KOSTAS@ant Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Παντα ετρεφα μεγαλη εκτιμηση για τον εν λογω καλλιτεχνη,καθως η μουσικη του με συνεπαιρνε και τη θεωρουσα πολυ μοναδικη Ενας φιλος προσφατα μου εξηγησε οτι οι μεγαλυτερες επιτυχιες του Bregovic δεν ειναι παρα παραδοσιακα γιουγκοσλαβικα κομματια που ο μαγκας οικειοποιηθηκε κανονικοτατα(σφετεριστηκε καλυτερα),και πλασαρε παγκοσμιως με τη τζιφρα του! Αν εχετε αποψη επ'αυτου τοποθετηθειτε
Garnele Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Ας πάρουμε σαν δεδομένο πρώτα ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση. Eπίσης, ο μάγκας αυτός, ήταν και πολύ μεγάλος μόρτης διότι έπιασε τα ρουμάνικα και τα παραδοσιακά κομμάτια και βάζοντας το δικό του προσωπικό στυλ, καμιά Σεζάρια Εβόρα και κανέναν Ιγκι Ποπ, τα έκανε "μοντέρνα" και κυρίως αρεστά στον κόσμο. Τέλος, δεν αρνήθηκε ποτέ ότι επηρεάστηκε από την παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων. Προσωπική μου άποψη τώρα, είναι ότι ο Μπρέγκοβιτς έχει κάνει κάτι πολύ όμορφο για να αποκαλείται από μερικούς ανίδεους "μαγκας που οικειοποιηθηκε κανονικοτατα(σφετεριστηκε καλυτερα),και πλασαρε παγκοσμιως με τη τζιφρα του" τα κομμάτια του.
slipknot Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Μα για ποιον μιλάτε ρε παιδιά ? Αυτό το απολειφάδι της μουσικής ? Αυτόν τον σάπιο με τα εξίσου σάπια κομμάτια ? Αυτόν τον άσχημο ?
KOSTAS@ant Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Οταν ειπα "τοποθετηθειτε" εννοουσα να αναφερετε αν ξερετε ποια κομματια απο τα γνωστα του ειναι παραδοσιακα και ποια δικες του καθαρα εμπνευσεις.Για να εχω μια εικονα σε ποιο ποσοστο απλα αναπαραγει παραδοσιακη γιουγκοσλαβικη μουσικη ή οχι.Τωρα,οι ειρωνιες και τα κραξιματα νομιζω δεν εχουν και μεγαλο νοημα στο να γινει κουβεντα.
slipknot Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Ποιος έκραξε ? Μια σοβαρή απάντηση και μια ειρωνική.
Pablo_Hasan Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 το ιδιο μου ειχε πει και ενας σερβος, οτι κλεβει μουσικη απο αλλους και την παρουσιαζει δικη του. Ενταξει φιλος του Νταλαρα ειναι, τι περιμενεις...
thanocaster Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 το ιδιο μου ειχε πει και ενας σερβος, οτι κλεβει μουσικη απο αλλους και την παρουσιαζει δικη του. Ενταξει φιλος του Νταλαρα ειναι, τι περιμενεις... words can be poisonous...
Finn Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Η μουσική του βασίζεται σε παραδοσιακούς γιουγκοσλάβικους και λοιπούς βαλκανικούς ήχους και το αποτελέσμα της δουλειάς του το ξέρουμε όλοι. Πόσοι απο σας ξέρετε το Djurdjevdan του Bregovic?
elena blue Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 παντως τις αρπαχτες του σαν το φιλαρακι του (ονοματα δε λεμε, οικογενειες δε θιγουμε) μια χαρα τις κανει. θυμαστε προ εξαετιας τις εμφανισεις του στα μπουζουκια με τον....στελιο ροκκο:eek: απατοι πηγαν φυσικα.:devil::devil: μετα τον τρισμεγιστο Iggy ο Ροκκος;:whistle::whistle: ημαρτον...
galil Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2008 Οταν ειπα "τοποθετηθειτε" εννοουσα να αναφερετε αν ξερετε ποια κομματια απο τα γνωστα του ειναι παραδοσιακα και ποια δικες του καθαρα εμπνευσεις.Για να εχω μια εικονα σε ποιο ποσοστο απλα αναπαραγει παραδοσιακη γιουγκοσλαβικη μουσικη ή οχι. Αυτό που λες δεν μπορεί να στο απαντήσει κανένας. Όλα τα τραγούδια του θα τα ψάξουμε ένα-ένα για να βρούμε πόσα είναι καθαρά δικά του; Στη μουσική, εξάλλου, τα πράγματα δεν είναι τόσο απόλυτα. Ειδικά τα παραδοσιακά τραγούδια υπάρχουν σε πολλές παραλλαγές και δεν είναι γραμμένα πουθενά, κυκλοφορούν με το στόμα. Κάποιες παραλλαγές αυτών των τραγουδιών πήρε, πιθανόν να τα άλλαξε και λίγο και μετά τα έβγαλε προς τα έξω. Αυτό το θεωρείς δικό του ή κλεμμένο; Μπορείς να απαντήσεις απόλυτα; Επίσης συμφωνώ με αυτό που είπε η garnele για την παρθενογένεση. Κανένας συνθέτης δεν έγραψε μουσική όντας κλεισμένος σε μια γυάλα. Όλοι είχαν κάποια ακούσματα και κάποιες επιρροές. Και μεγάλοι Έλληνες συνθέτες κάτι αντίστοιχο δεν έκαναν με το μπουζούκι και το ρεμπέτικο; Όμως, ακόμα και αν υποθέσουμε οτι κανένα κομμάτι δεν ήταν αποκλειστικά δικό του δεν νομίζω οτι αξίζει να τον χαρακτηρίσουμε "κλέφτη και απατεώνα". Αν δεν ήταν ο Bregovic πιθανόν να μην είχαμε ακούσει ποτέ αυτά τα κομμάτια. Και θα ήταν κρίμα, γιατί είναι πολύ ωραία αυτή η μουσική...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δηλαδη αν ο bregovic αντιγραφει παραδοσιακη σερβικη μουσικη, τι να πουν κ κατι ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ τυπου βανδη, φοιβος, πλουταρχος κλπ. Αυτοι κ αν αντιγραφουν καζαντζιδη/μπιθικωτση κλπ.Στον bregovic κολησατε? Με τη διαφορα οτι αυτοι το κανουν με το χειροτερο και χυδαιοτερο τροπο, ενω αντιθετως ο bregovic εκανε μουσικη σεβομενος τα ακουσματα στα οποια βασιστηκε και οχι κσεφτυλιζοντας τα. Και φυσικα το 70% των κοματιων του ειναι διαχρονικα (απο αυτο φαινεται και η ποιοτητα στη δουλεια του).
ierax Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Αυτό είχε κανει και ο Σαββοπουλος με τη Μαύρη Θάλασσα και το Ντιρλαντά, αλλα αυτό δεν του μειώνει την αξία του σαν καλλιτέχνη!
jiraya sama Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 παιδεία εγώ τον βρίσκω πάρα πολύ καλο συνθέτη.... πήγα σε συναυλεία του και μου άρεσε πολύ.. είναι κατι το διαφορετικό.. τώρα αν είναι κλευτράκος το είχα ακουσει ξανα.. και βασικα ακολυω πολλούς οι οποιοι λένε επίσης ότι χρησιμοποιείσαι την γιουγκοσλάβικη μουσική..για να αναδειχθεί.... αλλά αυτο δεν φαίνεται να επηρεάζει και πολλούς γιουγκοσλάβους.... έγω ξεχωρίζω 2 τραγουδια του..: ederlezi, kalasnikow,in the death car. απο αυτά τα τραγούδια δείχνει την αξια του.. και συμφωνό με τον MiDi_MiLiZ ... γιατι κολήσατε στον bregovic???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.