Προς το περιεχόμενο

συβουλές για αναβάθμιση σε hi-end σύστημα...

done corleone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το 1150Mhz που αναφερει ο κατασκευαστης (της μνημης) ειναι η προτεινομενη συχνοτητα λειτουργιας της μνημης.

Στη περιπτωση σου (παντα για default επεξεργαστη): 333 x 1,66 x 2 = 1105 (η κοντυτερη δυνατη στα 1150).

α μπράβο... εδώ ήθελα να καταλήξω, η κοντυνότερη δυνατή στο μέγιστο δυνατό για τον επεξεργαστή ποιά είναι αυτήν ψάχνω... πάει και παραπάνω από 1105; συγκερκιμένα μήπως είναι το 333 χ 2 χ 2 = 1332; δηλαδή αυτή που λέει στον επεξεργαστή ως memory bus speed; άρα ψάχνω για μνήμες πάνω απο 1332 Mhz;

όταν αυτό που συζητάμε δεν έχει σχέση με το topic title είναι offtopic :P

είπα 6000 euro pc...όχι 6000 euro cpu/mobo/ram :-)

μόνο cpu/ram/mobo θες? κάρτα γραφικών? τροφοδοτικό? δίσκους? κουτί?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1119338

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=1057405

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1112953

ε δεν νομίζω ότι συζητάμε περί ανέμων και υδάτων...

αν είπες pc είσαι offtopic πρέπει να πάς στην αντίστοιχη κατηγορία... εδώ υποτίθετε έχουμε pc και αναβαθμίζουμε ότι χρειάζεται...:lol:

κουτί έχω καλό antec nine hundred!

τροφοδοτικό ίσως χρειαστεί γιατί δεν νομίζω να κάνω δουλειά με το παλιό!

ο δίσκος δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, ξέρω τι παίζει, έχω έναν raptor x και εναν 250 αποθήκη και θα βάλω και εναν 500αρι ακόμη

για κάρτα γραφικών θα αλάξω μόνο και μόνο για συμβατότητα αλλά ίσως κάνω πατέντα με καμιά παλιατζούρα pci (γιατί δεν παίζω παιχνίδια πλέον) και πάρω στο μέλλον μια 8800 gts ή μια αντιστοιχη αν κολήσω με κανένα νεο παιχνίδι...

γιατί επιλέγεις αυτές τις μνήμες;

η μητρική που προτέινεις φαίνεται τούμπανο... πρέπει να είναι ότι καλύτερο... και πως μπορώ μετά εγώ να μην κάνω overclocking με τέτοιο θηρίο οεο; βάλε και άλλα λεφτά για ψύξη... να πως βγαίνουν τα 6000 χιλιάρικα θα μου πεις...:P

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Η κοντυτερη δυνατη στα 1150 ΧΩΡΙΣ να τα ξεπερναει.

Γιατι μετα βγαινουμε εκτος προδιαγραφων...

Και το 1150 ειναι οριακο για ddr2.

Καλυτερα πηγαινε σε κανενα κιτακι 2x2 1000 ή 2x1 1066.

Δημοσ.
Η κοντυτερη δυνατη στα 1150 ΧΩΡΙΣ να τα ξεπερναει.

Γιατι μετα βγαινουμε εκτος προδιαγραφων...

Και το 1150 ειναι οριακο για ddr2.

Καλυτερα πηγαινε σε κανενα κιτακι 2x2 1000 ή 2x1 1066.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=981435

αυτές είναι καλύτερες;

κάτι άσχετο! αν σε ένα pc έχεις 3 ή 4 chip ram το dual channel υπολειτουργεί;

• Moderators
Δημοσ.

Για να δουλεψει το dual channel πρεπει να εχεις ομοια ζευγη μνημων.

Δηλαδη 2 ιδιες και αλλες 2 ιδιες.

Μεταξυ τους οι 2 με τις 2 μπορουν να διαφερουν αλλα καλο θα ηταν να δουλευουν στα ιδια MHz/timings.

Το σετακι που προτεινεις ειναι ενα τυπικο 1066MHz σετακι. Μια χαρα :-)

Δημοσ.
Για να δουλεψει το dual channel πρεπει να εχεις ομοια ζευγη μνημων.

Δηλαδη 2 ιδιες και αλλες 2 ιδιες.

Όχι απαραίτητα,

μπορεί στο ένα κανάλι να έχεις ένα dimm του 1GB, και στο άλλο 2 dimms των 512ΜΒ,

και η μητρική πάλι να παίζει dual channel.

Είναι μάλλον η συνολική χωρητικότητα ανά κανάλι που θα σε αφήσει ή όχι να παίξεις dual Channel.

Φυσικά δεν συνίσταται να πας να αγοράσεις έναν τέτοιο συνδοιασμό, αλλά για κάποιον που έπαιζε με 1GB dual channel (2χ512ΜΒ) μπορεί να προβεί σε κάτι τέτοιο για να μην πετάξει τα παλιά dimmάκια, εκτός και αν προσθέσει ακόμα 2dimms του 1GB για να παίξει με 1.5GB ανά κανάλι, 3GB στο σύνολο.

Αναφορικά με τον επεξεργαστή...

Ναι, οι 4πύρινοι δεν αξιοποιούνται πλήρως από τις περισσότερες εφαρμογές, όπως και οι DDR3.

Θα έρθει όμως η μέρα που θα αξιοποιηθούν. Βέβαια αν τρέχεις τπτ Virtual Machines πάνω στο μηχάνημά σου λέει και παραλέει να έχεις τετραπύρηνο...

όπως και για rendering, video-edit etc.. τα παιχνίδια είναι κυρίως πίσω.

Δεν λέω να πάρεις DDR3, γιατί εκτός των άλλων είναι και οικονομικά ασύμφορες ακόμα,

για τα ίδια GB πληρώνεις πολύ περισσότερα εν συγκρίση με τις DDR2,

αλλά οι 4πύρηνοι είναι εξαιρετικά προσιτοί,

και όπως και να το κάνουμε, είναι άφθονη επεξεργαστική ισχύς...

Προσωπικά με φτιάχνει πάρα πολύ να βλέπω 4CPU's στο device manager, task manager, και να ιδρώνω για να σηκώσουν usage... :devil:

Τα Χριστούγεννα αν όλα πάνε καλά (θα βοηθούσε και λίγος ευγενής ανταγωνισμός από την AMD) θα κυκλοφορήσει 8πύρηνος, (4πύρηνος με HT, πολλά ακούγονται)

αλλά όπως και νάχει, θα αγοράσεις τώρα τεχνολογία του χθες? Το μέλλον λέει όσο πιο πολλούς πυρήνες τόσο το καλύτερο..

Εν ολίγοις εγώ θα πήγαινα για τον Q9550..

• Moderators
Δημοσ.
Όχι απαραίτητα,

μπορεί στο ένα κανάλι να έχεις ένα dimm του 1GB, και στο άλλο 2 dimms των 512ΜΒ,

και η μητρική πάλι να παίζει dual channel.

Είναι μάλλον η συνολική χωρητικότητα ανά κανάλι που θα σε αφήσει ή όχι να παίξεις dual Channel.

Φυσικά δεν συνίσταται να πας να αγοράσεις έναν τέτοιο συνδοιασμό, αλλά για κάποιον που έπαιζε με 1GB dual channel (2χ512ΜΒ) μπορεί να προβεί σε κάτι τέτοιο για να μην πετάξει τα παλιά dimmάκια, εκτός και αν προσθέσει ακόμα 2dimms του 1GB για να παίξει με 1.5GB ανά κανάλι, 3GB στο σύνολο.

Aυτο συνεβαινε σε καποια Nforce chipsets με 3 θεσεις για ραμ. Απο κει και μετα δε το εχω ξανακουσει.

Δημοσ.
Aυτο συνεβαινε σε καποια Nforce chipsets με 3 θεσεις για ραμ. Απο κει και μετα δε το εχω ξανακουσει.

Προφανώς είσαι πάρα πολύ Nvidiaκιας... :-D

Ενώ εγώ απεναντίας Full Intelάκιας!

Τα περισσότερα σύγχρονα Intel Chipset το κάνουν..

Δηλαδή από εποχής P4P800, το θυμάμαι σίγουρα ότι γινόταν,

αλλά και σε DDR2 που δοκίμασα πιο πρόσφατα (δεν θυμάμαι ποιο intel ήταν ακριβώς)

Χαρακτηριστικά όταν ξεκινάει λέει Virtual Dual Channel....

Έχω ακούσει βέβαια και τα απίστευτα ότι γίνεται και hybrid/mixed και ότι μπορεί να παίζει dual στα πρώτα 512MB αν πχ έχεις 1x512MB & 1x1GB.. Και στα υπόλοιπα single, linear mode. Δεν το έχω δει με τα μάτια μου, και ράδιο αρβύλα μου ακούγεται, αλλά κυκλοφορεί... :P

• Moderators
Δημοσ.

Νο noo! To τελευταιο Nvidia chipset που ειχα ηταν το Nforce 3 250GB.

Απλα απο οτι εχω διαβασει γνωριζω...

Εβαζες στα 2 πρωτα σλοτς 2x512 και στο αλλο (το πιο ξεχωρο) 1x1GB και στα εβλεπε dual channel.

Μιλαω παντα για DUAL CHANNEL και οχι για virtual dual channel.

Δημοσ.

Το σετακι που προτεινεις ειναι ενα τυπικο 1066MHz σετακι. Μια χαρα :-)

τι εννοείς τυπικό; εφόσον πάει μέχρι 1066 δηλαδή το "ασφαλές μέγιστο" για τα δεδομένα του 8400 γιατί τυπικό; δεν έχει καλά timings;

αυτήν την "πατάτα" την έκανε ένας φίλος μου, είχε 1 dimm 1gb και πήγε και πείρε άλλα 2 του 1gb ίδια! και είχαμε μια αντιπαράθεση πάνω στο θέμα! έτσι δουλεύει το dual channel του; ή πρέπει να πάρει άλλο ένα να συμπληρωθεί το καρέ;:P

μοντέλο μητρηκής AB9/AB9RPO(Intel965+ICH8)

αλλά οι 4πύρηνοι είναι εξαιρετικά προσιτοί,

και όπως και να το κάνουμε, είναι άφθονη επεξεργαστική ισχύς...

Προσωπικά με φτιάχνει πάρα πολύ να βλέπω 4CPU's στο device manager, task manager, και να ιδρώνω για να σηκώσουν usage... :devil:

Τα Χριστούγεννα αν όλα πάνε καλά (θα βοηθούσε και λίγος ευγενής ανταγωνισμός από την AMD) θα κυκλοφορήσει 8πύρηνος, (4πύρηνος με HT, πολλά ακούγονται)

αλλά όπως και νάχει, θα αγοράσεις τώρα τεχνολογία του χθες? Το μέλλον λέει όσο πιο πολλούς πυρήνες τόσο το καλύτερο..

Εν ολίγοις εγώ θα πήγαινα για τον Q9550..

ναι δεν λέω, αλλά ποντάρω στο ότι μπαίνουν στο ίδιο socket 775 και μπορείς να αναβαθμίσεις μελοντικά σε κάτι δυνατό! αν και πολλές φορές την έχω πατήσει, βγαίνει μια καινούρια τεχνολογία και είναι όλα άχρηστα μετα! οι νέοι 8 πύρινοι φαντάζομαι δεν θα μπαίνουν σε 775 έτσι;

ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας!

• Moderators
Δημοσ.

Tυπικο εννοω τυπικο. 1066 και τελος, δε μπορεις να αναζητησεις κατι καλυτερο σε Mhz.

Αλλα τη δουλεια του τη κανει μια χαρα! :-)

Δημοσ.
Tυπικο εννοω τυπικο. 1066 και τελος, δε μπορεις να αναζητησεις κατι καλυτερο σε Mhz.

Αλλα τη δουλεια του τη κανει μια χαρα! :-)

γιατί αυτές είναι 1000 Mhz μη τυπικές ας πούμε; :lol: και ποιός το ορίζει το τυπικό;

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1112953

εν πάσει περιπτώσει εγώ τι να κάνω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

• Moderators
Δημοσ.

Τον ορο ''τυπικες'' σε αυτες τις περιπτωσεις τον οριζουν οι αναγκες και οι προσδοκιες του χρηστη.

Π.χ. εγω πηρα αυτες τις μη-τυπικες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554007 και δικαιωθηκα καθως λενε 1066 Mhz με 5-5-5-15 ενω στη πραγματικοτητα μπορουν να δουλεψουν στα 1100MHz με 4-4-4-8 και στα 1200+ MHz με 5-5-5-10 ;)

Αλλα θελουν πειραγμα οι τασεις και πρεπει να υπαρχει μια σχετικη εμπειρια.

Εν πασει περιπτωσει, πες μας ποσα λεφτα διαθετεις για ολα τα νεα κομματια που θελεις να παρεις (και ποια ειναι τα κομματια αυτα), καθως επισης και τι χρηση θες να κανεις στο νεο σου pc και θα σου προτεινουμε το καλυτερο δυνατον.

Δημοσ.
Τον ορο ''τυπικες'' σε αυτες τις περιπτωσεις τον οριζουν οι αναγκες και οι προσδοκιες του χρηστη.

Π.χ. εγω πηρα αυτες τις μη-τυπικες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554007 και δικαιωθηκα καθως λενε 1066 Mhz με 5-5-5-15 ενω στη πραγματικοτητα μπορουν να δουλεψουν στα 1100MHz με 4-4-4-8 και στα 1200+ MHz με 5-5-5-10 ;)

Αλλα θελουν πειραγμα οι τασεις και πρεπει να υπαρχει μια σχετικη εμπειρια.

Εν πασει περιπτωσει, πες μας ποσα λεφτα διαθετεις για ολα τα νεα κομματια που θελεις να παρεις (και ποια ειναι τα κομματια αυτα), καθως επισης και τι χρηση θες να κανεις στο νεο σου pc και θα σου προτεινουμε το καλυτερο δυνατον.

μπορώ να πάρω και εγώ κάτι τέτοιο μιας και είναι δοκιμασμένες! με έψησες!

λίγο video editing τελευταία, κανένα παιχνίδι αλλά όχι τα φρέσκα και απαιτητικά (ότι παίζει σε 6600gt), multitasking και γενικός μου την δίνει το περίμενε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...