warlock9_0 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Για δοκίμασε με το >$arecord --list-devices κάτι γίνεται, θα το δω καλύτερα Μια ερώτηση: Προσπαθώ να φτιάξω ένα προγραμματάκι που να μετατρέπει ένα βίντεο, κατεβασμένο από το youtube, από mp4 σε mp3 γραμένο σε zenity. Έχω όμως μία δυσκολία. Στο τέλος θέλω να ρωτάει αν θελω να διαγράψω το αρχικό video. Δεν μπορώ να ρυθμίσω με τιποτα το αποτέλεσμα του yes και του no. Ότι και να πατήσω το αρχείο διατηρείται. Έχει κανείς καμία ιδέα; Να τονίσω πως δεν έχω κάνει ξανά κάτι παρόμοιο. Δεν έχω ιδέα από προγραμματισμό κανενός είδους και για αυτό θα παρακαλούσα να μου αναλύσετε τις απαντήσεις σας. ε βάλε και τον κώδικα με το ffmpeg που λέω πιο πάνω γίνεται σε μια γραμμή η μετατροπή και σε σχεδόν άλλη μια η διαγραφή
mask2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Για την μετταροπή είναι όλα οκ. Το θέμα είναι με την διαγαφή. Έχω βάλει αυτό αλλά δεν δουλεύει. Έχω δοκιμάσει με διάφορες παραλλαγές αλλά δεν κατάφερα κάτι. >answer=$(zenity --question --title="Convert mp4 to mp3" --text "Preserve mp4 file(s) after conversion?"); if [[ "$answer" = 1 ]]; then rm -v "$track" $(zenity --info --title="Convert mp4 to mp3" --text "Convertion done") else zenity --info --text "Convertion done" fi; όπου το track είναι το όνομα του αρχείου που έχω διαλέξει για να μετατρέψω.
warlock9_0 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 >answer=$(zenity --question --title="Convert mp4 to mp3" --text "Preserve mp4 file(s) after conversion?";echo $?); επίσης δε χρειάζονται οι διπλές αγκύλες στο if
mask2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση. Μόλις κατάφερα και το έκανα και δούλεψε. Για την ιστορία τελικά δουλεύει έτσι: >(zenity --question --title="Convert mp4 to mp3" --text "Preserve mp4 file(s) after conversion?"); if [[ $? == 0 ]]; then $(zenity --info --title="Convert mp4 to mp3" --text "Convertion done") else rm -v "$track" zenity --info --title="Convert mp4 to mp3" --text "Convertion done" fi;
mpregos Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Λοιπον , ποσο ευκολο η δυσκολο ειναι να κανω μετονομασια καποια αρχεια;;;; Θελω οταν κατε βαζω επεισόδια απο σειρες και μετα τους αντίστοιχους υποτιτλους να κανω μετονομασια τα srt στα αντιστοιχα avi ετσι ώστε να παίζουν απο το media player αυτομτα κ με υποτιτλους...
firewalker Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Λοιπον , ποσο ευκολο η δυσκολο ειναι να κανω μετονομασια καποια αρχεια;;;; Θελω οταν κατε βαζω επεισόδια απο σειρες και μετα τους αντίστοιχους υποτιτλους να κανω μετονομασια τα srt στα αντιστοιχα avi ετσι ώστε να παίζουν απο το media player αυτομτα κ με υποτιτλους... Εξαρτάται από τα κοινά σημεία στα ονόματα των δύο αρχείων και πόσο σταθερή είναι η σχέση αυτή. Π.χ. ένας φάκελος περιέχει. > The.Big.Bang.Theory.S05E01.HDTV.x264-LOL.mp4 The.Big.Bang.Theory.S05E02.HDTV.x264-LOL.mp4 The.Big.Bang.Theory.S05E03.HDTV.x264-LOL.mp4 The.Big.Bang.Theory.S05E04.HDTV.x264-LOL.mp4 The.Big.Bang.Theory.S05E05.HDTV.x264-LOL.mp4 The Big Bang Theory - 5x1 - xxxxxxxx xxxxxx xx.HDTV.en.srt The Big Bang Theory - 5x2 - xxxxxxxx xxxxxx xx.HDTV.en.srt The Big Bang Theory - 5x3 - xxxxxxxx xxxxxx xx.HDTV.en.srt The Big Bang Theory - 5x4 - xxxxxxxx xxxxxx xx.HDTV.en.srt The Big Bang Theory - 5x5 - xxxxxxxx xxxxxx xx.HDTV.en.srt Τότε το one liner for i in $(ls *.mp4); do NAME=$(echo $i|grep -o [ss][0-9][0-9][Ee][0-9][0-9]|sed -e 's/.[0-9]//' -e 's/[Ee]/x/'); mv *$NAME*.srt "$(echo $i|sed 's/\....$//').srt"; done Θα κάνει αυτό που θέλεις. Λογικά γίνεται και ποιο απλά. Τώρα αυτό μου 'ρθε.
mandos Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Αν δεν έχεις πολλά ή αν τα ονόματα των αρχείων διαφέρουν τρελλά > TheBigBangTheory-S05E02.avi ΤΒΒΤ_521.srt ίσως να αξίζει ένα script που θα του δίνεις το όνομα του υπότιτλου και το όνομα του video (2 inputs) και θα μετονώμαζει τον υπότιτλο. Δλδ κάτι τέτοιο: subit TBBT_512.srt TheBigBangTheory-S05E02.avi και να σου βγάζει το TheBigBangTheory-S05E02.srt Δεν μου έρχεται τώρα το script, αν δεν με προλάβεις θα το σκεφτώ και θα το γράψω αύριο
mpregos Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Εξαρτάται από τα κοινά σημεία στα ονόματα των δύο αρχείων και πόσο σταθερή είναι η σχέση αυτή. Π.χ. ένας φάκελος περιέχει. The.Big.Bang.Theory.S05E01.HDTV.x264-LOL.mp4 The.Big.Bang.Theory.S05E02.HDTV.x264-LOL.mp4 The.Big.Bang.Theory.S05E03.HDTV.x264-LOL.mp4 The.Big.Bang.Theory.S05E04.HDTV.x264-LOL.mp4 The.Big.Bang.Theory.S05E05.HDTV.x264-LOL.mp4 The Big Bang Theory - 5x1 - xxxxxxxx xxxxxx xx.HDTV.en.srt The Big Bang Theory - 5x2 - xxxxxxxx xxxxxx xx.HDTV.en.srt The Big Bang Theory - 5x3 - xxxxxxxx xxxxxx xx.HDTV.en.srt The Big Bang Theory - 5x4 - xxxxxxxx xxxxxx xx.HDTV.en.srt The Big Bang Theory - 5x5 - xxxxxxxx xxxxxx xx.HDTV.en.srt Τότε το one liner for i in (ls *.mp4); do NAME=(echo i|grep -o [ss][0-9][0-9][Ee][0-9][0-9]|sed -e 's/.[0-9]//' -e 's/[Ee]/x/'); mv *NAME*.srt "(echo i|sed 's/....//').srt"; done Θα κάνει αυτό που θέλεις. Λογικά γίνεται και ποιο απλά. Τώρα αυτό μου 'ρθε. Και οντως ειναι για το big bang......θα το δοκιμασω και θα σας πω
mandos Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Υπάρχει ένας φοβερός soundcloud downloader που δουλεύει μέσω bash. Εντοπίζει από ένα url όλα τα κομμάτια και τα κατεβάζει. Πολύ πρακτικό και ιδιαίτερα γρήγορο. Προσωπικά το ήθελα για ένα set των aeroplane (November 2011) το οποίο βρίσκο εκπληκτικό. Το είχα από ραδιοφώνο αλλά το ήθελα χωρίς διαφημίσεις Το script ειναι εδώ: http://360percents.com/posts/soundcloud-com-music-downloader-linux-and-mac/ και δουλευεί έτσι: >./soundcloud.sh http://soundcloud.com/aeroplane/aeroplane-november-2011-mix enjoy
markelos Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Hello! Μέσα σε ένα φάκελο έχω πολλά tars εν ονόματι name-$pkgversion.tar.gz, όπου $pkgversion η έκδοση του καθενός προγράμματος. Θέλω μέσα στο directory που είμαι να δημιουργηθεί ξεχωριστός φάκελος για κάθε πρόγραμμα με όνομα το name και μετά να μεταφερθεί το κάθε πρόγραμμα στον κατάλληλο φάκελο. Δηλαδή έχω πχ τα παρακάτω: >dir/name-tade-0.1.tar.gz dir/name-1.8.tar.gz dir/name-tade-kati-0.22.tar.gz και θέλω να γίνει το εξής: >dir/name-tade/name-tade-0.1.tar.gz dir/name/name-1.8.tar.gz dir/name-tade-kati/name-tade-kati-0.22.tar.gz
firewalker Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Hello! Μέσα σε ένα φάκελο έχω πολλά tars εν ονόματι name-$pkgversion.tar.gz, όπου $pkgversion η έκδοση του καθενός προγράμματος. Θέλω μέσα στο directory που είμαι να δημιουργηθεί ξεχωριστός φάκελος για κάθε πρόγραμμα με όνομα το name και μετά να μεταφερθεί το κάθε πρόγραμμα στον κατάλληλο φάκελο. Δηλαδή έχω πχ τα παρακάτω: >dir/name-tade-0.1.tar.gz dir/name-1.8.tar.gz dir/name-tade-kati-0.22.tar.gz και θέλω να γίνει το εξής: >dir/name-tade/name-tade-0.1.tar.gz dir/name/name-1.8.tar.gz dir/name-tade-kati/name-tade-kati-0.22.tar.gz for FILE in $(ls *tar.gz); do NAME=$(echo $FILE|sed 's/-[0-9].*\.tar\.gz//'); mkdir $NAME; mv $FILE ./$NAME;done
tr3quart1sta Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 γινεται να γραψουμε οποιοδηποτε bash script σε μια γραμμη?
jim_p Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Υποθετω πως ναι, αν καθε κομματι του τελειωνει με ";"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα