Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Τυχαίνει φαίνεται να είμαι από τούς λίγους ικανοποιημένους πελάτες της ΑΤΙ γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα καί ενώ κάποια στιγμή ήμουν έτοιμος να πάω κατά nvidia μεριά όλο καί κάποιος από εκεί παραπονιόταν γιά drivers καί δεν μιλάμε γιά linux αλλά windows.

μάλλον δεν έχεις διαβάσει προβλήματα με τους Catalyst στις agp versions της σειράς 2ΧΧΧ που απλά δεν έλεγαν να μπουν...windows έτσι...ούτε καν linux που υπάρχουν τα περισσότερα παράπονα

τέσπα η σειρά 4ΧΧΧ είναι μια χαρά για τα χρήματα της...

Δημοσ.
μάλλον δεν έχεις διαβάσει προβλήματα με τους Catalyst στις agp versions της σειράς 2ΧΧΧ που απλά δεν έλεγαν να μπουν...windows έτσι...ούτε καν linux που υπάρχουν τα περισσότερα παράπονα

τέσπα η σειρά 4ΧΧΧ είναι μια χαρά για τα χρήματα της...

Μα ναί γι αυτό σού λέω η προτίμησή μου στις ΑΤΙ είναι γιατί δεν με κλέβει η εταιρεία αυτή. Σε λογικές τιμές παίρνεις καρτούλα πού η nvidia θα σού ζητούσε επί πλέον τουλάχιστον ένα εκατόεβρο γιά αντίστοιχη κάρτα.Μιλάμε γιά τις πιό ακριβές υλοποιήσεις των εταιρειών βέβαια.

• Super Moderators
Δημοσ.

καλά αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό, πχ η 8800GT στην ελληνική αγορά ήταν για μια περίοδο πιο φτηνή από μια HD3870 ενώ είναι καλύτερη στα games...

η ΑΤΙ βάζει χαμηλότερες τιμές γιατί ξέρει ότι αν είχε τις ίδιες με αυτές της Nvidia "κανείς" δεν πρόκειται να τις αγόραζε από την στιγμή που έχουν κατώτερες επιδόσεις στα games...

Δημοσ.

Να κάνω μια σχετική-άσχετη ερώτηση και ίσως λίγο noob?

Aν είναι τόσο καλές οι κάρτες γραφικών στην επεξεργασία HD υλικού, γιατί δε χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα για αυτόν το σκοπό?

Μου κάνει εντύπωση γιατί εσχάτως και μια ομάδα από την Ολλανδία χρησιμοποίησε κάρτες γραφικών για σύνθετες απεικονίσεις αξονικής τομογραφίας πετυχαίνοντας τις ίδιες επιδόσεις με υπολογιστή αξίας μερικών εκατομμυρίων.

Θέλω να πω, είναι δυνατόν να υπήρχαν τέτοιες δυνατότητες (και ζήτηση για αυτές) και σε παγκόσμιο επίπεδο να μένουν ανεκμετάλευτες και να μ@λ@κιζόμαστε με τους κλασσικούς επεξεργαστές?

Δημοσ.
στην απόδοση των νέων της καρτών γραφικών στο Full HD Video transcoding [σε σύγκριση με έναν Intel Core 2 Duo E8500 που μπορεί να πραγματοποιήσει transcoding μιας ώρας video ανάλυσης 1080p σε 9 ώρες και 54 λεπτά, μια νέα ATI Radeon HD της σειράς 4800 μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία έως και 19 φορές, δηλαδή σε 32 λεπτά]

αν καταλαβαίνω καλά, η 48xx θα μπορεί να κάνει transcode HD αντί για την CPU? και με 19x ταχύτητα από τον C2D E8500??? έχουμε παραπάνω πληροφορίες? :confused:

Δημοσ.
αν καταλαβαίνω καλά, η 48xx θα μπορεί να κάνει transcode HD αντί για την CPU? και με 19x ταχύτητα από τον C2D E8500??? έχουμε παραπάνω πληροφορίες? :confused:

Αν γίνει όντως κάτι τέτοιο λες να βελτιωθεί και η κατάσταση στο premiere? :devil:

Mε τα μπούνια ξαναρχίζω τα transcode και τα μοντάζ ! :-D

Δημοσ.
Αν γίνει όντως κάτι τέτοιο λες να βελτιωθεί και η κατάσταση στο premiere? :devil:

Mε τα μπούνια ξαναρχίζω τα transcode και τα μοντάζ ! :-D

ο απεσταλμένος του Ελληνικού PC Magazine στην Μάλαγα:

Εκπρόσωπος της AMD, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τις εφαρμογές που η εταιρεία θα συνεργαστεί σε αυτό το τομέα, δεν θέλησε να απαντήσει με σαφήνεια, ωστόσο αναφέρθηκε το όνομα της Ulead.

μάλλον για Ulead VideoStudio μας βλέπω :-)

Δημοσ.

Παραθετω ενα κομματι απο το review.

Let me be short and frank here. At 199 USD this is just a bitching nice product. By releasing the Radeon HD 4850 not only you get a very feature packed and stuffed product, you'll also purchase a product that is competing with a GeForce 9800 GTX really well. Now here's the thing that I just have to mention, NVIDIA at this very moment is issuing new optimized drivers and lowering prices of the GeForce 9800 GTX. In fact the standard GeForce 9800 GTX will cost 199 USD next week as well. Next to that at 229 USD they'll release a 9800 GTX+ edition that will match today's tested cards perfectly fine.

At this very moment, I'd pick up the Radeon HD 4850 for several reasons though.

The temperatures this card reaches are not really fun to observe, 80-85 Degrees C is normal for this card. Heat is dumped inside the PC due to the single slot cooler, and it certainly dumps a lot of heat. Thank gawd for board-partners with aftermarket coolers. Crossfire wise we always run into problems. This test-run was no difference.

Απο fps φαινεται να ειναι οριακα καλυτερη απο την παρουσα 9800GTX σε αρκετα games και μαλιστα με την κλασικη σαβουρα drivers που βγαινουν στην αρχη τουλαχιστον οι ATI , οποτε ζητημα επιδοσεων δεν τιθεται.

Το θεμα ειναι οτι για την Ελλαδα σε καλοκαιρινους μηνες η ATI ειναι σπαστικη ως αχρηστη. Εχω 2-3 pc με nvidia καρτες κ ενα με ATI 1950XT... οταν το χειμωνα βρισκεται στους 70 βαθμους το καλοκαιρι κοντευει 90-100 στο δωματιο που δεν εχω aircondition. Δηλαδη αν ειναι φυσιολογικο για την 4850 να πιανει 80-85... το καλοκαιρακι με 35-40 βαθμους υπο σκια και full load θα κανει μονη της down cloak οπως συνηθιζουν οι ATI.

Δημοσ.
[...]Δηλαδη αν ειναι φυσιολογικο για την 4850 να πιανει 80-85... το καλοκαιρακι με 35-40 βαθμους υπο σκια και full load θα κανει μονη της down cloak οπως συνηθιζουν οι ATI.

Ποιος το λέει αυτό*;

Είχα μια x1900xtx και μέχρι τους 96C λειτουργούσε χωρίς καμία πτώση της συχνότητας ή επιδόσεων. Επίσης μια 4850 που δοκίμασα μετά από παρατεταμένο gaming δεν είχε κανένα πρόβλημα επίσης.

*: "down cloak" δεν κάνει καμία κάρτα, αν και θα είχε ενδιαφέρον :)

Δημοσ.

Καταρχας downclock η underclock η πες το οπως θες... κανει η δικη μου καρτα κ μια 1600 που ειχα παλιοτερα. Οταν περναει τους 110 και μαλιστα οχι μεσα απο τα drivers αλλα το bios της πεφτει κατα 10-20% η συχνοτητα λειτουργιας της κ δεν μπορεις να το πειραξεις μεσα απο το control panel της.

Για τους 80-85 το λεει μεσα σε 2-3 review που εχω διαβασει σε γνωστα ξενα site οπως και στο παραπανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...