Προς το περιεχόμενο

Pro Evolution Soccer 2009

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά, το gameplay είναι σαφέστατα πιο αργό (καλά εκτός από όταν πιάνει την μπάλα ο C. Ronaldo) και νομίζω με αυτό το 2009 κερδίζει σε άποψη simulation το 2008.

• Απαντ. 654
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
όσο το παίζω τόσο το συχαίνομαι...(και το βαριέμαι)

ευτυχώς όμως δεν είναι σαν το fifa....είναι καλύτερο γενικά!

Δημοσ.

Το ψιλο...αδικείτε το pro 2009. Είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο, από άποψη gameplay. Αυτά που ακούγωνται για φλιπεράκι, είναι μάλλον γραφικότητες. Εμένα μου φάνηκε να έχει, πάρα πολύ αργό ρυθμό. - Να μην πω εκνευριστικό.

Το σκόρ δεν ξεφεύγει, στο 1v1 ή στο 2v2, αλλά ούτε κοντρα στην AI. Γενικότερα σκοράρεις πολύ δυσκολότερα.

Βελτίωσαν τους αμυντικούς, και οι επιθετικοί δεν αλωνίζουν, μπορεί να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο.

Μεγάλη βελτίωση, παρατήρησα στην προωθημένη πάσα, όπου οι παίκτες βγάινουν πολύ καλά στην μπάλα και παιζει ρόλο το timing, σε βαθμό που είναι παρακτικά αδύνατο να βγεις offside!! (Όταν κάποιος βγαίνει Offside εμείς το μετράμε για goal!!!). Λάθος, το παραπάνω, έπρεπε να υπάρχει περισσότερο balance.

Είναι το πρώτο pro, στο οποίο οι παίκτες 'αφήνουν' την μπάλα σωστά, έτσι ώστε να συνεχιστεί η φάση, και αυτό δίνει μια ταχύτητα στους συνδυασμούς, αλλά όχι στους παίκτες οι οποίοι είναι αργοπουτ.....!

Οι παίκτες κοντρολάρουν δυσκολότερα, και αυτό είναι καλό, κατα τη γνώμη μου, διότι και ρεαλιστικότερο γίνεται, αλλά πέφτει και ρυθμός. -Οι 'Μάγοι' της μπάλας λιγόστεψαν!

Το σούτ βελτιώθηκε πολύ. Δεν γράφει η κάθε στραβοκλωτσιά, και κυρίως αν σουτάρεις άστοχα , η μπάλα θα πάει στα περιστέρια. Οχι προς το τέρμα όπως το 2008.

Η μπάλα κλέβεται δυσκολότερα, διότι οι παίκτες την καλύπτουν, γυρνώντας πλάτη, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν εύκολα φάουλ. Θέλει περισσότερη ικανότητα για να κλέψεις την μπάλα όταν ο αντίπαλος την έχει στην κατοχή του και είναι στατικός. Ενώ, όταν τρέχει του την κλέβεις ευκολότερα. Αν αυτό είναι καλό ή κακό, θα δείξει..

To animation έχει κάποια προβλήματα, κυρίως στα straight runs. Δεν έιναι φυσικο, θέλω να πω. Έχουν προστεθεί, πάντως, αρκετές κινήσεις, που μοιάζουν ρεαλιστικές. Τα γραφικά είναι, πάνω-κάτω, τα ίδια με το 2008, αν εξαιρέσει κανείς τον καλύτερο, αλλά όχι ρεαλιστικό φωτισμό. Πολύ έντονες οι σκιές κατα τη γνώμη μου.

Τραγικό, το γεγονός ότι το κοράκι δίνει κίτρινη για ψήλου πήδημα. Το τάκλιν από πλάγια θέση δεν επιτρέπεται: Δεν σφυρίζει απλά φάουλ, αλλά δείχνει κίτρινη... Ακόμα και αν στο replay φαίνεται ότι έχεις βρει μόνο μπάλα!!!!.Τραγικό. Και, αν επιχειρείς τάκλιν μες την περιοχή, τότε το ματς θα κριθεί στα πέναλτυ!! o αγώνας, λόγω του παραπάνω γίνεται πολύ αδερφήστικος, πάντως.

Εμένα, πάντως, μου θυμίζει αρκετά το Pes6. Παίζεται καλή μπαλίτσα..

Δημοσ.
αυτό που πόσταρες είναι για εδώ.http://www.insomnia.gr/forum/forumdisplay.php?f=51

Έτσι ντε τι μας νοιάζει ποιό είναι καλύτερο στις κονσόλες. Στον υπολογιστή μας ενδιαφέρει αν και ξέρουμε ποιο είναι.

Δημοσ.

Παντως σε PC, Pro2009 > FIFA09 (DEMO).

Οντως βελτιωμενο σε σχεση με το 08, μου αρεσει πολυ η μακρινη μπαλια που εχει γινει πιο αργη και ελεγχομενη, ενω με το αναποδο φαλτσο κοβει και μπορεις επιτελους να αξιoποιησεις την βαθια μπαλια ενος Gerrard, Pirlo κλπ.

Οι κοντινες πασες φερνουν λιγο σε φλιπερ ακομα, θα θελα λιγο να εμοιαζαν στο FIFA αλλα δεν χαλαει κατι sto gameplay μονο οπτικα. Το ιδιο ισχυει και στο animation που ειναι λιγο αφυσικο. Φυσικα αυτο δεν φτανει για να το κραζουν ως "arcade" και χαβαλεδοποδοσφαιρακι μιας ακομα και στο ντεμο φαινεται ποσο καλυτερα εκμεταλλευονται τους χωρους οι παικτες σε σχεση με το ΦΙΦΑ. Ειδικα στο 09 οι παικτες εχουν καταπληκτικη αισθηση της φασης, οι σεντερ φορ τραβανε τους αμυντικους εξω, οι πλαγιοι εναλλασουν πλευρες, οι κρυφοι επιθετικοι μπαινουν ταχυτατα σφηνα στα κενα της αμυνας, οι αμυντικοι ανεβαινουν, οι φορ γυρνανε πισω να μαρκαρουν κοκ, γενικα και ΓΑΜΩ τα off the ball. Ας με συγωρησουν οι hardcore του FIFA, αλλα αυτα τα στοιχεια δεν τα βρηκα στο αγαπημενο "simulation" τους, οπου οι παικτες ειναι πιο χαλαροι και λιγοτερο προθυμοι να αφησουν τις θεσεις τους. Επισης οι παικτες του Pro παραμενουν πιο συνθετοι σε χαρακτηριστικα που φαινονται στο γηπεδο, με αποτελεσμα να διακρινονται οι ρολοι του καθενα στο χορταρι περισσοτερο απο τους ψιλοκαρμπον φιφα.

Τα σουτ. Τερμα οι διηπειρωτικοι πυραυλοι , εχει δυσκολεψει πολυ απο οτι ειδα στο DEMO. Εκτος θεσης και ισορροπιας δεν βρισκεις τερμα με τιποτα.

Περιμενω να δω το FIFA 09, σε κονσολα. Επιμενω ΠΑΡΑ πολυ στην off the ball κινηση των παιχτων καθως ειναι ενα make or break στοιχειο για ενα ποδοσφαιρακι. To FIFA08 ουτε κατα διανοια δεν μπορουσε να χαρακτηριστει simulation σε αυτον τον τομεα, οπως και στο θεμα στησιματος της ομαδας που ηταν τραγικα ελλιπες για ενα τιτλο που θελει να θεωρειται εξομοιωση.

Δημοσ.

Καλημέρα,

κατέβασα το demo για PS3 και έπαιξα 3 παιχνιδάκια. Η πρώτη εντύπωση είναι ίδια με όλους σχεδόν. Καλύτερο από το 2008. Έπαιξα 1 στο regular και 2 στο advanced. Το σκορ δεν ξεπέρασε το 2-1 σε κανένα παιχνίδι. Μάλιστα έχασα και τα 2 στο advanced ανώ με το ζόρι κέρδισα στο regular. Μπορεί να φταίει ότι έχω καιρό να παίξω αλλά ο τερματοφύλακας του αντιπάλου πιάνει τα άπιαστα :devil: Τα γραφικά δεν μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά μου φαίνονται κάπως καλύτερα από του 2008 ή επειδή όλοι λένε ότι είναι καλύτερα, είμαι επηρεασμένος (;) Πάντως δεν τρελάθηκα. Το βασικό είναι ότι οι κινήσεις των παιχτών είναι καλύτερες και πιο φυσικές κατά την γνώμη μου, σαφώς πιο άναβαθμισμένες από το 2008.

Σε γενικές γραμμές μετά το 3ο παιχνίδι δεν τρελάθηκα, όμως ας μην το αδικούμε, καθώς είναι αρχή ακόμα. Πάντως τα πραγματικά συμπεράσματα θα βγούν με το online gaming που για εμένα είναι ο σημαντικότερος κριτής, καθώς εκεί βγαίνουν αμέσως όλα τα λάθη (lags), αφού παίζονται χιλιάδες παιχνίδια καθημερινά με αποτέλεσμα άμεσα συμπεράσματα.

Αυτά από εμένα.

Γνώμη μου και μόνο :-)

Δημοσ.

να κανω και εγω ρε παιδια μιαερωτηση . Pro επαιζα τα τελευταια χρονια απο την εποχη του SNES με το ISS . Επειτα απο καποιες εκδοσεις στο PS2 περσυ το πηρα στο XBOX 360 δεν επαιξα ποτε online αλλα δεν με ενθουσιασε . Φετος λεω να το παρω στο Pc μιας και που θελω να ασχοληθω με το online κομματι του διοτι η γυναικα δουλευει πλεον απογευματα και εγω σπιτι σκοτωνω μυγες μεχρι τις 9 που γυρναει απο τις 4 που σχολαω εγω . ξιζει τον κοπο να ασχοληθω μαζι του online ? εχω διαβασει πολλα για το 2008 για το online κομματι του ασχημα . Μεχρι τωρα ειχα WoW για OnLine αλλα τερμα . Τουλαχιστον να εχω κατι να περναει η ωρα μου . Παντα ONLINE ομως . Το Offline κομματι δεν με ενδιαφερει καθολου

Δημοσ.

πρεπει να το δουμε πρωτα

περισυ εγινε ο χαμος με το 2008 και την κοροιδια που μας εκαναν

αν δεις pes6 online παιζουν ολοι ακομα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...