Προς το περιεχόμενο

Επιλογη DSLR μεχρι 200Ε

iced

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για dslr ξεχνα τα 200+ ευρω. Με φακο κιτ που ειναι συνηθως μετριας ποιοτητας και ζουμ 3χ ξεκιναν απο 400+ .Ισως η olympus εχει κατι λιγο πιο οικονοκικο αλλα οι αισθητηρες της ειναι μικροτεροι.

Προτεινω Canon PowerShot SX100 IS η αν ανεβεις στα 300ε την canon S5is

(δεν εχω κολλημα με τις canon απλα εχω δοκιμασει πολλες του ειδους)

Εν πασει περιπτωσει απεφυγε τα πολλα megapixel καθως με τα μεγεθη αισθητηρων που διαθετουν αυτες οι μηχανες τα πυκνα pixel = αυξημενος θορυβος.(ειδικα σε περιορισμενο φως)

Αφου επιλεξεις κατι που σου γυαλισε ριξε και μια ματια εδω

http://www.dpreview.com/

(που σου προτειναν και στο παραπανω μηνυμα)

στα reviews, μηπως την εχουν τεσταρει.

Στα τεστ που κανουν υπαρχουν και αρκετα δειγματα φωτογραφιων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Lamuria

Ax αυτη την fz-5 ποσο κριμα που την πουλησα.

Οι επομενες fz-7 και ιδιως η fz-8 ειναι τιγκα στον θορυβο και την υπερβολικη αποθορυβοποιηση.

Βεβαια εχουν ισως τον καλυτερο φακο της κατηγοριας...

θα "κλέψω" τον ρόλο του topic-starter... (sorry iced).

ρε παιδιά, το παλικάρι δεν θέλει DSLR. το ξεκαθάρισε στο #13 νομίζω... μην spam-άρετε! για να τον βοηθήσουμε ποστάρουμε.

Καταρχην μια dslr like ειανι μια compact μεγαλυτερων διαστασεων...δεν ειανι αλλη κατηγορια... Οι κατηγοριες ειναι 2...DSlr και COmpact...απλα καποιες compact ειναι μεγαλυτερες...

Υποθετω οταν λες οτι αποκλειεις compact εννοεις εκεινες με το μικρο 3χ ζοομ γιατι υπαρχει πχ αυτη..με 10χ ζοομ και φωτεινο φακο

http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_263&products_id=3609

Εγω θα σου προτεινα αυτην..

..http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_263&products_id=3599 η οποια εχει καλυτερες επιδοσεις απο την fz18...την οποια δεν πολυσυμπαθω.... ;

ή αυτην http://www.adorama.gr/eshop/details.php?lang=gr&cat_id=1&corp_id=8&pr_id=2360&prview=tbl...

Οσον αφορα την τελευταια εδω δες εικονες τραβηγμενες με αυτην...

http://www.dpreview.com/gallery/fujiS8000fd_samples/

Ωστοσο στα λεφτα που θες...δυνατο zoom και προσφατη μηχανη δυσκολα βρισκεις...ασε που και τα παλαιοτερα μοντελα λιγοι τα φερνουν...

Ας πουμε θα ταν πολυ καλη λυση η panasonic dmc fz5 αλλα δεν νομιζω νατην βρεις πουθενα.... καθοτι 5 mp και 12χ zoom ....και γενικα πουλησε αρκετα και τωρα πια ''ξεπεραστηκε''!

]Τελος μια απο τις κορυφαιες φωτογραφικες της κατηγοριας bridge ειναι αυτη

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?cameras=panasonic_dmcfz50&method=sidebyside

και photos της http://www.dpreview.com/gallery/panasonicfz50_samples2/

αλλα ξεφευγει πολυ σε τιμη...απλα αναφερεται για ακαδημαϊκους λογους :P

Ο,τι κι αν παρεις να θυμασαι παντα οτι δεν κανει η φωτογραφικη τον φωτογραφο...οποτε μην ξοδεψεις χρηματα να παρεις κατι που αφενος μεν δεν θα το εκμεταλλευτεις ποτε στο επακρο ..αφετερου μπορει να μην αξιζει τα λεφτα του απλα να ακουβαλαει το λογοτυπο...πχ sony

Οι φωτογραφικές που προτείνεις μπορούν να τραβήξουν νυχτερινά τοπία με αξιοπρεπή απόδοση? (με χρήση τρίποδα φυσικά).

Οι φωτογραφικές που προτείνεις μπορούν να τραβήξουν νυχτερινά τοπία με αξιοπρεπή απόδοση? (με χρήση τρίποδα φυσικά).

Αυτες που σου εβαλα και κυριως η fuji s5700 καθως και η fz5 ή fz8 εχουν τον λιγοτερο θορυβο.... τωρα συμφωνω και με τον φιλο που ανεφερε την canon sx100 καθοτι κι αυτη αν και εχει μικροτερο tele ακρο εχει καλες επιδοσεις...

Οταν επιλεγεις compact το κυριο προβλημα σου στην εικονα ειναι ο θορυβος...δεν λεω πως δεν υπαρχουν κι αλλα προβληματα αλλα αυτο ειανι το εντονοτερο σε συγκριση με μια dslr ..οποτε οταν επιλεγεις φωτογραφικη compact ειτε pocket size ειτε dlsr-like ...προσεχεις παντα τις επιδοσεις της σε iso>200 ...Με βαση αυτο το κριτηριο κυριως απαντησα και βρηκα μηχανες...

Μπες στο dpreview http://www.dpreview.com να δεις photos τραβηγμενες απο αυτες τις μηχανες..και να συγκρινεις...

Τριποδο δεν θα χρειαστεις για iso 800 τη νυχτα καθως με iso 800 τραβας φωτογραφια πολης τη νυχτα με f 4-5 και ταχυτητα 1/4 ....το 1/4 με image stabilization τραβιεται χωρις τριποδο...Για iso 100 ή 200 θα δεις ελαχιστο θορυβο σε αυτες τις μηχανες..και εκει θα χρειαζεσαι το τριποδο

Οποτε να κοιτας παντα πως αποδιδει η μηχανη για iso απο 400 και πανω...

Τώρα που έρχονται διακοπές ψάχνω για μηχανή στα 200-250 ευρώ. Θα ήθελα να έχει τη δυνατότητα να αποθανατίζει τοπία με ελάχιστο φως. Όχι τίποτα φοβερό, αλλά αντί για μαυρίλα να φαίνεται η τοποθεσία και μην υπάρχει θόρυβος.

Μια καλή dslr θα έκανε δουλειά, όμως 1000 ευρώ για μηχανή - φακό δε θέλω να δώσω.

Τώρα που έρχονται διακοπές ψάχνω για μηχανή στα 200-250 ευρώ. Θα ήθελα να έχει τη δυνατότητα να αποθανατίζει τοπία με ελάχιστο φως. Όχι τίποτα φοβερό, αλλά αντί για μαυρίλα να φαίνεται η τοποθεσία και μην υπάρχει θόρυβος.

Μια καλή dslr θα έκανε δουλειά, όμως 1000 ευρώ για μηχανή - φακό δε θέλω να δώσω.

Αν πιστευεις οτι θελεις 1000 ευρω για να εχεις καλη εικονα με μια dslr..τοτε

1. Κανεις λαθος

2. Δεν υπαρχει περιπτωση με αυτην τη λογικη να εχεις καλο αποτελεσμα με μια comact των 200 - 250 ευρω....

Οποτε η απαντηση μου ειναι οτι...

1. Μπορεις να δωσεις 500 ευρω και να παρεις την e510 της olympus με τον βασικο φακο 14-42 και θα εχεις νυχτερινες με ελαχιστο θορυβο....κι οταν λεω ελαχιστο εννοω ελαχιστο....

Η φωτογραφια που εχω επισυναψει εχει υποστει μονο αλλγη μεγεθους αναγκαστικα για να την ανεβασω..κανενα αλλο εφε δεν εχει εφαρμοστει

post-35319-129062969854_thumb.jpg

ομοιως και εδωpost-35319-129062969875_thumb.jpg

Η πρωτη ειναι σε iso 800 με shutter speed 2 sec

Η δευτερη ειναι και αυτη iso 800 με shutter speed 1/6 sec..χωρις καν τριποδο και με αντικραδασμικο συστημα ενεργοποιημενο

2. Ή να προτιμησεις καποια απο τις μηχανες που προαναφερθηκαν οι οποιες ναι μεν για compact εχουν τον λιγοτερο ενοχλητικο θορυβο....αλλα αυτο το λιγο που εχουν ειναι παρα πολυ για οποιαδηποτε dslr πλην της sony a350 που εχει μπολικο....

Για την ιστορία, οι μηχανές της κατηγορίας που κοιτάς δεν λέγονται ούτε DSLR-Like. Λέγονται UltraZoom Compact.

Στο, προκέιμενο, ΚΑΙ για αυτήν την κατηγορία είναι ελαφρώς λίγα τα 200 (εκτός από τις DSLR που πολύ σωστά είπαν τα παιδιά), και ψηφίζω κι εγώ την Canon Α720, ή, αν δώσεις κάτι παραπάνω, την Canon S5 IS. Η Canon έχει @@ σε αυτά. Θα δελεαστείς από τις τιμές των Kodak αλλά δεν θα τις σύστηνα.

Μην ξεχάσεις να υπολογίσεις στο budget σου και:

1.Θήκη

2.Κάρτα μνήμης

3.Μπαταρίες ή/και φορτιστή (αν δεν έχεις), τουλάχιστον 2500 mAh.

παντως θα σε συμβουλευα να κοιταξεις τα reviews αν αποφασισεις για canon sx 100 is γιατι καπου ειχα διαβασει οτι βγαζει πολυ θορυβο.Παντως η γνωμη μου θα ηταν να μαζεψεις αλλα λιγα χρηματα και να παρεις την s5,εγω αυτο θα κανω σε λιγες μερες θα σου πω εντυπωσεις αν θες.

Με αυτά τα χρήματα ούτε DSLR παίρνεις ούτε DSLR Like παίρνεις, ούτε καλά καλά ένα σοβαρό zoom φακό παίρνεις. Ξέχασε το. Μακάρι να ήτανε τόσο φτηνά τα πράγματα. Ένας μέτριος zoom φακός με σχετικά καλή φωτεινότητα κάνει τουλάχιστον 350-400 ευρώ, και άμα θέλεις με μεγάλο εύρος και να μπορείς να βγάζεις και καλές φωτογραφίες το βράδυ (δηλαδή καλή φωτεινότητα φακού ) πας για 1500 ευρώ τουλάχιστον μόνο για το φακό.

Σεβαστες ολες οι αποψεις παιδια και σας ευχαριστω... Οπως καταλαβατε στην αρχη νομιζα πως υπαρχουν οι compact και οι dslr. Εκανα λαθος αλλα νομζω πως ξεφευγουμε αν μιλαμε για κατηγοριες.

Νομιζω πως το μεγαλυτερο προβλημα που υπαρχει γενικοτερα αλλα και στα φορουμς ιδιαιτερα ειναι οτι δεν υπαρχει στοπ. Τι εννοω με αυτο? Ο καθενας εχει συγκεκριμενες αναγκες και πρεπει να ξερει και να καθορισει τι θα παρει και μεχρι ποσο θα μπορεσει να το αξιοποιησει αυτο που θα παρει... Αυτη την στιγμη μιλαμε για εναν ασχετο (εμενα) που ειναι η πρωτη του μηχανη, θελει να φωτογραφισει αρκετα το καλοκαιρι για να μην βγαζει με το κινητο και θελει να παρει οτι καλυτερο σε αυτα τα 200Ε που θα διαθεσει... Αν εγω λοιπον μπω στο παιχνιδι που γινεται εδω μεσα και βλεποντας τι απαξιωση υπαρχει για τα μικρα μοντελα ψηφιακων πρεπει να διαθεσω 700Ε τουλαχστον. Και αυτο χωρις να μπορεσω να αξιοποιησω το μηχανημα που θα εχω. Ενας φιλος δωτογραφος προσφατα πηρε μια canon EOS40D. Μου την εδειξε με τρελη χαρα αλλα δεν καταλαβα χριστο και με στεναχωρσε να πω την αληθεια αυτο επειδη δεν μπορουσα να συμμεριστω την χαρα του. Σαν το μικρο παιδακι εβγαλα 2-3 οραια στρογγυλα "ποπακια" απο μακρια να παιξω με το γρηγορο ζουμ και αυτο ητανε lol. Ε δεν ειναι κριμα? Το μονο που εκτιμησα, μαλλον μπορεσα να εκτιμησω ηταν μια νυχτερινη φωτο στην ακροπολη.

Λοιπον στο θεμα χωρις αλλο μπουρου μπουρου. Περισσοτερο ρωτησα να παρω γνωμες και να διαμορφωσω μια αποψη που θα επηρεασει το 30% Το αλλο και μεγαλο ποσοσστο θα το επηρεασει αυτος ο φιλος. Λοιπον μιλησαμε χθες και καταληξαμε στο εξης:

Να αγορασω την Canon PowerShot SX 100 IS. Πρωτα ειναι η εγγυηση σε σχεση με fugifilm και δευτερο το οτι οπως μου ειπε οτι οι fugi γενικα "χρωματιζουν την φωτο" ενω η canon φωτογραφιζει περισσοτερο την πραγματικοτητα χοντρικα. Σωστο ή λαθος δεν ξερω, τωρα αυτη θα παρω και σιγα σιγα θα διαμορφωσω την δικια μου γνωμη επι του πραγματατος

Ειλικρινα ευχαριστω ολους για τον κοπο που εκαναν να απαντησουν. Συντομα θα με δειτε παλι για να σας ρωτησω για τπτ τεχνικες και αποριες

Tελικα σε παιδεψαμε λιγακι,ωστοσο καταλαβες οτι τελικα ψαχνοσουνα για με πολυ καλη compact μηχανη με μεγαλο φακο.Το καλο ειναι οτι εκανες την καλυτερη επιλογη.

Θα μεινεις απολυτα ικανοποιημενος με την Canon PowerShot SX100 IS.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...