Lucifer Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Κανονικά έπρεπε να έχει ήδη κυκλοφορήσει, λέγανε για μέσα στον Ιούλιο. Θα ήταν βασισμένη στο American McGee's Alice. Το κατέβασε η χρήστρια γκαρνέλε νομίζοντας -λανθασμένα- πως ήταν adventure, αλλά τελικά βγήκε καλούλι. Το τερμάτισα σε 3-4 μέρες =ρ
Fan Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Μόλις τελείωσα τον Κόσμο της Σοφίας. Πολύ ωραίο βιβλίο που απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους στον κόσμο της φιλοσοφίας. Το προτείνω ανεπιφύλακτα (αν και φαντάζομαι οι περισσότεροι που διαβάζουν βιβλία, γιατί είναι λίγοι αυτοί, θα το έχουν ήδη στη συλλογή τους). Τώρα ξεκινάω το Gomorra που έχει κάνει τον συγγραφέα του διάσημο σε όλο τον κόσμο αλλά δυστυχώς είναι αναγκασμένος να ζει σε στρατόπεδο λόγω του συμβολαίου θανάτου που του έκαναν για τις αλήθειες που γράφει. Επόμενο θα είναι το Opera Aperta του Umberto Eco (νομίζω το λένε The Open Work στα αγγλικά, στα ελληνικά δεν ξέρω) που έχει σχέση με τη φιλοσοφία της Σημειωτικής και της Τέχνης. Ένα από τα πρώτα του βιβλία που τον έκανε διάσημο σε νεαρή σχετικά ηλικία. ΥΓ. Έχει μπει και το κοράνιο στο πρόγραμμα αλλά δεν ξέρω που να το βρω.
Lucifer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Πρωτοπορεία, έχει 200 διαφορετικές εκδόσεις. Εγώ από 'κει το πήρα, κάνα 8ευρω με σκληρό εξώφυλλο. Περί φιλοσοφίας:
Lomar Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 αψέντι και στόλι (πιο δίπλα θα υπάρχει και καμιά moskowskaya ) δίπλα απο το φιλοσόφημα, οκ πάλι προκάλεσες εντύπωση @Fan φίλε μου είναι 'κοράνι' κ όχι 'κοράνιο' αν το έγραψες επίτηδες πάω πάσο φίλε nick, λυπάμαι που δε διάβασα τα περι ζεν οταν είχα πρωτοποστάρει εδώ, μπορείς να δόσεις κανένα λινκ για κανένα κατατοπιστικο βιβλίο στα ελληνικά (πχ zen for dummies ); thnks in advance!
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Κατ' αρχάς, επειδή κάποιος το ανέφερε, το "Έγκλημα και τιμωρία" υπάρχει σε μετάφραση Παπαδιαμάντη. Απλά το απόλυτο ανάγνωσμα. Ένα από τα κορυφαία βιβλία, ενός κορυφαίου λογοτέχνη μεταφρασμένο από κορυφαίο Έλληνα λογοτέχνη. Η τελευταία πρόταση διαβάζεται για μερικούς και πιο απόλυτα (λανθασμένα), ως εξής: Το κορυφαίο βιβλίο του κορυφαίου λογοτέχνη, μεταφρασμένο από τον κορυφαίο Έλληνα λογοτέχνη. Just saying. Μια ψήφο στον κόσμο της Σοφίας, που έτυχε να το διαβάσω ακριβώς στην ηλικία που "τα μυαλά μου πήραν και βγάλαν αέρα" και με βοήθησε πολύ στον τρόπο σκέψης μου. Απλά δεν έχω ξεπεράσει ακόμα εκείνη την εποχή. Ακόμα σκέφτομαι φιλοσοφικά. Δε λέω ότι οφείλεται στο βιβλίο, πιστεύω πως έτσι κι αλλιώς ήταν η εποχή μου που θα "μεταμορφωνόμουν", απλά με βοήθησε να περιπλανηθώ σε ανοιχτά μονοπάτια. Και φυσικά ήταν μια ωραία "σούμα". Άλλωστε, οι απαντήσεις δεν υπάρχουν στα βιβλία. Όποιος περιμένει να βρει γραμμένη κάπου την αλήθεια, απλά δεν ξέρει να ψάχνει. Όποιος δε, περιμένει τοπ10, άστα να πάνε. Μια φορά κάναμε τοπ10 (βλέπε "Δέκα Εντολές") και τ' αποτελέσματα μας κυνηγάνε ακόμα.
zenso Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Σκέψεις για τα μαθηματικά: Η φιλοσοφία των μαθηματικών ,του Stewart Shapiro. Δυνατό στοιχείο της μετάφρασης,η παράθεση πηγών με εκτενέστερες αναλύσεις θεμάτων.
Fan Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Από Νίτσε, πλην Ζαρατούστρα, τι έχετε να προτείνετε;
freedubus Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 «Δημητρακόπουλος Μιχαὴλ Φ., “Τὸ Φιλοσοφικὸ Κίνημα τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Διαφωτισμοῦ” ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΧΑΗΛ Φ. "ΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ (ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΙΑΝΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ)" Και οποιος καταφέρει να τα διαβάσει και να τα αφομοιώσει ας μου στείλει pm, έχω μια προσφορά να του κάνω...
Lomar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 freedubus, τι φάση είναι; γιατί μου κάνει περισσότερο για επιστημονικό σύγγραμα το οποίο αναλύει την ιστορία της φιλοσοφίας κτλ παρά για βιβλίο που αναλύει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. ps: τι φάση παίζει με τον νίτσε και τον ζαρατούστρα δε μπορώ να καταλάβω. ο τελευταίος εκπροσωπει τη δυαδικότητα την οποία απορρίπτει ο πρώτος. μπορεί να το εξηγήσει κάποιος;
Lucifer Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Από Νίτσε, πλην Ζαρατούστρα, τι έχετε να προτείνετε; Αρχικά, δεν προτείνω το Τάδε Έφη. Ήταν μεν από τα πρώτα που διάβασα, αλλά έχω πλέον συναίσθηση του ότι δεν πρέφαρα τίποτα ουσιαστικά, οπότε περιμένω την κατάλληλη στιγμή. Ξεκίνα με το Λυκόφως των ειδώλων και Αντίχριστο (και τα 2 εκδίδονται μαζί σε ένα βιβλίο μαζί με το ίδε ο άνθρωπος σε μετάφραση Σαρίκα από εκδόσεις Νησίδες).
ιονας Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Από Νίτσε, πλην Ζαρατούστρα, τι έχετε να προτείνετε; αναλογως την ηλικια και αν το βρεις πιστευω θα σε βοηθησει πολυ το ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΗΘΙΚΗΣ. το εχω σε μια παλια εκδοση των εκδοσεων ΓΚΟΒΟΤΣΗ και μεταφραση αρη δικταιου. να κι ενα μικρο κειμενο απ το βιβλιο. [στον καθε ανθρωπο ο πιο μακρινος ξενος ειναι ο εαυτος του.αναζητητες της γνωσης μα καθολου αναζητητες του εαυτου μας]
jimarass Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 να κι ενα μικρο κειμενο απ το βιβλιο.[στον καθε ανθρωπο ο πιο μακρινος ξενος ειναι ο εαυτος του.αναζητητες της γνωσης μα καθολου αναζητητες του εαυτου μας] ..τώρα κάτι μας είπε και αυτός, γίναμε όλοι φιλόσοφοι!!! (για το συγγραφέα μιλάω)
Garnele Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Τζιμάρα δε σε παίρνει. Σοβαρά. Τράβα σε κάνα νήμα να γκρινιάξεις για την ανευθυνότητα του δημοσίου καλύτερα και άσε τον Νίτσε.
slipknot Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Ο Αντίχριστος προτείνεται γενικότερα σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με Νίτσε και φιλοσοφία.Έτσι προτάθηκε και σε μένα,έβγαλα κάπου 20 σελίδες αλλά επειδή δεν έχω ξανασχοληθεί με το αντικείμενο το αφήνω για αργότερα.
Chrisxxx Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Βασικα η καλυτερη αρχη για να ερθει καποιος σε επαφη με τη φιλοδοφια ειναι ο Κοσμος της Σοφιας. Πολυ απλο βιβλιο, γραμμενο για παιδια κανει μια ιστορικη αναδρομη στη φιλοσοφια εξηγωντας τι υποστηριζε καθε φιλοσοφος και καθε φιλοσοφικο ρευμα. Απο εκει και περα εχοντας μια γενικη ιδεα πανω στο θεμα επιλεγεις το επομενο βιβλιο που θελεις να διαβασεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.