα που είχαμε (GeForce MX...δεν θυμάμαι ακριβώς πια MX) και στο render δεν είδαμε καμία διαφορά.
haHa Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Παιδια μιλαμε για 3d render, οχι για απλο autocad. Σκεφτειτε οτι 3d studio max, maya 3d κλπ τρεχουν σε opengl ή direct3d.
alex2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Εγώ πάντως όταν αναφέρθηκα σε render μίλαγα για 3D studio και όχι για AutoCad.
i_a_s Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Haha.. παρεξήγηση, δεν ειπα οτι τα παντα τα κανει ο επεξεργαστης... απλα εχω μπερδευτει καθως όποιο γνωστο έχω ρωτήσει περι του θέματος, άλλος μου λεει καρτα γραφικών και άλλος για επεξεργατση και έχω μπερδευτει... Μελετάω το πίνακα που παρέθεσες να βγάλω κάποια άκρη. 3d εφαρμογή που χρησιμοποιώ ειναι το Rhinoceros (μοιαζει καπως σε λογικη με AutoCAD)με renderer το Vray. Επίσης περιστασιακά χρησιμοποιώ Premier για video editing και Flash για παρουσιάσεις.. προγράμματα σαν το Corel, Photoshop δε τα αναφέρω καθως δε νομίζω να έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.
haHa Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Κοιταχτε και εδω ενα τεστ: http://www.hothardware.com/Articles/ATI_FireGL_V7600_512_MB_Workstation_Graphics_Card/?page=4 Δεν εχω τρεξει προσωπικα καποιο απο τα προγραμματα(δεν ασχολουμε με 3d rendering), αλλα απο γνωστους μου γνωριζω ποσο σημαντικη ειναι μια καλη καρτα γραφικων.. Αλλωστε για αυτο οι καλες-επαγγελματικες καρτες γραφικων (nvidia quadro και ati firegl) κοστιζουν ως και 2000+ ευρω! Eδω μερικες πληροφοριες για αυτες τις καρτες: http://www.cad2.com/graphics_cards/index.htm ...Both the ATI FireGL & NVIDIA Quadro Graphics cards have similar hardware features to that of their consumer based cousins (to help reduce manufacturing + R&D costs etc), however they are radically different it terms of power and offer unique OpenGL & DirectX programmability that enables them to unleash ultimate application performance (Autodesk Inventor, 3D Studio Max, Viz, Maya, Bentley Microstation, Dassault Catia, Solidworks, Navisworks, UGS Solidedge, NX, I-Deas, Team Center, PTC Pro Engineer, Newtek Lightwave, Maxon Cinema4D, Avid SoftImage XSI and many more) and provide 100% ISV certification for the ultimate graphics workstation experience. Τωρα δεν ξερω για τα προγραμματα που τρεχεις αν υποστηριζουν επιταχυνση απο την καρτα γραφικων κλπ, αλλα οπως βλεπεις γνωστα προγραμματα επιταχυνονται απο την καρτα γραφικων ,ειδικα απο τις επαγγελματικες!
haHa Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Haha.. παρεξήγηση, δεν ειπα οτι τα παντα τα κανει ο επεξεργαστης... απλα εχω μπερδευτει καθως όποιο γνωστο έχω ρωτήσει περι του θέματος, άλλος μου λεει καρτα γραφικών και άλλος για επεξεργατση και έχω μπερδευτει... Παντως σκεψου οτι ο επεξεργαστες των φορητων απο τη φυση τους δεν μπορουν να κανουν μεγαλη διαφορα(πχ πανω απο 30%) Σκεψου οτι ενας σχετικα φθηνος επεξεργαστης Τ8100 στα 2.1GHz δεν εχει πανω απο 30% διαφορα στις επιδοσεις με τον πανακριβο Τ9500 στα 2.6GHz . Ενω στις καρτες γραφικων βλεπουμε πολυ μεγαλυτερες διαφορες(για μικροτερες διαφορες χρηματων).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.