Προς το περιεχόμενο

Αγγελίες και εκμετάλλευση

Tuko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πέρα από το να πουλάς πράγματα εδώ μέσα, δηλαδή να κερδοσκοπείς, ποιος άλλος είναι ο λόγος ύπαρξης σου σε αυτό το φόρουμ? Ποια είναι η προσφορά σου? Είμαι πολύ περίεργος να μάθω.

Eκανες τον κοπο να διαβασεις την 100% θετικη αξιολογηση μου και να δεις οτι οι 11 απο τις 25 ειναι αγορες που εχω κανει απο διαφορους συμφορουμιτες ?

Διαβασες τα σχολια τους ?

Για πια κερδοσκοπια μιλας τοσο αβιαστα φιλε μου ?

Αυτα που πουλησα ειναι λιγοτερα απο αυτα που αγορασα .

Και οι αγορες μου αυτες δεν ειναι ενα ειδος προσφορας σ'αυτο το φορουμ ?

Τεχνικος ειμαι χρειαζομαι κατι,αγοραζω,θελω να πουλησω κατι βαζω αγγελια πωλησης.

Αν δεν ημασταν και εμεις που αγοραζουμε και πουλαμε,ποιος ο λογος υπαρξης των αγγελιων ?

Οταν αγοραζουμε ειμαστε οι καλοι και οταν πουλαμε ειμαστε οι κερδοσκοποι ?

Ποιος θα αγορασει αυτο που θα χρειαστει καποια στιγμη να πουλησεις ?

Είμαι πολύ περίεργος να μάθω.

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Eκανες τον κοπο να διαβασεις την 100% θετικη αξιολογηση μου και να δεις οτι οι 11 απο τις 25 ειναι αγορες που εχω κανει απο διαφορους συμφορουμιτες ?

Οχι Δεν μπήκα καν στην διαδικασία να δω ούτε τα ratings σου, ούτε τις αγορές που έχεις κάνει όταν από τα 190 Θέματα που ξεκίνησες τα 185 είναι στην κατηγορία Αγγελίες.

Είναι Φως Φανάρι ότι η συμμετοχή σου εδώ μέσα έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα όταν το 99% των θεμάτων που ξεκίνησες και συμμετέχεις αφορούν τις αγγελίες. Δεν θέλει δα τόσο πολύ μυαλό να το καταλάβει κανείς αυτό.

Διαβασες τα σχολια τους ?

Μα δεν γύρισα να πω ότι είσαι απατεώνας η ότι κάνεις κομπίνες, απλά this is not the right place to do it. Αυτό είναι που δεν μου αρέσει εδώ μέσα να συμβαίνει, και το σχολιάζω σαν πιο ευαισθητοποιημένος user, μαζί με μερικούς άλλους.Η αν επιμένεις να το κάνεις, τότε κάντο πιο διακρητικά Βάζε 1 αγγελια την εβδομάδα και μόνο μία φορά , οχι 10 αγγελίες 10 φορές την μέρα ξανά και ξανά τις ίδιες.

Για πια κερδοσκοπια μιλας τοσο αβιαστα φιλε μου ?

Όταν κερδίζεις τι κάνεις? Δεν κερδοσκοπείς? Όταν η παρουσία σου εδώ μέσα είναι ΜΟΝΟ για να ΠΟΥΛΑΣ , τότε δεν κερδοσκοπείς?Η τα χαρίζεις και δεν το κατάλαβα? Γιατί ΑΝ τα χάριζες τότε θα τα έβαζες στο θέμα Μην πετάτε τίποτα! Χαρίστε το εδώ! [part 2] και όχι στις αγγελίες.

Και αφού δεν βγάζεις κέρδος απο τις αγγελίες σου στο ινσόμνια, τότε γιατί έχεις ξεσκιστεί να βάζεις ΜΟΝΟ αγγελίες εδω μέσα?

Τεχνικός είσαι ρε φίλε, γιατί δεν ξεκινάς How To θέματα να βοηθήσεις τον κόσμο?

Γιατί δεν γράφεις reviews? Γιατί ΜΟΝΟ ΠΟΥΛΑΣ?

Αυτα που πουλησα ειναι λιγοτερα απο αυτα που αγορασα .

Και οι αγορες μου αυτες δεν ειναι ενα ειδος προσφορας σ'αυτο το φορουμ ?

Αυτό 1ον κανείς δεν μπορεί να το ελέγξει , οπότε άσκοπα το αναφέρεις, αλλά και να ισχύει, τι θέλεις να κάνουμε? Να σε ευεργετήσουμε επειδή είσαι ο καλύτερος αγοραστής παρά πωλητής του ινσόμνια? Είσαι σοβαρός?

Τεχνικος ειμαι χρειαζομαι κατι,αγοραζω,θελω να πουλησω κατι βαζω αγγελια πωλησης.

Θα αστειεύεσαι, φαντάζεσαι τι θα γίνει εδώ μέσα αν ο καθένας αρχίζει και βάζει αγγελίες στο ινσόμνια σύμφωνα με αυτά που εμπορευεται στην επιχείριση του ή εκεί που δουλεύει????

Αν δεν ημασταν και εμεις που αγοραζουμε και πουλαμε,ποιος ο λογος υπαρξης των αγγελιων ?

Ο λόγος ύπαρξης των αγγελιών είναι για το ΑΝ θέλει κάποιος να πουλήσει κάτι, όχι για να καθιστά ο κάθε τεχνικός ή έμπορος την κατηγορία αγγελίες στο προσωπικό του eshop. Άν είναι στη φύση του επαγγέλματός σου να πουλάς πράγματα τότε άνοιξε ένα eshop. Αλλά το eshop έχει λειτουργικά έξοδα, πρέπει να πληρώσεις κάποιον να σου το στίσει, πρέπει να κόβεις αποδείξεις, πρέπει να το διαφημίσεις...... πολύ φασαρία ε? Δε βαριέσαι,,, αφού υπάρχει το ινσόμνια...έτσι δεν είναι? Ουτε hosting, ούτε αποδείξεις, ου τε λειτουργικά έξοδα, άμεση πελατεία, καθαρό κέρδος.

Οταν αγοραζουμε ειμαστε οι καλοι και οταν πουλαμε ειμαστε οι κερδοσκοποι ?

Ποιος θα αγορασει αυτο που θα χρειαστει καποια στιγμη να πουλησεις ?

Είμαι πολύ περίεργος να μάθω.

Το ινσόμνια από όσο ξέρω δεν είναι κατάστημα, οποτε χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν εσύ αγοράζεις η αν εσύ είσαι καλός ή κακός αγοραστής.

Επίσης χεστήκαμε αν εσύ αγοράσεις η όχι αυτά που πουλάνε οι άλλοι. Έχεις μπει τόσο για τα καλά με τα μούτρα στις αγγελίες του ινσόμνια που δεν έχεις προσέξει και τις υπόλοιπες δραστηρίοτητες του φόρουμ. Αν εξαιρέσεις users σαν και εσένα, που ευτυχώς είναι λίγοι, η περισσότερη δραστηριότητα των χρηστών εδώ μέσα είναι να συνεισφέρουν σε άλλους με τις γνώσεις τους παρά να αγοράζουν και να πουλάνε.

Δέν ειναι το μεγάλο παζάρι εδω, είναι τεχνολογικό φόρουμ....hello!!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

πάνω κάτω συμφωνώ με τον Hexstatic...

όταν από τα 190 Θέματα που ξεκίνησες τα 185 είναι στην κατηγορία Αγγελίες.

πράγματι αυτό είναι κάπως "ξεφτύλα"...

Δημοσ.
Οχι Δεν μπήκα καν στην διαδικασία να δω ούτε τα ratings σου, ούτε τις αγορές που έχεις κάνει όταν από τα 190 Θέματα που ξεκίνησες τα 185 είναι στην κατηγορία Αγγελίες.

Είναι Φως Φανάρι ότι η συμμετοχή σου εδώ μέσα έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα όταν το 99% των θεμάτων που ξεκίνησες και συμμετέχεις αφορούν τις αγγελίες. Δεν θέλει δα τόσο πολύ μυαλό να το καταλάβει κανείς αυτό.

Μα δεν γύρισα να πω ότι είσαι απατεώνας η ότι κάνεις κομπίνες, απλά this is not the right place to do it. Αυτό είναι που δεν μου αρέσει εδώ μέσα να συμβαίνει, και το σχολιάζω σαν πιο ευαισθητοποιημένος user, μαζί με μερικούς άλλους.Η αν επιμένεις να το κάνεις, τότε κάντο πιο διακρητικά Βάζε 1 αγγελια την εβδομάδα και μόνο μία φορά , οχι 10 αγγελίες 10 φορές την μέρα ξανά και ξανά τις ίδιες.

Όταν κερδίζεις τι κάνεις? Δεν κερδοσκοπείς? Όταν η παρουσία σου εδώ μέσα είναι ΜΟΝΟ για να ΠΟΥΛΑΣ , τότε δεν κερδοσκοπείς?Η τα χαρίζεις και δεν το κατάλαβα? Γιατί ΑΝ τα χάριζες τότε θα τα έβαζες στο θέμα Μην πετάτε τίποτα! Χαρίστε το εδώ! [part 2] και όχι στις αγγελίες.

Και αφού δεν βγάζεις κέρδος απο τις αγγελίες σου στο ινσόμνια, τότε γιατί έχεις ξεσκιστεί να βάζεις ΜΟΝΟ αγγελίες εδω μέσα?

Αυτό 1ον κανείς δεν μπορεί να το ελέγξει , οπότε άσκοπα το αναφέρεις, αλλά και να ισχύει, τι θέλεις να κάνουμε? Να σε ευεργετήσουμε επειδή είσαι ο καλύτερος αγοραστής παρά πωλητής του ινσόμνια? Είσαι σοβαρός?

Θα αστειεύεσαι, φαντάζεσαι τι θα γίνει εδώ μέσα αν ο καθένας αρχίζει και βάζει αγγελίες στο ινσόμνια σύμφωνα με αυτά που εμπορευεται στην επιχείριση του ή εκεί που δουλεύει????

Ο λόγος ύπαρξης των αγγελιών είναι για το ΑΝ θέλει κάποιος να πουλήσει κάτι, όχι για να καθιστά ο κάθε τεχνικός ή έμπορος την κατηγορία αγγελίες στο προσωπικό του eshop. Άν είναι στη φύση του επαγγέλματός σου να πουλάς πράγματα τότε άνοιξε ένα eshop. Αλλά το eshop έχει λειτουργικά έξοδα, πρέπει να πληρώσεις κάποιον να σου το στίσει, πρέπει να κόβεις αποδείξεις, πρέπει να το διαφημίσεις...... πολύ φασαρία ε? Δε βαριέσαι,,, αφού υπάρχει το ινσόμνια...έτσι δεν είναι? Ουτε hosting, ούτε αποδείξεις, ου τε λειτουργικά έξοδα, άμεση πελατεία, καθαρό κέρδος.

Το ινσόμνια από όσο ξέρω δεν είναι κατάστημα, οποτε χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν εσύ αγοράζεις η αν εσύ είσαι καλός ή κακός αγοραστής.

Επίσης χεστήκαμε αν εσύ αγοράσεις η όχι αυτά που πουλάνε οι άλλοι. Έχεις μπει τόσο για τα καλά με τα μούτρα στις αγγελίες του ινσόμνια που δεν έχεις προσέξει και τις υπόλοιπες δραστηρίοτητες του φόρουμ. Αν εξαιρέσεις users σαν και εσένα, που ευτυχώς είναι λίγοι, η περισσότερη δραστηριότητα των χρηστών εδώ μέσα είναι να συνεισφέρουν σε άλλους με τις γνώσεις τους παρά να αγοράζουν και να πουλάνε.

Δέν ειναι το μεγάλο παζάρι εδω, είναι τεχνολογικό φόρουμ....hello!!!!

O καθενας εχει την αποψη του ,

αλλα πολυ σκατο ρε αδερφε.........

εσυ ετσι προαγεις το επιπεδο του φορουμ ?

Αυτος ειναι ο πολιτισμος σου ?

Πισω απο την αγγελια μου διεκρινες εναν μεγαλεμπορο ,μεγα κερδοσκοπο και καταχραστη της φιλοξενιας του φορουμ ?

Αν οι αποψεις σου ειναι αποψεις των διαχειριστων και κανονες λειτουργιας ενος ανοιχτου δημοκρατικου φορουμ ,

τοτε ζητω την αμεση διαγραφη μου

και καλω τον moderator να με διαγραψει απο μελος του insomnia,

προτιμω τον καθαρο αερα ........

• Super Moderators
Δημοσ.

Φιλικά προς τους Ρομπέν: παιδιά, με την επιμονή σας φέρνετε, νομίζω, τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που, φαντάζομαι, ότι επιθυμείτε: πρώτον, με την κουβέντα πήγα και είδα όλες αυτές τις αγγελίες, άρα διαφημιστικά λειτούργησε το θέμα. Κατά δεύτερον, ομολογώ πως δεν έχω ούτε το ένα χιλιοστό των γνώσεων που φαίνεται πως διαθέτετε εσείς, αλλά όλη αυτή η σπουδή να προστατέψετε "άσχετους" εντός ή εκτός εισαγωγικών από τους πονηρούς είναι λιγάκι ενοχλητική. Αν κάποιος δεν ξέρει ούτε το google να χρησιμοποιεί για μια στοιχειώδη σύγκριση τιμών, πόσο θα προστατευτεί από μια κουβέντα στο κομμάτι του insomnia με τη μικρότερη επισκεψιμότητα; Το έχετε πει σε κάθε τόνο πως υπάρχει κατά τη γνώμη σας εκμετάλευση της δυνατότητας που παρέχει το insomnia, έχετε δώσει παραδείγματα (άσχετο αν το τελευταίο, ας πούμε, βγήκε κομμάτι αποτυχημένο) και σε τελική ανάλυση εφόσον το thread έχει περάσει από τη γενική συζήτηση σε ειδικές αναφορές αγγελιών, νομίζω πως τελικά παραβιάζει τον κανόνα για μη σχολιασμό των αγγελιών. Αυτά ακριβώς ήθελαν να αποφύγουν οι υπεύθυνοι όταν αφαίρεσαν τη δυνατότητα σχολιασμού των καταχωρήσεων. Οι υπεύθυνοι το έχουν δηλώσει, άλλωστε: pm με αναφορά του προβληματικού μέλους που καταχράται το χώρο. Προς τι τόση επιμονή, δεν το καταλαβαίνω, αλλά τέλος πάντων δικαίωμά σας είναι. Κι εγώ έχω διαφωνήσει με επιλογές της διαχείρισης, αλλά τελικά το site είναι ιδιωτικό και ό,τι θέλουν κάνουν οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές. Απλά, νομίζω πως εφόσον πεις μια-δυο-τρεις-δέκα φορές ένα πράγμα που θεωρείς απόλυτα σωστό και οι υπεύθυνοι το αγνούν ή διαφωνούν, προχωράς.

Παρενθετικά, δε βρίσκω τίποτε κακό στο να έχει ένα μέλος συμμετοχή μόνο σε ένα κομμάτι του insomnia, όποιο και αν είναι αυτό. Το site ωφελείται και από τα hits. Είναι ελιτίστικη η άποψη πως για να έχεις δικαίωμα να πουλήσεις θα πρέπει να έχεις βοηθήσει ή να έχεις συμμετάσχει σε άλλες (ποιες; πόσο;) κατηγορίες.

Επίσης παρενθετικά, είναι ανακριβές ότι τα site δημοπρασιών έχουν χρεώσεις (τουλάχιστον όχι όλα) ή χρειάζεται να κόβεις αποδείξεις. Κι από το να χάνεται μια αγγελία (ή 150) για κάτι "τεχνολογικό" σε site που κυριαρχούνται από συλλέκτες νομισμάτων, χίλιες φορές καλύτερα να μαζεύονται στο insomnia.

• Moderators
Δημοσ.

+1. Και αν ΜΟΝΟ ζητουσες με τον ιδιο καταιγιστικο ρυθμο, παλι το ιδιο θα λεγαμε.

Ο λόγος ύπαρξης των αγγελιών είναι για το ΑΝ θέλει κάποιος να πουλήσει κάτι, όχι για να καθιστά ο κάθε τεχνικός ή έμπορος την κατηγορία αγγελίες στο προσωπικό του eshop. [...]

Το ινσόμνια από όσο ξέρω δεν είναι κατάστημα......[...]

Ακριβως αυτο.

Εγω ξερω, και θεωρω απολυτως λογικο, οτι το τμημα των αγγελιων δημιουργηθηκε για να βαζουν τα μελη (και μελος δε θεωρειται: γραφτηκα αρα βαζω αγγελια) καπου στο τοσο καμια αγγελια επειδη ειναι λογικο καπου στο τοσο να κανουν μια αναβαθμιση ή κατι αλλο και να εχουν πραγματα για πουλημα, αλλοι συχνοτερα, αλλοι αραιοτερα.

Δηλαδη δημιουργηθηκε ως ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ στη λειτουργια του ολου φορουμ, και οχι ως αυτοσκοπος.

Και τα μετρα των ιδιοκτητων προς αυτη τη κατευθυνση ειναι (6μηνες/50μηνυματα), εκτος εαν κατι δεν εχω αντιληφθει καλα, οποτε πειτε το μου.

Αλλα αν τελει ολο αυτο υπο τη διακριτικη ανοχη τους, επειδη χρειαζονται τα clicks της επισκεψιμοτητας (κατι που δεν εχει φανει παντως), ας βγει εδω ενας υπευθυνος να πει 'Πραγματι σταματηστε Ρομπεν γιατι θεμε την extra επισκεψιμοτητα'.

Αν γινει κατι τετοιο εγω θα σταματησω να ασχολουμαι (και με το φορουμ βεβαια) αυτοστιγμη.

Και τελος, επειδη δε νομιζω οτι ταιριαζει σε εμενα και σε κανεναν αλλον ο χαρακτηρισμος 'Ρομπεν', να πω πως δε με ενδιαφερει διολου αν κανω διαφημιση τωρα σε συγκεκριμενα ατομα, αν προκειται στο μελλον να σταματησουν να πηζουν το κομματι των αγγελιων με αγγελιες ΙΔΙΕΣ κι απαραλλαχτες απο τις προηγουμενες που ειχαν βαλει, με αποτελεσμα η αγγελια του παιδιου που προσφερει εδω μεσα, να βρισκεται μεσα σε μερικες ωρες στη δευτερη σελιδα, που μη κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας, δεν εχει την αναλογη επισκεψιμοτητα.

Αρα? Στον απλο Insomniac που προσφερει εδω μεσα, εστω και στο μπλα μπλα ρε παιδι μου, που ετυχε μια φορα τη βδομαδα/μηνα να εχει κατι για πουλημα θα του μεινει στο χερι most likely... Και αν οχι Most likely, κατα ενα πολυ μεγαλυτερο ποσοστο απ οτι αν ειμασταν 'καθαροι' απο επαναλαμβανομενες αγγελιες.

.

αλλά όλη αυτή η σπουδή να προστατέψετε "άσχετους" εντός ή εκτός εισαγωγικών από τους πονηρούς είναι λιγάκι ενοχλητική.

Σα να μας λες οτι ενοχλεισαι που βοηθαμε. Αυτο μονο ως αστειο μπορω να το εκλαβω..

Αν κάποιος δεν ξέρει ούτε το google να χρησιμοποιεί για μια στοιχειώδη σύγκριση τιμών, πόσο θα προστατευτεί από μια κουβέντα στο κομμάτι του insomnia με τη μικρότερη επισκεψιμότητα;

Αν σου πω αραγε οτι υπαρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τοπικς στο hardware section το οποιο και παρακολουθω, τα οποια εχουν ως πρωτη απαντηση 'Google->ταδε->πρωτο αποτελεσμα' ή 'Use google' ή 'Use search' θα με πιστεψεις?

Το thread έχει περάσει από τη γενική συζήτηση σε ειδικές αναφορές αγγελιών, νομίζω πως τελικά παραβιάζει τον κανόνα για μη σχολιασμό των αγγελιών. Αυτά ακριβώς ήθελαν να αποφύγουν οι υπεύθυνοι όταν αφαίρεσαν τη δυνατότητα σχολιασμού των καταχωρήσεων.

Αυτα ειναι απλα παραδειγματα που φερνουμε για να τονισουμε το γενικοτερο κλιμα που επικρατει σε ενα κομματι των αγγελιων.

Αλλα αν δω π.χ. να πουλαει ενας μια μητρικη που τη βρισκω 130€ -> 180 να μη το πω? Με συγκεκριμενη αναφορα.

Το ιδιο ακριβως ισχυει και με το αν βλεπω την ΙΔΙΑ αγγελια απειρες φορες...

Και για να τελειωσω επιτελους αυτο το τεραστιο μηνυμα:

Αποψη μου ειναι:

'Θες να βαζεις αγγελιες? Εστω και ωντας μη ενεργο μελος? Βαζε οσες θες. Αλλα σε καθε μια αγγελια που θα τη ξαναβαζες ιδια αν δεν ειχε ζητηση, κοψε κατι τις απο τιμη. Αλλαξε κατι, προσθεσε καποιο πραγμα, αφαιρεσε κατι. ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ! Οχι το ιδιο πραγμα απειρες φορες.'

'Κοβεις τιμη? Εστω και 1€ τη φορα, εστω και 1% της αξιας που ζητουσες πριν και δεν ειχε ενδιαφερον προς πωληση? Τοτε οκ, βαλε την αγγελια σου και 40 φορες την ιδια μερα, δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα :-) '

Δημοσ.
O καθενας εχει την αποψη του ,

Απλά μερικοί έχουνε επιχειρήματα και άλλοι κλανιές

αλλα πολυ σκατο ρε αδερφε.........

εσυ ετσι προαγεις το επιπεδο του φορουμ ?

Αυτος ειναι ο πολιτισμος σου ?

Και που σαι ακόμα.

Πισω απο την αγγελια μου διεκρινες εναν μεγαλεμπορο ,μεγα κερδοσκοπο και καταχραστη της φιλοξενιας του φορουμ ?

Καλά για καταχραστή εντάξει, μέχρι και οι πέτρες το ξέρουνε,Είναι φως φανάρι, να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια.

Πίσω από τις αγγελίες διακρίνω ένα γύφτο που αντί να τα χαρίζει τα ξεπερασμένα celeron P4 κάθεται και τα πουλάει για να βγάλει από τη μύγα ξίγκι. Έχω και εγώ ένα AMD K6 , μια που είσαι τόσο καλός "αγοραστής" θέλεις να μου τον αγοράσεις με 100 ευρώ και να τον πουλήσεις μετά στο ινσόμνια 10 ?(τι σκατά ευεργέτης είσαι όπως λες πιο πάνω) Η να τον χαρίσω?

Αν οι αποψεις σου ειναι αποψεις των διαχειριστων και κανονες λειτουργιας ενος ανοιχτου δημοκρατικου φορουμ ,

Οι απόψεις μου , είναι απόψεις μου.

Το ινσόμνια πέρα από μεγάλο παζάρι που νομίζεις οτι είναι, ούτε η βουλή των Ελλήνων είναι. Κοινώς ούτε "ανοιχτό δημοκρατικό φόρουμ" είναι. Είναι πνευματική ιδιοκτησία των διαχειριστών του, και αυτοί βάζουν τους κανόνες.

τοτε ζητω την αμεση διαγραφη μου

και καλω τον moderator να με διαγραψει απο μελος του insomnia,

προτιμω τον καθαρο αερα ........

Αχ μή το κάνεις αυτό, θα το έχουμε βάρος στη συνείδηση μας.Πολύ δράμα ρε παιδί μου.....

-----Προστέθηκε 4/11/2008 στις 10 : 32 : 50-----

Φιλικά προς τους Ρομπέν

Please call me Batmat. Ρoμπέν is Gay.

• Super Moderators
Δημοσ.
Σα να μας λες οτι ενοχλεισαι που βοηθαμε. Αυτο μονο ως αστειο μπορω να το εκλαβω..

Είσαι ελεύθερος να το εκλάβεις όπως θέλεις. Πάντως, αν απορείς, αυτό ακριβώς σου λέω: βρίσκω εκνευριστικό (και μια ιδέα υποκριτικό) στο όνομα της προάσπισης του δικαίου να παραβιάζετε πέντε άτομα έναν πολύ συγκεκριμένο κανονισμό (αυτό του μη σχολιασμού αγγελιών) ενώ και τις απόψεις σας σχετικά με το θέμα έχετε εκθέσει πολλές φορές και η διεύθυνση σας έχει απαντήσει γιατί πράττει όπως πράττει εν προκειμένω. Δικαιώμα σας να συνεχίζετε εφόσον το επιτρέπει η διαχείριση, δικαίωμά μου να λέω πως τελικά καταντά ανούσιο.

Αν σου πω αραγε οτι υπαρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τοπικς στο hardware section το οποιο και παρακολουθω, τα οποια εχουν ως πρωτη απαντηση 'Google->ταδε->πρωτο αποτελεσμα' ή 'Use google' ή 'Use search' θα με πιστεψεις?

Δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω. Συνεχίζω να αμφιβάλλω για το κατά πόσο ένας άνθρωπος που δεν ξέρει ή δεν μπαίνει στον κόπο να ψάξει στο google θα βοηθηθεί από μια κουβέντα εδώ, στη γωνία της γωνίας του insomnia. Προφανώς διαφωνούμε. Τι πιο φυσικό;

Αυτα ειναι απλα παραδειγματα που φερνουμε για να τονισουμε το γενικοτερο κλιμα που επικρατει σε ενα κομματι των αγγελιων.

Αλλα αν δω π.χ. να πουλαει ενας μια μητρικη που τη βρισκω 130€ -> 180 να μη το πω? Με συγκεκριμενη αναφορα.

Το ιδιο ακριβως ισχυει και με το αν βλεπω την ΙΔΙΑ αγγελια απειρες φορες...

Τυπικά; Όχι, να μην το πεις, γιατί ουσιαστικά βρίσκεις μέσα από αυτό το thread παραθυράκι να παρακάμψεις έναν κανονισμό που θέσπισε η διεύθυνση του φόρουμ. Δε γίνεται να σεβόμαστε τους κανονισμούς μονάχα εκεί που μας αρέσει. Αφού δε θέλει δημόσιο σχολιασμό η διεύθυνση (αν ήθελε θα έδινε δυνατότητα σχολιασμού των αγγελιών) δε βλέπω το λόγο να ανοίγει thread όπου από έναν "γενικό προβληματισμό" καταλλήγουμε σε συγκεκριμένα ονόματα και αγγελίες -χωρίς αυτά να είναι πάντα πετυχημένα. Πρακτικά, σεβαστή και αξιέπαινη η διάθεση να προστατεύσετε τους άλλους χρήστες, αλλά ούτε ο χώρος ούτε ο τρόπος είναι τα ιδανικά.

Και για να τελειωσω επιτελους αυτο το τεραστιο μηνυμα:

Αποψη μου ειναι:

'Θες να βαζεις αγγελιες? Εστω και ωντας μη ενεργο μελος? Βαζε οσες θες. Αλλα σε καθε μια αγγελια που θα τη ξαναβαζες ιδια αν δεν ειχε ζητηση, κοψε κατι τις απο τιμη. Αλλαξε κατι, προσθεσε καποιο πραγμα, αφαιρεσε κατι. ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ! Οχι το ιδιο πραγμα απειρες φορες.'

'Κοβεις τιμη? Εστω και 1€ τη φορα, εστω και 1% της αξιας που ζητουσες πριν και δεν ειχε ενδιαφερον προς πωληση? Τοτε οκ, βαλε την αγγελια σου και 40 φορες την ιδια μερα, δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα :-) '

Θα ήμουν διατεθειμένος να στοιχηματίσω ότι αν κάποιος που ζητάει 100 ευρώ για κάτι, και αυτό το κάτι δεν έχει ζήτηση, αν αναδημοσίευε την αγγελία κόβωντας από 1% κάθε φορά, οι ίδιες ακριβώς διαμαρτυρίες θα υπήρχαν.

Συν του ότι εδώ καταλλήγουμε να συζητάμε δύο τελείως διαφορετικά πράγματα: 1) την προστασία των χρηστών από ανθρώπους που πουλάνε με υπερβολικά μεγάλο κόστος (ζήτημα το οποίο έχει ήδη απαντηθεί από τη διεύθυνση από την ΑΡΧΗ αυτή της κουβέντας) και 2) τον αριθμό των αγγελιών που βάζουν κάποιοι χωρίς α)να αλλάζουν κάτι ουσιαστικό σε αυτές και β)χωρίς να έχουν "επαρκή" συμμετοχή στα λοιπά του φόρουμ.

Αυτά. Συμφέρον δεν έχω από αυτή την ιστορία (ούτε έχω αγοράσει ούτε έχω πουλήσει τίποτε), είπα δυο απόψεις από μια άλλη οπτική γωνία, όποιος θέλει τις λαμβάνει υπόψη. Καλή συνέχεια.

Δημοσ.

Εχω αποριες σε σχεση με καποιες αγγελιες ...

Πως γινεται καποιοι να πουλανε πραγματα κατω του κοστους?

Επισης πως γινεται να πουλανε κατι πχ 800€ και να λενε οτι δινεται με αποδειξη αγορας 1000€? Που ειναι η κομπινα, αν υπαρχει κομπινα?

Πραγματικα θα ηθελα να μαθω πιο πολυ για το γαμωτο...

• Moderators
Δημοσ.

Θα ήμουν διατεθειμένος να στοιχηματίσω ότι αν κάποιος που ζητάει 100 ευρώ για κάτι, και αυτό το κάτι δεν έχει ζήτηση, αν αναδημοσίευε την αγγελία κόβωντας από 1% κάθε φορά, οι ίδιες ακριβώς διαμαρτυρίες θα υπήρχαν.

Επειδη δεν εχω καθολου χρονο, μονο ενα σχολιο ως προς αυτο.

Αν με το ρυθμο που ποσταρουν ορισμενοι την ιδια αγγελια μειωναν 1% και θα τα πωλουσαν πολυ γρηγοροτερα, και θα βλεπαμε πιο... πως να το πω? 'Ανταγωνιστικες' τιμες.

Προφανως ομως δε σε απασχολει το τι γινεται με τις αγγελιες, αφου πολυ απλα δεν τις κοιτας καν (και μονος σου ειπες οτι δεν εχεις πουλησει ή αγορασει τιποτα), αρα γιαυτο σου φαινονται τοσο παραξενα αυτα που λεμε. :-)

Τελος, αν θεωρεις οτι παραβιαζω καποιον συγκεκριμενο κανονα σε καποιο συγκεκριμενο ποστ μου, just report it.

Δεν αντιλεγω οτι εχω υπερβει τα ορια καποιες φορες, -εν γνωση μου-, αλλα το φορουμ μαλλον βλεπει εαν προσφερω ή απλα ριχνω flames και κρινει αναλογα. ;)

Εσυ δηλαδη σε εναν δρομο με οριο 50km/h δεν εχεις παει ποτε με 70?

• Super Moderators
Δημοσ.
Επειδη δεν εχω καθολου χρονο, μονο ενα σχολιο ως προς αυτο.

Αν με το ρυθμο που ποσταρουν ορισμενοι την ιδια αγγελια μειωναν 1% και θα τα πωλουσαν πολυ γρηγοροτερα, και θα βλεπαμε πιο... πως να το πω? 'Ανταγωνιστικες' τιμες.

Έχω απαντήσει ήδη: αν υποστηρίζεις σοβαρά πως, μετά από όλα όσα έχεις γράψει ή επικροτήσει (όχι μόνο εσύ, αλλά επειδή το θέτεις σε προσωπικό επίπεδο απαντώ έτσι, για αγνώστους με μηδενική συμμετοχή οπουδήποτε αλλού, που κατακλύζουν τις σελίδες με δικές τους αγγελίες ρίχνοντας στα...τάρταρα της...2ης σελίδας τις αγγελίες "απλών" χρηστών) ότι δε θα είχες πρόβλημα αν πόσταραν αμέτρητες αγγελίες αρκεί να μείωναν την τιμή τους κατά...1%, τι να πω πέρα από αυτό: θεαματικότατη μεταστροφή θέσης. Εγώ νόμιζα πως, πράγματι (όχι μόνο εσύ, βέβαια) εκτός από τη μη μείωση τιμών είχατε πρόβλημα και με το ύψος των τιμών, και με την ταυτότητα των χρηστών, και με τη (μη) συμμετοχή τους σε άλλα thread, και με την κατάχρηση της δυνατότητας δημοσίευσης αγγελιών. Εδώ έφτασα να διαβάσω πως αν κάποιος γέμιζε πέντε σελίδες με ζητήσεις θα ήταν ΚΑΙ ΑΥΤΟ πρόβλημα. Και τώρα συζητάμε για το 1% μείωση; Δηλαδή, από 100 ευρώ, στα 99, στα 97, στα 95, στα 92 κοκ; Και αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό ώστε να μην έχεις πρόβλημα; Καλώς, δεκτό.

Προφανως ομως δε σε απασχολει το τι γινεται με τις αγγελιες, αφου πολυ απλα δεν τις κοιτας καν (και μονος σου ειπες οτι δεν εχεις πουλησει ή αγορασει τιποτα), αρα γιαυτο σου φαινονται τοσο παραξενα αυτα που λεμε. :-)

Προφανώς και δε με απασχολεί με τον τρόπο που απασχολεί εσένα: εφόσον θέτω ένα ερώτημα και πέρνω (αμεσότατη και σαφέστατη) απάντηση από τη διεύθυνση, ακόμη και αν αυτή την απάντηση την κρίνω άκρως απογοητευτική και ανεπαρκή, ξέρω πως είναι ανούσιο να επιμένω, εφόσον έχω καταστήσει ήδη σαφή τη θέση μου. Όχι μόνο αυτό, αλλά η διεύθυνση μου έχει δώσει επίσημα τρόπο να αναφέρω περιπτώσεις που κρίνω προβληματικές.

Τελος, αν θεωρεις οτι παραβιαζω καποιον συγκεκριμενο κανονα σε καποιο συγκεκριμενο ποστ μου, just report it.

Μα γιατί να το κάνω; Σε τι θα βοηθήσει; Πιστεύεις ότι με νοιάζει να τιμωρηθεί ο οποιοσδήποτε αυτόκλητος υπερασπιστής του συμφέροντος του απλού άσχετου που δεν ξέρει να γκουγκλάρει; Ήδη είπα πως θεωρώ αξιέπαινη την δεδηλωμένη πρόθεσή σας, άσχετα με το πώς κρίνω τις μεθόδους σας. Τελικά, τη γνώμη μου εξέφρασα και άλλωστε, όπως έχω ήδη γράψει, εφόσον σας αφήνει η διαχείριση να σχολιάζετε μέσω thread τις αγγελίες, παρακάμπτωντας την απαγόρευση για σχολιασμό των αγγελιών, με γεια σας και χαρά σας. Απλά, εξηγώ για ποιο λόγο κάποιος (καλή ώρα εγώ) θα μπορούσε να θεωρήσει πως πλέον όλη αυτή η κουβέντα εξυπηρετεί μόνο για να εκτονώνουν κάποιοι χρήστες τη (βάσιμη ή όχι) οργή τους.

Δεν αντιλέγω οτι εχω υπερβει τα ορια καποιες φορες, -εν γνωση μου-, αλλα το φορουμ μαλλον βλεπει εαν προσφερω ή απλα ριχνω flames και κρινει αναλογα. ;)

Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ λέω κι εγώ. Εφόσον σε ικανοποιεί η κρίση της διεύθυνσης/διαχείρισης ως προς την αξία της συμμετοχής σου, δείξε τον ίδιο σεβασμό στην κρίση τους για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά κατάχρησης των αγγελιών: just report it, για να δανειστώ μια δική σου έκφραση...

Δημοσ.

Παρόλο που θεωρώ την αβιαστη αγορά εγκληματική βλακεία, αν κάποιος πάει να γδάρει τον κόσμο κι εγώ θα τον "έδινα". Η ελευθερία του καθενός να κάνει μαύρη αγορά είναι σεβαστή αλλά δεν προϋποθέτει ότι οι άλλοι θα το βουλώσουμε για να μή θίξουμε πρόσωπα και συνειδήσεις!!Όπως "δίνουμε" τα ακριβά μαγαζιά κάθε μέρα όλη μέρα, έτσι και ορισμένους χρήστες που βγαίνουν παγανιά για θύματα. \

Και στην τελική, όσον αφορά τις ειρωνίτσες τύπου "Ρομπέν", σόρυ αλλά τον εαυτό μου βοηθάω κατά κύριο λόγο. Όσο περισσότεροι αγοράζουν προσεκτικά, τόσο καλύτερα (=χαμηλότερα) ρυθμίζονται οι τιμές τις αγοράς.

Δημοσ.

πάνω σε αυτό

Παρενθετικά, δε βρίσκω τίποτε κακό στο να έχει ένα μέλος συμμετοχή μόνο σε ένα κομμάτι του insomnia, όποιο και αν είναι αυτό. Το site ωφελείται και από τα hits. Είναι ελιτίστικη η άποψη πως για να έχεις δικαίωμα να πουλήσεις θα πρέπει να έχεις βοηθήσει ή να έχεις συμμετάσχει σε άλλες (ποιες; πόσο;) κατηγορίες.

να πω ότι σεβαστή η επωφέλεια του φόρουμ από την επισκεψιμότητα.

Σεβαστή όμως και η "ανάγκη" των..."Ρομπενίστας", που ωρύονται "έχει παραγίνει το ζήτημα".

Και 'μενα προσωπικά που τις ψιλοτσεκάρω τις αγγελίες, μ' ενοχλεί κάθε τρεις και λίγο να βλέπω εκείνο το Punto και να λέω "Nα 'το (πάλι)", τη στιγμή που κοιτάω για καμμιά "ευκαιρία" για hardware, κυρίως παλιό.

Και τώρα ας πούμε για τη "λογική" του GeorgeMan και του Hexstatic πχ - που έχουν εξαπολύσει τους τελευταίους μύδρους : Οκ ρε φίλε , πούλα. Οκ, πούλα και όσο θες, ακριβά, φτηνά. Οκ, βάζε και όσες αγγελίες θες. Οκ, πούλα και αλωνιστικές μηχανές.

,,,Αλλά να τα κάνεις ΟΛΑ αυτά, και να ΜΗΝ "προσφέρεις" και ΚΑΤΙ στη ρημάδα την κοινότητα ; !

Διότι ΔΕΝ είναι "προσφορά" του να παρέχεις προϊόντα. Και ΚΥΡΙΩΣ, ΔΕΝ είναι "προσφορά", όταν το κάνεις "επαγγελματικά" - aka την ίδια αγγελία, κάθε τρεις και λίγο.

Θες να το πεις "ξεκάρφωμα" ; Πες το ξεκάρφωμα - αλλά όταν πχ λες "τεχνικός είμαι", ΡΙΞΕ και καμμιά ματιά στα hardware/software section, δώσε και καμμιά γνώμη...

Θα μου πεις "με το ζόρι;" .Ε όχι ρε φίλος, δεν είναι με το ζόρι, αλλά πως να το κάνουμε, όταν μπαίνεις στον χώρο που συχνάζουν κάποιοι, που είναι στέκι τους, χαϊλίκι τους, χασικλίκι τους, τσιφλίκι τους, ό,τι θέλεις πες το, είναι "κάπως" να αράζεις σε μια γωνιά και να πουλάς και ν' αγοράζεις ΜΟΝΟ...Α, κι ΟΧΙ μόνο : Διότι είπαμε : "Εσύ" και ΟΛΟΙ οι "υπόλοιποι" του ίδιου στυλ, κάνετε και μια "ψιλοαναστάτωση" στην παρέα των αλλωνών, με τα "μουρμουρητά" που ακούγονται με τις αγοραπωλησίες σας.

Και το θέμα είναι ότι αυτά που μόλις είπα, ΔΕΝ έχουν στόχο κάποιον συγκεκριμένο. Όπως και το μαλλιοτράβηγμα που έπαιξε με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μέλη πριν, ΤΥΧΑΙΟ νομίζω ήταν. Κάποια στιγμή, μαζί με τα ξερά, θα καούν και τα χλωρά. Κάποια στιγμή, κάποιον θα "αρπάξει" η "παρέα" που λέγαμε, και θα τα ακούσει για λογαριασμό ΚΑΙ των υπόλοιπων που "μουρμουράνε" - και ΛΟΓΙΚΟ είναι να γίνει έτσι...

Κατάλαβες τώρα φίλε Snoob ΠΟΥ είναι το "λάθος" να βλέπεις ως "ελιτίστικη" αυτή την άποψη ; ΔΕΝ είναι η ουσία αυτή. Αλλά είναι μια καλή αφορμή για όταν θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι, για να πιαστείς με κάποιον...Και φυσικά, δεν έχει νόημα το "και σε ΠΟΙΑ άλλα τόπικ να ποστάρει; Και ΠΟΣΟ;"...το θέμα είναι ότι ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ/ΟΥΝ ΚΑΝ. ΟΥΤΕ ΤΟΣΟ ΔΑ. Κι αν ΚΑΠΟΙΟΣ διατείνεται ότι είναι τεχνικός, εσένα πια ΤΟΣΟ καλά σου κάθεται να μην έχει δώσει ουτε ΜΙΑ φορά την "πολύτιμη βοήθειά του" σε κάποιο τόπικ σχετικό με τις γνώσεις του ; ; Είναι σα να μου λες ότι έχει πάει διακοπές στην άγονη γραμμή, και σε μια "μεγάλη παρέα" εκεί, κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να αντιμετωπιστούν τα ιατρικής φύσης προβλήματα που προκύπτουν εκεί με τους παρευρισκόμενους. Και σε κάποια φάση συνειδητοποιείς ότι κυκλοφοράνε και γιατροί στην φάση, αλλά δεν έχουν σηκώσει χέρι ΟΥΤΕ μία φορά για περίθαλψη (...παράλληλα μαθαίνεις ότι...ΠΟΥΛΑΝΕ φάρμακα).Ε.

Ε !

...ε ; ;)

...Τέλος πάντων, ούτε ΤΟΣΟ με καίει το ζήτημα...αλλά με "απασχόλησε".

Και κατά βάση συμφωνώ με τα παιδιά που "χτυπιούνται" ότι "ε δεν πάει άλλο ΕΤΣΙ".

Να το πω κι αλλιώς - μπροστάρης δεν μπαίνω, αλλά τους στηρίζω. Διότι ΣΥΝ τοις άλλοις καταλαβαίνω ότι είναι παιδιά που το "νιώθουν" ότι "καλά ρε πούστη μου, θα μπορούσαμε ΚΑΙ εμείς να το ξεφτιλίσουμε το ζήτημα - ΔΕΝ το ξεφτιλίζουμε όμως, και τί θα γίνει, θα συνεχίσουν ΑΛΛΟΙ να το ξεφτιλίζουν ; "

Αυτό βέβαια ΔΕΝ σημαίνει και κάποια άλλα πράγματα....Όπως :

Σίγουρα (ειδικά) ο φίλος Hexstatic "ξεπέρασε" κάποια όρια - και το λέω παρ' όλο που τον στηρίζω. Και λέω απλά το πώς το εξέλαβα εγώ. Διότι ΜΗΝ από τη μια το κάνουμε από στέκι, τσιφλίκι. Το "τσιφλίκι",,,ανήκει ΑΛΛΟΥ, και το δήλωσε κι ο ίδιος :-)(από την άλλη βέβαια χωρίς...φωνές κι αγώνες δεν γίνεται τίποτα...).

Ούτε σημαίνει ότι πρέπει ο κάθε πωλητής να μαζέψει τους επεξεργαστές του και να πάει σε άλλη φορουμοπαραλία.

Γι' αυτό...ΚΑΛΟ θα ήταν να πέσουν λίγο οι "τόνοι", με την έννοια του προσωπικού σκυλοβρισίματος, γιατί δεν έχει νόημα να πάμε στο

"τί θες εδώ ρε ;'

"πουλάω"

"..να πουλάς αραιότερα, γιατί το κάνατε μπάχαλο"

"ίσα ρε που θα πουλάω αραιότερα, δημοκρατία έχουμε και θα πουλάω όσο όποτε και όπως θέλω"

"εκμεταλλευτή"

"σκατά"

"της θειάς σου"

"της ανεψιάς σου"

"της μαμάς σου"

"της δικιάς σου"

"..ΤΙ είπες ρε κωλόγαυρε!"

"....ΠΟΙΟΝ είπες κωλόγαυρο ρε βρωμοβάζελε!"

κ.τ.λ......

Ειρήνη υμίν εύχομαι, και είπα και σε προηγούμενο ποστ, καπνός υπάρχει, άρα θα υπάρχει και φωτιά, άρα θα υπάρχουν και λύσεις που να ικανοποιούν ΟΛΟΥΣ.

Και για να ικανοποιηθούν ΟΛΟΙ, οι λύσεις πρέπει ΠΑΝΤΑ να είναι συμβιβαστικές για ΟΛΟΥΣ...

Καλημέρες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...