Προς το περιεχόμενο

MSI NX7600GT 512 vs MSI NX7600GS 512 vs GIGABYTE GEFORCE 7600GS 512

fe31h

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Θα 'δινα 40e λιγοτερα για την 1650

ή 30e παραπανω, για την 3850 :P

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6565&Itemid=40&limit=1&limitstart=1

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/02/14/agp-nth-coming

Σε σχεση με την τιμη της 1650PRO, τωρα,

η 7600GT ειναι αδικαιολογητα επανω :cry:

Λογικα, για τις 2 "μικρες" δεν θες νεο τροφοδοτικο.

όταν λες τις μικρες εννοείς την 1650? καλο θα ηταν να το αλλαζαμε ομως...

τωρα οσο για τα site που μου εδωσες, ευχαριστω παρα πολυ γιατι εψαχνα πολυ καιρο κατι τετοιο...:-)

όσο τελικα για την καρτα γραφικων δεν ξερω... καλες ειναι και η ΑΤΙ αλλα δουλευουν καλα τα drivers σε agp που ειναι ή θα έχω τρεχάματα???? επιμένω...μήπως αν και λιγο ακριβοτερη η 7600 ειναι ποιο αξιοπιστη????

edit: από ότι είδα τελικά και στο google η 7600 ειναι καλύτερη από την 1650 ασχέτου τιμής...

κοιτάχτε να δείτε...εγω λέω να πάει όλη η αναβάθμιση 180 ευρω(90 η 7600gt,30 1gb ram και 60 το τροφοδοτικό) τώρα αν αλλάξει η κάρτα γραφικών και πάμε στην 1650 η οποία έχει τα ίδια χαρακτιριστικά αλλά δεν ξερω το γιατι αλλα δεν τις πολυπαω τις ΑΤΙ λογικα θα κατεβουμε κατα 30+ ευρω, τωρα αν παμε στην 3850 η οποία ειναι hi-end κατα καποιο τροπο τοτε παει μονη της 120+μεγαλυτερο τροφοδοτικο που θελει(550)+++ και μετα ανεβενει πολυ το μαλλι...(η οποια κιολας μαλλον θα περιοριζεται με τον επεξεργαστη που εχω...)

δεν ξερω βρε παιδια... η 1650 γιατι εχει παισει τοσο πολυ???? μηπως θελουν να την ξεπουλησουν γιατι τους εχει μεινει???? ενω την 7600gt προχτες που μπηκα την ειχε στην ιδια τιμη και εξαντλημενη ενώ τώρα την έχει διαθέσιμη (ποιος ξέρει όμως μέχρι πότε????)

προσωπικο συμπερασμα??? ότι η 7600gt αν και ποιο ακριβή φεύγει σαν παλαβή! ενώ αντίθετα η 1650 τους έχει μεινει και έχουν πιασει αραχνες τα κουτιά τους...

η γνώμη σας???

edit: καλή είναι και η 1650, καλή και η 7600 αλλά ακόμα καλύτερη η 3850... η μεταξη τους διαφορα???? μονο 30+ευρω...(μονο ε?) ετσι οπως το παμε ολο ανεβενουμε... κατα ''πολυ'' μικρο ποσοστο (το οποιο δεν μας φενεται πολυ στην αρχη) αλλα παμε προς τα επανω!! δεν λεω να δωσω 30- ευρω για την 1650 αλλα αν εχω προβληματα μετα??? ενω 30+ ευρω στην nvidia (και ειναι και απο την msi η οποια ειναι απο τις ποιο αξιοπιστες εταιριες σε αυτα...) πιστευω οτι εκτος απο τον παραπανω 1 χρονο που εχει εγγύηση θα αντέξει ποιο σκληρη χρηση (αν ψαξετε λιγο πολλοι την προτειμουν και για oc! απο την 1650 που σημαινει οτι αντεχει και παραπανω θερμοκαρσιες)

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το δικο μου συμπερασμα ειναι πως η ATI, στις "μεσαιες" vga, ειναι σαφως καλυτερη επιλογη απο NVIDIA σε AGP:

Η NVIDIA τι προσφερει ως επιλογες σε υποψηφιους αγοραστες?

- 7900GS απο 139e

- 7600GT απο 82e [μονο που ειναι DDR2, δηλαδη περισσοτερο GS παρα GT :shock:] Οι κανονικες GT > 90e

- 7600GS απο 65e

Δες τις τιμες των ΑΤΙ agp και θα καταλαβεις ποσο μας θεωρει "πελατες" η NVIDIA... :-(

- 3850 απο 125e

- 2600PRO απο 59e

- 1650PRO απο 53e

Note 1]

3850 > 7900GS > 7600GT > 2600 PRO = 1650PRO > 7600GS

Note 2]

Εχω περισσοτερες NVIDIA... :-(

Δημοσ.
Το δικο μου συμπερασμα ειναι πως η ATI, στις "μεσαιες" vga, ειναι σαφως καλυτερη επιλογη απο NVIDIA σε AGP:

Η NVIDIA τι προσφερει ως επιλογες σε υποψηφιους αγοραστες?

- 7900GS απο 139e

- 7600GT απο 82e [μονο που ειναι DDR2, δηλαδη περισσοτερο GS παρα GT :shock:] Οι κανονικες GT > 90e

- 7600GS απο 65e

Δες τις τιμες των ΑΤΙ agp και θα καταλαβεις ποσο μας θεωρει "πελατες" η NVIDIA... :-(

- 3850 απο 125e

- 2600PRO απο 59e

- 1650PRO απο 53e

Note 1]

3850 > 7900GS > 7600GT > 2600 PRO = 1650PRO > 7600GS

Note 2]

Εχω περισσοτερες NVIDIA... :-(

Δεν λεω φίλε μου, η nvidia μας έχει ποιάσει για @#$%#@%$! αλλα επιμενω, αν ειναι ποιο αξιοπιστες? εξάλου δεν έχει μονο στις agp ακριβές τιμες...

ίσως είναι κάτι σαν τα ακριβά αμάξια!:lol::P

ΥΣ εγώ δεν είμαι αυτός που θα πάρει τώρα μια κάρτα και του χρόνου θα την πουλήσει ή πετάξει... αλλά ειμαι αυτος που θα παρει ενα καλο μηχανημα να το εχει αρκετο καιρο!! γι' αυτοεπιμενω στην ποιότητα (αν σταματήσει να δουλεύει το ανεμιστηρακι της 1650 σε 2 χρονια και 1 μηνα????:P:p:p) συχωρεστε με για την υπομονη μου...:-(

Δημοσ.

Δεν είμαι μέσα στην κάρτα για να μαι βέβαιος αλλά δε νομίζω να τείθεται θέμα ποιότητας κατασκευής μεταξύ Ati/nVidia. Ακόμα και να υπήρχε τέτοιο θέμα, θα είχε να κάνει με την εταιρία που είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση της εκάστοτε κάρτας.

Δημοσ.

δεν ειοα εγω ποτε το αντιθετο!!! φυσικα και για την κατασκευη της καθε καρτασ φταιει ο κατασκευαστης της!!!(ποιος αλλος???)

αλλα αυτες οι δυο καρτες (7600gt-1650pro) καποια διαφορα πρεπει να έχουν δεν μπορει!!!!:mad::mad::mad: το θεμα ειναι...ποια ειναι αυτη????:X

στα χαρτια μπορει να ειναι ιδιες, στην πραξη ομως????

ΥΣ οι σειρα nvidia gt δεν ειναι ιδια κανονικα με την σειρα της ati xt????

• Moderators
Δημοσ.

Ωχ θεε μου σιγα τη διαφορα ποιοτητας. Μια χαρα ειναι και η Ati. Αλλα απ'οτι εχεις καταλαβει η διαφορα εγκειται στο ποσο ξεχασμενες ειναι οι καρτες, γιατι μιλαμε για προ-προηγουμενες γενιες καρτων πλεον...

Και οχι τα GT και ΧΤ δεν εχουν και τοσο να κανουν με αμεση συγκριση.

Π.χ. 7300GT<<<<<<<<<<<<Χ1950Pro

Δημοσ.

ναι οντως... ειναι αρκετα ξεχασμενες αυτες οι καρτες αλλα οχι για ολους!! οσοι εχουν agp και θελουν το ιδιο συστημα? τι θα κανουν? θα πανε να παρουν την 9800GTX???? ,δηλαδη η 7600 ειναι ισαξια με την 1650 και τα παραπανω λευτα τα εχει για να οικονομαει η nvidia????

και κατι αλλο... για συνδεση με τηλεοραση που ενδιαφερομαι (απλη TV, οχι HD!!!) ειναι το ιδιο ή ειναι καλύτερη κάποια????

ΥΣ βρηκα μια διαφορα!!! η μια ειναι ποιο αθορυβη απο την αλλη λογω παθητικης ψυξης!!!!:lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.
δεν ειοα εγω ποτε το αντιθετο!!! φυσικα και για την κατασκευη της καθε καρτασ φταιει ο κατασκευαστης της!!!(ποιος αλλος???)

[...]

Ίσως να μην κατάλαβες τι θέλω να πω σχετικά με την ποιότητα που ανέφερες.

Εννοώ πως αν μια Χ κάρτα βγει ελαττωματική, συνήθως φταίει ο κατασκευαστής του συγκεκριμένου μοντέλου ( πώς τον λέμε αυτόν ωρέ; ), πχ η Gainward, η Club3D κι όχι η nVidia ή η Ati. Εκτός βέβαια κι αν έχει βουήξει ο κόσμος για το συγκεκριμένο chipάκι, κάτι που δεν ισχύει για τις κάρτες που αναφέρεις.

Δημοσ.
Ίσως να μην κατάλαβες τι θέλω να πω σχετικά με την ποιότητα που ανέφερες.

Εννοώ πως αν μια Χ κάρτα βγει ελαττωματική, συνήθως φταίει ο κατασκευαστής του συγκεκριμένου μοντέλου (πώς τον λέμε αυτόν ωρέ;), πχ η Gainward, η Club3D κι όχι η nVidia ή η Ati. Εκτός βέβαια κι αν έχει βουήξει ο κόσμος για το συγκεκριμένο chipάκι, κάτι που δεν ισχύει για τις κάρτες που αναφέρεις.

ε τι λεω και εγω?? ιδια ποιοτητα μπορει να βγαλει η msi με καποια αλλη???(δεν μου ερχεται στο μυαλο η κατασκευαστρια της ΑΤΙ...)

πιστευω (και νομιζω δεν ειμαι ο μονος ) οτι η msi ειναι η καλυτερη κατασκευαστρια εταιρια σε αυτα! (ηταν τουλαχιστον:-D)

Δημοσ.

Ξεφύγαμε (πάλι) αλλά να σου θυμίσω πως δε μίλησες για θέμα ποιότητας μεταξύ πχ msi και asus αλλά μεταξύ nvidia και ati.

Και για να αναφέρω και κάτι πιο χρήσιμο, απέφυγε την παθητική ψύξη. Δεν είναι ό,τι καλύτερο για το ελληνικό καλοκαίρι, ιδιαίτερα αν δεν έχεις μεριμνήσει για την σωστή απαγωγή του θερμού αέρα από το κουτί σου.

Δημοσ.

λες ε?? ε δεν πειραζει... αν δω οτι εχω προβλημα τοτε θα βαλω εναν εξωτερικο ανεμιστηρα να του ριχνει αερα και τελος!!! να σου πω εγω πεφτει ή δεν πεφτει η θερμοκρασια????

τωρα οσο για την ποιοτητα... δεν ειναι καλυτερη η ποιοτητα που προσφερει η msi???? ασχετα απο το αν ειναι nvidia ή οχι...

Δημοσ.

η 1650 ειναι εξαντλησιμη... (δεν ελεγα τιποτα αλλο ο γκαντεμης???? -οτι δεν εξαντλιτε-) μαλλον θα παμε τελικα για την 7600 η οποια μπορει να ειναι ποιο ακριβη αλλα ειναι αξιοπιστη!! εχει και διαφορα προγραμματα οπως για oc...http://global.msi.eu/index.php?func=proddesc&prod_no=1144&maincat_no=130&cat2_no=136 (ειναι η 7600gt TD512 οχι 512Z που ειναι στο eshop αλλα ιδιες πρεπει να ειναι)

Δημοσ.

προφανώς έχεις κολλήσει νίκο με την 7600 και την ποιότητα και την αξιοπιστία, οπότε προσωπικά δεν καταλαβαίνω καν τον λόγο του όλου τοπικ μιας και απο την αρχή είχες πάρει την απόφασή σου και οτι και αν σου λένε όλο για αξιοπιστία και ποιότητα λες. Και εγώ έχω ati rage που τρέχει στα 90μηζ με 16μβ μνήμη από το 1998 περίπου και δουλεύει καθημερινά 16ώρες χωρίς πρόβλημα. Όταν πήρα μια 7300γς μου χάλασε στους 8 μήνες, όπως και μια nvidia riva tnt. Έχω μια geforce 440μχ που της χάλασε ο ανεμιστήρας, ενώ από όσες ΑΤΙ είχα μόνο μια Χ1300 αρνείται να δουλέψει. Τι σημαίνει αυτό, οτι είναι για τα μπάζα οι νβιδια; Και με την 7600 μπορεί να έχεις πρόβλημα και με την ΑΤΙ το ίδιο. Μην κολλάτε σε μάρκες, μονο λεφτά βγάζουν αυτοί απο εμάς και κάτι πορωμένους. Θα σου πω και ενα απλο παραδειγμα για τις τιμές, για να μη νομίζεις οτι αυτό που πληρώνεις έχει και αντίκρισμα.

Δες πόσο πουλούσε η nvidia την 9800γτξ πριν την άφιξη της ΑΤΙ 4850, και πόσο μετά. Τι έγινε, ξαφνικά βγήκε άχρηστη η 9800?

Για να το κλείνουμε, δικά σου είναι τα λεφτά, αλλά για ενα τοσο παλιό μηχάνημα το να δώσεις 90ευρώ για κάρτα γραφικών που είναι πίσω 2 γενιές, όταν με τα μισά σχεδόν πέρνεις κάτι σχεδόν αντίστοιχο, και στην πράξη λόγω επεξεργαστή (αλλά και λόγω ισχύος της κάρτας σου)δεν θα δεις καμια διαφορά απο τι μια στην άλλη, ακόμα και αν κλοκάρεις την 7600 (και η 1650 κλοκάρεται και ίσως παραπάνω μιας και δεν έχει παθητική ψύξη). Οτι παιχνιδι μπορει να παιξει η 1650 το παιζει και η 7600 και αναποδα. Αν κάποιο ειναι αρκετά βαρύ να το σηκώσει η 1650 να εισαι σίγουρος οτι ουτε η 7600 θα το σηκωσει. Αν βαλεις πχ crysis και με τις ρυθμισεις που έχεις παίρνεις 15fps απο τη μια, τότε να ξέρεις οτι το πολύ να πάρεις 16-17 από την άλλη. Και στις 2 περιπτώσεις το παιχνίδι δεν παίζεται.

Δημοσ.
προφανώς έχεις κολλήσει νίκο με την 7600 και την ποιότητα και την αξιοπιστία, οπότε προσωπικά δεν καταλαβαίνω καν τον λόγο του όλου τοπικ μιας και απο την αρχή είχες πάρει την απόφασή σου και οτι και αν σου λένε όλο για αξιοπιστία και ποιότητα λες. Και εγώ έχω ati rage που τρέχει στα 90μηζ με 16μβ μνήμη από το 1998 περίπου και δουλεύει καθημερινά 16ώρες χωρίς πρόβλημα. Όταν πήρα μια 7300γς μου χάλασε στους 8 μήνες, όπως και μια nvidia riva tnt. Έχω μια geforce 440μχ που της χάλασε ο ανεμιστήρας, ενώ από όσες ΑΤΙ είχα μόνο μια Χ1300 αρνείται να δουλέψει. Τι σημαίνει αυτό, οτι είναι για τα μπάζα οι νβιδια; Και με την 7600 μπορεί να έχεις πρόβλημα και με την ΑΤΙ το ίδιο. Μην κολλάτε σε μάρκες, μονο λεφτά βγάζουν αυτοί απο εμάς και κάτι πορωμένους. Θα σου πω και ενα απλο παραδειγμα για τις τιμές, για να μη νομίζεις οτι αυτό που πληρώνεις έχει και αντίκρισμα.

Δες πόσο πουλούσε η nvidia την 9800γτξ πριν την άφιξη της ΑΤΙ 4850, και πόσο μετά. Τι έγινε, ξαφνικά βγήκε άχρηστη η 9800?

Για να το κλείνουμε, δικά σου είναι τα λεφτά, αλλά για ενα τοσο παλιό μηχάνημα το να δώσεις 90ευρώ για κάρτα γραφικών που είναι πίσω 2 γενιές, όταν με τα μισά σχεδόν πέρνεις κάτι σχεδόν αντίστοιχο, και στην πράξη λόγω επεξεργαστή (αλλά και λόγω ισχύος της κάρτας σου)δεν θα δεις καμια διαφορά απο τι μια στην άλλη, ακόμα και αν κλοκάρεις την 7600 (και η 1650 κλοκάρεται και ίσως παραπάνω μιας και δεν έχει παθητική ψύξη). Οτι παιχνιδι μπορει να παιξει η 1650 το παιζει και η 7600 και αναποδα. Αν κάποιο ειναι αρκετά βαρύ να το σηκώσει η 1650 να εισαι σίγουρος οτι ουτε η 7600 θα το σηκωσει. Αν βαλεις πχ crysis και με τις ρυθμισεις που έχεις παίρνεις 15fps απο τη μια, τότε να ξέρεις οτι το πολύ να πάρεις 16-17 από την άλλη. Και στις 2 περιπτώσεις το παιχνίδι δεν παίζεται.

Ναι... αλλά ξέρεις τι γίνεται? έχω msi μητρική και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος και για αυτό ειμαι κολλημένος με αυτήν:-)(το ξερω οτι μπορω να βαλω και αλλης μαρκας καρτα αλλα...)

Επισης οι καρτες που λες οτι σου καηκαν ηταν msi??? γιατι εχω και εγω ενα φιλο ο οποιος εχει την 8600gt και επαιζε crysis στα ful!!! αλλα μολις του εδωσα το ΑΟΕ 3 αρχισε να ζεστενεται και μετα απο μια βδομαδα του καηκε!!! (ποιος ξερει τι σοι nvidia ηταν!) τον υπολογιστη τον πηρε απο το πλαισιο...(για να καταλαβεις τι βαζουν μεσα... σου λενε αν αντεξει καλως αν οχι παλι καλως...) οποτε δεν μπορεις να πεις τιποτα για την αξιοπιστια της καθε καρτα1!!!!:mrgreen:

αλλος ενας λογος που ειμαι κολλημενος με την 7600 msi ειναι οτι και θα ειναι ποιο αθοριβη αλλα εκτος απο αυτο εχει και ενα χρονο παραπανω εγυηση....) (δεν σημαινει τιποτα αυτο δηλαδη???)

Να παρε παραδειγμα σημερα... δες πως ειναι μια msi μητρικη και μια αλλη, θα δεις μεγαλη διαφορα μονο με το ματι!!! οποτε κατι τετοιο πιστευω και εγω...

ΥΣ αν δεις το θεμα μου δεν ειναι η επιλογη μεταξυ ATI ή NVIDIA αλλα επιλογη μεταξυ καρτων που ειναι msi (η πλειοψηφια)

Δημοσ.

σαφώς και είναι δικαίωμά σου να επιλέγεις όπως θέλεις αλλά εγώ είμαι της άποψης να επιλέγω το συμφέρον σε τέτοια πράγματα....Αν το σκεφτείς διαφορετικά αν πάρεις με τα μισά λεφτά μια κάρτα,και σου χαλάσει αργότερα, τότε με τα υπόλοιπα μισά τσιμπάς μια άλλη ενδεχομένως και καλύτερη.... Ποτέ δεν είχα msi. Ότι κάηκε ήταν asus,diamond,sapphire ενώ από μητρικές έχω κάψει asus, gigabyte,elite, από αντιγραφικά, pioneer,plextor,toshiba, από σκληρούς, seagate,maxtor,wd... Βλέπεις δεν είναι θέμα μάρκας παντως, τα πάντα άμα θέλουν τα παίζουν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...