Προς το περιεχόμενο

NΑΤ σε ΝΑΤ

capthookb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα pc που συνδέεται με router είτε με wifi είτε με ethernet.

Χρησιμοποιώ το wlan0 για σύνδεση του pc και το eth0 το κάνω bridge με σκοπό να χρησιμοποιήσω host interface στο Virtualbox.

>
tunctl -t tap0 -u capthookb
echo "eth0, tap0 in promisc mode"
ifconfig eth0 0.0.0.0 promisc
ifconfig tap0 0.0.0.0 promisc

echo "Making Bridget (eth0 and tap0 to br0)"
brctl addbr br0
brctl addif br0 eth0
brctl addif br0 tap0

echo "Br0 getting ip (192.168.0.100)"
ifconfig br0 192.168.0.100 netmask 255.255.255.0

Όμως θέλω να φτιάξω nat στο pc ώστε ο client του virtualbox να βρίσκεται σε άλλο υποδίκτυο 192.168.0.0/24, ενώ το εσωτερικό του ΝΑΤ του modem/router είναι 192.168.1.2/24

Γίνεται κάτι τέτοιο;

>
#echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
#iptables -P FORWARD ACCEPT
#iptables --table nat -A POSTROUTING -o br0 -j MASQUERADE
#/etc/rc.d/iptables save
#/etc/rc.d/iptables restart

Οι κανόνες του πίνακα ΝΑΤ είναι σωστοί; το interface br0 σωστό;

Στον client δίνω IP:192.168.0.10 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.0.100 και dns τους dns του provider μου. Πάντως αυτό το setup δε δουλεύει. Είναι εφικτό και αν ναι, που κάνω λάθος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά το βρήκα. Στον κανόνα του nat σαν output interface πρέπει να βάλω το interface το οποίο συνδέει το pc στο ίντερνετ, τουτέστιν wlan0

>
# iptables --table nat -A POSTROUTING -o wlan0 -j MASQUERADE

(Δεν κάνουμε δουλειά όμως έτσι. Κάθε φορά που θέλω να κάνω κάτι και κολλάω σε ένα σημείο, 5 λεπτά μετά το post μου σε ένα forum βρίσκω τη λύση. Μάλλον φταίει το οτι ταξινομώ τη σκέψη μου με τα post.)

Ο λόγος είναι καθαρά εκπαιδευτικος. Να δω δηλαδή πως δουλεύει το ΝΑΤ, οι κανόνες του netfilter το port forwarding κτλ. Και επειδή δεν έχω δεύτερο pc για να κάνω αυτή τη δουλειά, τι πιο καλό από ένα virtual pc. Αν και τώρα που το σκέφτομαι και να είχα δεύτερο υπολογιστή πάλι σε virtualbox θα το δοκίμαζα. Βολεύει καλύτερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...