dimitris2006 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Στο event "Unleash one Tera" που διοργάνωσε στη Μάλαγα της Ισπανίας και στο οποίο έδωσε το παρών και το περιοδικό PC Magazine, η AMD ανακοίνωσε τις νέες κάρτες γραφικών AMD ATI Radeon HD 4850 και 4870. Για τη δεύτερη δεν μπορούμε ακόμη να σας αποκαλύψουμε λεπτομέρειες σχετικές με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της [λόγω Non Disclosure Agreement], ωστόσο έχουμε το "πράσινο φως" να αναφερθούμε στα χαρακτηριστικά της AMD ATI Radeon HD 4850. Η νέα ATI Radeon HD 4850 έχει ισχύ 1 TeraFLOP και ενσωματώνει μνήμη μεγέθους 512ΜΒ τύπου GDDR3 [2000MHz]. Διαθέτει GPU με χρονισμό 625MHz ενώ το die έχει μέγεθος 260mm² [πιο μικρό και από το υποδιπλάσιο του μονολιθικού chip GTX 200 που παρουσίασε πρόσφατα η Nvidia και το οποίο έχει μέγεθος 576mm²]. Η κατανάλωση της μικρής "4850" είναι μόλις 110W. Η κάρτα ενσωματώνει 956 εκατομμύρια transistors, 10 SIMD cores [κάθε SIMD unit φέρει 80 32-bit stream processing units] αλλά και 40 texture units ενώ το memory bandwidth χάρη στους υψηλούς χρονισμούς και στο memory interface εύρους 256-bit αγγίζει τα 115,2GB/s. Στα πλαίσια του event "Unleash one Tera", η AMD αναφέρθηκε στη συνεργασία της με την εταιρεία havok για την επιτάχυνση των physics των μελλοντικών τίτλων παιχνιδιών [απίστευτη έκπληξη, αφού η havok ανήκει πια στην Intel], στην απόδοση των νέων της καρτών γραφικών στο Full HD Video transcoding [σε σύγκριση με έναν Intel Core 2 Duo E8500 που μπορεί να πραγματοποιήσει transcoding μιας ώρας video ανάλυσης 1080p σε 9 ώρες και 54 λεπτά, μια νέα ATI Radeon HD της σειράς 4800 μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία έως και 19 φορές, δηλαδή σε 32 λεπτά], στην αποδοτικότερη επιτάχυνση της τεχνητής νοημοσύνης σε σχέση με το παρελθόν αλλά και στην επιτάχυνση των νέων τίτλων παιχνιδιών που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του DirectX 10.1. Πηγή: e-pcmag.gr
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Ωραία πράγματα .Πολύ εντυπωσιακά.Να δούμε και τιμούλες όμως..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 ναι ειδικά τους Linuxάδες από τους οποίους έχω ακούσει τα άπειρα παράπονα και έλεος το e-pcmag.gr...η 4850 ΔΕΝ έχει memory bandwidth 115.2gb/sec αλλά 63.6gb/sec...
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 ...η 4850 ΔΕΝ έχει memory bandwidth 115.2gb/sec αλλά 63.6gb/sec... Από fanboyισμό το έκαναν,ή τυπογραφικό λάθος? EDIT:Στη μέση περίπου λέει ότι τοRV770 XT έχει όντως 115.2gb/sec διαμεταγωγή
geovard Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 ναι ειδικά τους Linuxάδες από τους οποίους έχω ακούσει τα άπειρα παράπονα και έλεος το e-pcmag.gr...η 4850 ΔΕΝ έχει memory bandwidth 115.2gb/sec αλλά 63.6gb/sec... Από πού το διάβασες αυτό?Γιατί θες να δημιουργείς λάθος εντυπώσεις? Οι λινουξάδες δεν θεωρούνται customers!
Alchemist` Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Από πού το διάβασες αυτό?Γιατί θες να δημιουργείς λάθος εντυπώσεις? @thresh: όντως, που το είδες αυτό? Δεν μας παραθέτεις καμια πηγή για τις πληροφορίες σε αντίθεση με αυτόν που έκανε το thread. Στον τομέα των cpu δεν τα πηγαίνει ιδιαιτέρως καλά η AMD αλλά στις κάρτες γραφικών δείχνει να έχει μέλλον... Y.Γ. καμιά πληροφορία για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσουν δεν είχαμε?
antonl Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Από πού το διάβασες αυτό?Γιατί θες να δημιουργείς λάθος εντυπώσεις?[...] @thresh: όντως, που το είδες αυτό? Δεν μας παραθέτεις καμια πηγή για τις πληροφορίες σε αντίθεση με αυτόν που έκανε το thread.[...] πχ εδώ (για την 4850)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Από fanboyισμό το έκαναν,ή τυπογραφικό λάθος? EDIT:Στη μέση περίπου λέει ότι τοRV770 XT έχει όντως 115.2gb/sec διαμεταγωγή απροσεξία μάλλον... το RV770XT είναι η 4870, όχι η 4850 στης οποίας τα specs αναφέρεται η είδηση Από πού το διάβασες αυτό?Γιατί θες να δημιουργείς λάθος εντυπώσεις? Οι λινουξάδες δεν θεωρούνται customers! γιατί τσάμπα πήραν τις κάρτες? @thresh: όντως, που το είδες αυτό? Δεν μας παραθέτεις καμια πηγή για τις πληροφορίες σε αντίθεση με αυτόν που έκανε το thread. Στον τομέα των cpu δεν τα πηγαίνει ιδιαιτέρως καλά η AMD αλλά στις κάρτες γραφικών δείχνει να έχει μέλλον... Y.Γ. καμιά πληροφορία για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσουν δεν είχαμε? σε όλα τα reviews που έχουν βγει εδώ και μερικές μέρες η 4850 έχει κυκλοφορήσει ήδη...η 4870 μέσα στον Ιούλιο... πιστεύω αυτό σας καλύπτει
geovard Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 γιατί τσάμπα πήραν τις κάρτες? Το λέω με την έννοια ότι ένας συνειδητοποιημένος λινουχάς (καί όχι σαν κι αυτούς μεταξύ των οποίων κι εγώ πού το τεντώνουμε από δω το σέρνουμε από κεί να κάνουμε να λινουξ σύστημα να φαίνεται σαν windows!), δεν θεωρεί τον εαυτό του πελάτη λογισμικού γιατί πιστεύει ότι όλα μπορεί να τα λύσει η κοινότητα.Έτσι κάπου ελπίζει να βρεί generic drivers. Τουλάχιστον έτσι ήταν η κατάσταση παλιότερα.Τότε πού η κόντρα linux-windows ήταν στο αποκορύφωμα.Είχαν πάντα ένα ναρκισσισμό αυτοί οι λινουξάδες
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 δεκτό, αλλά μην μου λες AMD/ATI respect στον πελάτη, γιατί αν τον σεβόντουσαν δεν θα χρειαζόταν να κάνει κάποιος αυτό που λες
21century Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δεν είναι ναρκισισμός αλλά διέξοδος απο τα διλλήματα των drivers που ετοιμάζουν οι εταιρείες και αρκετές φορές αγοράζεις κάτι πανάκριβο αλλά δεν συμβιώνει με τον υπόλοιπο υπολογιστή μέχρι να ωριμάσουν...για αυτό το λίνουξ κάνει κάτι καλύτερο, απο την άλλη κάποιες εταιρείες αφήνουν ανοικτά τα πρότυπα και καλά πράττουν..
activex Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 review : http://guru3d.com/article/amd-ati-radeon-hd-4850-review-force-3d--powercolor/
geovard Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 δεκτό, αλλά μην μου λες AMD/ATI respect στον πελάτη, γιατί αν τον σεβόντουσαν δεν θα χρειαζόταν να κάνει κάποιος αυτό που λες Τυχαίνει φαίνεται να είμαι από τούς λίγους ικανοποιημένους πελάτες της ΑΤΙ γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα καί ενώ κάποια στιγμή ήμουν έτοιμος να πάω κατά nvidia μεριά όλο καί κάποιος από εκεί παραπονιόταν γιά drivers καί δεν μιλάμε γιά linux αλλά windows.
Alchemist` Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Τυχαίνει φαίνεται να είμαι από τούς λίγους ικανοποιημένους πελάτες της ΑΤΙ γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα καί ενώ κάποια στιγμή ήμουν έτοιμος να πάω κατά nvidia μεριά όλο καί κάποιος από εκεί παραπονιόταν γιά drivers καί δεν μιλάμε γιά linux αλλά windows. μαζί σου... Χρόνιος πελάτης ΑΤΙ (μετά από μια καμένη Geforce 4) & δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα ποτέ, ούτε με drivers, ούτε οτιδήποτε άλλο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα