Προς το περιεχόμενο

Αγγελίες και εκμετάλλευση

Tuko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Να 'σαι καλά βρε παιδί μου:mrgreen:... σήμερα τέλειωσε το ban μου:mad:...

Σορρυ αλλα οταν βαζω εγω αγγελιες φροντιζω να ειναι διαφορετικες, ενω αν πουλαω πολλα πραγματα και φυγουν πολλα ιιιιιιιιιιιιιισωωωωςςςς να ξαναβαλω με μειωμενες τιμες.

Δε μπορω καθε μερα να βλεπω 5 ιδιες αγγελιες απο εσενα ή τον οποιονδηποτε ο οποιος καν δε καταδεχεται να μειωσει την τιμη και ξαναβαζει την ιδια αγγελια!

Και αυτο που δεν κανω εγω, απαιτω να μην μου το κανουν -ποσο μαλλον οταν οριζεται απο κανονες μιας κοινοτητας-.

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος διαπληκτισμών παιδιά. Οι κανόνες για τις Αγγελίες είναι σε εμφανές μέρος και μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής:

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι μέλος ξαναδημοσιεύει αγγελίες που έχει ήδη δημοσιεύσει στο πρόσφατο παρελθόν χωρίς διαφοροποίηση που να δικαιολογεί την νέα δημοσίευση (πχ αλλαγή στην τιμή), η ενέργεια αυτή θα θεωρηθεί spamming και ο moderator θα προβαίνει σε σβήσιμο όλων των παρόμοιων αγγελιών.

Ακολουθείτε όλοι τους κανόνες και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά διαβάζοντας όλες αυτές τις σελίδες να πω και εγώ τη γνώμη μου..

1ο Στις αγγελίες πριν αγοράσουμε κάτι καλό είναι πιο πριν να έχουμε κοιτάξει πόσο πωλείται το προιόν στα καταστήματα.

2ο Είναι δικαίωμα του καθενός να πουλάει όσο θέλει!

Εξαίρεση 1. Απαγορεύεται να πουλάς κάτω του κόστους.

Εξαίρεση 2. Απαγορεύεται να πουλάς κάτι που δεν έχεις αγοράσει. πχ Webcamera, σκληρό δίσκο, παιχνίδι από κάρτα γραφικών που είναι δώρο μαζί με τη κάρτα κτλ... Αυτό ισχύει για τις εμπορικές επιχειρήσεις.

3ο Επικρίνουμε διάφορες αγγελίες πώλησεις και σωστά, αλλά εγώ δεν είδα κανένα να κρίνει από αυτούς που ζητάνε αποδείξεις για τα προιόντα τους επειδή χαλάσανε. Δηλαδή είναι χειρότερο να πουλάει κάποιος δίσκο 10? πάνω από το μαγαζί από τον άλλο που ζητάει απόδειξη που δεν έχει για το σκληρό του δίσκο που του χάλασε.

Αυτό είναι ΑΠΑΤΗ! Αυτά πρέπει να βλέπουν οι moderators!!!!

Δημοσ.

+1 Vote για να γίνει κάτι επιτέλους με τις αγγελίες του Ινσόμνια.

Συμφωνώ με το όριο των 2 αγγελιών τον μήνα. (Και πολλές είναι)

Υπάρχουνε users που έχουνε κάνει παραμάγαζο το ινσόμνια.

Και αυτό γίνεται σκόπιμα. Εκμεταλλεύονται το ινσομνια για να κερδοσκοπήσουν και αυτό για κάποιους συγκεκριμένους users είναι φως φανάρι.

Σε καμία περίπτωση πχ δεν μπορώ να πιστέψω οτι ο user iced τυγχάνει απλός fun/fan της apple και επειδή είναι gadjetακιας αλλάζει τα i-whatever σαν τα πουκάμισα με αποτέλεσμα να πουλάει τα παλιότερα του ή κατά λάθος να πήρε κανένα 2 παραπάνω και να τα δίνει δρόμο. Εδώ μιλάμε για κανονική μπίζνα. Τα ίδια και με τον LLLEFTERIS .

Όπως και με άλλους πάρα πολλούς εδώ μέσα. Τα παραδείγματα που έδωσα είναι τυχαία, και δεν έχω και ούτε σκοπεύω να αποκτήσω τίποτα προσωπικό με τους συγκεκριμένους users.

Στη τελική ρε παιδιά μιας και το έχετε κάνει σύστημα μαζευτείτε εκεί 5 άτομα και ανοίξτε ένα eshop ή ένα site με αγγελίες.

Ναι έχουμε ελεύθερη αγορά.

Ναι δεν μας υποχρεώνει κανείς να αγοράσουμε κάτι.

Αλλά όπως εγώ και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των χρηστών του ινσομνια δεν μπαίνει εδώ μέσα για το προσωπικό του συμφέρον αλλά για να προσφέρει , αυτή άλλωστε είναι η νοοτροπία που κρύβεται πίσω από το 99% των φόρουμ στο διαδίκτυο, είναι τελείως απαράδεκτο κάποιοι να εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση που πήρε χρόνια να στηθεί και να τρέξει με τη σημερινή της μορφή για να βγάλουν χρήματα.

Είναι σαν να μπαίνεις σε ένα συνέδριο με 30.000 ακροατές και να πουλάς την πραμάτεια σου. Θα σε πάρουνε με τις ντομάτες ή δεν θα σε πάρουνε?

Εδώ μέσα γιατί να επιτρέπεται κάτι τέτοιο?

Το να ποστάρει κανείς αγγελίες με αυτό το ρυθμό ή η ύπαρξή του σε αυτό το φόρουμ είναι αποκλειστικά και μόνο για να ποστάρει αγγελίες, είναι ακριβώς το ίδιο πράμα με κάποιον που θα γίνει μέλος καθαρά και μόνο για να spammarei με τυχόν ιστοσελίδες ή κάθε τι μαλακία έχει φτιάξει που αναζητά πολλά hits. Γιατί τον spammer τον αποδοκιμάζουμε ενώ τους "μπακάληδες" τους αφήνουμε να δρουν ανεξέλεγκτα? Ισα ισα ο spammer έχει πολύ πιο έμμεσο και αμφίβολο τρόπο να βγάλει κέρδος σε σχέση με τους μπακάληδες του ινσόμνια.

Δημοσ.

Δεν εχω να προσθεσω κατι (ισως καποιους ακομα που εχουν στησει παραμαγαζο).

Καλυψες απολυτα το προβλημα hexstatic.

• Moderators
Δημοσ.

Μονο δες και τα μηνυματα του iced...

Κανει κατι και στο υπολοιπο φορουμ, δεν ασχολειται μονο με τις αγγελιες.

(οποτε μηπως επρεπε να τα σουρεις πρωτα στον LLefteris και μετα να αναφερεις τον iced?)

Δε λεω οτι αυτο λυνει το προβλημα, αλλα υπαρχουν αλλα απειρα ατομα που το κανουν αυτο...

Δημοσ.

Όπως είπα και πιο πάνω δεν έχω τίποτα ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλο user.Είναι τυχαία παραδείγματα. Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στις αγγελίες θα καταλάβει αμέσως ποιοι είναι οι μπακάληδες του ινσομνια.

Σαφώς και προσφέρει ο iced στο φόρουμ σαν user αλλά μέχρι εκεί. Οι αγγελίες του όσο δελεαστικές και να είναι πιστεύω ότι είναι περιττές. Μπορεί αλλού να αναπτύξει τις πωλήσεις του. Εγώ προσωπικά θα εκτιμούσα την παρουσία του στο φόρουμ για τις απόψεις και την βοήθεια που προσφέρει κατά καιρούς στο φόρουμ παρά για τα προϊόντα που πουλάει.

Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους.

Δημοσ.

...και δεν βάζουν και κανα bannerάκι...

Άσε πια τα "κουτοπόνηρα" posts του στυλ "πουλάω laptop χαλασμένο 300?",τη στιγμή που καινούργιο το έχουμε δει και στα ίδια λεφτά.Δηλ τόσο ο επεξεργαστής,τόσο η mobo,τόσο το πληκτρολόγιο,τόσο το dvd-rom και πάει λέγοντας στα επιμέρους,όταν μάλιστα δεν γνωρίζουμε ποιό ακριβώς ανταλλακτικό είναι χαλασμένο...

H9k,πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την επαναφορά σχολίων στις Αγγελίες.

Δημοσ.
+1 Vote για να γίνει κάτι επιτέλους με τις αγγελίες του Ινσόμνια.

Συμφωνώ με το όριο των 2 αγγελιών τον μήνα. (Και πολλές είναι)

Υπάρχουνε users που έχουνε κάνει παραμάγαζο το ινσόμνια.

Και αυτό γίνεται σκόπιμα. Εκμεταλλεύονται το ινσομνια για να κερδοσκοπήσουν και αυτό για κάποιους συγκεκριμένους users είναι φως φανάρι.

Σε καμία περίπτωση πχ δεν μπορώ να πιστέψω οτι ο user iced τυγχάνει απλός fun/fan της apple και επειδή είναι gadjetακιας αλλάζει τα i-whatever σαν τα πουκάμισα με αποτέλεσμα να πουλάει τα παλιότερα του ή κατά λάθος να πήρε κανένα 2 παραπάνω και να τα δίνει δρόμο. Εδώ μιλάμε για κανονική μπίζνα. Τα ίδια και με τον LLLEFTERIS .

Όπως και με άλλους πάρα πολλούς εδώ μέσα. Τα παραδείγματα που έδωσα είναι τυχαία, και δεν έχω και ούτε σκοπεύω να αποκτήσω τίποτα προσωπικό με τους συγκεκριμένους users.

Στη τελική ρε παιδιά μιας και το έχετε κάνει σύστημα μαζευτείτε εκεί 5 άτομα και ανοίξτε ένα eshop ή ένα site με αγγελίες.

Ναι έχουμε ελεύθερη αγορά.

Ναι δεν μας υποχρεώνει κανείς να αγοράσουμε κάτι.

Αλλά όπως εγώ και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των χρηστών του ινσομνια δεν μπαίνει εδώ μέσα για το προσωπικό του συμφέρον αλλά για να προσφέρει , αυτή άλλωστε είναι η νοοτροπία που κρύβεται πίσω από το 99% των φόρουμ στο διαδίκτυο, είναι τελείως απαράδεκτο κάποιοι να εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση που πήρε χρόνια να στηθεί και να τρέξει με τη σημερινή της μορφή για να βγάλουν χρήματα.

Είναι σαν να μπαίνεις σε ένα συνέδριο με 30.000 ακροατές και να πουλάς την πραμάτεια σου. Θα σε πάρουνε με τις ντομάτες ή δεν θα σε πάρουνε?

Εδώ μέσα γιατί να επιτρέπεται κάτι τέτοιο?

Το να ποστάρει κανείς αγγελίες με αυτό το ρυθμό ή η ύπαρξή του σε αυτό το φόρουμ είναι αποκλειστικά και μόνο για να ποστάρει αγγελίες, είναι ακριβώς το ίδιο πράμα με κάποιον που θα γίνει μέλος καθαρά και μόνο για να spammarei με τυχόν ιστοσελίδες ή κάθε τι μαλακία έχει φτιάξει που αναζητά πολλά hits. Γιατί τον spammer τον αποδοκιμάζουμε ενώ τους "μπακάληδες" τους αφήνουμε να δρουν ανεξέλεγκτα? Ισα ισα ο spammer έχει πολύ πιο έμμεσο και αμφίβολο τρόπο να βγάλει κέρδος σε σχέση με τους μπακάληδες του ινσόμνια.

τα είπα και αλλού και είναι άσκοπο να καίμε κύτταρα για τα προφανή. Κάποιος έπρεπε να γίνει ο κακός, αλλά εγώ τουλάχιστον φίλε HexStatic σ'ευχαριστώ που με κάλυψες.

Φίλε Lomar η ο δίσκος ήταν στα 39Ε στο multirama και η αγγελία βγήκε περίπου 1,5 μέρα μετά την δημοσιοποίηση της προσφοράς στο σχετικό thread και έπαιζε παράλληλα. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια? Αν δεν ήταν από εκεί οι δίσκοι θα χαρώ πολύ να δω τις αποδείξεις αγοράς με ημερομηνία.

Φίλε magazatoras συμφωνώ. Σχόλια κάτω από τις αγγελίες. Τώρα θα μου πείς θα κάνουμε τον τσάτσο και θα τη λέμε σε όποιον κρίνουμε ότι "ξεφεύγει"? Μα αν είναι λογική και δίκαιη η τιμή δεν θα χρειαστεί...

Και επιτέλους ας το χωνέψουν μερικοί: Κόπηκε η ταινία ασφαλείας = η τιμή πέφτει κατακόρυφα. Είναι περσινό = η τιμή κυμαίνεται ανάλογα με την τρέχουσα, όχι ανάλογα με το πόσο το πήρα. Ηλεκτρονικά προϊόντα είναι, όχι μακό μπλουζάκια ή χρυσός!!!

Δημοσ.

Όσο θέλει πουλάει ο καθένας....

Δεν υπάρχει διατίμηση ρε παιδιά..

Τι είμαστε, Σοβιετική Ένωση? Κεντρικός τιμοκατάλογος από τη Μόσχα?? :confused:

Όποιος κοιτάζει κάθε μέρα τις προσφορές και τρέχει και αγοράζει, και μετά τις πουλάει με κέρδος, μάγκας είναι, όχι απατεώνας. Γιατί δεν καθόσαστε να το κάνετε όλοι??

Όσοι πάλι αγοράζουν χωρίς να τσεκάρουν τι παίζει στην αγορά, με γεια τους με χαρά τους.Αν είναι οργίκλες και πιάστηκαν κορόϊδο , πρόβλημα τους.

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει ότι πρέπει να προστατεύονται οι απρόσεχτοι και οι βλάκες (τουλάχιστον μέχρι κάποιο ποσοστό βλακείας). :-D

Εκτός αυτού, είναι πολύ απλό να συγκρίνεις τιμές με την αγορά (ελληνική και ξένη).

1. Google.gr

2. Skroutz.gr

Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ που υποτίθεται ότι είμαστε πιο εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές αγορές και δεν φοβόμαστε τον μπαμπούλα του internet όπως το εμφανίζουν τα χαζοκάναλα.

Όσον αφορά τις προσωπικές μου επιλογές :

Σιγά μην ψωνίσω σφραγισμένο mobo από τον "μαύρο με τα cd" που βάζει αγγελίες στο insomnia, όταν μπορώ να το πάρω από το ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό στην ίδια ή και καλύτερη τιμή και να μου το φέρουν στην πόρτα μου με εγγύηση και όλα τα σχετικά. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα.

Αλλά και στο ψάξιμο στα ηλεκτρονικά καταστήματα υπάρχουν τεράστιες διαφορές, που σε κάνουν να λες "μα είναι τόσο μαλάκες??"

Πχ. έψαχνα μνήμες για ένα laptop toshiba που έχω, και τις έδινε η Ideal 180 ? (τα 2 γιγα).

Τις βρήκα σε e-store από Αμερική με 49 δολλάρια+10 δολλάρια μεταφορικά (με ταχυδρομείο μου τις στείλανε που δεν περνάνε κι από τελωνείο).

Τι άλλο να πούμε ??

Μόνο για κανένα μεταχειρισμένο κομάτι θα ψώνιζα από εδώ, το οποίο όμως δεν συζητάμε καν ότι πρέπει να είναι σε πάρα πολύ καλή τιμή.

Όσον αφορά τις αγγελίες στο Insomnia (τον τρόπο λειτουργίας τους), προτείνω να δοκιμάσετε να βάλετε τα RSS Feeds στον internet explorer - firefox και να τσεκάρετε τα νέα άρθρα και τις αγγελίες από εκεί κάθε φορά που σερφάρετε.

Θα παίρνετε μια ιδέα για το τί παίζεται χωρίς να σας σπάνε τα νεύρα..

Δημοσ.

Παιδιά ο καθένας μπορεί να πουλάει οτι θέλει κ όσο θέλει.. αν αυτός που αγοράζει δεν το έχει ψάξει κακό του κεφαλιού του...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...