Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με θύρες USB μητρικής.

vzl13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε όλους.Έχω ένα PC 9 μηνών με τη μητρική ASUS P5B Deluxe WiFi-AP Edition.Η μητρική δίνει 8 θύρες USB 2.0 αν κατάλαβα καλά από το manual της.Πέρασα στο σύστημα τα XP SP2 PRO.Όποτε συνδέω μια συσκευή που υποστηρίζει USB 2.0,μου βγάζει μήνυμα ότι "this device can perform faster if you connect it to a Hi-Speed USB 2.0 port",δηλ. ότι οι θύρες είναι USB 1.1.Πέρασα το SP3 χωρίς καμιά αλλαγή.Μου έκαναν δώρο μια κάρτα PCI με 4 θύρες USB 2.0,δουλεύουν κανονικά,έκανα τη δουλειά μου,το ξέχασα το θέμα.Πριν λίγες μέρες πήρα δεύτερο σκληρό και πέρασα τα VISTA ULTIMATE και έβαλα και το SP1.Από τότε οι θύρες,στα VISTA,δουλεύουν κανονικά σαν 2.0,με ταχύτητες φοβερές!Στα ΧΡ μιά απ'τα ίδια....Έχετε καμιά ιδέα;Έχω εγκαταστήσει όλα τα updates του chipset από τη σελίδα της ASUS.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Μηπως στο device manager εχει καμια συκευη με κιτρινο ερωτηματικο?Πολυ πιθανο να μην εχουν περαστει οι drivers για τις usb2.κανε δεξι κλικ update drivers και λογικα θα τους περασει.Αν λογικα γινουν πρεπει να εχεις στο Universal serial bus controllers ->usb enhanced host controller που σημαινει οτι ολες οι θυρες δουλευουν ως usb2

Δημοσ.

Στο σημειό που έχει οτυς Usb Controllers δεν έχει κανένα ερωτηματικό.Από τους 2 Usb controllers αναφέρει μόνο στον ένα για enhanced host controller και μ΄νο εκεί οι θύρες αναφέρονται ως Usb 2.0.

Δημοσ.

Δοκίμασε από τον Device Manager να κάνεις Uninstall τους USB controllers και στο καπάκι ένα restart. Έχω λύσει αρκετές φορές προβλήματα USB θυρών έτσι...

Δημοσ.

Φίλε papakatse οι θύρες ήταν τελευταία φορά που κοίταξα ρυθμισμένες σε 480Mbps.Δεν έχω παίξει με το BIOS από τότε.Θα το κοιτάξω πάντως.

Φίλε parsifal έκανα uninstall τον Usb controller όπου οι θύρες δεν έγραφαν δίπλα τους Usb 2.0.Αυτόν με τις 2.0 είπα να μην τον πειράξω,καθότι είναι η κάρτα PCI (έτσι φαντάζομαι).Οι controllers είναι αυτοί οι δύο συνολικά.Δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα δυστυχώς.Πάντως σας ευχαριστώ και τους 2.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...