gtroza Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 thanks θρανίο! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Καλημέρα παιδιά Θέλω ένα scripακι που να τρέχει και να με ειδοποιεί άμεσα (με ήχο πχ) για αλλαγές που γίνονται σε μια σελίδα ενός forum, πχ νέα απάντηση. Γίνεται εύκολα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Μάλλον θα πρέπει να παίξεις με τον Last Modified header του HTTP. Αυτός υποστηρίζεται από το wget καθώς μπορείς να πάρεις ένα "snapshot" της σελίδας που θέλεις με το wget να διατηρεί το timastamp της (wget -S http://URL) και μετά να αφήνεις το wget να αποφασίζει αν υπάρχει νεότερο timestamp για αυτό το URL με το wget -N http://URL. Μιά μικρή προειδοποίηση, αν το βάλεις αυτό να γίνεται πολύ συχνά κάποια IDS θα το εκλάβουν ως DOS attack, οπότε χρησιμοποίησέ το με φειδώ. Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι και το curl έχει κάποιον αντίστοιχο μηχανισμό αλλά δεν μπορώ να τον θυμηθώ. Βέβαια εδώ υπάρχει και μιά παγίδα. Επειδή τα περισσότερα forums σερβίρουν δυναμικές σελίδες, ο HTTP header δέν παρέχει αυτό το field οπότε το wget θα την ξανακατεβάσει τη σελίδα ούτως η άλλως. Εκεί αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να παίρνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα 2 snapshots και να φιλτράρεις τις διαφορές που είναι trivial π.χ. το κείμενο που λέει οτι "Η ώρα είναι τώρα ..." στο forum του Insomnia. Τέλος, άν δέν θέλεις να βλέπεις τα HTML tags όταν θα κάνεις το diff, μπορείς να φιλτράρεις το αρχείο που κατέβασες με το w3m που θα σου το εμφανίσει σαν κανονική σελίδα αλλά στο stdout για μεγαλύτερη ευκολία. Αυτά τα ολίγα και καλή επιτυχία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Technology fan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 ΜΜΜ, πιστεύω πως θα γίνει, πρωτα απόλα πρέπει να φτιάξεις ένα audio file που θα λέει αυτό που θέλεις να ακούς ανάλογα τη περίπτωση, Μπές σε ένα site που να κάνει text-to-speech και εξάγει σε mp3, ύστερα το δύσκολο κομμάτι θα ναι πως θα εντοπίζονται οι αλλαγές απο ένα site ωστε να αναπαράγεις το αντιστοιχο mp3, το αφήνω σε άλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) πρωτα απόλα πρέπει να φτιάξεις ένα audio file που θα λέει αυτό που θέλεις να ακούς ανάλογα τη περίπτωση,Μπές σε ένα site που να κάνει text-to-speech το GNU/Linux είναι αυτοδύναμο ! espeak -f file.txt espeak "thelo na akouo auto" espeak -f file.txt w foni espeak "thelo na akouo auto" -w foni http://espeak.sourceforge.net/index.html http://espeak.sourceforge.net/commands.html . Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2010 από gtroza Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Καλημέρα παιδιά Θέλω ένα scripακι που να τρέχει και να με ειδοποιεί άμεσα (με ήχο πχ) για αλλαγές που γίνονται σε μια σελίδα ενός forum, πχ νέα απάντηση. Γίνεται εύκολα; Δες αν η σελίδα που σε ενδιαφέρει έχει κάποιο τρόπο ειδοποίησης. Π.χ. rss. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δυστυχώς δεν έχει rss... Thanks NullScan, ακόμα δεν έγραψα τίποτα αλλά θα τα έχω υπ' όψιν μου αυτά που είπες. Το espeak είναι σαν τον sam των win Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 espeak "hi markaelos" -s 120 -w foni2.wav "φεύγει" το .zip που είναι "μούφα" και μετά gunzip . foni2.wav.gz.zip Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Technology fan Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δε το χω πολυψάξει αλλα υπάρχει κάποιος τρόπος όταν στο login βάζω λάθος κωδικό να κλείνει το pc? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Υποθέτω πως θα μπορούσες να πεις στην *getty(8) να καλεί κάποιο custom script που θα καλεί με την σειρά του την login(1), θα ελέγχει το exit value της και θα πράττει ανάλογα. Δεν έχω δοκιμάσει τίποτε από τα παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δε το χω πολυψάξει αλλα υπάρχει κάποιος τρόπος όταν στο login βάζω λάθος κωδικό να κλείνει το pc? Τελικά ο ποιο εύκολο τρόπος είναι να φτιάξεις "κάτι" που θα κοιτά το auth.log και θα πράττει αναλόγως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 επειδή μου έχουν σπάσει τα νεύρα και δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται θέλω να βάλω στο conky να δείχνει στοιχεία από το amarok δε βρήκα και πολλά πράγματα οπότε είπα να πάω σε δικό μου σκριπτάκι και τώρα το έχω πάρει πατριωτικά τις πληροφορίες του τραγουδιού τις παίρνω κανονικά αλλά όταν πάω να πάρω το εξώφυλλο φρικάρει έτσι βλέπω τη διαδρομή που βρίσκεται η φωτογραφία >qdbus org.kde.amarok /Player GetMetadata | grep arturl: | cut -c9- το αποτέλεσμα είναι file:///media/....../cover.jpg και μπαίνει σε μια μεταβλητή εγώ θέλω κάθε φορά τη φωτογραφία να την αντιγράφω σε ένα προσωρινό συγκεκριμένο αρχείο για να μπορεί να το διαβάζει το conky αλλά όταν κάνω cp μου βγάζει no such file or directory δοκίμασα και στη μεταβλητή να το αποθηκεύω χωρίς το πρώτο file:// αλλά μόνο σαν /media/.... αλλά πάλι τα ίδια έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να γίνεται?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Ένα script που έχω στο XbindKeys για να εξάγω τα usb flash γρήγορα. http://paste.pocoo.org/show/298078/ >#!/bin/bash #You can choose any notification system you want E.g. knotify, qdbus, zenity e.t.c. NOTIFY="/usr/bin/notify-send" #You can choose any icon you want. ICON="/opt/kde/share/icons/crystalsvg/48x48/devices/usbpendrive_unmount.png" TITLE="USB eject" #Popup time out in msec. TIME="3000" ejection () { ERR=$(eject $1 2>&1) if [ "$?" = "0" ]; then MSG="was successfully ejected..." else mount | grep $1 #Eject command failed. Checking if unmount was performed. if [ "$?" = "1" ]; then MSG="was <u>successfully</u> unmounted but ejection failed with:" TIME="5000" else MSG="ejection <b>failed</b> and could <b>not</b> be unmounted." TIME="8000" fi fi #If you choose a different notification system than libnotify you must change the following line too. $NOTIFY -u normal -t $TIME -i $ICON "$TITLE" "<b>$1</b> $MSG\n\n$ERR" } #In my system the naming follows a /dev/sdxy pattern (eg /dev/sdb1). You may need to change grep and sed accordingly. #E.g. $(mount | grep /dev/hd | sed -e 's/\(\/dev\/hd..*\) on.*/\1/') for /dev/hdxy patterns. for DEV in $(mount | grep /dev/sd | sed -e 's/\(\/dev\/sd..*\) on.*/\1/'); do IS_USB=$(udevadm info --query=all --name $DEV | grep ID_BUS=usb) #I am using udev to detect if the storage is a usb device if [ ! -z "$IS_USB" ]; then ejection $DEV fi done Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) επειδή μου έχουν σπάσει τα νεύρα και δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται θέλω να βάλω στο conky να δείχνει στοιχεία από το amarok δε βρήκα και πολλά πράγματα οπότε είπα να πάω σε δικό μου σκριπτάκι και τώρα το έχω πάρει πατριωτικά τις πληροφορίες του τραγουδιού τις παίρνω κανονικά αλλά όταν πάω να πάρω το εξώφυλλο φρικάρει έτσι βλέπω τη διαδρομή που βρίσκεται η φωτογραφία >qdbus org.kde.amarok /Player GetMetadata | grep arturl: | cut -c9- το αποτέλεσμα είναι file:///media/....../cover.jpg και μπαίνει σε μια μεταβλητή εγώ θέλω κάθε φορά τη φωτογραφία να την αντιγράφω σε ένα προσωρινό συγκεκριμένο αρχείο για να μπορεί να το διαβάζει το conky αλλά όταν κάνω cp μου βγάζει no such file or directory δοκίμασα και στη μεταβλητή να το αποθηκεύω χωρίς το πρώτο file:// αλλά μόνο σαν /media/.... αλλά πάλι τα ίδια έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να γίνεται?? αυτός είναι ο κώδικας >#!/bin/bash cover=`qdbus org.kde.amarok /Player GetMetadata | grep arturl: | cut -c16- ` function urldecode { arg="$1" i="0" while [ "$i" -lt ${#arg} ] do c0=${arg:$i:1} if [ "$c0" = "%" ] then c1=${arg:$((i+1)):1} c2=${arg:$((i+2)):1} printf "\x$c1$c2" i=$((i+3)) else echo -n "$c0" i=$((i+1)) fi done } cover=`urldecode $cover` cover=${cover// /\\ } echo $cover folder=${cover%/*} echo "the folder is $folder" file=${cover##*/} echo "the file is $file" ls `echo $folder` στο τέλος μου βγάζει σωστά όταν υπάρχει εξώφυλλο το path αλλά δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε άλλη εντολή δηλαδή ας πούμε η ls `echo $folder` βαράει error πχ σε δύο εκτελέσεις παίρνω διαφορετικά errors μία σε ξένο τραγούδι ~$./scripts/amarokcover.sh /media/disk300GB/My\ Music/rock-metal/Down/1995\ -\ Nola/Down\ -\ Nola.jpg the folder is /media/disk300GB/My\ Music/rock-metal/Down/1995\ -\ Nola the file is Down\ -\ Nola.jpg ls: invalid option -- '\' Try `ls --help' for more information. και μια σε ελληνικό ~$./scripts/amarokcover.sh /media/disk300GB/My\ Music/rock-metal/Ξύλινα\ σπαθιά/Πέρα\ από\ τις\ Πόλεις\ της\ Ασφάλτου(1995)/Πέρα\ από\ τις\ Πόλεις\ της\ Ασφάλτου.jpg the folder is /media/disk300GB/My\ Music/rock-metal/Ξύλινα\ σπαθιά/Πέρα\ από\ τις\ Πόλεις\ της\ Ασφάλτου(1995) the file is Πέρα\ από\ τις\ Πόλεις\ της\ Ασφάλτου.jpg ls: cannot access /media/disk300GB/My\: No such file or directory ls: cannot access Music/rock-metal/Ξύλινα\: No such file or directory ls: cannot access σπαθιά/Πέρα\: No such file or directory ls: cannot access από\: No such file or directory ls: cannot access τις\: No such file or directory ls: cannot access Πόλεις\: No such file or directory ls: cannot access της\: No such file or directory ls: cannot access Ασφάλτου(1995): No such file or directory Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2010 από warlock9_0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δοκίμασε να κλείσεις όλα τα path σε quotes και αφαίρεσε τα \ (π.χ. "/media/disk300GB/My Music/rock-metal/Down/1995 - Nola/Down - Nola.jpg") Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα