caution Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Έχω ακονίσει κατσαβίδια, πολύμετρα και το ANTEX μου είναι καυτό! Ο ασθενής είναι ένα 400αρι μούφα τροφοδοτικό και η διάγνωση θορυβώδες 12αρι fan. Προτεινόμενη αντιμετώπιση, αντικατάσταση με καινούριο αθόρυβο 12αρι και ίσως σύνδεση του εν σειρά με αντίσταση για μόνιμη μείωση των στροφών του (θέλω <20db ντε και καλά!). Το ερώτημα μου είναι λίγο γενικόλογο: Έχετε κάποια συμβουλή / πρόταση / οδηγία πριν προχωρήσω; Αν ναι μοιραστείτε τες...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Προσεξε να αντικαταστησεις τον ανεμιστηρα με αλλον ιδιου παχους γιατι εαν ειναι πιο παχυς δε θα μπαινει. Επισης μετρησα ποσα βολτ δινει το τροφοδοτικο για τον ανεμιστηρα του, ενδεχεται ηδη να δινει λιγοτερα απο 12 για να ριχνει στροφες. Μη το αφησεις πολλη ωρα χωρις ανεμιστηρα, ισα ισα να δεις τα βολτ. Α και ΜΗΝ το αγγιξεις. Μονο τα πλαστικα των καλωδιων που θα πειραξεις θα αγγιξεις. Και συμβουλη: Μολις μετρησεις τα βολτ, μη κλεισεις το τροφοδοτικο, βγαλτο απο τη μπριζα κατευθειαν γιατι ενδεχεται να εχει ακομα μετα το κλεισιμο κανενα στατικο φορτιο πουθενα... Μη σε εκτιναξει τπτ...
caution Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Όταν το PSU δεν είναι πάνω σε mainboard και το βάζω στη πρίζα για να "πάρει μπροστά" πρέπει στην κεντρική πλεξούδα (αυτή του mainboard) να βραχυκυκλωθούν δύο pin άλλα δεν θυμόμουν ποια: Η απάντηση εδώ --> http://modtown.co.uk/mt/article2.php?id=psumod Thanx για τα tips GeorgeMan!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Πρασινο (ή γκρι) με οποιοδηποτε μαυρο. Επρεπε να ρωταγες Α και οχι ''μετρησα ποσα βολτ'' αλλα -> μέτρα ποσα βολτ (ουτε δυσλεξια να χα ελεος...)
lion2486 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Εγώ έκανα κάτι άλλο με το δικό μου. Έβαλα ένα πιο αθόρυβο ανεμιστιράκι και έκανα και μια τρύπα από κάτω και έβαλα άλλο ένα να φυσάει πάνω στις ψύκτρες. Αποτέλεσμα: μείωσα το θόρυβο μειώνοντας και στα 2 τις στροφές κοντα στο μισό, και καλύτερη ψύξη από πρίν (εννοείται λιγότερος θόρυβος).
caution Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Λοιπόν μέτρηση σε σειρά με το fan 0,025 Ampere. Μέτρηση παράλληλη με το fan 11,25 Volts. Έβαλα και μια αντίσταση 300Ω στη σειρά και έχω: V=I*R=0.025*300=7.5 Volts! (7,2 δείχνει το πολύμετρο) Λοιπόν το PSU είναι πλέον πρακτικά αθόρυβο! Δεν ακούγεται ΤΙΠΟΤΑ. Δεν ξέρω αν είναι 0db αλλά σε απόλυτα αθόρυβο χώρο και πάνω του να ακουμπήσεις το αυτί σου τίποτα! Και το νέο fan έχει σαφώς καλύτερο air-flow... Mοντάρω και είμαι έτοιμος! (BTW σωστός ο lion2486... δεν το είχα σκεφτεί!)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Φτανει να χωραει και η ψυκτρα του επεξεργαστη απο κατω (π.χ. η δικια μου η Thermalright με τη καμια δε θα χωρουσε). Πολυ πολυ ωραια λοιπον! 0dB δεν υπαρχει ομως χιχ
caution Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 0 db μόνο με fanless PSU αλλά είναι άτοπο αφού το υπόλοιπο σύστημα έχει κάποια (ήσυχα) fans και σκληρούς. Αν ένας ψίθυρος υποτίθεται ότι είναι 16db για το PSU μου υπολογίζω ~12db που θα "καπελώνεται" από το CPU cooler που "στα χαρτιά" είναι 19db και πλέον είναι το πιο "θορυβώδες" part στο case μου! Οπότε η εγχείρηση θεωρείτε απόλυτα επιτυχημένη, κόστισε <10 ευρώ και χάρηκα πολύ με το DIY σκηνικό... Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους αρκεί να έχετε βασικές γνώσης ηλεκτρονικών για την ασφάλειά σας κυρίως. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ;-)
gallaki Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Γιατί δέν παραθέτεις και φωτογραφίες να δουμε πως το έκανες να μαθαίνουμε και οι καινούργιοι??
caution Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Γιατί δέν παραθέτεις και φωτογραφίες να δουμε πως το έκανες να μαθαίνουμε και οι καινούργιοι?? Δίκιο έχεις άλλα δεν το σκέφτηκα εγκαίρως (πριν από λίγο έκλεισα και το κουτί)... Πάντως αν ψάξεις στο google υπάρχουν αρκετοί οδηγοί με φωτογραφίες για να σε βοηθήσουν! Αν στο μέλλον ξαναμοντάρω κάτι υπόσχομαι να παραθέτω φωτογραφίες.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δες φιλε γαλλακι πως εχω καταντησει εγω ενα τροφοδοτικο (pc βασικα) στο κοκκινο λινκ της υπογραφης μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.