jim_p Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δικιο εχεις. Συγγνωμη Παντως και αυτο το "σκετο" που λες ειναι πολυ καλο σαν λυση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Ότι σε βολεύει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilias95 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Μιας που το έθιξα προηγουμένως πάντως ένα ακόμα λάθος που είχα στο heredoc ήταν ότι το δήλωνα cat > test << "EOF" αντί για cat > test << EOF και ήταν άλλος ένας λόγος που δεν γινόταν αντικατάσταση στις μεταβλητές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Αρκετές φορές θέλω να κάνω κάτι παρόμοιο αλλά δεν έχω βρει/δε θυμάμαι πως γίνεται. Έχω ένα αρχείο που έχει ανά γραμμή από μια λέξη (συγκεριμένα κάποια ονόματα πακέτων). Έστω packages το αρχειο: attica-qt5 baloo baloo-widgets breeze dolphin-frameworks extra-cmake-modules frameworkintegration gwenview kactivities karchive kauth kbookmarks kcmutils kcodecs kcompletion kconfig Θέλω λοιπόν αυτά να τα περάσω σαν όρισμα στην εντολή pacman -R και φυσικά να αντικαταστήσω το newline με κενό ώστε να γίνει: pacman -R attica-qt5 baloo baloo-widgets breeze dolphin-frameworks extra-cmake-modules frameworkintegration gwenview kactivities karchive kauth kbookmarks kcmutils kcodecs kcompletion kconfig Πως θα το κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 pacman -R $(echo $(cat packages)) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Το θυμόμουν κάπως έτσι: pacman-R < cat packages Τη λύση που μου έδωσες τη χρησιμοποιώ συχνά σε bash scripts, αλλά δε "μου κοψε" να τη βαλω κι εδώ Το echo γιατί χρειάζεται; Για τα newlines; Πάντως δείχνει ναδουλεύει και χωρίς το echo Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Το echo χρειάζεται για να τυπωθούν όλα τα πακέτα σε μια γραμμή. Ένας από τους πολλούς τρόπους να το πετύχεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilias95 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Επίσης με xargs: cat packages.txt | xargs pacman -R Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Α μπράβο. Αυτό θυμόμουν να το εχω διαβασει κάπου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Πως μπορώ να τσεκαρω αν η which βρίσκει αποτελέσματα ή όχι και παραλληλα να κάνω suppress το αποτέλεσμα? zsh χρησιμοποιώ αλλά και σε bash αν είναι η λύση λογικά θα μπορώ να την μετατρέψω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 if which foo &>/dev/null; then echo yparxei else echo tzifos fi κατι τετοιο? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Αυτό κάνει; #!/bin/zsh which filename && echo "Found results" which filename ¦¦ echo "No results found" 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Thank you guys. Επειδή θέλω multiple statements μέσα στο if block έβαλα αυτού του tritona Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 list=(koko kiki kaka) select c in ${list[@]}; do if [ "$REPLY" = "q" ] || [ "$REPLY" = "Q" ]; then exit elif [[ "$REPLY" = [0-9]* ]] && [ "$REPLY" -gt 0 ] && [ "$REPLY" -le ${#list[@]} ]; then kk="$c" break elif [ "$REPLY" = "c" ] || [ "$REPLY" = "C" ]; then break else echo "select a valid option from the list" fi done echo $kk υπαρχει τροπος να κανω break χωρις input (c ή C), με σκετο enter? με αν -z η REPLY δεν παιζει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Γίνεται να δεχτεί σαν key το Enter αν χρησιμοποιήσεις διπλές αγκύλες, δηλαδή [[ και ]] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα