Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για RAM

radical239

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Η8ελα να κανω μια πολυ απλη ερωτηση περι ραμ

Πανω στην μητρικη μου εχω 2 Jetram 512mb, DDR2 DIMM PC2 5400-667

η μητρικη ειναι ASUS P5VD2VM και περνει μονο 2 μνημες και on board vga που κοβει 64 mb απο την μνημη

Θα μπορουσα να κρατησω την μια 512 και να βαλω πανω αλλη μια 1gb?

Δλδ συνολο 1500mb

ευχαριστω

Δημοσ.

Dual channel είναι μια τεχνολογία που ενσωματώνουν κάποιες μητρικές ώστε να αυξάνουν λίγο τις επιδόσεις της μνήμης, όταν στη μητρική υπάρχει ζυγός αριθμός από ίδιου τύπου memory modules (συνήθως).

Το κέρδος σου θα είναι σαφώς σημαντικότερο με το να αυξήσεις τη μνήμη σου σε 1.5GB από ό,τι θα έχανες λόγω dual channel.

Συν τοις άλλοις, η μητρική σου δεν υποστηρίζει dual channel :>

Δημοσ.

Ευχαριστω πολύ παιδιά

άρα θα παω να παρω μια γιγα μπας και στρωσει το pc μου γιατι ειναι τραγικα πιο αργο απ οτι θα επρεπε...

Συγκριτικά με ενα πολυ παλιο pc τησ κοπελας μου (pentium III me 128 ram)

το pc μου συμεριφερεται σαν το παλιο!!!

Σιγουρα φταει και κατι αλλο αλλα ας ξεκινησω απο την ραμ και βλεπουμε.

Ξερετε αν πρεπει απαραιτητα να βαλω ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια ραμ (ιδια μαρκα) η μπορω να βαλω οτιδηποτε ειναι 667?

(by the way η CPU ειναι Pentium D 820)

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια δε θυμάμαι πόσο "ίδιες" θα πρέπει να είναι. Πάντως το πιο συνηθισμένο πρόβλημα ασυμβατότητας που βλέπω με διαφορετικές μνήμες, είναι όταν η μητρική τραβάει ζόρι αν μερικά modules είναι single-sided και κάποια άλλα double-sided. Δες στο manual της μητρικής (ή στο site) αν αναφέρει κάτι σχετικό.

Αν όχι, κατά 95% οποιαδήποτε 667 θα ναι οκ.

Δημοσ.

Προφανώς αν βάλεις κάποιο μαρκάτο Dimmάκι, θα χρονιστεί στα ίδια με το υπάρχον και θα παίξει.

Ωστόσο αν τρέχεις Win XP, από το περίπου 1GB Ram, στο 1.5GB, δεν θα δεις διαφορά,

καθώς δεν είναι η ποσότητα της μνήμης που το κάνει αργό.

Αυτό που χρειάζεσαι, είναι μάλλον format, και ξαναεγκατάσταση των πάντων, για να λες ότι σέρνεται χειρότερα από PIII.. οι οποίοι by the way P3 είναι φοβεροί επεξεργαστές!

Ειλικρινά ακόμα και τώρα τους χρησιμοποιώ σε μηχανήματα γραφείου, routers, linux-servers, etc, και τους έχω ιδιαίτερη αδυναμία!

O P3 είναι serverοεπεξεργαστής, σε αντίθεση με τους P4, Pentium D, etc, που εστιάζουν περισσότερο στα Multimedia. Ενδεικτικά όλοι οι PIII υποστηρίζουν CMP, κάτι που δεν κάνει κανένας P4, Pentium D..

Δημοσ.
Προφανώς αν βάλεις κάποιο μαρκάτο Dimmάκι, θα χρονιστεί στα ίδια με το υπάρχον και θα παίξει.

Ωστόσο αν τρέχεις Win XP, από το περίπου 1GB Ram, στο 1.5GB, δεν θα δεις διαφορά,

καθώς δεν είναι η ποσότητα της μνήμης που το κάνει αργό.

Αυτό που χρειάζεσαι, είναι μάλλον format, και ξαναεγκατάσταση των πάντων, για να λες ότι σέρνεται χειρότερα από PIII.. οι οποίοι by the way P3 είναι φοβεροί επεξεργαστές!

Ειλικρινά ακόμα και τώρα τους χρησιμοποιώ σε μηχανήματα γραφείου, routers, linux-servers, etc, και τους έχω ιδιαίτερη αδυναμία!

O P3 είναι serverοεπεξεργαστής, σε αντίθεση με τους P4, Pentium D, etc, που εστιάζουν περισσότερο στα Multimedia. Ενδεικτικά όλοι οι PIII υποστηρίζουν CMP, κάτι που δεν κάνει κανένας P4, Pentium D..

Το θεμα ειναι οτι ειμαι ετσι απο format.

Γενικα το pc ποτε δεν φανηκε να δουλευει στο 100% των δυνατοτητων του (XP trexei)

Δεν ξερω να παιζουν ασυμβατοτητες ram η cpu αλλα απο οτι εψαξα η μητρικη φοραει πανω της οτι λeei to site kκαι το εγχειριδιο ειναι συμβατα γιαυτο κατηγορω την ραμ μπασ και απλα σερνεται γιατι θελει πιο πολυ μνημη.

Εχω φορτωσει πολλες usb πανω βασικα

( 2 σκληρους πρωτα απ' ολλα + τα κλασσικα (εκτυπωτες- σκαννερ κλπ))

αλλα και παλι ετρεξα το pc χωρις καμια usb πανω αλλα παλι τα ιδια.

Δεν ξερω τι αλλο να κανω μηπως μια καρτα γραφικων να εδινε μια παραπανω ανασα στο μηχανημα?

(επισεις προσφατα εωγαλα την ψυκτρα να την καθαρισω και αλλαξα λιγο θεση σε ολλα τα ανεμιστιρακια και τωρα βλεπω πολυ καλυτερες θερμοκρασιες - κ μου φενεται και ελαχιστα καλυτερη αποδοση σε ταχυτητες - μια καλυτερη ψυκτρα ισως?)

By the way :

Pentium D 2.8G (dual Core)

Ram 1Gb 667 (2x512) (εκ των οποιων 64 πανε για on board VGA)

motherboard: ASUS P5VD2-VM

HDD: 120 SATA II

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑς please γιατι κοντεβω να το βαψω μπλε και να το ρηξω στην θαλασσα

Δημοσ.
Καλησπερα

Η8ελα να κανω μια πολυ απλη ερωτηση περι ραμ

Πανω στην μητρικη μου εχω 2 Jetram 512mb, DDR2 DIMM PC2 5400-667

η μητρικη ειναι ASUS P5VD2VM και περνει μονο 2 μνημες και on board vga που κοβει 64 mb απο την μνημη

Θα μπορουσα να κρατησω την μια 512 και να βαλω πανω αλλη μια 1gb?

Δλδ συνολο 1500mb

ευχαριστω

Κάλυτερα πήγαινε για 2 GB ram(δεν είναι και πολύ ακριβές στις ταχύτητες που τίς θέλεις!) κάνε και ενα Format καί γενικότερα φρόντιζε το pc σου περισσότερο(Κανέ Defrag,εκαθάριση δίσκου,ελέγχο για σφάλματα κτλ) μετα απο όλα αυτά σιγούρα δεν θα σέρνεται! α! και κάτι ακόμα... πρόσεχε και λίγο Tην registry σου:P

Δημοσ.
Κάλυτερα πήγαινε για 2 GB ram(δεν είναι και πολύ ακριβές στις ταχύτητες που τίς θέλεις!) κάνε και ενα Format καί γενικότερα φρόντιζε το pc σου περισσότερο(Κανέ Defrag,εκαθάριση δίσκου,ελέγχο για σφάλματα κτλ) μετα απο όλα αυτά σιγούρα δεν θα σέρνεται! α! και κάτι ακόμα... πρόσεχε και λίγο Tην registry σου:P

tHANX ολλα αυτα τα κανω ειμαι αρκετα ψειρας με το pc

Θα παω τελικα για 2γιγα και βλεπουμε

Παντος με ubuntu οταν τρεχω το pc δουλευει αψογα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...