NemeSis1990 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Καλησπέρα, Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί για gaming, μουσική, ταινίες και internet browsing. Έχω επιλέξει το ακόλουθο σύστημα: Και ρωτάω: 1) Χρειάζεται να πάρω ψήκτρα? Το κουτί έχει δυο μαμισιους ισχυρούς ανεμιστήρες. Δεν ξέρω αν υπολογίζετε και ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού για την καλύτερη διατήρηση της θερμοκρασίας του pc. 2) Τροφοδοτικό αρκεί στα 550 Watt? Όπως βλέπετε επέλεξα mobo που δεν υποστηρίζει την χρήση δυο καρτών γραφικών και δεν θέλω να πληρώσω παραπάνω για watt που δεν θα χρειάζονται. 3) Προτίμησα αυτή την υλοποίηση της κάρτας γραφικών και όχι την Sapphire, έκανα καλά? Είναι διαφορετικές ή μόνο το αυτοκόλλητο αλλάζει? 4) Για την μητρική υπάρχει κάποια άλλη που να μην υποστηρίζει δυο κάρτες γραφικών και να είναι καλύτερη από την P5Q ή να προσφέρει τα ίδια (που μου χρειάζονται) σε καλύτερη τιμή? 5) Τι ακριβός είναι το cache στον σκληρό δίσκο? Αυτός που επέλεξα έχει 32mb. 6) Το ότι οι μνήμες έχουν πάνω τους ψύκτρες βοηθάει στην διατήρηση των θερμοκρασιών και μου επιτρέπει να μην χρειάζομαι επιπλέον ψήκτρα στο κουτί? Επιπλέον να σας ρωτήσω: 7) Για έναν υπολογιστή που είναι όλη την ημέρα ανοιχτός, μαζί με ηχεία και οθόνη, ποσά λεφτά κοστίζει τον μήνα? 8) Από ότι ξέρω εκεί συναρμολογούν τον υπολογιστή και μου περνάνε το λειτουργικό. Θέλω Vista x64, πρέπει αναγκαστικά να τα αγοράσω από εκεί ή γίνεται να μου βάλουν μια έκδοση χωρίς να επιβαρυνθώ περαιτέρω αγοράζοντας τα Vista? Μήπως βάζουν και μαϊμούδες???? Ευχαριστώ!
takistmr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 1> Καλύτερα να πάρεις άλλη ψύκτρα για τον επεξεργαστή. Όσο καλύτερα απάγεται η θερμότητα από τον επεξεργαστή τόσο πιο σταθερή θα είναι η λειτουργία του! 2> Δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερο αλλά ούτε και μικρότερο. Θα σε συμβούλευα να ελέγξεις αν το τροφοδοτικό που επέλεξες κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία του. Εγώ πριν 2 μέρες άλλαξα το δικό μου λόγω του θορύβου που προκαλούσαν οι ανεμιστήρες του. 3> Συνήθως αλλάζει και η ποιότητα των υλικών. 4> Θεωρώ την Asus την καλύτερη κατασκευάστρια εταιρία mobos. Η διαφορά στην τιμή με κάποιας άλλης εταιρίας αντίστοιχο mobo θα είχε αντίκτυπο στην ποιότητα. 5> Ο δίσκος κάνει μια λειτουργία η οποία του επιτρέπει να αποθηκεύει σε μια ενσωματωμένη σ' αυτόν μνήμη δεδομένα που είναι δυνατό να ζητήσεις από αυτόν αμέσως μετά από αυτά που του έχεις ζητήσει μια δεδομένη στιγμή. Συνήθως είναι δεδομένα από την ίδια περιοχή αποθήκευσης. Προκειμένου να ελαττωθεί ο χρόνος απόκρισης από την χρήση της μηχανικής κεφαλής ανάγνωσης ο δίσκος αποθηκεύει όλη την περιοχή σ΄αυτή τη μνήμη και όταν ζητήσεις δεδομένα απ' αυτή στα προσφέρει άμεσα. Αυτή η μνήμη ονομάζεται cache. Επίσης χρησιμεύει και για άλλες εσωτερικές λειτουργίες του δίσκου. Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο περισσότερα δεδομένα αποθηκεύονται σ' αυτή, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες τα επόμενα δεδομένα που θα ζητήσεις να είναι αποθηκευμένα σ' αυτή, τόσο ελαττώνεται η χρήση της μηχανικής κεφαλής του δίσκου και γίνονται διαθέσιμα τα αιτηθέντα δεδομένα πολύ πιο γρήγορα στον επεξεργαστή. Άρα βελτιώνεται αισθητά η ταχύτητα του υπολογιστή. 6> Οι ψύκτρες πάνω στις μνήμες βρίσκονται για να αυξάνουν τη θερμική αδράνεια των μνημών και να βοηθούν στην ψύξη τους. Δεν έχουν άμεση σχέση με την ψύξη του κουτιού σου. Η ψύξη του κουτιού παίζει σημαντικό ρόλο στην σωστή απαγωγή της εσωτερικής θερμότητας με συνέπεια την πιο σταθερή λειτουργία. Πόσο μάλλον όταν ο υπολογιστής που θα χρησιμοποιείται για παιχνίδια. 7> Δυστυχώς θα σου κοστίσει κάποια χρήματα. Πρέπει όμως εκτός από το κόστος στην τσέπη σου να σκεφτείς και το κόστος στο περιβάλλον. 8> Αυτό είναι σχετικό με το κατάστημα και τη συμφωνία που θα κάνεις. Όμως και εδώ ισχύει ο κανόνας "Τίποτα Δεν Είναι Τσάμπα!!!". Αν πληρώσεις γι' αυτό και η Microsoft κατά το activation σου πει ότι το λογισμικό σου είναι πειρατικό τότε μπορείς να τους κυνηγήσεις δικαστικά και να τους πάρεις τα σώβρακα! Ελπίζω να σε βοήθησα.
NemeSis1990 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Κατάλαβα φίλε, ευχαριστώ. Θα προτιμήσω άλλη μητρική για να πάρω και ένα ψυκτικό. Ακούω προτάσεις.
NemeSis1990 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Up!aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 WD 640gb SATA2 αντί για τον Seagate...
TrObAs Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Φιλε προσεξε την καρτα γραφικών εγω πήρα μια ATI 3870X2 και εχει τρελαθει ο ανεμηστιρας της καρτας και δουλεύει στο full ειτε σε full load ειτε idle ακόμα δεν έχω λύσει το πρόβλημα σκέψου μήπως είναι πιο σωστή επιλογή μια κάρτα της nvidia!
pappous_soulis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Ότι είπε ο Thresh,και επιπλέον πάρε ένα καλύτερο τροφοδοτικό,πχ. αυτό ή αυτό.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Φιλε προσεξε την καρτα γραφικών εγω πήρα μια ATI 3870X2 και εχει τρελαθει ο ανεμηστιρας της καρτας και δουλεύει στο full ειτε σε full load ειτε idle ακόμα δεν έχω λύσει το πρόβλημα σκέψου μήπως είναι πιο σωστή επιλογή μια κάρτα της nvidia! αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα συμβαίνει και σε όλους...
antonl Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Ότι είπε ο Thresh,και επιπλέον πάρε ένα καλύτερο τροφοδοτικό,πχ. αυτό ή αυτό. Με προβληματίζεις Καλύτερο => ισχυρότερο ή ποιοτικότερο; Αν σημαίνει ισχυρότερο, τα 550W δεν αρκούν για αυτό το setup; Αν περιμένει μέχρι αύριο βράδυ, θα μπορώ να πω αν αρκούν τα 450W
pnsdls Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 αυτο το τροφοδοτικο το ειχα και εγω και κανει πολυ φασαρια... παρε ενα thermaltake i zalman i enermax κατ΄εμε για το δισκο οτι σου ειπαν και οι προυγουμενοι και παρε το cpu tray και καποιον ανεξαρτητο cpu cooler
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 το Corsair (ίδιο με το Seasonic) κάνει θόρυβο? πρώτη ακούω κάτι τέτοιο... δεν χρειάζεται aftermarket cooler αν δεν πρόκεται να κάνει overclocking...
pnsdls Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 το Corsair (ίδιο με το Seasonic) κάνει θόρυβο? πρώτη ακούω κάτι τέτοιο...δεν χρειάζεται aftermarket cooler αν δεν πρόκεται να κάνει overclocking... δεν εχω καλες εμπειριες απο corsair ενα corsair 750 που ειχα εγω ακουγοταν αρκετα και στους 2.5 μηνες μου καηκε το αντικατεστησα με ενα enermax galaxy 850W αστερι... και γιατι να μην κανει o/c με τον 8400....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 τα Corsair 450-620w που έχω ακούσει είναι αθόρυβα... το 750w δεν το έχω ακούσει ίσως να κάνει θόρυβο δεν ξέρω, ίσως να έπεσες σε "προβληματικό" γιατί το βρίσκω κάπως περίεργο να κάνει θόρυβο 14αρι fan... τα Enermax είναι overpriced πάντως... γιατί να μην κάνει o/c? μπορεί να μην θέλει
NemeSis1990 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας. Δείτε αυτά: Θέλω να ρωτήσω αν πρέπει να αγοράσω ανεμιστηράκια και τι γνώμη έχετε για αυτό το κουτί. Επίσης θέλω να ρωτήσω αν καλύπτομαι με αυτό το τροφοδοτικό. Οι ψήκτρες στις ram μου χρειάζονται ή είναι τζάμπα επιβάρυνση? Η ψήκτρα είναι υπερβολική για το σύστημά μου? Επίσης χωράει στο κουτί?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.