jim_p Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 $ last jim | head jim pts/0 192.168.1.101 Tue Feb 18 20:54 - down (00:00) jim pts/1 192.168.1.100 Tue Feb 18 06:40 - 06:45 (00:05) Το πρωτο ειναι το δικο μου, που το εκλεισα μεσω ssh απο το κινητο οταν ετρωγα , το αλλο ειναι λογικα αυτο που θελω. Κατι ομως δεν στεκει με την ip... 192.168.1.100 ειναι του lumia (192.168.1.101 ειναι του 5800) και δεν θυμαμαι να μπηκα απο εκει :/Γενικως κατι μου λεει οτι αυτα ειναι απο ssh... H ip του σταθερου κανονικα ειναι 192.168.1.2. Επισης wtmp begins Sun Feb 3 14:25:31 2008Συγκινηθηκα βραδιατικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Πως θα σβησω τη σαβουρα απο εδω --- /var ----------------------------------------------------------------------- 1.2GiB [##########] /log 434.3MiB [### ] /cache 235.4MiB [# ] /lib --- /var/log ------------------------------------------------------------------- 316.7MiB [##########] syslog 311.4MiB [######### ] kern.log 234.6MiB [####### ] messages 179.6MiB [##### ] /atop 111.1MiB [### ] wtmp 63.3MiB [# ] debugΟι πληροφοριες εινια απο το ncdu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 man logrotate για το /var/cache aptitude clean? clean all?clean cache? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Παντα καθαριζω την cache του apt. Αυτα που ειναι μεσα εκει εινια οι λιστες του apt, οι λιστες του apt-file και του apt-xapian-index για το synaptic. Το logrotate τι να το κανω? Δεν με ενδιαφερει να τα συμπιεσω, να τα σβησω θελω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Ε αφου γίνουν gzipped,αριθμηθουν και rotated τα σβήνεις. http://stackoverflow.com/questions/14858752/logrotate-to-clean-up-date-stamped-files Για το var δε μπορείς να κάνεις κάτι άλλο είναι δεδομένα και μεταβλητές των εφαρμογων όταν τρέχουν(runtime) μόνο αν δείς πως σβήνει η cache τους(είτε απο man της εκάστοτε εφαρμογής είτε μέσω website) μπορείς να τα διαγράψεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 εγώ /var/log και /var/tmp τα έχω στη ram οπότε φαντάζομαι και να τα σβήσεις με το χέρι δεν θα πάθεις τίποτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 /var/log στη ram .Ω δε τα κοιτάς ποτέ; http://www.techrepublic.com/blog/linux-and-open-source/set-up-rsyslog-to-store-syslog-messages-in-mysql/1174/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 εχω ενα αρχειο κειμενου με πολλες τετοιες διαδρομες μεσα: /path/to/First\ Second/blah/blah και προσπαθω με το sed να αντικαταστησω το "First\ Second" με "Third" , αλλα δεν μου βγαινει σωστα... καμια ιδεα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 εχω ενα αρχειο κειμενου με πολλες τετοιες διαδρομες μεσα: /path/to/First\ Second/blah/blahκαι προσπαθω με το sed να αντικαταστησω το "First\ Second" με "Third" , αλλα δεν μου βγαινει σωστα... καμια ιδεα? Τι έχεις κάνει ? Sed δοκίμασες ? % sed "s#First\\\ Second#Third#g" arxeio Οι πολλαπλές backslash είναι λόγω του escaping του κελύφους και η εντολή θα αλλάξει το "first\ second" σε "third". Το g σημαίνει αν το βρεις περισσότερες φορές μέσα στην ίδια γραμμή άλλαξε όλες τις περιπτώσεις. Η παραπάνω σύνταξη θα σου εμφανίσει τις αλλαγές στην οθόνη για να δεις αν έπαιξε σωστά και μετά πρόσθεσε στο sed την επιλογή -i για να σου αλλάξει το αρχείο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 #!/bin/bash echo `sed 's?First\\\ Second?Third?g' <<< '/path/to/First\ Second/blah/blah'` με πρόλαβε ο imitheos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 σε ενα directory εχουμε πολλα files και θελω να βαλει ολα τα ονοματα 'ονομα.αρχειου1' 'ονομα.αρχειου2' 'ονομα.αρχειου3' 'ονομα.αρχειυΧ' 'μπλα.μπλα' να βρω sha256sum 'checksumαρχειου1' 'checksumαρχειου2' 'blabla' ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 for FILE in `ls`; do sha256sum $FILE; done Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 ls | xargs sha256sum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 for FILE in `ls`; do sha256sum $FILE; done ls | xargs sha256sum Όχι ότι βλάπτει κάτι αλλά η κλήση της ls δεν είναι πλεονασμός ? Ένα σκέτο "for FILE in *" δεν αρκεί ? Επίσης αν όλα τα αρχεία είναι στον ίδιο κατάλογο, δεν αρκεί το "sha256sum *" ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Όχι ότι βλάπτει κάτι αλλά η κλήση της ls δεν είναι πλεονασμός ? Ένα σκέτο "for FILE in *" δεν αρκεί ? Επίσης αν όλα τα αρχεία είναι στον ίδιο κατάλογο, δεν αρκεί το "sha256sum *" ? Έχεις δίκιο. Υ.Γ:Χρόνια πολλά σε όλους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα