i_a_s Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Αν και στην αρχη έψαχνα περισσότερο τη σειρα α300 της toshiba (α300-13c ή a300-15d) όταν τα είδα απο κοντά τα βρήκα λιγο too much εμφανισιακα. Μου είχαν πει βέβαια και για τα dell τα οποία τα σνομπαρα, αλλά μες στην απογοήτευσή μου μπηκα στο site Της dell και ιδίως η σειρα vostro μου άρεσε πάρα πολυ. Ομωςμ καθώς άσχετος γεικότερα με τα λαπτοπ και ειδικότερα το περίεργο καθεστος της dell σε θέματα λιανική πώλησησης έχω να κανω κάποιες ερωτήσεις. α. Τη Vostro, μπορει κάποιος να τη βρει σε κάποιο κατάστημα? Σε online ερευνα που έκανα μόνο τα latitude και το xps βρηκα β. Ποια η βασική διαφορά κάθε σειρας? Πανω κάτω στο configuration, δε βρηκα κάποια διαφορά μεταξύ των σειρων μιας και μπορεις να προσαμρόσεις το μηχάνημα στα μέτρα σου.. γ. Ενθουσιάστηκα με τις αναλύσεις των οθονών (ιδίως αυτη η 1900...) έχετε κάποια κριτική ? δ. Η τιμη απο το ελληνικό site της dell για τα vostro και latitude με χαρακτηριστικα που έβαλα (για 15αρα οθονη παντα) όπως 2.4 επεξεργαστη, τη 1900αρα οθόνη, 4g μνήμη έβγαινε γυρω στα 1900 ευρω (με φπα) και για τα 2 ( Δεν ειναι λίιιιιιγο υπερβολικό? Α! ειχα βαλει και την 3ετη εγγυηση Onsite βέβαια... βασικά δε 8α ήθελα να ξεφύγω απο τα 1500. Υπάρχει καποιο κατάστημα που να εξειδικεύεται στα dell και να έχει ολες τις σειρές σε κάποια ανατγωνιστηκη τιμή? ε. Η αξιοπιστία εχω ακούσει ειναι καλή.. ισχύει? Η αντιπροσωπεία ειναι αξιόπιστη? ζ. Αν έχετε κάποια πρόταση για καποιο συγκεκριμένο dell ευπρόσδεκτη. Οι εφαρμογες που χρησιμοποιω ειναι κυρίως σχεδιαστικών προγραμμμάτων (και 3d οπως Rhinoceros) που καμια φορά μπορει να ειναι απαιτητικά σε θέματα rendering.... o toshiba 4ετίας που έχω τωρα σέρνεται και μάλιστα μου κανει κάποια κόλπα τελευταια όπως το να σβήνει στα μεσα ενος rendering. Δε με ενδιαφερουν ταινιες/παιχνίδια. Η λειτουργία του θα ειναι δουλεια/ιντερνετ και θα ειναι σε λειτουργία περίπου 12 ωρες καθε μέρα. Το ξερω ενα deskτοp θα ηταν καλύτερο αλλα καθώς μετακινουμαι συχνα χρειάζομαι φορητό. Σας ευχαριστώ για όποια πληροφορία
haHa Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Χαλαρα latitude με quadro καρτα γραφικων για τετοιες δουλειες!(cad προγραμματα) Ή ακομα καλυτερα dell precision.. Σαν ενναλακτικη δες και αυτα: HP Compaq 8510w C2-D 2.5 GHz/2048 MB/15.4"/200GB KE186EA HP Compaq 8510w C2-D 2.6 GHz/2048 MB/15.4"/200GB KE187EA Eιναι και αυτα με 3 χρονια εγγυηση, εχουν μαλιστα γρηγορο σκληρο στις 7200 στροφες, υψηλη αναλυση και καρτα γραφικων Nvidia Quadro FX 570M (οτι πρεπει για cad προγραμματα ,καλυτερη και απο αυτες των latitude,vostro,precision). Tελος,ωραια η αναλυση 1920x1200, χωρανε πολλες παλεττες κλπ, αλλα σε 15.4" οθονη πιθανον να ζοριστεις λιγο γιατι τα γραμματα θα φαινονται αρκετα μικρα. Ισως καλυτερα να ειναι να προτιμησεις αναλυση 1680x1050 ή 1440x900. Με τιποτα βεβαια 1280x800 για την δουλεια που το θελεις, γιατι δε θα χωραει τιποτα. Υ.Γ.: Κοιτα και σε 17" αν δε σε ενοχλει το λιγο μεγαλυτερο βαρος...
Draculina Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Τα vostro & latitude ειναι επαγγελματικά, ο xps home/multimedia. Vostro μπορείς να βρεις στην Oktabit, έτοιμα μηχανάκια όμως, για custom δεν ξέρω.. Latitude + precision δεν έχω δει πουθενα, μόνο από τη dell λογικά... Τα vostro τα αναβαθμίσαν πολύ πρόσφατα, και βελτιώθηκαν αρκετά, ειδικά ως προς τη σχεδίαση και αισθητική τους. Οι τιμές στο σαιτ είναι όντως τσιμπημένες, πρέπει να τους πάρεις 1 τηλέφωνο και να σου κάνουν κάποια προσφορα - καλύτερη τιμή. Για απαιτητικό 3D πας precision>latitude>vostro θα έλεγα... Το σαιτ δεν είναι πάντα ενημερωμένο, τηλεφωνικά θα σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες και επιλογές για τη σύνθεση κάθε μηχανήματος. Το service, τουλάχιστον μέχρι πρότινος ήταν απλά το καλύτερο...Τώρα αν άλλαξε κάτι με τη λιανική και τις νέες πολιτικές... Λιανική δεν έχω πάρει ποτέ, αλλά για πανεπιστημιακή παραγγελία που συννενοήθηκα με τη Dell απευθείας ήταν αψογοι, το ίδιο και στο service που χρειαστήκαμε. PS: τα compaq που προτάθηκαν παραπάνω είναι τρομερά μηχανάκια!! Έτσι όπως έχει η κατάσταση με το service, τις τιμές και τη γενικότερη αξιοπιστία του μηχανήματος Dell/Compaq είναι μονόδρομος για τα επαγγελματικά (επιφυλάσσομαι για thinkpad, δεν έχω εμπειρία στη lenovo εποχή..)
i_a_s Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Haha, να πω την αλήθεια μου άρεσε πιο πολυ το vostro (πολυ απλο και όμορφο design). Οσον αφορά το θέμα της κάρτας γραφικών, δεν αναφέρει τίποτα στο site και στο configurator παλι δε δίνει καμία επιλογή... anyway, θα το ψάξω και θα ζητήσω quadro Οσο για τα hp/comapq, τι να πω βρε παιδιά αλλά πριν 4 χρονια που τα είχα δει τα μηχανήματα ήταν άθλια. Βεβαια τώρα μπορει να ειναι καλύτερα και εδω στο φορουμ βλεπω πολλους να τα προτιμούν... δε ξέρω... Η αντιπροσωπία γενικά τι λέει? Αν ειναι να παω στα >1500 ευρω (τόσο ειδα κανουν τα Hp που λες) τοτε θα παω σίγουρα dell... Draculina, μαλλον έχεις δίκιο και θα πρεπει να τους παρω τηλ. Μηπως αν πέρναγα απο τα κεντρικά να ήταν καλύτερα? Δέχονται πελάτες εκει ή ειναι μόνο γραφεία? Στο πανεπιστήμιό μου ειχαμε deskτοπ dell οπότε μάλλον για να τα προτιμούν τεχνολογικά πανεπιστήμια πρεπει να ειναι καλά Οσο για το service εχω ακούσει πολύ καλά λόγια σε διάφορες χώρες οπότε και αυτό ειναι στα πολύ θετικά της εταιρίας....
Draculina Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Εγώ είμαι ΑΠΘ/Θεσσαλονίκη οπότε αναγκαστικά τηλεφωνικά μίλησα!! Από κοντά δεν ξερω τι γίνεται..Μάλλον μόνο γραφεία. Πλέον μονο Dell παραγγέλνουμε, κανένα παράπονο, ούτε από desktop/workstation ούτε από laptop. Πριν κάνεις οτιδήποτε ή αποφασίσεις οτιδήποτε κάντους 1 τηλέφωνο, πες τους τι θέλεις, αν έχεις επαγγαλματικό ΑΦΜ κτλ και θα σε καθοδηγήσουν. Η εταιρία περνάει μεταβατική φάση με τις πωλήσεις, οπότε για να είσαι σίγουρος μόνο απευθείας συνεννόηση! PS: Για xps θα το σκεφτόμουν με αυτά που διαβάζω, για την οθόνη τους ειδικά... Τα επαγγελματικά τους όμως , δλδ τα vostro, latitude, precision που συζητάμε είναι άριστα ποιοτικά. Και οπωσδήποτε να πάρεις την εγγύηση για 3 χρόνια next business day.
disqualified Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 εχω vostro αγορασμενο πριν ενα χρονο και ειναι πραγματικα πολυ καλο μηχανημα αν και λιγο πιο χοντρο και βαρυ απο τα υπολοιπα, δνε ξερω αν εχει αλλαξει. Επειδη εχουν αλλαξει πραγματα και εχει μπει η dell στη λιανικη δεν ξερω αν ισχυει πλεον configuration μεσω τηλ ή mail Προτεινω και εγω κατι σε quadro εφοσον χρησιμοποιεις 3d Επισης καλυτερα με 17αρα οθονη για τη δουλεια που κανεις Οι τιμες που βγαινουν στο site δεν ισχυουν, η κανονικη τιμη ειναι παντα πιο κατω Το HP compaq και εμενα μου αρεσει παρα πολυ (εχει λιωσει ο haHa να το προτεινει) service απο dell δε μου εχει χρειαστει ακομα για να σου πω.
Draculina Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Χεχε, ξέρω, ήταν όντως κάπως χοντρουλά!Τώρα τα ανανέωσαν!! Δεν είδα ακόμα από κοντά τα καινούρια...Περιμένουμε 1 στη σχολή, με 17αρα οθόνη..
disqualified Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Χεχε, ξέρω, ήταν όντως κάπως χοντρουλά!Τώρα τα ανανέωσαν!!Δεν είδα ακόμα από κοντά τα καινούρια...Περιμένουμε 1 στη σχολή, με 17αρα οθόνη.. λογικα θα ειναι ιδια με τα νεα Inspiron που ειναι ακριβως το ιδιο σασι αλλα σε ασημι, τα εχω δει και λογικα θα ειναι ιδια
haHa Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 ... Το HP compaq και εμενα μου αρεσει παρα πολυ (εχει λιωσει ο haHa να το προτεινει) ... Ε , σε 17" δυσκολα θα βρεις καλυτερο με τετοια τιμη ,ποιοτητα και εγγυηση! Παντως για τον φιλο που σκεφτεται την αγορα , να δωσει βαρος στην αναλυση και αν γινεται να παει σε 17". Αλλιως αν μεινει σε 15.4" να αποφυγει την 1280x800 και να παει σε 1440x900 ή σε 1680x1050. Η 1920x1200 πιστευω πως θα κουραζει σε 15.4" . Επισης αν η δουλεια σου απαιτει συχνα 3d rendering κλπ, τοτε θα πρεπει να παρεις λαπτοπ με καλη καρτα γραφικων. Ο χρονος ολοκληρωσης του rendering με μια καλη επαγγελματικη καρτα γραφικων μπορει να πεσει και στο μισο!! Τα vostro για τετοιες δουλειες θα ελεγα να το ξεχασεις..Aσε που δεν ειναι τιποτα τρομερο απο πλευρας ποιοτητας, αν το συγκρινεις με ibm thinkpad, hp compaq, dell precision. Καλυτερα precision ,αντε latitude ή διαφορετικα hp compaq ή ibm. (ουσιαστικα μονο dell , hp compaq και ibm βαζουν επαγγελματικες καρτες γραφικων) Πχ δες και αυτο: http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_197&products_id=9713
i_a_s Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Σας ευχαριστώ όλους, το κάθε ένα ξεχωριστα για τις πληροφορίες/γνωμες. Μολις μου έκλεισε το μηχανημα στα μουτρα πάλι... μαλλον θερμοκρασια και τα φανακια πρεπει να κανουν τη δουλεια.. θα δούμε. Θα τα κοιταξω τα μοντέλα που προτείνετε.. σας ευχαριστώ! Οσον αφορά την οθόνη, δε θα παω σε 17αρα για πολλους και διάφορους λόγους. Η 15αρα που δουλευω τωρα ειναι σχετικα οκ. Ομως έχετε δίκιο για την ανάλυση και θα προσανατολιστω σε 1440.. Τα ibm μου τα προτεινει ο φίλος που μου ειπε για τα dell (αυτος φανατικος ibm) αλλά δεν ειμαι τόσο φανατικός . Πολυ hardcore για τα γουστα μου. Τα dell φαίνονται η χρυσή τομή. Και ιδίως οι νεες σειρές ειναι και όμορφες. Λιγο έχω μπερδευτει με τις εγγυήσεις... άλλη ειναι η 3ετης γενικη εγγύηση και άλλη ειναι αυτη που σε κελυπτει για unexpected damages και κλοπή? merci και πάλι
disqualified Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 την εγγυηση για damage και λοιπα την πληρωνεις extra λογικο δεν ειναι???
haHa Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Παντως , τα dell latitude 15.4" εχουν για καρτα γραφικων την Intel GMA X3100 ή την nVidia Quadro NVS 140M (ιδια σχεδον με nVidia 8400m gs απλα με καποιες εξτρα επαγγελματικες δυνατοτητες) Το dell vostro 15.4" εχουν για καρτα γραφικων την Intel GMA X3100 ή την nVidia 8400m gs . Τα dell precision 15.4" εχουν για καρτα γραφικων την Quadro FX 360M (ιδια σχεδον με nVidia 8400m gs και την Quadro NVS 140M απλα με καποιες ακομα περισσοτερες εξτρα επαγγελματικες δυνατοτητες) Εδω γενικοτερα οι επιδοσεις των διαφορων καρτων γραφικων: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html?&doom3=&fear=&or=&search=&sort=3dmark06 Οποτε απο αποψη επιδοσεων, ισως ειναι καλυτερα να διαλεξεις το dell xps 1530 , που εχει την nVidia 8600m gt .(για ακομα καλυτερες επιδοσεις κοιτας σε ibm thinkpad ή hp compaq)
i_a_s Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Haha, Ευχαριστώ για το λινκ ... βεβαια ψιλοχάθηκα... . Και ι φίλος μου το xps1530 μου προτείνει αλλά να πάρει! ειναι το πιο άσχημο dell!!! Ξερω, ξερω, οι harcore κομπιουτεραδες θα με λιθοβολήσουν αλλά .... Η κάρτα του xps1530 ομως απο οτι ειδα εχει μνήμη 256 όταν άλλα έχουν 512... αυτό δεν ειναι μειονέκτημα?? Επίσης, που θα πρεπει να ρίξω το βαρος? Σε καρτα? Σε επεξεργαστή (δηλαδη και ενας 2.2 ειναι οκ ή πρεπει να παω σε 2.5, 2.6 ?)
haHa Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Haha, Ευχαριστώ για το λινκ ... βεβαια ψιλοχάθηκα... . Και ι φίλος μου το xps1530 μου προτείνει αλλά να πάρει! ειναι το πιο άσχημο dell!!! Ξερω, ξερω, οι harcore κομπιουτεραδες θα με λιθοβολήσουν αλλά .... Η κάρτα του xps1530 ομως απο οτι ειδα εχει μνήμη 256 όταν άλλα έχουν 512... αυτό δεν ειναι μειονέκτημα?? Επίσης, που θα πρεπει να ρίξω το βαρος? Σε καρτα? Σε επεξεργαστή (δηλαδη και ενας 2.2 ειναι οκ ή πρεπει να παω σε 2.5, 2.6 ?) Οχι μην σε απασχολει η μνημη της καρτας γραφικων. Η 8400m gs ειναι τοσο αργη, που δεν προλαβαινει ουτε τα 256mb να γεμισει..Κανονικα 128MB της αρκουν,τα υπολοιπα ειναι εντυπωσιασμο, για αυτο τα εχουν βαλει. Το βαρος για την δουλεια που το θελεις να το ριξεις στην καρτα γραφικων. Απο επεξεργαστη και ο Τ8300 στα 2.4GHz μια χαρα ειναι και δεν ειναι ακριβος....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.