Προς το περιεχόμενο

Αγγελίες και εκμετάλλευση

Tuko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τωρα ποσταρω η οχι?μανταρα ειμαστε σημερα.τελως παντων,ηθελα να πω οτι η κατασταση εδω ειναι καλυτερη απο αντιστοιχα φορουμ και τα πραγματα στην πραγματικη τους αξια.

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν θα διαφωνήσω ότι είναι εκνευριστικοί οι κουτοπόνηροι που πάνε να πιάσουν κάνα κορόϊδο εδώ μέσα.

Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μπει όριο στις αγγελίες των χρηστών. Ή τι το μεμπτό υπάρχει στο να πουλάει ένας χρήστης συνεχώς πράγματα.

Εγώ ίσα-ίσα το βρίσκω θετικό, γιατί και πιο "ζωντανό" κομμάτι είναι οι αγγελίες του ινσόμνια έτσι (άρα αξίζει να τις επισκέπτεσαι), και από την άλλη προτιμώ να ψωνίσω από κάποιον χρήστη του φόρουμ που μπορεί να έχει αναπτυχθεί και κάποια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Αν κάποιος πουλάει 100 ipod τη βδομάδα εδώ μέσα, και τα πουλάει σε σωστή τιμή και είναι αξιόπιστος, γιατί να μην μπορεί να το κάνει;

Δημοσ.
Δεν θα διαφωνήσω ότι είναι εκνευριστικοί οι κουτοπόνηροι που πάνε να πιάσουν κάνα κορόϊδο εδώ μέσα.

Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μπει όριο στις αγγελίες των χρηστών. Ή τι το μεμπτό υπάρχει στο να πουλάει ένας χρήστης συνεχώς πράγματα.

Εγώ ίσα-ίσα το βρίσκω θετικό, γιατί και πιο "ζωντανό" κομμάτι είναι οι αγγελίες του ινσόμνια έτσι (άρα αξίζει να τις επισκέπτεσαι), και από την άλλη προτιμώ να ψωνίσω από κάποιον χρήστη του φόρουμ που μπορεί να έχει αναπτυχθεί και κάποια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Αν κάποιος πουλάει 100 ipod τη βδομάδα εδώ μέσα, και τα πουλάει σε σωστή τιμή και είναι αξιόπιστος, γιατί να μην μπορεί να το κάνει;

Επιτέλους, επιτέλους! Εύγε!

Δημοσ.

Είμαι χρήστης του ινσομνια εδώ και 8 χρόνια κοντά. Άντε να έχω βάλει αγγελία 4 φορές το πολύ. Η πλειοψηφία των χρηστών εδώ μέσα σπάνια βάζει αγγελίες, (έτσι θέλω να πιστεύω). Και αυτό γιατί το ινσόμνια δεν είναι αγγελιοφόρος, ούτε emarket, ούτε fleamarket. Είναι τεχνολογικό FORUM και όχι Site για αγγελίες.Όσοι μπορούν να διακρίνουν την διαφορά ενως τεχνολογικού φόρουμ και ενως site δημοπρασιών και αγγελιών τοτε θα διαλέξουν τα 2α για να βάλουν αγγελίες.

Το μπλά μπλά και οι αγγελίες έχουνε τελείως πρόσθετο χαρακτήρα από όσο γνωρίζω, και δεν είναι ο αυτοσκοπός.Και για αυτό το λόγο για κάποιο διάστημα το Μπλα Μπλα πήρε πόδι.

Είναι φως φανάρι ότι αυτοί που βάζουν αγγελίες στο ινσομνια το κάνουνε γιατί εκμεταλλεύονται τον μεγάλο αριθμό χρηστών. Επίσης οι αγγελίες στο ινσομνια δεν χρεώνονται ούτε το ινσομνια παίρνει ποσοστά επί των πωλήσεων όπως συμβαίνει με πολλά site δημοπρασιών και αγγελιών. Και επειδή προς το παρόν δεν υπάρχει έλεγχος , είναι παράδεισος για αυτούς που θέλουν να αναπτύξουν τα μπακάλικα τους.

Έξοδα διαφήμισης μηδενικά, κέρδος όσο θέλουμε, μαύρα όλα, 30.000 μάτια να βλέπουνε, γιατί να μην το κάνουνε?

Σίγουρα δεν είμαι υπέρ της άποψης "πονάει χέρι, κόβει χέρι" αλλά το να περιορίσουμε τον αριθμό των αγγελιών ανά user το μήνα θα είναι ένας πρόχειρος αλλά αποτελεσματικός τρόπος να σταματήσει αυτό το φαινόμενο των παραμάγαζων εντός του ινσομνια.

Έτσι όπως έχει καταντήσει πλέον η κατηγορία των αγγελιών θυμίζει το χωράφι κάποιων που κάνουνε ότι θέλουν. Γιατί αν οι 90 από τις 100 αγγελίες που μπαίνουν την ημέρα είναι από 5 άτομα , οι άλλες 10 που περισσεύουν ουσιαστικά είναι σαν να μην υπάρχουν. Όλα και Όλα φαίνονται 5-10 άτομα που δεν κάνουνε τίποτα άλλο παρά να βάζουν αγγελίες με αποτέλεσμα να θάβονται όλες οι υπόλοιπες. Αυτό δεν είναι άδικο? Γενικότερα δεν είναι άδικο να γίνεται κατάχρηση αυτής της δωρεάν υπηρεσίας που προσφέρει το ινσόμνια από κάποιους? Γιατί περί κατάχρησης πρόκειται. Και δεν μιλάμε για άτομα που τυχαίνει να θέλουν να ξεφορτωθούν μεταχειρισμένα πράγματα, μιλάμε για κανονικό "μαύρο" εμπόριο. Άμα είναι έτσι να φέρω και εγώ ένα container από κίνα με διάφορα gαdjetakia και να βάζω 1 αγγελία ανά 60sec στο ινσόμνια να τα πουλήσω.

Αν τα ipod είναι used, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος.

1ον γιατί πού τα βρίσκει 100 ipod την εβδομάδα, και 2ον Εφόσον τα βρίσκει πως ξέρει οτι και τα 100 που πουλάει δουλεύουν σωστά , έτσι ώστε να επιβεβαιώνεται η αξιοπιστία του. Αν σου δώσω εγώ 100 ipod νομίζεις οτι σε μία βδομάδα θα προλάβεις να δείς αν όλα δουλεύουν σωστά? Αυτό ξέρεις πολύ καλά οτι δεν γίνεται.

Αν τα ipod είναι new τότε όσο αξιόπιστος και να είναι δεν είναι τίποτα άλλο παρά παράνομος. Γιατί ούτε αποδείξεις κόβει , ούτε τίποτα. Αλλά και αποδείξεις να κόβει πάλι κάποια push-τιά θα παίζει γιατί πως είναι δυνατόν να τα δίνει πιο φτηνά από τα μαγαζιά? Ο μόνος τρόπος για να το πετύχει αυτό θα είναι να μην πληρώνει τελωνεία που και αυτό παράνομο είναι. Και από όσο ξέρω το ινσόμνια δεν θέλει σε καμία περίπτωση να εξυπηρετεί συμφέροντα παράνομων πράξεων.

Δημοσ.
Αν τα ipod είναι new τότε όσο αξιόπιστος και να είναι δεν είναι τίποτα άλλο παρά παράνομος. Γιατί ούτε αποδείξεις κόβει , ούτε τίποτα. Αλλά και αποδείξεις να κόβει πάλι κάποια push-τιά θα παίζει γιατί πως είναι δυνατόν να τα δίνει πιο φτηνά από τα μαγαζιά? Ο μόνος τρόπος για να το πετύχει αυτό θα είναι να μην πληρώνει τελωνεία που και αυτό παράνομο είναι. Και από όσο ξέρω το ινσόμνια δεν θέλει σε καμία περίπτωση να εξυπηρετεί συμφέροντα παράνομων πράξεων.

Ούτε το eBay κόβει αποδείξεις, να μη το χρησιμοποιούμε? Και εν πάσει περιπτώσει, αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο, δε θα σε εμποδίσουν οι υπόλοιπες αγγελίες.

Δημοσ.
Ούτε το eBay κόβει αποδείξεις, να μη το χρησιμοποιούμε? Και εν πάσει περιπτώσει, αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο, δε θα σε εμποδίσουν οι υπόλοιπες αγγελίες.

Γιατί... ποιος σου είπε οτι συμφωνώ με την τακτική του ebay. Και στην τελική τι σχέση έχει το ebay με το ινσομνια? Ρε συ Hal, το γυρνάμε σιγα σιγα σε ebay και δεν το πήρα χαμπάρι?

Δημοσ.
...... 5.000 λέξεις ......

Ένα section είναι οι αγγελίες.

Χωμένο διακριτικά κάπου στην άκρη, κάτω από τα δεκάδες τεχνολογικά.

Εμένα δεν με ενοχλεί.

Μια-δυο φορές, έχω πουλήσει κάτι.

Μια-δυο φορές, έχω αγοράσει κάτι.

big deal

• Super Moderators
Δημοσ.

Κακώς γεμίζουν κάποιοι τις αγγελίες με καταχωρήσεις τους. Έπρεπε να τις βάζουν στην υπογραφή τους. 4-5 χωράνε ανετότατα. Μετά, με μια λογική συμμετοχή σε κάποια καυτή πατάτα του μπλα-μπλα ή σε ένα θέμα για τον κινηματογράφο, ας πούμε, θα είχαν απείρως καλύτερη διαφήμιση.

Έτσι, θα απαλλασόμασταν και από αυτούς που ποστάρουν εμβρυθή μηνύματα του στυλ "ναι, συμφωνώ" για να πιάσουν το όριο και να αποκτήσουν δικαίωμα καταχώρησης αγγελιών.

Κατά τα λοιπά, +1 στον punky.

Δημοσ.

εγω δεν συμφωνω φιλε ουτε εχω δικαιωμα να ποσταρω λογω χρονου συμετοχης.αρα δεν ισχυει οτι ποσταρουμε για πλακα.

Δημοσ.

Οπωσδήποτε είναι προσωπική απόφαση του τί θα αγοράσει κάποιος και από ποιον και δικό του πρόβλημμα εν τέλει.

Όμως δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να γνωρίζουν ή να μπορούν να διασταυρώνουν στοιχεία και δεδομένου πως εδώ είναι μια μεγάλη κοινότητα, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε αυτό με το να μπορούν τα μέλη να εκφέρουν με κάποιο τρόπο άποψη για την δημοσιευμένη αγγελία. Αυτό θα προστάτευε τα υποψήφια "θύματα" και τελικά θα δρούσε αποτρεπτικά στο να μετατρέπεται η ενότητα των αγγελιών σε μικρομάγαζο. Και φυσικά γι αγγελίες που αξίζουν τον κόπο θα δρούσε θετικά για τον πωλητή.

Tουλάχιστον θα μπορούσε να προστεθεί η δυνατότητα μιας +/- ψήφου (κάτι σαν ψήφος εμπιστοσύνης για τη συγκεκριμένη αγγελία, ανεξάρτητη από την "Αξιολόγηση Μέλους") ίσως με δυνατότητα να συνοδεύεται από μια μικρή φράση (πχ περιορισμός σε 200 χαρακτήρες), επιτρεπτή μία φορά για το κάθε μέλος του forum. Θεωρώ πως θα ήταν η καλύτερη μέση λύση, για να αποφεύγουμε το ένα ή το άλλο άκρο.

Δημοσ.

ρε παιδια ειμαστε ελευθερη και δημοκρατικη χωρα!

καποιος λεει πουλαω αυτο και θελω τοσα

αν σ ενδιαφερει το κοιτας αλλιως το προσπερνας!

• Super Moderators
Δημοσ.

έχουμε επίσης ελευθερία λόγου για να κράζουμε (επικοδομητικά πάντα :P )

Δημοσ.

Έτσι, θα απαλλασόμασταν και από αυτούς που ποστάρουν εμβρυθή μηνύματα του στυλ "ναι, συμφωνώ" για να πιάσουν το όριο και να αποκτήσουν δικαίωμα καταχώρησης αγγελιών.

.

Ναι συμφωνώ :P:p:p:p

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...