egalps Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Θυμάμαι όταν ήμουν πιτσιρικάς,περίπου 10 χρόνια πριν ίσως και περισσότερο ,διάβασα σε κάποιο περιοδικό, στη στήλη που είχε με αξιοπερίεργα που έχουν συμβεί στο κόσμο,ότι κάποιος συγγραφέας έγγραψε κάποιο βιβλίο χωρίς να χρησιμοποιήσει το γράμμα "e" καθόλου.Όυτε μία φορά.Φυσικά μου έκανε τρομερή εντύπωση.Αργότερα σκέφτηκα ότι αυτό μάλλον ψέματα είναι και το περιοδικό στο οποίο το διάβασα το έγγραψε ψέματα για να κάνει εντύπωση.Και είχα μείνει με αυτή την αντίληψη. Εχτές λοιπόν ήμουν σ' ένα σπίτι και πως έγινε και το φερε η κουβέντα.Όλοι πιάσαμε τα σχόλια και λέγαμε ο καθένας τα δικά του,με μένα φυσικά να υποστηρίζω ότι δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.Κάναμε μάλιστα και δοκιμές και λέγαμε προτάσεις δικές μας προσπαθώντας να μη χρησιμοποιήσουμε το γράμμα "ε" (το οποίο ας πούμε είναι το αντοίστοιχο "e" στα ελλήνικά).Μέχρι τη δεύτερη-τρίτη πρόταση κάτι κάναμε, μετά τζίφος. Επιστρέφω λοιπόν σπίτι.Και όπως καθόμουν στον υπολογιστή σκέφτηκα να ψάξω για το συγκεκριμένο θέμα στο ίντερνετ.Μπορεί να θεωρούσα κάτι τέτοιο ότι δε μπορεί να γίνει, αλλά σίγουρος δεν ήμουν σε καμία περίπτωση,και ίσως να είχα και μια μικρή αμφιβολία.Έψαξα λοιπόν στο google... Και είχα κάνει λάθος.Το βιβλίο αυτό υπάρχει.Είναι μυθιστόρημα που λέγεται "GADSBY" ,αποτελείται από περισσότερες από 50.000 λέξεις και ο συγγραφέας του ο Ernest Vincent Wright δεν έχει χρησιμοποιήσει καθόλου το γράμμα "e". Συγγνώμη αν σας κούρασα ή αν το θέμα ήδη το γνωρίζετε.Ήθελα να μποιραστώ μαζί σας κάτι που για μένα είναι πολύ εντυπωσιακό.Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.Παραθέτω το link που μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο... http://www.spinelessbooks.com/gadsby/
BLISS Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Στο τελος ομως, εβαλε το ονομα του και χαλασε η σουπα...
GiOrGoSk21 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Όντως απίστευτο ρε...Παίζει όμως να έσπασαν τα νεύρα του τύπου για να το γράψει.Γιατί λογικά εκεί που θα είχε έμπνευση κι έγραφε,όλο και θα του έρχονταν,όχι μια,αλλά εκατοντάδες λέξεις που έχουν μέσα "e" και θα έπρεπε να σταματάει για να σκεφτεί κάποια λέξη συνώνυμη αυτής που είχε το "e" για να την αντικαταστήσει. Στο τελος ομως, εβαλε το ονομα του και χαλασε η σουπα... Χαχα έλεος ρε.Φάνταζεσαι να ξεχάστηκε και να το είδε όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο;Θα πήδαγε στο κενό. Και στην τελική,κάηκε που κάηκε για να γράψει όλο αυτό το απίθανο,ας άλλαζε και το όνομά του.
washcloud Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 ...και δεν είναι και το μόνο... http://en.wikipedia.org/wiki/Lipogram
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.