Draculina Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Καλησπέρα, ελπίζω στα φώτα σας.. Εχω ένα sony vaio PCG-GRT996VP, ηλικίας 3+ χρόνων...Μέχρι τώρα δούλευε ρολόι. Τώρα το ανοίγω και μετά από λίγη ώρα (μερικές φορές ούτε να μπουτάρει δεν προλαβαίνει, άλλοτε μένει λίγα λεπτά ανοιχτό) κάνει ένα κλάκ (δεν μπόρεσα να εντοπίσω από που ακούγεται, σαν να σβήνει κάτι ή να κλειδώνει) και το μηχανάκι είναι νεκρό. Ο δίσκος δεν δουλεύει, η οθόνη είναι μαύρη και δουλεύουν μόνο τα ανεμιστηράκια του και τα λαμπάκια του. Το μηχάνημα σβήνει τελείως μόνο αν του κρατήσω το power πατημένο. Τα ανεμιστήρια δουλεύουν κανονικά και το μηχάνημα είναι καθαρό, το φύσηξα με αέρα. Δεν νομίζω δλδ ότι ζεσταίνεται. Είναι κρύο όταν τα παίζει. Επίσης έκανα reset το bios του, άλλαξα τις μνήμες και δοκίμασα άλλο δίσκο...Φοβάμαι πως ήρθε η ώρα του.. Καμιά ιδέα??Έχει αντιμετωπίσει κανείς τπτ ανάλογο με sony?? Thanks για όποια βοήθεια..Το μηχανάκι τοχω για δουλειά και αν και πολύ βαρύ, η 4:3 οθόνη με βολεύει τρομερά....Οπότε θέλω να το σώσω χωρίς βέβαια να πληρώσω μαλλιοκέφαλα....
alex2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Εγώ πάλι πιστεύω πως είναι πρόβλημα θερμοκρασίας. Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα παλαιότερα όπου ήμουν σίγουρος ότι δεν ανέβαζε θερμοκρασία το Laptop καθώς το έπιανα και ήταν πολύ κρύο. Αυτό που γινόταν όμως ήταν ότι είχε λιώσει η θερμοαγώγιμη πάστα και η ψήκτρα δεν πάταγε καθόλου καλά στον επεξεργαστή με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να μην άγεται πουθενά και να μένει στον επεξεργαστή. Έτσι ενώ το μηχάνημα φαινόταν κρύο ο επεξεργαστής καιγόταν. Οπότε εγώ πριν έμπαινα στην διαδικασία να τον θεωρήσω dead θα του έβαζα λίγη πάστα και θα έλεγχα αν πατάει καλά η ψήκτρα. Είπες ότι δοκίμασες άλλο δίσκο ε?Οπότε την αποκλείουμε αυτήν την πιθανότητα μάλλον.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Kαθαρο προβλημα σκληρου δισκου. Εαν μπορεις κανε ενα bootable cd και τρεξε διαγνωστικα δισκου. ή και μετα απο windows εαν προλαβαινεις...
Draculina Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!! το εβερεστ έδειξε 53 βαθμούς πριν κλείσει το λαπτοπακι, έχει Ρ4 μέσα στα 3GHz... Αν είναι αξιόπιστη η μέτρηση νομίζω είναι καλή θερμοκρασία... Θα ξαναδοκιμάσω με δίσκο, τουβαλα το δίσκο από το παλιό μου acer, σαν εξωτερικός δούλευε οκ αλλά είναι αρκετά παλιός,μην τα κακάρωσε και αυτός .. Ο Hitachi που έχει δούλεψε σωστά σαν εξωτερικός σε κουτί με usb, ευτυχώς έσωσα και κάποια δεδομένα...
Draculina Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δεν είναι δίσκος...Έβαλα και 3ο δίσκο, τα ίδια... Ουτε με boot cd κάνει τπτ...Στο ΒΙΟS δεν προλαβαίνω να μπω πλέον...Θα το διαλύσω σήμερα να δω και την ψύκτρα που είπε ο φίλος παραπάνω, Ρ4 έχει μέσα, πιάσαν και οι ζέστες...
charoui Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 κάψε ένα live cd και δες αν δουλεύει κανονικά.. έτσι θα αποκλείσουμε κάποια πράγματα
koprodogis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Αφου μπαινεις bios τσεκαρε απο κει το γινεται πρωτα, θερμοκρασιες και λογικα θα εχει καποιο εργαλειακι να κανεις check disk. Αν σε αυτα ειναι οκ τοτε η λυση του charoui ειναι η καλυτερη,τρεχε εκει μια διανομη ubuntu και βλεπεις. Αν θες κανε και μια επιδιορθωση τα windows
Draculina Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Παιδιά ευχαριστώ.. Πλέον ουτε στο ΒΙΟS μπαίνει (δεν προλαβαίνει δλδ) ούτε cd μπουτάρει...(δοκίμασα το debian που είχα εγκαταστήσει πριν κανένα μήνα περίπου, το μηχανάκι ήταν dual boot, xp & debian). ϊσα ίσα βγάζει το logo vaio και κλείνει κατευθείαν (ακόμα και το logo μένει ελάχιστα στην οθόνη....) To BIOS ήταν πολύ λιτό, όπως όλων των λάπτοπ, δεν είχε θερμοκρασίες, ούτε τπτ extra, διαγνωστικό κτλ... Τα lmsensors του linux δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο sensor, μόνο το everest στα xp πρόλαβα να βάλω (πριν μερικές μέρες που κράταγε μερικά λεπτά πριν κλείσει), το οποίο έβγαλε την θερμοκρασία που έγραψα παραπάνω για τη CPU..
Draculina Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δοκίμασα τους πιθανούς συνδυασμούς...(μόνο μπαταρία, μόνο ρεύμα, ρεύμα με μπαταρια να φορτίζει...) Τα ίδια.. Έτσι όπως κλείνει το μηχανάκι θα μπορούσε ναναι πρόβλημα τροφοδοσίας.. Πρόβλημα με τη μπαταρία είχα αντιμετωπίσει με το acer, στο ρεύμα δουλεύει οκ, οπότε το δοκίμασα αμέσως.Αλλά εδώ κάτι άλλο παίζει μάλλον... Πρόβλημα μπαταρίας είχες κατα νου??
pctechgr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Έλεγα μήπως ήταν από ρεύμα, μάλλον δύσκολα τα πράγματα
Draculina Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Μάλλον πέθανε οριστικά...Το άνοιξα, το καθάρισα, τουβαλα παστουλα στον επεξεργαστή...Όλα φαίνονται οκ αλλά πάλι κλείνει με τον ίδιο τρόπο. Κάτι έπαθε η μητρική ή τροφοδοσία..Δεν έμεινε και τπτ άλλο να σκεφτούμε... Ευχαριστώ όλους για τις γνώμες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.