Προς το περιεχόμενο

προβλημα με τα παιχνιδια κ γενικα με τα γραφικα

liam1986

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα

Εδω κ λιγο καιρο το pc μου παρουσιαζει προβλημα οταν ξεκιναω να παιξω καποιο βαρυ παιχνιδι. κολλαει ο ηχος, μετα μου πεταει κενη μαυρη οθονη και κανει restart μονο του.

Το προβλημα εχει χειροτερευσει σε σημειο να μην μπορω να παιξω ουτε βιντεο. :mad:

Πριν μου παρουσιασει τ προβλημα δεν ειχα παρατηρησει τπτ αλλο.

Το pc το εχω 1,5 χρονια κ δεν εχω κανει καποια αναβαθμιση η' κατι τετοιο

τι μπορει να φταιει???

οποιαδηποτε ιδεα ευπροσδεκτη

Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι θερμοκρασία όπως σωστά αναφέρθηκε...

Έπιασαν οι ζέστες τελευταία...και αν το PC σου δεν έχει ανοιχτεί τον τελευταίο 1.5 χρόνο πιθανότατα έχει συγκεντρομένη ΠΟΛΥ σκόνη στο εσωτερικό του!

Οπλίσου με υπομονή, βγες στο μπαλκόνι και με ένα ξεσκονόπανο αλλά και ένα φαρδύ πινέλο πρέπει να λύσεις και να καθαρίσεις όλα τα coolers: CPU, GPU και πιθανότατα και το τροφοδοτικό. Το ιδανικό θα ήταν φυσικά με ένα κομπρεσεράκι να τα φυσίξεις όλα...αν δεν έχεις εσύ μπορεί να βρεις σε κάποιο βενζινάδικο :-)

Επίσης μπορεί από την πολύ "σκόνη" που είχε συσσορευτεί σε κάποια ανεμιστηράκια, αυτά να "κουράστηκαν" και να περιστρέφονται με πολύ λιγότερα rpm από ότι αρχικά ήταν σχεδιασμένα, και έτσι να μην ψύχουν σωστά ακόμα και μετά τον καθαρισμό! Δοκίμασε να τα λαδώσεις με 1 σταγόνα (μικρή) στο ρουλεμανάκι τους, αλλιώς προετοιμάσου για πιθανή αντικατάστασή τους με νέα (ή και ολόκληρο το cooler ίσως, αν δε βρεις κάτι συμβατό μόνο σε fan).

Να επαναλλαμβάνεις τον καθαρισμό κάθε 2-3 μήνες για να μην φτάνεις σε τέτοιο σημείο.

Δημοσ.

θα δοκιμασω τις συμβουλες για τα ανεμιστηρακια (η αληθεια ειναι οτι ενω εχω αποπειραθει 1-2 φορες να το καθαρισω δεν τ εκανα τοσο σχολαστικα). να επισημανω ομως οτι εχω τσεκαρει τις θερμοκρασιες κ ηταν σε φυσιολογικα επιπεδα. επισης δεν εχει προβλημα αν μεινει πολλες ωρες ανοιχτος (παιζοντας πολλες ωρες manager) δεν παρουσιαζει αυτο το προβλημα.

υπαρχει περιπτωση να φταιει η καρτα γραφικων ??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...