Προς το περιεχόμενο

Βιβλία φιλοσοφίας. Τι προτείνετε;

stimuli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Θα επαναλαβω το γνωστο αλλα θεμελιωδες , διαβαστε ΠΡΩΤΑ αρχαιους Ελληνες συγγραφεις και μετα ,μπορειτε ανετα να διαβασετε τις επαναληψεις ολων αυτων που ειπαν απο τους μεταγενεστερους τους .

Λολ.

Μιας που μαζευτήκαμε οι Νιτσεϊκοί, ένα κλασσικό παράδειγμα του "σημασία έχει πώς κατανοεί κανείς αυτά που διαβάζει" είναι ο φίλος μας ο Αδόλφος που διάβαζε το Ζαρατούστρα και καταλάβαινε ό,τι ήθελε. Νατος ο δεύτερος παγκόσμιος.. Επικίνδυνη η φιλοσοφία..

Δεν έφταιγε ο Αδόλφος, η ζημιά έγινε από το βιβλίο Θέληση Για Δύναμη, το οποίο αποτελούνταν από ανέκδοτες σημειώσεις του Φρειδερίκου. Αυτές τις εξέδωσε η αδερφή του, η οποία ήταν ορκισμένη Εθνικοσοσιαλίστρια (στην κηδεία της πήγε αυτοπροσώπως ο Αδόλφος) και τις διαστρέβλωσε προς όφελος της Ναζιστικής προπαγάνδας, κανονικό λουκουμάκι για Rosenberg και Goebbels.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά παρήγγειλα το "Έγκλημα και τιμωρία" του Ντοστογιέφσκι.

Τι γνώμη έχετε γιαυτό το βιβλίο? Σας άρεσε? Ποιό θέμα πραγματεύεται και αν μπορείται κάντε και μια μικρή περίληψη για το τι περιλαμβάνει.

Δημοσ.

Έλα παιδιά, δε μας ενδιαφέρει η σεξουαλική σας ζωή.

Το βιβλίο πραγματεύεται ένα φόνο μιας γριάς από τον φοιτητή Ρασκόλνικωφ. Παρά το γεγονός πως ο φόνος είναι τέλεια στημένος, ο φοιτητής βασανίζεται από τύψεις με αποτέλεσμα να καρφώνεται όσο πάει και περισσότερο.

Α, στο τέλος πεθαίνουν όλοι.

Δημοσ.

Ε, αυτά πρέπει να προσέχει κανείς.

Τους χαρακτηρισμούς των ιδεών. [πρόβλημα: τι είναι η λογοκρισία;]

Τους θανάτους στο τέλος των βιβλίων.

Και τη σούπερ κατερίνα που σύμφωνα με την σχετική εξέλιξη της συζήτησης ετοιμάζεται να κάνει εκρηκτική είσοδο στο θέμα.

Κάτι γούστα...

Δημοσ.

Κοστάκι, επειδή μπορεί να μένω στον από κάτω όροφο, αλλά μπορεί πάλι να μένω σε ένα ρετιρέ έχοντας πιάτο όλη την Χάνζαπλατς, το χειρότερο που μπορείς να μου κάνεις, είναι να μου ρίξ... έν... αρνητ... ψήφ...:P:p

Επίσης, δεν έχω διαβάσει το εν λόγω φιλοσοφικό δοκίμιο(σε πείραζα κουτόο-κουτόο), διάολε, μόλις άρχισα τον κόσμο της σοφίας και φεύγει σα νεράκι. Σας τον προτείνω .

Δημοσ.

Livewire εντάξει τότε, συγνώμη για την έκφραση.

Απλά μου φάνηκε τελείως απαράδεκτο να λες σε κάποιον το τέλος ενός βιβλίου και λογικό ήταν να τα πάρω. Τέλος πάντων, sorry για αυτό

Δημοσ.

Εμένα έπεσε στα χέρια ένα βιβλίο που το ξέρουν όλοι αλλά σχεδόν κανένας δεν το έχει διαβάσει.

Πραγματικά απόλαυση για όποιον ενδιαφέρεται για φιλοσοφία. Κόλλησα για τρεις μέρες.

Καινή Διαθήκη!!

Δημοσ.

Ανέκαθεν τα παραμυθάκια είχανε φιλοσοφικές προεκτάσεις.

Για πιο συμπυκνωμένα νοήματα παίζουν και τα τρία γουρουνάκια...

Δημοσ.
Ανέκαθεν τα παραμυθάκια είχανε φιλοσοφικές προεκτάσεις.

Για πιο συμπυκνωμένα νοήματα παίζουν και τα τρία γουρουνάκια...

Ποτέ μην υποτιμάς τέτοιου είδους παραμύθια, κατι τέτοια κατάφεραν να γίνουν και "υπαρκτά" πολιτεύματα με λύκους και παραπάνω απο τρία γουρουνάκια..

Δημοσ.
Εμένα έπεσε στα χέρια ένα βιβλίο που το ξέρουν όλοι αλλά σχεδόν κανένας δεν το έχει διαβάσει.

Πραγματικά απόλαυση για όποιον ενδιαφέρεται για φιλοσοφία. Κόλλησα για τρεις μέρες.

Καινή Διαθήκη!!

Που να δεις και το κοράνι!!

Δημοσ.

βασικά η αλίκη στη χώρα το θαυμάτων πρέπει να είναι καλή φάση. στη wikipedia λέει οτι αυτός που το έγραψε, έχει διάφορες αναφορές σε κοινωνικά φαινόμενα, μαθηματικά και πολλά άλλα πράγματα, την ιστορία την είχε γράψει για τα παιδιά φίλων του (ή κάτι τέτοιο) και απ'ότι κατάλαβα η ιστορία είχε σκοπό να τους περάσει διάφορα τέτοια μηνύματα.

η ιστόρια επίσης μετράει πολύ στη goa/trance/ganza κουλτούρα :-D

οφτόπικ: ακούγεται οτι ο burton θα την κάνει ταινεία.

λούσιφερ, ψήνομαι κ εγώ για κοράνι, και γενικά πιστεύω οτι οι πραγματικά πιστοί μουσουλμάνοι πρέπει να είναι πολύ σωστοί και ξηγημένοι άνθρωποι, κάπου είχε πάρει το μάτι μου (ή το αυτί μου) οτι έχουν στο δεξί του χέρι ενα βραχιόλι σαν κομποσκοίνη για να τους θυμίζει οτι δεν πρέπει να κλέβουν κτλ.

γενικά και τα βιβλία και των άλλων θρησκειών είναι γαμάτα (στο χρηστιανισμό όχι κατ'ανάγκη η βίβλος, αλλά διάφορες διαδαχές κτλ οι οποίες είναι παραπλήσιες με αυτές άλλων θρησκειών).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...