tzinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 πως την πατησα ετσι, εχω 4 σκληρους στο συστημα και τοσο καιρο παλυεω να φτιαξω της θερμοκρασιες και βαζω/βγαζω εξαρτηματα. Τελος παντων τα ειχα ξανασυνδεσει ολα μπενω windows και ξαφνικα βλεπω 3 σκληρους. Παω computer management τους βλπει αλλα δεν μπορω να τον ενεργοποιησω. Δοκιμαζω να αλλαξω θεσεις στα sata, να φτιαξω τα καλοδια και ξαφνικα χανω και τον αλλο!! Τωρα οι 2 σκληροι εμφανιζονται ως unreadable. Τους εβαλα και σε εξωτερικο κουτι, αλλα ο ιδιο. Απο το πουθενα ρε γαμωτο, εχασα 2 500ριδες. ΑΙΜΜΜΑΑΑΝ βοηθεια
tassos1948 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δέν ξέρω τί Εκδοση Windows έχεις, αλλά επειδή καί γώ είχα τέτοια περίπτωση πρίν 2 μήνες.. έκανα τό εξής.. Device manager, καί έκανα Uninstall όλα τά SATA καί IDE Channels.. Restart, καί τούς είδε όλους κανονικά.. Εύχομαι νά πετύχει
grigas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 ρε συ τζίνο τι γκαντεμιά είναι αυτή με σένα και το καινούργιο σου pc??? στο παλιό σου μηχάνημα δοκίμασες να τους βάλεις? από κανένα hirens boot cd δοκίμασες αν τους βλέπει??
tzinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 αστα να πανε. Μα 2 μαζι να γινουν unreadable απο το πουθενα!! Το μονο καλο ειναι οτι δεν ειναι ο 1 τερα με τα μπ3 διοτι εκει αυτοκτονουσα επιτοπου. Αλλα τωρα τρεμω μηπως ειναι ο επομενος! Λοιπων εχω βαλει σε κουτι εξωτερικο τον εναν και τον εβαλα στο παλιο πισι οπου εβαλα ενα trial hd recovery προγραμα να δω τι θα κανει. Αλλα το σκαναρισμα θα φαει ωρα Εντωμεταξυ ενα 500ρι που ειχα εκτος συστηματος τον εβαλα και τον αναγνωρισε κανονικα, αρα τα sata σλοτ δουλευουν. Αλλα θα δοκιμασω με τον 2ρο unreadable να τον ξανασυνδεσω και να κανω αυτο που λεει ο τασος παρεπιπτοντος οταν μπουταρει τους βλεπει κανονικα.
tzinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 το εκανα, ξαναφωrτοσε τους οδηγους, βλεπει 4 σκληρους αλλα ο ενας παραμενει unreadable και η μονη επιλογη που μου εχει ειναι convert to basic, που σημαινει οτι θα χαθοουν ολα αν το κανω
tzinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 κατι παει να γινει με το partition manager. Το φορτωνο και μου λεει συνεχεια io errors on drive 2. Με χιλια ζορια δεν ξερω και εγω πως πηγα καπου και βλεπω το file structure του unreadable σκληρου και διαλεγω export σε αλλο σκληρο και εχει αρχισει και αντιγραφει εκει τα αρχεια. Για να δουμε....
tzinos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 λοιπον παιδια τα καταφερα. Εσωσα ολα τα περιεχομενα του ενος 500ρι και θα κανω την ιδια διαδικασια και για τον αλλο. Μιλαμε ο ενας ειχε καμια 500ρια ταινιες και ο αλλος καμια 200ρια σειρες!! Αλλα το οτι μπορω να τον δω μεσω παρτισιον μανατζερ και να αντιγραψω αρχεια παει να πει οτι ο σκληρος δεν ειναι κατεσραμενος. Λογω μαλακιας τον windows στην αρχη φαινοταν offline, μετα εκανα reactivate disk αλλα συνεχεια εβγαζε error, ωσπου ξαφνικα τους βαφτισε unreadable και σαν να τους κλειδωσε. Το θεμα ειναι τωρα τι κανω με αυτους τους σκληρους, να κανω convert to basic και αυτο ουσιαστικα θα τους φορμαρει και θα ξαναλειτουργουν?? Να κανω τιποτα με το partition manager αντι του windows disk management? και τι διαφορα εχουν οι basic apo dynamic σκληροι. Μονο αυτος που εχει το λειτουργικο φαινετε σαν basic και οι αλλοι σαν dynamic. Ειναι σωστο να γινουν και οι αλλοι basic ? Edit - Μπορειτε να κλεισετε το τοπικ. Καταφερα και εσωσα ολα τα αρχεια αντιγραφοντας τα σε αλλους σκληρους μεσω partion manager (god bless PM9)! Μετα εκανα τους unreadable, convert to basic, meta make new partition + quick format, και ξαναλειτουργουν κανονικα.
te0v2 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Και εγω το ιδιο ακριβως προβλημα εχω.Οταν λες να διαγραψεις τα sata ide channels,το μονο που βλεπω ειναι ελεκτες διαυλου IDE και sata raid controler.Τιποτα αλλο δεν αναφερεται σε IDE και SATA μεσα στο device manager.Εκανα και unistall το δισκο αλλα τα ιδια παντελακη μου,και στο BIOS και στη διαχειριση συσκευων τον διαβαζει κανονικα αλλα ειναι μη αναγνωσιμος. Με το PM9 κατι καταφερνω,να ναι καλα ο τζινος,export σε ενα αλλο σκληρο και μετα μετατροπη σε basic.Δεν τους εχω μετατρεψει ακομα μιας και εχω πολλα γιγα προς αντιγραφη,αλλα και basic να τους κανω, υπαρχει περιπτωση να ξανασυμβει? Και κατι αλλο παραξενο : Βρισκει και στα 2 καναλια τον ιδιο σκληρο,μονο που ειναι διαφορετικοι κατα μαρκα και κατα χωρητικοτητα.
tzinos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 μπα εμενα η απεγκατασταση δεν εκανε τιποτα. Ας ειναι καλα το παρτισιον μανατζερ, αν καταφερεις και εντοπισεις τα αρχεια κανε export σε αλλο δισκο και μετα convert to basic αφοβα. Θα αργηει το εξπορτ, εμενα ηταν 2 500ριδες μπορει να πηρε και 6-7 ωρες ο καθενας, αλλα νομιζω οτι τα εσωσα ολα. Ειναι υποθεση, τα ειχα ξεγραμενα, χαλαλι οι τοσες ωρες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.