Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση Rack

diamantisi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά χρειάζομαι την βοήθειά σας

Θέλω να εγκαταστήσω ένα Rack 42U σε ένα δίκτυο με 40 clients

Ποιες είναι οι εργασίες που πρέπει να γίνουν και τι υλικά χρειάζονται?

Δημοσ.

Το rack τι σχεση έχει με το πόσους clients έχεις ??? Απλα αγοράζεις το rack (επώνυμο) έχει μέσα και οδηγίες και βίδες και καλώδια...και ότι χρειαστεί. Το τι αλλο θα χρειαστείς έχει σημασία με το τι θα βάλεις μέσα καθώς και με το ρεύμα καταναλώνει ... τι παροχή έχεις μπλα μπλα μπλα μπλα...

Δημοσ.

Θα χρειαστεις δομημενη καλωδιωση, καλο θα ηταν να στο κανει καποιος ηλεκτρολογος/τεχνικος που να ξερει πως να τα βαλει.

Παραδειγμα 1: Ολα τα καλωδια LAN πρεπει να τερματιζουν σε πριζα στους σταθμους, δηλαδη 40 πριζες. Να μην ειναι το καλωδιο χυμα και να πηγαινει απευθειας στη καρτα του PC.

Παραδειγμα 2: Απο το switch θα πρεπει να πηγαινουν σε patch panel και απο εκει να φευγουν και να πηγαινουν στις πριζες (στη περιπτωση σου 40).

Παραδειγμα 3: Το ρευμα που θα παιρνει το rack θα πρεπει να πηγαινει βαση των UPS που θα βαλεις. Δηλαδη το καλωδιο να εχει σωστη διαμετρο, η ασφαλεια στο πινακα να ειναι αναλογη κτλ.

Υπαρχουν αρθρα στο ιντερνετ στη wiki, κανε μια ερευνα και θα βρεις πολλα πραγματα. Επισης κανε μια αναζητηση στα ελληνικα στο google "δομημενη καλωδιωση" και θα βρεις πολλες πληροφοριες.

Και το ξαναλεω, εαν δεν κατεχεις καλα την υποθεση καλο θα ηταν να το κανει καποιος που ξερει απο αυτα.

Στην εταιρια μου εχω ενα Rack 37U με ενα UPS των 4.000VA και ενα των 1000VA τα οποια πανε κατευθειαν στο πινακα του ρευματος με ενα καλωδιο των 4 χιλιοστων(x3) και μια ασφαλεια των 30Α. Πανω τους συνδεονται ο server με 2 τροφοδοτικα, 2 firewall,1 nas, 1 switch 24ports, 1 backup server, 1 rack mount TFT 15" καθως και 2 PC και ο μεσος χρονος που απομενει σε περιπτωση απωλειας ρευματος ειναι στα 10 περιπου λεπτα απο το UPS. Tα UPS ειναι backup, οχι line interactive.

Το κοστος μου για ολα αυτα κυμενεται γυρω στις 40.000 ευρω μαζι με τις καλωδιωσεις και ολο το hardware (μονο ο server και τα firewall κανουν 18.000 ευρω). To rack το αγορασα απο την CENTRAL γυρω στα 800 ευρω και μαζι με κατι "τυφλα" πανελ μου βγηκε γυρω στα 950-1000 ευρω. Patch panel δεν εχω βαλει, οι αποστασεις μου ειναι μικρες και δεν εχω απωλειες βαση των μετρησεων μου και οι clients μου ειναι 10 τοπικα και γυρω στους 100 απομακρυσμενους με VPN.

Δημοσ.

Predatorkill

Θέλω να σε ευχαριστήσω για όλες τις συμβουλές σου

Wire manager πρέπει να βάλω?

Θα τα παραγγείλω μαζί με τα patch panel ή έρχονται μαζί με αυτά?

Και πάλι σε ευχαριστώ

Δημοσ.

Predatorkill

Θέλω να σε ευχαριστήσω για όλες τις συμβουλές σου

Wire manager πρέπει να βάλω?

Θα τα παραγγείλω μαζί με τα patch panel ή έρχονται μαζί με αυτά?

Και πάλι σε ευχαριστώ

Δημοσ.

Wire Manager θα χρειαστεις οπωσδηποτε, θα γινεται ενας χαμος απο καλωδια εαν δε βαλεις. Δεν νομιζω να ερχονται μαζι με το Patch Panel, εξαρταται βεβαια απο που θα το αγορασεις. Παρε ενα των 48 να εχεις και 8 ελευθερες θυρες.

Να προσεξεις με το μεγεθος του Wire Manager, ναι ειναι μεγαλος καθως υπαρχουν και μικροι στην αγορα.

Με τη Central ειμαι ικανοποιημενος, και καλες τιμες εχουν και γρηγορα στα φερνουν (2 μερες). Απο που σκοπευεις να τα αγορασεις; Υποψην οτι τα IBM/DELL/HP που μπορει να βρεις εκει εξω ειναι αρκετα ακριβα, ειναι σαφως καλυτερα απο της Central. Αυτο που εχω εγω ειναι με φιμε τζαμι μπροστα, κλειδι ασφαλειας και ειναι κλειστου τυπου. Υπαρχουν και ανοιχτου τυπου που εχουν διατριτα τοιχωματα και ειναι για βαρια και ζεστα μηχανηματα αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι πιο ακριβα απο τα κανονικα.

Υπολογιζε στα εξοδα και 40 καλωδια που θα πανε απο τη πριζα στο PC, εκτος και αν παρεις κουλουρα και κλιπακια και αρχισεις να φτιαχνεις μονος σου καλωδια. (εγω δεν υπηρχε περιπτωση να το κανω, 40 καλωδια χ2 ακρες δλδ 80 κλιπς ειναι παρα πολλα για να τα κανεις μονος σου). Επισης εαν σκεφτεσαι να κανεις 1000Mbps συνδεσεις τοτε πας για CAT6 καλωδιο LAN, απο την αλλη ομως εαν θες να κανεις 100Mbps και περνανε διπλα απο ρευμα τα καλωδια δικτυου (παραλληλα) τοτε παλι θες CAT6. Υποψην οτι το CAT6 ειναι πιο δυσκαμπτο απο το CAT5 (και πιο ακριβο), θα φας τα χερια σου να φτιαξεις καλωδια εαν σκοπευεις να τα κανεις ολα εσυ σε περιπτωση που δεν σκοπευεις να τα αγορασεις ετοιμα απο το εμποριο. Σε περιπτωση που πας σε CAT6 να προσεξεις οι πριζες σου να ειναι CAT6 και αυτες (στη θεση σου θα επαιρνα Legrand και ας ειναι ακριβουτσικες).

Δημοσ.

Predatorkill με βοήθησες τα μάλα και σε ευχαριστώ γι' αυτό.

Λοιπόν το Rack το έχω αγοράσει από την central και είναι σαν το δικό σου

έχω παραγγείλει τα patch panel επίσης από την central καθώς και όλα τα απαραίτητα εργαλεία (πένσα, καρφωτικό, cable tester) γιατί θα τα συναρμολογήσω εγώ.

Για το καλώδιο που λες χρησιμοποιώ το UTP CAT 6. Πρίζες αγόρασα της Legrand όπως μου είπες.

Patch cord βρήκα από την central αλλά δεν θα τα πάρω γιατί είναι πολύ ακριβά 4,29? το ένα επί 85 = 360? περίπου.Αποφάσισα να τα φτιάξω εγώ γνωρίζοντας όλες τις δυσκολίες που μου είπες.

Πάντως για άλλη μία φορά σε ευχαριστώ και εάν θέλεις και γνωρίζεις κάτι άλλο που είναι πολύτιμο για την υπόψη δουλειά θα σε παρακαλούσα να με συμβουλεύεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...