Προς το περιεχόμενο

Απορία για External Hard Disk

marios_21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση-διευκρίνιση σχετικά με τους εξωτερικούς σκληρούς δισκους. Eαν τους τοποθετησουμε επάνω στο pc ή εάν τους ακουμπήσουμε επάνω σε κάποια συσκευή VIDEO (ναι από εκείνες τις παλιές με τις βιντεοκασσέτες... :-) ) , ή γενικότερα επάνω σε κάποια συσκευή που έχει μαγνητικό πεδίο, υπάρχει περίπτωση να επηρρεάζεται η απόδοση τους, να υπερθερμένονται, ή και ακόμη χειρότερα να υπάρξει απώλεια δεδομένων?

'Η καμμία σχέση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει.

Δημοσ.

δυσκολα δεν ειναι ισχυρα τα μαγνητικα πεδια αυτα, αν σκεφτεις κιολας οτι οι σκληροι ειναι μεσα στους υπολογιστες με τροφοδοτικα μεσα και λοιπα καλωδια...

Δημοσ.

Ωραία δηλαδή να μην ανησυχώ που τους έχω τοποθετήσει επάνω σε video!

Έγινε, ευχαριστώ για την απάντηση! :-)

Δημοσ.

?

εγώ πάντως την έχασα την μπάλα.

ΚΑΙ με τον disqualified, που αν κρίνω από την απάντησή του, ΜΑΛΛΟΝ νόμισε ότι ρωτάς αν επηρεάζονται οι ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΣΕΤΕΣ (...εγώ πάλι νομίζω ότι ρώτησες αν επηρρεάζονται οι ΔΙΣΚΟΙ ; !) - αλλά και με την σύνταξη της απάντησής του...

Επίσης, δεν είμαι σίγουρος ότι σου απάντησε αυτό που εσύ νόμισες ( ; ) και χάρηκες....

Τεσπα για τους δίσκους :

α) αν όπου τους ακουμπάς, "καίει"...λογικό είναι να δεχτούν την θερμοκρασία αυτή. Επίσης αν εκεί που τους ακουμπάς, κλείνει πιθανώς κάποιο άνοιγμα του κουτιού για να "αναπνέει" ο δίσκος, ακόμα χειρότερα.

β)...το "καλύτερο" είναι ν' ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ να βάζεις (έστω εξωτερικό) δίσκο κοντά/πάνω σε συσκευές, λόγω ακριβώς των μαγνητικών πεδίων, για να μην παίξει κανένα data corruption (θέμα "απόδοσης" δε νομίζω να υπάρχει). Εκτός κι αν σου αρέσει το vivere pericolosamente (αλλά μετά μην χτυπάς τον colosamente σου κάτω που έγινε ζημιά).

Δημοσ.

β)...το "καλύτερο" είναι ν' ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ να βάζεις (έστω εξωτερικό) δίσκο κοντά/πάνω σε συσκευές, λόγω ακριβώς των μαγνητικών πεδίων, για να μην παίξει κανένα data corruption (θέμα "απόδοσης" δε νομίζω να υπάρχει). Εκτός κι αν σου αρέσει το vivere pericolosamente (αλλά μετά μην χτυπάς τον colosamente σου κάτω που έγινε ζημιά).

Τώρα που το λες, μπορεί αρκετά από τα data του να πηγαίνουν λάθος, αλλά νομίζω πως όλα αυτά έχουν κάποιο error correction, οπότε λόγω παρεμβολών, στη χειρότερη των περιπτώσεων άντε να δει χαμηλότερα data rates...

Η ζέστη ωστόσο είναι Θέμα...

Επίσης μην βάλεις το Δίσκο μέσα σε κάνα Woofer, Ηχείο, κτλ, γιατί μαζί με τη Subιά θα την ακούσουν και τα δεδομένα σου!

:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Δημοσ.
Τώρα που το λες, μπορεί αρκετά από τα data του να πηγαίνουν λάθος, αλλά νομίζω πως όλα αυτά έχουν κάποιο error correction, οπότε λόγω παρεμβολών, στη χειρότερη των περιπτώσεων άντε να δει χαμηλότερα data rates...

?

Δεν είμαι ειδικός, αλλά το μόνο που μπορεί να γίνει είναι το όποιο άσχετο μαγνητικό πεδίο να αλλοιώσει τις υπάρχουσες εγγραφές στον τάδε σκληρό.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Ήδη τους μετέφερα γιατι δεν έχω καμμιά όρεξη να χαθούν τα δεδομένα! :-)

Δημοσ.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο παιδιά για να διευκρινιστεί πλήρως το ζήτημα? Έαν τους τοποθετήσουμε επάνω στα κουτιά τους δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα ετσι? Και επίσης ο ένας έχει βάση για να στέκεται "όρθιος" :-D. Αυτό παίζει κανένα ρόλο εάν δλδ είναι τοποθετημένοι κάθετα ή οριζόντια? 'Η αυτό είναι άνευ σημασίας?

Δημοσ.
Να ρωτήσω και κάτι άλλο παιδιά για να διευκρινιστεί πλήρως το ζήτημα? Έαν τους τοποθετήσουμε επάνω στα κουτιά τους δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα ετσι? Και επίσης ο ένας έχει βάση για να στέκεται "όρθιος" :-D. Αυτό παίζει κανένα ρόλο εάν δλδ είναι τοποθετημένοι κάθετα ή οριζόντια? 'Η αυτό είναι άνευ σημασίας?

1.Εννοιείς άν τους τοποθετήσεις πάνω στο χαρτοκούτι που ειχε μεσα τον σκληρό ?

Μπα δεν πιστεύω!:-)

2.Αν είναι μαμίσιος σαν αυτόν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301738 και δεν την έχεις βάλει εσύ οχι δεν υπαρχει πρόβλημα αλλά αν την έβαλες εσύ δεν θα είναι και το καλύτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...