Προς το περιεχόμενο

Επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού!

fe31h

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίτα, μερικές μάρκες έχουν ψηλά τον αμανέ. Η seasonic είναι μία από αυτές, για αυτό και χρεώνει τα 380W ?59 ή τα 500W ?105. Δεν λέω ότι δεν είναι καλά PSUs, το αντίθετο, αλλά επειδή προσφέρουν κορυφαία ποιότητα, την χρεώνουν όσο γουστάρουν, ίσως και παραπάνω από όσο θα έπρεπε.

Αλλά θα πρέπει να σκεφτείς, πόσα λεφτά αξίζει το PC μου και πόσο θα πονέσω αν πάθει κάποια ζημιά. Αξίζει να δώσω 70+ ευρώ για ένα τροφοδοτικό που θα μπει σε παλιό μηχάνημα ή καλύτερα να δώσω 35-40, να πάρω μία αξιοπρεπή λύση που δεν θα με πουλήσει εύκολα και να τελειώσει η ιστορία;

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι...εγω θελω ενα καλο τροφοδοτικο στα watt που πρεπει για το συστημα μου μεχρι και 60ευρω...δεν νομιζω οτι αξιζει και περισσοτερο...

τωρα στο θεμα μας παλι... ο επεξεργαστης μου(Ρ4 2.8) και η καρτα γραφικων (7600gt) θα μπορουν να τροφοδοτιθουν στο υψηλοτερο σημειο και ειδικα οταν ζεστενονται με ενα 380watt???? γιατι ειπαμε μην ζοριστει ο υπολογιστης λογω τροφοδοτικου!!!!

Δημοσ.

Τo hiper το παίρνεις αν θέλεις κάτι φτηνό και καλό.

Το seasonic το παίρνεις αν θέλεις το κορυφαίο 380άρι, τα 380 watt σου είναι υπεραρκετά. Και αν πρόσεξα είναι και 80+, οπότε μιλάμε για πραγματικά καλό PSU.

Δημοσ.
Τo hiper το παίρνεις αν θέλεις κάτι φτηνό και καλό.

Το seasonic το παίρνεις αν θέλεις το κορυφαίο 380άρι, τα 380 watt σου είναι υπεραρκετά. Και αν πρόσεξα είναι και 80+, οπότε μιλάμε για πραγματικά καλό PSU.

δηλαδη? τι σημαινει το 80+????(380+80=460??)

Δημοσ.

οτι εχει αποδοση πανω απο 80% του ονομαστικου φορτιου υπο καθε περιπτωση-φορτιο

80% χ 380 = 304 watt.

Για τα seasonic Που λες Voodooman οτι ειναι υπερτιμημενα θα διαφωνησω, ειναι βεβαια ακριβοτερα απο τον ανταγωνισμο αλλα προσφερουν και το κατι τι παραπανω.

Τωρα αν αξιζει να δοσεις τα παραπανω εχει να κανει καθαρα με το καθε ατομο, και τον προϋπολογισμο που εχει χωρις να κανει εκπτωσεις στο τροφοδοτικο αλλα οχι να σε καλυπτει ενα 500watt και να παιρνεις ενα 750(παραδειγμα που το βλεπω σχεδον παντου με τη δικαιολογια παρε για το μελλον!!).

Δημοσ.
οτι εχει αποδοση πανω απο 80% του ονομαστικου φορτιου υπο καθε περιπτωση-φορτιο

80% χ 380 = 304 watt.

Για τα seasonic Που λες Voodooman οτι ειναι υπερτιμημενα θα διαφωνησω, ειναι βεβαια ακριβοτερα απο τον ανταγωνισμο αλλα προσφερουν και το κατι τι παραπανω.

Τωρα αν αξιζει να δοσεις τα παραπανω εχει να κανει καθαρα με το καθε ατομο, και τον προϋπολογισμο που εχει χωρις να κανει εκπτωσεις στο τροφοδοτικο αλλα οχι να σε καλυπτει ενα 500watt και να παιρνεις ενα 750(παραδειγμα που το βλεπω σχεδον παντου με τη δικαιολογια παρε για το μελλον!!).

δηλαδη μισο κιολας... και εγω που εχω 300 τροφοδοτικο ειναι ενταξει ή στην ουσια ειναι καπου στα 200+???

Δημοσ.

μαλιστα... τωρα βαριεμαι να το ανοιξω και να σας πω τι μαρκα ειναι αλλα αν οχι 5 ειναι σιγουρα 4ετισς!!! ε τοτε μαλλον θα προτειμεισω αυτο...(seasonic ) που ειναι και μαρκας και αξιοπιστο...

αρκει να μην εχω προβληματα με τις συνδεσυμολογιες...σας εφαγα!!!!:P:p:p

edit:βρε παιδια...ειναι σιγουρα καλα τα 300 watt? εχω καποιο κολλημα μην με παρεξηγισετε...

για πειτε την γνωμη σας και για αυτο εδω...http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1076523 +7 ευρω αλλα +82 watt... τι λετε???

επιδη δεν εχω ανεμιστηρα κουτιου (μονο του επεξεργαστη) λεω να βάλω και κανεναν ακομα... τα παραπανω τροφοδοτικα με καλυπτουν??(οχι μονο απο ισχυ αλλα απο υποδοχες!) ωστε θα εχω και του επεξεργαστη και του τροφοδοτικου αλλα και τον προσθετο που σας λεω...

Δημοσ.

Όπως σου είπαν η συνδεσμολογία είναι standard ό,τι τροφοδοτικό και να πάρεις. Απλά ίσως κάποιο τροφοδοτικό να βοηθήσει περισσότερο εσένα (ή το κουτί σου) αν είναι modular (= τα καλώδια που περισσεύουν τα αφαιρείς). Αλλά από ό,τι θυμάμαι (τουλάχιστον κάποια από) τα modular έχουν χαμηλότερο efficiency.

Όπως και να χει, δε νομίζω να παιδευτείς :>

Δημοσ.

Σχετικά με τα ανεμιστήρια, η μητρική σου δεν έχει καμιά υποδοχή για system fan; Κατά πάσα πιθανότητα θα χει μια-δυο θέσεις. Όσο για τα ~2Watt που θα καταναλώνει, δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας τροφοδοσίας.

Δημοσ.

Μη βλέπεις που λέω έτσι, και εγώ seasonic έχω στο "καλό" PC!..

Αυτό το 'πάρε για το μέλλον" έχεις δίκιο, είναι η πιο μεγάλη πατάτα στον χώρο των PCs. Ούτε οι οθόνες δεν είναι πια "για το μέλλον".

Φίλε fe31h, αφού δίνεις τόσα χρήματα για τροφοδοτικό για το συγκεκριμένο PC, πάρε ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ το seasonic που λέγαμε. Ακόμη και αν στο μέλλον αλλάξεις κάτι στο configuration του PC σου, τα 380W θα σε καλύψουν. Παρ'το ΤΩΡΑ!

Δημοσ.
Σχετικά με τα ανεμιστήρια, η μητρική σου δεν έχει καμιά υποδοχή για system fan; Κατά πάσα πιθανότητα θα χει μια-δυο θέσεις. Όσο για τα ~2Watt που θα καταναλώνει, δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας τροφοδοσίας.

κοιτα φιλε μου... στο site της μητρικης μου λεει οτι εχει Mounting---> 6 mounting holes(αυτο ειναι???)

το site ειναι αυτο (και η μητρικη μου ειναι ακριβως ιδια αν και αυτη ειναι 6585-020 ενω η δικια μου 6585...) http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=648_Max-L

λεει καπου για αυτες τις υποδοχες που λες????

ΥΣ καλα το seasonic θα παρω, για να επιμενετε τοσο πολυ! κατι θα ξερετε...

Δημοσ.

παιδια μετα το κατεβασμα του μανιουαλ βρηκα αυτο εδω 83670042zr3.th.jpg εδω ειναι συνδεδεμενος ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη???(κατω δεξια ειναι η υποδοχή)

Δημοσ.

οχι αυτο που λες οπως γραφει ειναι για system fan, για ανεμιστηρες κουτιου δλδ,

του επεξεργαστη ειναι λογικα στο πανω μερος της φωτο που δεν μας δειχνεις και θα λεει cpufan ή καποια συντομογραφια.

Εγω παντως επιμενω να παρεις καλυτερα το hec, ειναι και 15 ευρω φθηνωτερο και εφαμιλης ποιοτητας, σε αποδοση σιγουρα ιδιας ή και καλυτερης λογο κατεσκευης και πυκνωντων(hitachi), ισως χανει στον ανεμιστηρα ομως που μπορει να κανει λιγο παραπανω φασαρια

Επισης mounting holes= τρυπες στηριξης

Στο site της msi Που δειχνει μια μητρικη για να καταλαβεις που συνδεεται κοιτα προσεκτικα τη φωτο ακριβως επανω δεξια απο τις μνημες ενα μικρο ασπρο φαινεται, εκεινο ειναι το τριπινο για τον cpu fan

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...