cone Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Μετά από 2ωρη 3ωρη χρήση του υπολογιστή Αρχίζει να κολλάει ο ήχος, κάνει επανεκκίνηση μόνος του και μετά την μπάρα των windows πετάει μπλε οθόνη για κλάσματα και κάνει μετά συνεχώς επανεκκινήσεις. Πρέπει να μείνει κλειστός για κανα 10 λεπτό και μετά ανοίγει κανονικά. Μήπως είναι θέμα θερμοκρασίας; αρχικά πάντως θα τρέξω ένα memtest και μετά θα δω την τροφοδοσία. Τα προβλήματα άρχισαν μετά την τοποθέτηση μιας xfx 9600gt. εγκυκλοπαιδικά εχω ένα thermaltake 500w, 9600gt, έναν παλιό celeron 3.2 και μνήμη 2giga. 2 λάμπες και 3fans.Οι θερμοκρασίες μετά από παιχνίδι είναι γύρω στους 65 για τον επεξεργαστή και γύρω στους 50 για την κάρτα. Τι λέτε; κάθε βοήθεια δεκτή.
washcloud Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Κατ' αρχάς απενεργοποίησε την επιλογή της αυτόματης επανεκκίνησης από τις ιδιότητες του startup and recovery στο advanced tab του my computer, για να "χορτάσεις" την μπλε οθόνη, αλλά και να έχεις άπειρο χρόνο να καταγράψεις τις πληροφορίες που δίνει σχετικά με το σφάλμα, που καμμιά φορά βοηθάνε να βρεις τον υπαίτιο (που μπορεί να είναι η θερμοκρασία - μπορεί όμως και όχι...)
cone Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 ok. θα το δοκιμασω. ελπιζω απο κει και αν το googlaρω να βρω τι φταιει. Δεν ηξερα οτι μπορω να το απενεργοποιησω αυτό. Let's play
washcloud Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 ...θέλει πολύ play και πολύ διάβασμα όμως και...καλή τύχη. Συνήθως το μόνο που μένει από τέτοια ιστορία είναι σπασμένα νεύρα... Ίσως το κόλλημα με τον ήχο που είπες σχετίζεται επίσης. Έχε το κατά νου, θυμάμαι κάτι ασυμβατότητες με κάρτες ήχου και γραφικών...
manosone Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Oπως ειπε ο wash κανε αυτο πρωτα.Μετα ριξε μια ματια σε θερμοκρασιες cpu-gpu(αν μπορεις) chipset.Δοκιμασε το speedfan ή to everest ή το sandra.Postare αν θες μετα εδω να βρουμε τη λυση...
cone Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Επι της μπλε οθόνης λοιπόν. Μεσα στα κινεζικα που μου βγαζει καταλαβαινω μονο τισ παρακατω λέξεις με τη σειρα που εμφανίζονται. windows UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME stop bios STOP: 0X000000ED(0X89DCB900,0XC0000185,0X00000000,0X00000000) Εχω κανένα πρόβλημα με hardware μαλλον ε;
cone Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Επίσης κάτι άλλο. Μετά απο check disk που έκανα μου έβγαλε τα παρακάτω The disk does not have enough space to replace bad clusters in file ... of name 8508 system32\dllcache\kbdinmal.dll 8509 ...\dllcache 8510 ...\dllcache 8511 ...\dllcache. Πάω για σκληρό μου φαινεται ε; Ή στην καλύτερη για format. Αλλά μπα....
papakatse Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 μάλλον για δίσκο πας, αλλά για να βεβαιωθείς τσέκαρέ τον με το διαγνωστικό του (κάθε εταιρία έχει τα δικά της, συνήθως σε bootable cd) ή κάνε ένα error checking μέσα από τα windows, (αυτό θα το βρεις στις ιδιότητες του δίσκου στα εργαλεία) Θα σου ζητήσει επανεκκίνηση, αν ψάξεις και το partition του λειτουργικού, και πριν ξεκινήσουν τα windows θα κάνει το check. Επειδή δεν θα προλάβεις να δεις τι έγραψε, όταν μετά ξαναBootάρει, θα πας Υπολογιστής μου, δεξί κλικ, manage (διαχείριση) μετά Event Viewer, και εκεί στο σύστημα στο log του booting λέει αναλυτικά πόσα και αν βρήκε bad sectors κτλ... Επίσης δεν ξεχνάμε, όλοι οι δίσκοι έχουν 3ετή εγγύηση.. οπότε ψάξε για την απόδειξη αγοράς του...
cone Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Εντάξει. Σκληρός είναι τελικά. Δεν ανοίγει καν τώρα. Παέι να ξεκινήσει, και κει που ξεκινάει, ακούγεται οτι σταματάει και ξαναρχίζουν οι στροφές.Αλλά βλακεία έ; Μόνο απο το 2000 τον έχω. ( Ο ματζίρης... ) Ένας 40άρης ide ήταν. Ευχαριστώ πάντως παιδιά.
21century Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Αν τα καταφέρεις τουλάχιστον να σώσεις τα δεδομένα σου βάλτο σε έναν άλλον και κλωνοποιησέ τον, αν έχει κάνει backup τότε δεν θα έχεις άλλα προβλήματα..
papakatse Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Αν τα καταφέρεις τουλάχιστον να σώσεις τα δεδομένα σου βάλτο σε έναν άλλον και κλωνοποιησέ τον, αν έχει κάνει backup τότε δεν θα έχεις άλλα προβλήματα.. Τι να κλωνοποιήσει?? Πέτα τον όπως είναι να μη μεταφέρεις το πρόβλημα... Εκτός και αν τον ανοίξεις να τον κάνεις καδράκι, ή και μια πολύ καλή ιδέα είναι να τον κάνεις ηχείο, αν έχεις το μεράκι και το χρόνο να ασχοληθείς!! Βλέπε σχετικό video: Άσε που θα σου πάει και γρουσουζιά για τον καινούργιο δίσκο!!!
cone Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Να σας πω την αλήθεια για το μόνο που χαλαστηκα ήταν τα saves από το cod4. Δεύτερη φορά τα χάνω. Και τις δύο ήμουν στο τσερνομπίλ. Κρίμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.