Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή πλακέτας HDD - εμπειρίες, ό,τι μπορεί να βοηθήσει

Storm1672

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά. Αν ο δίσκος δε φαίνεται πλέον στο BIOS, διατί το κουράζετε ; (...σχεδόν spamming μπορώ να το θεωρήσω εγώ... :ρ )

Κι όπως λέει το (άτυχο) παλληκάρι, τον controller του κουτιού είναι που βλέπει το pc ως συσκευή. Με (πεθαμένο) ή χωρίς δίσκο εντός.

Απλά ευχηθείτε του καλή τύχη στην απόπειρα μεταμόσχευσης.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εννοείται ότι εφόσον δεν βλέπει το bios το δίσκο, δεν μιλάμε για καμιά προσπάθεια παραπέρα...μόνο για αλλαγή πλακέτας και ο Θεός βοηθός...

Προσοχή η πλακέτα να είναι ακριβώς η ίδια.

Εμένα μου χει δουλέψει η αντικατάσταση 2-3 φορές.

Καλή επιτυχία!

Δημοσ.
κάτσε γιατί όντως μπορεί να κάνω λάθος

τον βλέπει ως εξωτερική usb mass storage device αλλά δεν τον βλέπει στο disk management? πώς γίνεται αυτό?

Αφού ρε άνθρωπα σου λέει ΔΕΝ τον βλέπει από το ΒIOS πώς σκατά περιμένεις να τον δει από τα Windows

Storm1672 αν η πλακέτα είναι ίδια απλά άλλαξέ την και τελείωνε backup στου φίλου σου τα πράγματα όπως είπε και ο washcloud και μετά κάνε την αλλαγή και θα δουλέψουν μια χαρά ΑΝ είναι ίδιοι οι δίσκοι ( μοντέλο/πλακέτα )

Δημοσ.

Thanx guys. Απλά μια ερώτηση για το κατσαβίδι. Πήγα και πήρα απ'τα Praktiker torx αλλά δεν κάνουν. Δεν εφαρμόζει. Μήπως (επειδή είμαι άσχετος κι εγώ) δεν ήξερε και ο τύπος και μου'δωσε ό,τι να'ναι; Είναι σαν allen αυτά που μου'δωσε αλλά δεν εφαρμόζει κανένα. Το ένα κολυμπάει και το αμέσως πιο μεγάλο δε χωράει. Αλλά το βασικό είναι ότι φαίνονται σχεδόν στρογγυλεμένα και όχι με μυτερές άκρες, όπως βλέπω στις βίδες... Τι διάολο;

Ξέρει κανείς ΑΚΡΙΒΩΣ τον τύπο του κατσαβιδιού που χρειάζεται;

Δημοσ.

τα μεγέθη είναι λίγο περίεργα για να μην μπορούμε να πάμε όλοι στο πράκτικερ να ανοίγομε δίσκους δεν θα τα βρεις παντού εγώ έχω τέτοια κατσαβίδια αλλά δεν θυμάμαι από πού τα πήρα ο τύπος που πήρες αυτός έιναι απλά πρέπει να βρεις το σωστό μέγεθος

Δημοσ.
Αφού ρε άνθρωπα σου λέει ΔΕΝ τον βλέπει από το ΒIOS πώς σκατά περιμένεις να τον δει από τα Windows

ρε αγόρι μου από το bios μπορεί να μην τον δει γιατί είναι χαλασμένο το καλώδιο ενώ ως εξωτερικός να μην έχει κανένα πρόβλημα

υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που πρέπει να σκεφτόμαστε χαλαρώστε λίγο

Δημοσ.

θες να σου κάνω quote όλα τα post του παιδιού ?

είπε

εξωτερικός δεν

εσωτερικός δεν

Bios δεν

Spin δεν

Ρεύμα δεν

διαχείριση δεν

δηλαδή τι άλλο θες για να το καταλάβεις

Δημοσ.

oneofthem : Όλοι καμμιά φορά διαβάζουμε κάτι βιαστικά και μπορεί να μην ξέρουμε και κάποια πράγματα, μέχρι εδώ οκ, αλλά να επιμένεις κι όλας....

Ειπώθηκε πως ο δίσκος δεν διαβάζεται από το BIOS λες για disk management. Toνίζουμε πως αν δεν BIOS, τότε δεν disk management - και μετά το γυρνάς σε πιθανό προβληματικό καλώδιο - ενώ έχει ήδη αναφερθεί πως ΚΑΙ σε εξωτερικό κουτί ο δίσκος είναι ντεντ. Κόλλησες και δεκτό, αλλά από τη μια να λες ότι δε σε καταλαβαίνουμε, από την άλλη πως το παλληκάρι δεν κάνει αυτά οπυ του λες, και τέλος να αναφέρεις και "σβυσίματα" ( ; ! ) "λόγω θερμοκρασιών" ( ; ! ) και πως παρ' ολ' αυτά τ' αρχεία του είν' εκεί και τον περιμένουν (; ! ).... Ε.

Χαλάρωσε εσύ λίγο, εμείς χαλαροί είμαστε (...εκτός ίσως από τον Vatos, που μάλλον συνεχίζει να συμπληρώνει την συλλογή από infractions...:-D ). Μην το παρατραβάς όμως, γιατί και 'μεις άνθρωποι είμαστε, και δεν έχομε και ερ-κοντίσιον.

Κι εγώ υπερ των μη θερμοκέφαλων ενεργειών είμαι, και καλό είναι η ελπίδα να πεθαίνει πάντα τελευταία, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δίσκος πέθανε πριν την ελπίδα και την (άστοχη) επιμονή σου...

Storm1672 , είχα πει στο 1ο post ότι το κατσαβίδι που πρέπει να ζητήσεις είναι το T8.

Δημοσ.

washcloud ένα έχω μόνο και είναι αρκετά παλιό 14-03-07 το θέμα είναι οτι αν λες κάτι σε κάποιον και δεν καταλάβαινε μετά τι κάνεις ?

Δημοσ.

...εγώ σε καταλαβαίνω Vatos

κατά κάποιο τρόπο "μίλησες" για μας όλους "πριν"...

κι όπως είπα ουτ' εγώ έχω αρκουδίσιον...:-D

Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Σόρυ, φίλε δεν το'χα προσέξει το torx8, πάντως το 8 έκανε σε ένα παλιότερο σκληρό (maxtor), που δοκίμασα να κάνω "προπόνηση". Στους Seagate, έκανε το torx 6. To μικρύνανε...

Αλλαξα τις πλακέτες πανεύκολα. Δεν είχε ούτε connectors ούτε τπτ, μόνο 6 βίδες. Με το που τον βάζω με την "καλή" πλακέτα, το βλέπω καθυστερεί στην οθόνη της mobo... Μετά μπαίνω bios και τον βλέπω! ΑΛΛΑ... καθυστερούσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να μπει windows και την ψιλιάστηκα και τελικά είχα δίκιο... Φαινόταν στο device manager αλλά όχι στο disk managment. Ωραία, λέω, τελευταία ευκαιρία. Software. Παιδιά, δοκίμασα διάφορα αλλά μια φορά τον βλέπανε όλα ως 2 Tera! Μετά απο αλλαγές (δοκίμαζα σε εξ. κουτί, αλλαγές controllers, καλωδίων,κλπ.)μου τον έβγαζε ως 17 (αν θυμάμαι καλά) gb... Ξέχασα να αναφέρω ότι ακουγόταν ότι δε δούλευε καλά.

Για να μην πολυλογώ, δεν μπορεσα να κάνω τπτ. Πάνε τα δεδομένα. Ζωή σε λόγου μας.

Είχα μια επιλογή να αφήσω ένα πρόγραμμα, αλλά το υπολόγισα και θα έβγαινε 8 μέρες και έτσι εγκατέλειψα την ιδέα.

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και τη βοήθειά σας.

Δημοσ.

...να σου πω την αλήθεια (αν μας παρακολουθείς ακόμα...) ότι "ειδικός" ΔΕΝ είμαι. Και η όποια εμπειρία έχω, δεν μου επιτρέπει να ξέρω εάν το ότι "τράβηξε ζόρι ο δίσκος", οφειλόταν ή όχι στην παρουσία της (λάθος ; ) πλακέτας...Ίσως παίζει ΚΑΙ αυτό. Ίσως όχι, και η πλακέτα να ήταν το ακριβές αντίγραφο της παλιάς. Πράγμα που θα σήμαινε ότι "ο υπόλοιπος δίσκος" έχει γίνει πλέον για τα πανηγύρια...

Τέλος πάντων, μάλλον εγκατέλειψες κάθε περεταίρω προσπάθεια. Απλά δεν ξέρω ποιά προγράμματα δοκίμασες για να κάνεις recovery, και αν αυτά δεν ήταν "αρκετά"...Χλωμό, απλά να καταθέσω ότι το καλύτερο για 'μενα προσωπικά (περνόντας από διάφορα) υπήρξε και είναι το Active File Recovery. Αν ακόμα σε παίρνει, δώσε μια προσπάθεια και μ' αυτό (δεν ξέρω κατά πόσο "διακινδυνεύεις" έτσι όμως και την πλακέτα του δίσκου του φίλου σου...)

Δημοσ.

Παρόλο που κοίταξα μέχρι και τα κυκλώματα από κάτω, δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος ότι ήταν ολόιδιες οι πλακέτες. Παρ'όλα αυτά, πιστεύω πως αυτό το μέρος δούλεψε και τελικά απλά είχε χαλάσει και το υπόλοιπο μέρος του σκληρού. Δοκίμασα ένα της Seagate, το EasyRecovery και το Stellar. Βασικά, θα συνέχιζα, αλλά όλα μου έβγαζαν πάνω κάτω τα ίδια κ έτσι λέω, δεν έχει νόημα. Πάντως, παλιότερα, που είχα ξανά πρόβλημα και είχα δοκιμάσει κατι recovery programs, τουλάχιστον αναγνώριζαν ότι η συσκευή ήταν HDD. Κανένα πρόγραμμα χτες, δε μου έδινε περαιτέρω info, πέρα απ'το μέγεθος, που όπως έγραψα παραπάνω ήταν, κάθε φορά που τον άνοιγα, διαφορετικό και άκυρο. Γενικά δλδ, με hardwarική ζημιά, δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να κάνω και πολλά.

Σ'ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

Ισως να το εχεις εγκαταλειψει το θεμα αλλα θα σου προτεινα και το spinrite.Τα προγραμματα που ανεφερες τα ειχα δοκιμασει και εγω σε αντιστοιχο προβλημα αλλα τελικα μονο το spinrite εκανε την δουλεια.(Δεν μπορεσα να τα κανω ολα recover αλλα γλιτωσα αρκετα και οχι δεν παιρνω προμηθεια για διαφημιση)

Δημοσ.

...το spinrite όμως είναι (αν μιλάμε για το 6 τουλάχιστον που ξέρω εγώ, και νομίζω δεν πήγε παρακάτω ; ) πρόγραμμα που "απλά" σημειώνει ως readable πιθανούς bad sectors -δεν "ανακτά" τα πιθανά αναγνώσιμα πλέον αρχεία...Δηλαδή, ΜΕΤΑ μάλλον θα χρειαστεί και ένα recovery, απ΄τη στιγμή που τα windows δεν τον βλέπουν.

Πιθανώς να έχει γίνει τελείως σαλάτα ο δίσκος του, το file system, έχει χαθεί και το partition table, μάλλον υπερκαλύπτουν τα αρχεία το ένα το άλλο (εξ' ου και τα terra μεγέθη που αναφέρει...), ίσως να έχουν πάθει ζημιά και οι κεφαλές ή άλλο μέρος του δίσκου και τρέχα γύρευε...

Anyway

Αν ακόμα θέλει να του δώσει μια ευκαιρία, το ξανατονίζω για το Active File Recovery που για 'μενα ό,που "κόλλαγε" το Easy Recovery, αυτό μου έκανε δουλειά. Εγώ αυτό θα έκανα σε αυτό το σημείο.

Στη συνέχεια, αν ούτε με αυτό δε γινόταν τίποτε, θα δοκίμαζα κατ' αρχάς να επάναφέρω το partition table με το Test Disk. Αν πάλι no go, θα έμπαινα από floppy με το spinrite6, και θα δοκίμαζα την...υπομονή μου, κατ' αρχάς στο mode 2 του, και μετά στο mode 5

(... το να βλέπεις πως κάνει πρόβλεψη για "μέρες" ότι θέλει να τελειώσει, δε σημαίνει ότι απαραίτητα θα κάνει και μέρες...Αν έχει "κολλήσει" σε κάποια προβληματική περιοχή, πάει αργά, και αυτό όπως και τα recovery προγράμματα, και σου δίνει μια πρόβλεψη σύμφωνα με τον ρυθμό που ανακτά εκείνη τη στιγμή...Μπορεί αν "ξεπεράσει" εκείνο το σημείο, να πάει νορμάλ και να τελειώσει σε κάτι ώρες...Μπορεί βέβαια και όχι, αν υπάρχουν και άλλα "σακατεμένα" σημεία....Μπορεί και να μην ολοκληρωθεί και ποτέ βέβαια).

Αν τελειώνε "επιτυχώς" η δουλειά του spinrite6, μετά Active File Recovery ξανά (κι αυτό από floppy)

Τέλος, αν dεν έβλεπα χαΐρι ούτε με το spinrite6, θα έμπαινα recovery console από το cd των windows, και θα δοκίμαζα ένα chkdsk /r. Ίσως αυτό να διόρθωνε το file system, αν και πάλι τί είχες Γιάννη - τί είχα πάντα...

Όλα εξαρτώνται από τη δίψα που έχεις για τα δεδομένα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...