Προς το περιεχόμενο

underground hip-hop (Nosfi)

ravenclaws

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειται για ένα underground hip-hop cd το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα και διανέμεται χωρίς αντίτιμο σε στέκια και καταλήψεις, αλλά και χέρι με χέρι. Μακριά από την αισθητική των clubίσιων ράπερ και

κομματικές γραμμές ένα reality rap cd χωρίς λογοκρισία και political correctness

egine-stoupi-teliko-ekswfyllo.-teleiws.jpg

Παραθέτω και μια κριτική όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο diy music:

Nosfi - Το κουρέλι έγινε στουπί (2008)

Όταν ξεκίνησα να ακούω τα τραγουδια μου έκανε κατευθείαν εντύπωση η μουσική. Δεν ειναι ούτε μινιμαλιστική όπως συχνά είναι η hiphop, ούτε είναι ξύλινος λόγος οι στίχοι του, ούτε είναι απλές ρίμες και απλά δυο λούπες και τέλος.

Πρόκειται για ολοκληρωμένη μουσικά δημιουργία και στίχους δουλεμένους που διαρκώς μιλάνε σωστά χωρίς να ξεφέυγουν σε εύκολα μονοπάτια προκειμένου να βγει το κομμάτι. "Λύσεις χιλιάδες μα που να βρείς κάποια?"..

Η φωνή ειναι διαρκώς στο στυλ της χαλαρότητας και όχι του επιθετικού hiphop, κάτι που αν και στην αρχή δεν μου "μίλησε" , πολύ γρήγορα μου φάνηκε ότι ταιριάζει απόλυτα με το ύφος δινωντάς του κάτι το ποιο μελαγχολικο και υποτονικό.

Σε μια στιγμή υπάρχει το κομμάτι "I can't find myself" το οποίο πραγματικά σε στέλνει παρόλο που η διαρκειά του ειναι 1,30 λεπτά. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε από Nosfi αλλα δειχνει ότι πρέπει να περιμένουμε τα πάντα..

Πρόκειται για ανεξάρτητη κυκλοφορία και το cd ειναι διπλής λειτουργίας ,δηλαδή κάνει και για pc και βλέπεις στίχους και εξώφυλλα.. Πολύ καλό και μουσικά και από όλες τις απόψεις αν μη τι άλλο και πολλά κομμάτια ειναι πολύ πάνω του "καλού". Πολύ καλή κυκλοφορία.

"οι πόλεις πλημμυρίζουνε με ζόμπι που χουν την κατανάλωση μοναδικό τους χόμπι.."

Κατεβάστε το ελεύθερα από εδώ :

http://www.diymusic.org/index.php?option=com_staticxt&staticfile=alternate.php&t=on&Itemid=94&r=Nosfi-to%20koureli%20egine%20stoupi

Δημοσ.

Από το λίγο που άκουσα (Η γενιά του prozac, Κανόνας, Η ψυχή στο στόμα) καλούτσικο φάνηκε, χωρίς να φέρνει κάτι το επαναστατικό. Μου άρεσε το στυλάκι γενικότερα και όντως είναι καλό που δεν φέρνει στο clubάτο hip hop που έχω βαρεθεί να ακούω.

Όταν το ακούσω ολοκληρωμένο θα επανέρθω.. Καλή προσπάθεια παντως:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...