super_Vegeta Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Το μόνο πράγμα που δεν μου άρεσε στην 4870 είναι η σχετικά υψηλή κατανάλωση σε idle που έχει σε συνδιασμό με το powerplay που είπανε ότι η gpu θα κλείνει ενταλώς parts όταν δεν δουλεύει. Ας ελπίσουμε ότι απλά ίσως δεν ενεργοποιήθηκε από τον driver, αλλά και πάλι δεν είναι και κάτι τραγικό (αν και εγώ τελευταία έχω αρχίσει να σκέφτομαι λίγο πράσινα τελευταία) Λέγοντας λίγο πράσινα μην σας πάει το μυαλό σε nvdia ετσι
ikaruga24 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Το μόνο πράγμα που δεν μου άρεσε στην 4870 είναι η σχετικά υψηλή κατανάλωση σε idle που έχει σε συνδιασμό με το powerplay που είπανε ότι η gpu θα κλείνει ενταλώς parts όταν δεν δουλεύει. Ας ελπίσουμε ότι απλά ίσως δεν ενεργοποιήθηκε από τον driver, αλλά και πάλι δεν είναι και κάτι τραγικό (αν και εγώ τελευταία έχω αρχίσει να σκέφτομαι λίγο πράσινα τελευταία) Λέγοντας λίγο πράσινα μην σας πάει το μυαλό σε nvdia ετσι Μπα στο ΠΑΣΟΚ μας πηγε το μυαλο
unstable_hero Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 ελεος πια ολο κ πιο πολλα watt ολο κ πιο πανω οι θερμοκρασιες δηλαδη ετσι οπως παει το πραγμα σε 1-2 χρονια θα εχουμε vga με idle:324watts k 68c , full load:518watts k 109c :lol:
dterzakis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 λεος πια ολο κ πιο πολλα watt ολο κ πιο πανω οι θερμοκρασιες Έτσι είναι αυτά.. αφού θέλουμε κάθε 1-2 χρόνια +100% σε επιδόσεις, μεγαλώνουν οι gpu και οι μνήμες, αυξάνονται τα ρολόγια και τα λοιπά "περιφεριακά" στης κάρτες. Σε αντίθεση με τις cpu όπου το πάνε πιο λάου το θέμα και προλαβαίνουν να ασχοληθούν και με το θέμα της κατανάλωσης
Ailuros Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δεν έχω χρόνο να ψάχνω για ισολογισμούς κτλ. Το θέμα είναι ότι ορισμένοι είναι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό (στην nvidia και όχι μόνο). Με τις 9800* φαίνεται ότι την πάτησαν. Με την 260 το ίδιο… η 8800 δεν βγάζει πλέον ιδιαίτερο κέρδος.Θα περάσουν δύσκολες μέρες… Tόσο εύκολες όπως στο παρελθόν δεν θα είναι όντως οι μέρες τους (στην εποχή G80 ήταν μάλλον περίπατος), αλλά θα θεωρήσω την AMD πάρα πολύ τυχερή αν χτυπήσει το 40% της αγοράς. Στο σημείο ακριβώς που θα αρχίσει η μεταστροφή θα έχει η NV την καινούργια σειρά έτοιμη. Μην υποτιμάτε τόσο την NV ούτε στις εποχές NV3x δεν χτύπησε απώλειες τελικά. Ο κυριότερος μελλοντικός της εχθρός θα είναι η Intel και όχι η AMD. Σε αυτήν την παρτίδα θα δούμε πιθανόν μια γενική αναδιοργάνωση των όρων του παιχνιδιού αν η Intel έχει πάρει την αγορά των γραφικών τόσο σοβαρά όσο τα τεράστια ποσά που σκορπάει.
pnsdls Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 τωρα σοβαρα ισχυει αυτο μπορει να κατεβασει η intel υλοποιηση και αρχιτεκτονικη απο το 0 ειδικα σε highend επιπεδο για να ανταγωνιστει ati kai nvidia??
ikaruga24 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 τωρα σοβαρα ισχυει αυτο μπορει να κατεβασει η intel υλοποιηση και αρχιτεκτονικη απο το 0 ειδικα σε highend επιπεδο για να ανταγωνιστει ati kai nvidia?? Ναι. Εχει κωδικη ονομασια larabee αυτην την στιγμη και θα στοχευει αποκλειστικα high end segment.
unstable_hero Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 καλα η ιντελ εδω κ 10 χρονια εχει βαλθει να μπει στο χωρο τον gpu αλλα ολο εξω μενει!ποιος ξεχναει το 1998 την πρωτη που ειχε βγαλει με το ονομα intel Express 3D AGP i740 με 8 mb κ σαν ασχετος που ημουν τοτε την αγορασα με 28 χιλιαρικα(η riva 128 ειχε 4mb κ απορριφτηκε λογο μικρης ραμ κ η voodo ηταν πανακριβη) ενταξει δεν ηταν κ εντελος χαλια αλλα δεν αξιζε κ τα λεφτα της!
Ailuros Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Ότι και να πείτε για την Intel θα έχετε δίκιο. Η μεγαλύτερή μου ανησυχία με δαύτους είναι οι οδηγοί τους και η ποιότητα απεικόνισης. Πέραν τούτου όμως όποιοι παρακολούθησαν η Intel ψώνισε και ψωνίζει χοντρά από ειδικούς προγραμματιστές (όπως ο Forsyte), εταιρίες δημιουργίας παιχνιδιών μέχρι και τόνους engineers (έχει πάρει τα μεγαλύτερα ταλέντα από το πάλαι ποτέ 3DLabs και ότι έφυγε από την ΑΤΙ) κ.ο.κ. Και ναι τέλη του 2009 αρχές 2010 θα υπάρξει λύση γραφικών με τον προσωρινό κωδικό Larabee από την Intel. Για παιχνίδια δεν ξέρω τι θα κάνει (έχω σοβαρές αμφιβολίες) αλλά στον τομέα GPGPU ενδέχεται να μαμάει και να δέρνει. Και επειδή ακριβώς μοιραία θα μπει στα πόδια της NV όσων αφορά τις εξειδικευμένες επαγγελματικές αγορές γραφικών θα υπάρξει όλος αυτός ο ανταγωνισμός.
.:VenoM:. Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Παιδια η καρτα αυτη θα παιζει το Crysis σε Full αναλύσεις καλύτερα απο μια 9800 GTX η 9800 GX2 ?
super_Vegeta Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Αν αναφέρεσαι στην 4870 (και οχι στο Larabee ) ,παίζει καλύτερα απο τη 9800γτχ και χειρότερα από την 9800γχ2
magnaman Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Αν αναφέρεσαι στην 4870 (και οχι στο Larabee ) ,παίζει καλύτερα απο τη 9800γτχ και χειρότερα από την 9800γχ2 πιθανο c/f με 4870 καλυτερα και απο 9800GX2 η όχι ? αν δεν κανω λάθος σε κάποια φαση θα πέσουν και οι τιμές οποτε θα ειναι αρκετα συμφέρουσα η αγορά δύο τέτοιων καρτών....τι λέτε ?
super_Vegeta Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 πιθανο c/f με 4870 καλυτερα και απο 9800GX2 η όχι ?αν δεν κανω λάθος σε κάποια φαση θα πέσουν και οι τιμές οποτε θα ειναι αρκετα συμφέρουσα η αγορά δύο τέτοιων καρτών....τι λέτε ? Ναι καλύτερα θα πάει, αλλά αν είναι να περιμένεις , περίμενε να βγεί η 4870χ2 τον Αύγουστο ,θα είναι ανώτερη απο 4870 cf
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Ναι καλύτερα θα πάει, αλλά αν είναι να περιμένεις , περίμενε να βγεί η 4870χ2 τον Αύγουστο ,θα είναι ανώτερη απο 4870 cf http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=261611 όχι πάντως σύμφωνα με αυτά που λέει Eddie εδώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.