Προς το περιεχόμενο

Πρωτο review HD4870

ikaruga24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ρε παιδιά στο call of duty η 4870 σε crossfire κάνει scale πάνω απο 100% είναι αυτο δυνατόν από 55,7 -> 118,4 :confused:

Πιθανολογώ ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με scaling το οποίο έχει σχέση και με τη γενικότερη πλατφόρμα, pcie / ram /cpu etc.

Δημοσ.
Πιθανολογώ ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με scaling το οποίο έχει σχέση και με τη γενικότερη πλατφόρμα, pcie / ram /cpu etc.

Σωστά ...δεν το είχα σκεφτεί

Δημοσ.

Το εκπληκτικό πάντως είναι τα αποτελέσματα σε 1680χ1050 (anandtech)

Game/fps

Cards 4870 9800gtx+ gt260 gt280

Crysis 35 31 33 40

Cod4 98 64 84 94

QuakeWars111 75 94 109

Assassinʼs 57 54 54 56

Witcher 58 42 53 60

Bioshock 118 80 93 109

Oblivion 48 47 49 57

H 4870 κερδίζει σε 4 από τα 7 (!)

Εάν υποθέσουμε ότι οι πλειονότητα υπολογιστών που έχουν πουληθεί πρόσφατα έχουν 1680χ1050 είναι εμφανές ότι η 4870 είναι υπεραρκετή.

Η 9800γτχ+ είναι σίγουρα κατώτερη (και αυτή αρκετή τη θεωρώ)

Η 260 καθαρά κατώτερη και αυτή – και για τα λεφτά της… άστα

Η 280 στη συγκεκριμένη ανάλυση δεν λέει με την καμία… η δύναμη της 280 άλλωστε φαίνεται σε υψηλότερες αναλύσεις.

Δημοσ.
Το εκπληκτικό πάντως είναι τα αποτελέσματα σε 1680χ1050 (anandtech)

Game/fps

Cards 4870 9800gtx+ gt260 gt280

Crysis 35 31 33 40

Cod4 98 64 84 94

QuakeWars111 75 94 109

Assassinʼs 57 54 54 56

Witcher 58 42 53 60

Bioshock 118 80 93 109

Oblivion 48 47 49 57

H 4870 κερδίζει σε 4 από τα 7 (!)

Εάν υποθέσουμε ότι οι πλειονότητα υπολογιστών που έχουν πουληθεί πρόσφατα έχουν 1680χ1050 είναι εμφανές ότι η 4870 είναι υπεραρκετή.

Η 9800γτχ+ είναι σίγουρα κατώτερη (και αυτή αρκετή τη θεωρώ)

Η 260 καθαρά κατώτερη και αυτή – και για τα λεφτά της… άστα

Η 280 στη συγκεκριμένη ανάλυση δεν λέει με την καμία… η δύναμη της 280 άλλωστε φαίνεται σε υψηλότερες αναλύσεις.

κ σκεψου οτι εχει μονο 250Ε :P

κ η NVIDIA 500+

το ωραιο θα ειναι να δουμε καμια gtx280 με 230Ε !!! :P

τωρα το αν η gtx280 τα παει καλιτερα σε 1920*1200 με ΑΑ κ AF, δε λει κ κατι... μπορει κ να ειναι θεμα drivers....

καινουριες καρτες ειναι ( 4850-4870), δεν εχουν σταθεροποιηθει ακομα απο drivers....

απο ποιο site ειναι αυτα τα specs? εμενα δεν μου εβγαλε τπτ ....

δωσε κανα ling ρε συ...

Δημοσ.

΄Οχι δεν είναι θέμα οδηγών το ότι οι επιδόσεις στην 280 είναι μεγαλύτερες σε πολύ υψηλές αναλύσεις με εξομάλυνση. Είναι θέμα ρυθμών πληρώσεων και εύρους μνήμης τα οποία αμφότερα εξακολουθούν να είναι αρκετά υψηλότερα στην 280.

Δημοσ.
μην το λες, στο review του anandtech 2χ8800GT βγάζουν σε αρκέτα (πλειοψηφία νομίζω) games περισσότερα frames από την 4870

πάντως προσωπικά δεν θα έπαιρνα 2χ8800GT, θα προτιμούσα 4870

Δεν μιλαω απο την αποψη επιδοσεων αυτη τη φορα αλλα οτι συνεπαγετε για να εχεις ενα SLI συστημα. Δεν θελω με τιποτα τα τσιπακια της Nvidia και φανταζομαι πως κανενας λογικος ανθρωπος δεν θα τα θελει επισης απο την στιγμη που υπαρχει εναλακτικη λυση.

Απο το Nforce 4 και μετα τα πραγματα ηταν πολυ χαλια γι αυτο το τσιπακι και βλεπω οτι πηγαμε απο το κακο στο χειροτερο για την σειρα της Nvidia. Ευχαριστω αλλα να μου λειπει. Εξαλου την εχω παραγγειλει κιολας την 4870 :-D Δευτερα θα την εχω στα χερια μου.

• Super Moderators
Δημοσ.

το 790i είναι αρκετά καλό...αλλά η τιμή του είναι απαγορευτική για τους περισσότερους σε συνδιασμό με ddr3

Δημοσ.

παιδία εγώ κατάλαβα ένα πράγμα απο όλο αυτο... αρκετοι λέγανε για κατάρευση τις AMD και ήταν λάθος η ένωση με την ATI και μπλα μπλα μπλα... τώρα έχουνε χεσ@@@ αρκετοί με τα καινούργια προινόντα της (όσο αφορά τις κάρτες γραφικων προς το παρόν) σε σχέση με την απόδοση-τιμή και συζητάνε τώρα αν είναι πιο γρήγορες αυτές της Νvidia και πότε θα βγάλει clockαρισμέμενες ++ και πιο καινούργιες για κερδίσει και πράσινα άλογα... φίλε πλήρωσε 650 euro και συμφωνώ ότι θα έχεις την πιο γρήγορη κάρτα στον κόσμο... και κάνε και ένα quad-sli na πληρώσεις 2500 euro ΜΟΝΟ γραφικά και θα είσαι ''άρχοντας''.

ΜΗΝ τρελαθούμε...

Και ένας σας λέω ακόμη δεν έχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ οσο αφορα την ΑMD.... μιλάω για πιο extreme κάρτες, επειδή αυτές τις 2 που βλέπουμε είναι ένα μικρό δείγμα... και βαστάτε τα βρακ@@ οι Ιntel-fan επειδή το προσεχέσ μέλλον μας επιφυλασσει μεγάλες εκπλήξεις

δεν είμαι φαν καμιάς εταιρίας... δουλέυω pc's με intel-amd-nvidia-ati και είναι αξιόλογες εταιρίες αλλά 'εχω τσαντιστεί με intel-nvidia λόγω των απιστευτων τιμών που βάζουν στα extreme προιόντα τους... και σταματάτε να να κατηγοράτε εταιρίες απειδή δεν ξέρει κανείς τι δουλέωουνε τώρα στα εργαστήρια τους για τα επόμενα χρόνια.... και συγνώμη αν έδωσα μια επηθετική εντύπωση...:devil:

Δημοσ.
Let John-Lamia, speak and enlighten us with his wisdome and IT insights :lol:

While others enlighten us with their accurate use of English...

"wisdome..."

Μάλιστα...

Δημοσ.

Firemas αυτες ειναι οι σκεψεις του μεσου αγοραστη ο οποιος ειναι και ο ποιο σωστος. Κανεις δεν θελει υπερτιμημενες καρτες και να νιωθει οτι εχει πληρωσει τα μαλιοκεφαλα του για να εχει 5 frames παραπανω στην κατηγορια των 70+.

Δημοσ.
While others enlighten us with their accurate use of English...

"wisdome..."

Μάλιστα...

Για διαφώτισε με σε ποιό σύγχρονο λεξικό είδες να γράφεται wisdome το wisdom ακριβώς;

http://en.wikipedia.org/wiki/Wisdom

firemas,

Το μεγαλύτερο προτέρημα του υγιούς ανταγωνισμού είναι ότι από αυτόν επωφελείται κυρίως ο καταναλωτής. ΄Ηταν καιρός να αναθερμάνει λίγο το σκηνικό στην αγορά των γραφικών, γιατί οι ισορροπίες είχαν σπάσει υπερβολικά υπέρ της NVIDIA από την εποχή της R600/G80.

Mην αγχώνεστε αμφότερες εταιρίες ξέρουν πως να αντιδρούν άμεσα όταν αυτό είναι δυνατόν και όχι η NVIDIA δεν είναι από τις εταιρίες που κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια όπως και δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια η AMD μετά την σχετική αποτυχία του R600. Το να κερδίζει πάντα ένας είναι και βαρετό και ενέχει κινδύνους μονοπώλιου.

Δημοσ.

@firemas

Η εξαγορά της Ati ήταν μια πάρα πολύ καλή κίνηση της Amd. Είδαν μπροστά, όπως βλέπει και η Intel και για τον λόγο αυτό θέλει και αυτή να μπει στον χώρο των καρτών γραφικών. Οι gpu θα αποδειχτούν στο προσεχές μέλλον must για τους supercomputers και αργότερα για τους επαγκελματικούς pc, δλδ ξεφεύγουν από τα "στενά" όρια των gaming pc.

Το ατυχές για την amd ήταν ότι η εξαγορά έγινε την περίοδο που τα προιόντα amd - ati ήταν μεταξύ πουθενά και τίποτα! (R600-C2D)

Σίγουρα μια καλή σειρά καρτών γραφικών δεν μπορεί να ξελασπώσει την Amd αλλά της δίνει μια οικονομική ανάσα..

Η nVidia σίγουρα έχει πληγεί αρκετά από τον πόλεμο τιμών που κάνει η Amd και το μέλλον της είναι πολύ αβέβαιο, λόγω της διαμάχης με την Intel...

Είδωμεν....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...