Storm1672 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Καλησπέρα. Έχω έναν Seagate SATA 500άρη μοντέλο ST3500320AS, o oποίος μετά από κανονικότατο κλείσιμο του pc, στο επόμενο άνοιγμα χάθηκε από windows, disk management αλλά και Bios. Τον δοκίμασα σε εξ.θήκη, τίποτα. Υπέθεσα ότι έχει πρόβλημα με την τροφοδοσία καθώς φαινόταν τελείως dead. Τα δεδομένα που είχα μέσα και με "καίνε" αγγίζουν τα 400gb. Τώρα ό,τι κάνω, το κάνω γι'αυτά τα δεδομένα. Ο σκληρός είναι φετινός (5ετής εγγύηση) απ'το Πλαίσιο. Το service τον εξέτασε και δεν φαινόταν πουθενά ούτε σ'αυτούς και εντόπισαν αύξηση θερμοκρασίας στην πλακέτα. Άρα, υποθέτω πως χρειάζομαι αλλαγή πλακέτας. Όπως είπε, τέτοια δουλειά δεν αναλαμβάνεται απ'αυτούς. Κι επίσης αν ανοιχτεί ή πειραχτεί ο σκληρός, χάνεται η εγγύηση. Αυτό που θέλω είναι να ανταλλάξω την πλακέτα με έναν άλλο σκληρό ενός φιλάνθρωπου φίλου μου. Κι επειδή δεν έχουμε ξανακάνει κάτι τέτοιο, ζητάμε να μας αναφέρετε τυχούσες εμπειρίες που έχετε ή για τις οποίες γνωρίζετε. Ο HDD του φίλου μου είναι κι αυτός Seagate 500άρης, αγορασμένος 2-3 μήνες αργότερα απ'το Πλαίσιο κι αυτός, ίδιο μοντέλο με ακριβώς ίδιο τον πρώτο κωδικό που αναγράφεται στο αυτοκόλλητο που βρίσκεται πάνω στην πλακέτα. Θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζετε κάτι περί ασυμβατότητας και πώς μπορώ να βεβαιωθώ περαιτέρω ότι ταιροάζουν. Επίσης αν έχετε δει, κάνει, ακούσει για οποιαδήποτε αλλαγή πλακέτας (pcb) σε σκληρό δίσκο ή έχετε κάποια πληροφορία-συμβουλή, παρακαλώ δώστε μας τα φώτα σας ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ: - Πήρα τηλ στην TicTac (εταιρία ανάκτησης δεδομένων) και μου είπαν ότι ΑΡΧΙΚΗ τιμή ειναι 300Ε και μπορεί να φτάσει τα 1000Ε... Αλλά αυτό μπορεί να το ξέρατε ήδη. Αυτό όμως που είναι κορυφαίο, είναι το εξής: - Το Πλαίσιο για απλή "ανάκτηση δεδομένων" (μιλάμε για ΠΑΝΑΠΛΟ copy/paste ΧΩΡΙΣ ειδικό software και ΜΟΝΟ σε περίπτωση που ο δίσκος "φαίνεται") χρεώνει 40Ε τα 4,5 gb
wizardb13 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Φίλε μου πήγαινε στα multirama...Εμένα για απλή ανάκτηση 80GB μου είχαν πάρει ακριβώς 15 ευρώ...Και να φανταστείς δεν ήμουνα καν πελάτης τους!!!
jnt77 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Νομιζω οτι για την αντικατασταση της πλακετας στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν χρειαζεται να ανοιχτει ο δισκος . Η πλακετα επικοινωνει με τα υπολοιπα ηλεκτρονικα - μηχανικα μεσω επιχρυσων επαφων και μπορει να βγει πολυ ευκολα ξεβιδωνοντας τις (συνηθως) τορξ βιδες.Την τραβας απαλα προς τα πανω με τον δισκο ξαπλα(μηπως εχει επαφες υπο μορφη μινι φυσας) και κανεις την αλλαγη.
andreas44m Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 πρεπει να προσεξεισ και στην πλακετα επανω,αν τα ολοκληρωμενα (μαυρα ορθογωνια ή και τετραγωνα με ακροδεκτεσ στισ 2 ή και στισ 4 πλευρεσ τουσ)ταιριαζουν εξωτερικα στο μεγεθοσ---ειναι δηλαδη ιδια απο την μια,και απο την αλλη,αν οι κωδικοι τουσ (των ολοκληρωμενων εννοω παλι)ταιριαζουν μεταξυ τουσ.με λιγη προσοχη,οχι βιασυνη θα τα καταφερεισ μια χαρα.και οχι αποτομα τραβηγματα στην πλακετα για να βγει,παντα υπαρχει κινδινοσ να χεισ ξεχασει μια κρυφη βιδα ή εναν κονεκτορα. καλη επιτυχια.
washcloud Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 T8 κατσαβίδι και καλή τύχη είναι που χρειάζεσαι. Από εκεί και πέρα, κάνε πολύ καλό οπτικό έλεγχο όσον αφορά το αν όντως είναι πανομοιότυπες οι πλακέτες. Καμμιά φορά παίζουν απειροελάχιστες διαφορές στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που έχουν πάνω τους, ή στις χαλκοδιαδρομές. Αν διαπιστώσετε διαφορές (πάρτε το ως "photo-play"), δεν ξέρω πόσο σόφρων θα ήταν να κάνετε την μετάγγιση... Επίσης, μια ματιά εδώ, http://www.overclockers.com/tips1035/ , στη 2η σελίδα, και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει στην περίπτωσή σου...Αν όμως ναί, να είσαι προετοιμασμένος... (προτείνω πριν απ' ο,τιδήποτε, backup τ' αρχεία του φίλου σου) *btw, και για ΦΥΛΑΞΗ να τους τον άφηνες στο Πλαίσιο....τόσο χρεώνεται "επίσημα" η ώρα (γενικώς) .
Kryptonite Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Η αλήθεια είναι οτι άν κάνεις προσεκτική δουλειά, δεν είναι και τόσο δύσκολο..Πάντως πρόσεξε πως θα αφαιρείς την πλακέτα γιατί ίσως έχει μικρά pins που περνάνε μέσα απο αυτή και καταλήγουν στο δίσκο, τα οποία μπορεί και να στραβώσεις αν δεν προσέξεις..Δε μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα..Επίσης έχε το νου σου και για κανένα πλακέ καλώδιο συνδεδεμένο στο κάτω μέρος της..Ένας παλιός Seagate που είχα αλλάξει είχε και απ τα δυο. Καλή τύχη!
oneofthem Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 περίμενε λίγο, βάλε τον ως εξωτερικό και πες μας τι δείχνει στο disk management και γενικότερα αν τον νιώθει μην αλλάξεις πλακέτα με τη μία
Storm1672 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Όχι ρε. Νομίζω το εξήγησα. Ο σκληρός είναι νεκρός. Δεν ανγνωρίζεται ούτε στο Bios και στην εξωτερική θήκη μου βγάζει ότι ενωθηκε μια usb συσκευη αλλά δεν αναγνωρίζει τπτ. Ανοίγει δλδ η τροφοδ. του κουτιού αλλά από κει και πέρα τπτ. Ο HDD του φίλου μου είναι άδειος και μόλις φορμαρισμένος κι επίσης την κοίταξα την πλακέτα και μου φαίνεται ολόιδια... Σας ευχαριστώ, εννοείται, όλους. Λόγω έλλειψης χρόνου (και torx), θα το προσπαθήσω από μεθαύριο.
oneofthem Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 δεν με προσέχεις...και δεν έκανες αυτό που σου είπα δλδ να κοιτάξεις στο disk management anyway η απάντησή σου ήταν αρκετή για να καταλάβω τι έπαθε εφόσον βλέπει μια usb συσκευή, ουσιαστικά έχει μηδενιστεί ο σκληρός, αυτό έγινε από υψηλή θερμοκρασία με ένα πρόγραμμα data recovery θα έχεις τα δεδομένα σου εφόσον βρεις άλλο δίσκο για να τα περάσεις ok δεν χρειάζεται να αλλάξεις πλακέτα οπότε μην το κάνεις sorry που άργησα να το ελέγξω, το ξέχασα το topic
washcloud Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 δεν με προσέχεις...και δεν έκανες αυτό που σου είπα δλδ να κοιτάξεις στο disk managementanyway η απάντησή σου ήταν αρκετή για να καταλάβω τι έπαθε εφόσον βλέπει μια usb συσκευή, ουσιαστικά έχει μηδενιστεί ο σκληρός, αυτό έγινε από υψηλή θερμοκρασία με ένα πρόγραμμα data recovery θα έχεις τα δεδομένα σου εφόσον βρεις άλλο δίσκο για να τα περάσεις ok δεν χρειάζεται να αλλάξεις πλακέτα οπότε μην το κάνεις sorry που άργησα να το ελέγξω, το ξέχασα το topic ...wow. ...Βρε ξάδερφε, ΑΥΤΟ Δεν ανγνωρίζεται ούτε στο Bios το διάβασες ; ...παρακάτω δεν ξέρω τί να πρωτοσχολιάσω...
oneofthem Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 το διάβασα washcloud... ας δοκιμάσει αυτό που του είπα και με το οποίο δεν χάνει τπτ
nyne Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Αςκοιταξει και στο disk managment μεσα στα windows(δεν χανει τιποτα) να δει εαν τον βλεπει και αν οχι το να αλλαξει πλακετα ειναι αρκετα ευκολο,απλα πρεπει να εχει την ιδια ακριβως...
Storm1672 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 δεν με προσέχεις...και δεν έκανες αυτό που σου είπα δλδ να κοιτάξεις στο disk managementanyway η απάντησή σου ήταν αρκετή για να καταλάβω τι έπαθε εφόσον βλέπει μια usb συσκευή, ουσιαστικά έχει μηδενιστεί ο σκληρός, αυτό έγινε από υψηλή θερμοκρασία με ένα πρόγραμμα data recovery θα έχεις τα δεδομένα σου εφόσον βρεις άλλο δίσκο για να τα περάσεις ok δεν χρειάζεται να αλλάξεις πλακέτα οπότε μην το κάνεις sorry που άργησα να το ελέγξω, το ξέχασα το topic Μα, ξαναλέω ότι ο σκληρός δεν παίρνει καν ρεύμα. Πώς θα δουλέψει το recovery; Και είναι δυνατόν να τον βγάζει στο disk managment, απ'τη στιγμή που δεν το βγάζει καν στο bios; Εννοείται ότι το disk managment ήταν το πρώτο που κοίταξα.
oneofthem Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 κάτσε γιατί όντως μπορεί να κάνω λάθος τον βλέπει ως εξωτερική usb mass storage device αλλά δεν τον βλέπει στο disk management? πώς γίνεται αυτό?
Storm1672 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Όχι ρε συ. Δεν το βλέπει ως "usb mass storage device". Βλέπει απλά μια συσκευή usb (το κουτί). Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο σκληρός δεν τροφοδοτείται με τπτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.