damararos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 καλησπερα. χρησιμοποιησα την αναζητηση του φορουμ μηπως βρω κατι σχετικο με αυτο που ψαχνω αλλα δεν σταθηκα τυχερος. λοιπον , ψαχνω εναν κωδικα(perl , php η οτιδηποτε ειναι εφικτο) που να τον παρω και να τον παραμετροποιησω συμφωνα με τις αναγκες μου με τον οποιο: -οταν καποιος μπαινει σε μια συγκεκριμενη σελιδα της ιστοσελιδας μου(δεν χρειαζεται να ειναι απαραιτητα η κεντρικη μου) -να του ζηταει ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ και ΚΩΔΙΚΟ -επειτα να του ανοιγει μια φορμα επικοινωνιας -και εκει να καταχωρει ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΡΘΡΩΝ απο αλλες ιστοσελιδες Αφου θα εχει τελειωσει την καταχωρηση(τιτλος αρθρου , λινκ αρθρου της αλλης ιστοσελιδας , ημερομηνια καταχωρησης) αυτη η καταχωρηση να "ανεβαινει" αυτοματα στην κεντρικη σελιδα της ιστοσελιδας. ευχαριστω προκαταβολικα
takistmr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Πριν ξεκινήσεις πρέπει να γνωρίζεις τι υποστηρίζει ο host σου (php, asp, perl, sql, mysql, κτλ), έτσι ώστε να στραφείς προς τη σωστή κατεύθυνση (Όταν λέω κατεύθυνση εννοώ γλώσσα και βάση δεδομένων).
takistmr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Αν ο host σου υποστηρίζει php και mysql τότε με το Dreamweaver και το Developer Toolbox θα το κάνεις αυτό που θέλεις σε 1-2 ώρες κάνοντας μόνο κλικ. Αν θες, ρίξε μια ματιά εδώ. PS: Δυστυχώς το Dreamweaver και το Developer Toolbox δεν είναι δωρεάν, αλλά υπάρχουν και ....άλλοι τρόποι.
damararos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Ναι τακη υποστιριζει.(παρακατω σου παραθετω τις γενικες πληροφοριες του σερβερ που με φιλοξενει.κοπυ απ το κοντρολ πανελ του ειναι) ναι εχω dreamweaver και θα κοιταξω το λινκ που μου προτεινεις.ειναι μια αρχη.ευχαριστω General Server Information OS: Linux Kernel version: 2.4.20-13.7 Apache version: 1.3.27 (Unix) PERL version: 5.006001 MySQL version: 4.0.12 Languages and Protocols Supported HTML, VRML, C/C++, Perl 5.6.1, PHP 4.2.3 w/Zend Optimizer 1.1.0, Ruby 1.6.5, TCL, Python 1.5.2, CGI, SSI, JavaScript, WAP/WML/Wireless, XML, Shockwave/Flash, QuickTime/Real Media HTTP Streaming Pre-Installed CGI Scripts and Other Software Simple CGI Wrap, forum, CGIEmail, FormMail Clone, Entropy Search , Interchange Cart CGI/Java Chat, phpMyAdmin, ImageMagick 5.4.0 w/Perl Modules, NetPBM 9.20 w/Jhead Pre-Installed Shopping Carts Yes For All Accounts Network Connectivity and Data Center Facilities 20 diverse connections to networks such as Sprint, UUNET, Cable & Wireless, PSI, Global Center, Savvis, AOL, and Exodus. 4 points of presence (POP) around NYC and NJ, each feeding the data center via an OC3 line. 755 megabits of live NOC bandwidth, Cisco™ Powered Network, Multiple Firewalls, and UPS Backups Server Hardware Setup Dual Intel™ Pentium III Processors at 933MHz and above, 1GB RAM and above, PC100/133Mhz SDRAM, All Major Name Brand Components, 24/7 Parts Replacement Server Software Setup Red Hat Linux 7.1, Apache 1.3.26, Exim, ProFTPd, MySQL 3.23.45, Popular Apache Modules including mod_mime, mod_gzip and mod_rewrite
parsifal Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δεν είναι τόσο απλό ώστε να γίνεται με ένα code snippet. Αυτό που περιγράφεις είναι στην ουσία ένα Content Management System. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα που μπορείς να εγκαταστήσεις και να παραμετροποιήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Ρίξε μια ματιά εδώ...
takistmr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δεν είναι τόσο απλό ώστε να γίνεται με ένα code snippet. Αυτό που περιγράφεις είναι στην ουσία ένα Content Management System. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα που μπορείς να εγκαταστήσεις και να παραμετροποιήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Ρίξε μια ματιά εδώ... parsifal συμφωνώ μαζί σου αλλά στην προκειμένη περίπτωση χρειάζεται μόνο τη λειτουργία πιστοποίησης ταυτότητας χρήστη (username/password), την φόρμα ενημέρωσης της βάσης δεδομένων και ένα πολύ απλό πίνακα ελέγχου για τον super admin ώστε να εγγράφει/διαγράφει χρήστες και να ορίζει δικαιώματα. Δεν χρειάζεται όλη τη δομή ενός CMS, αν και ουσιαστικά θα κάνει τις βασικές λειτουργίες του. Φίλε damararos ο host σου υποστηρίζει σχεδόν τα πάντα (εκτός των τεχνολογιών της Microsoft). Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με php και mysql.
parsifal Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Υπάρχουν και CMS πολύ ελαφριά, με αντίστοιχα περιορισμένα features. Δεν είναι όλα επιπέδου π.χ. Joomla. Θεωρώ ότι είναι καλύτερη προσέγγιση να ψαχτεί ο original poster προς αυτήν την κατεύθυνση, από το να προσπαθήσει με κολλάζ κώδικα να υλοποιήσει ένα δικό του, όσο απλό και να είναι αυτό. Εκτός αν το κάνει για εκπαιδευτικούς σκοπούς, φυσικά...
takistmr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Parsifar πρότεινε μας ένα απλό cms γιατί φτιάχνω και εγώ κάτι παρόμοιο και ίσως με γλυτώσεις από τον πονοκέφαλο.
parsifal Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 OpenSourceCMS: περιέχει working demos αρκετών CMS. Για απλά πραγματάκια, δες τις κατηγορίες Blogs και Lite...
alexandr0s Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Καλησπέρα, Αν κατάλαβα καλά νομίζω ότι αυτό που θες να φτιάξεις είναι ένας manual news aggregator. Σε γενικές γραμμές ψάχνεις κάτι που είναι μάλλον custom αλλά όχι δύσκολο για να φτιαχτεί. Από db πλευράς χρειάζεσαι τα εξής: πίνακας χρηστών (όπου θα έχεις βάλει ή θα κάνουν register τα στοιχεία) και ένα πίνακα ειδήσεων που θα περιέχει το τίτλο, το link της είδησης, ίσως μια σύντομη περιγραφή της είδησης, την ημερομηνία καταχώρησης και το χρήστη της καταχώρησης. Εναλλακτικά μπορείς να εγκρίνεις ή όχι εσύ τα links. Πρέπει οι σελίδες σου να έχουν ας πούμε 3 μορφές όπου οι μια θα είναι των επισκεπτών, η άλλη των χρηστών που θα καταχωρούν ειδήσεις και η άλλη του admin (εσένα) που φυσικά σε όλες αυτές θα πρέπει να ρυθμίσεις ανάλογα τη πρόσβαση. Από εδώ από εκεί θα βρεις βοήθεια/scripts για να κάνεις τα συγκεκριμένα. Όπου κολλήσεις σε βοηθάμε.
Praetorianos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Να ρωτήσω κάτι λίγο offtopic αλλά σχετικό με αυτό που αναφέρεται και δεν θέλω να ανοίξω καινούριο topic. Αν σε ένα blog ανεβάσω κάποιες ειδήσεις παρμένες από αλλα site όπως πχ το in.gr και αναφέρω την πηγή τους, είναι παράνομο? Θα πρέπει να πάρω άδεια, εννοώ θα μπορούν να κινηθούν νομικά ή εφόσον αναφέρω πηγή και συγγραφέα είμαι καλλυμένος?
alexandr0s Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Να ρωτήσω κάτι λίγο offtopic αλλά σχετικό με αυτό που αναφέρεται και δεν θέλω να ανοίξω καινούριο topic. Αν σε ένα blog ανεβάσω κάποιες ειδήσεις παρμένες από αλλα site όπως πχ το in.gr και αναφέρω την πηγή τους, είναι παράνομο? Θα πρέπει να πάρω άδεια, εννοώ θα μπορούν να κινηθούν νομικά ή εφόσον αναφέρω πηγή και συγγραφέα είμαι καλλυμένος? Νομικά είναι παράνομο. Μη νομικά θα τραβήξεις το ενδιαφέρον του in.gr μόνο αν έχεις χ επισκεψιμότητα. Θεωρητικά και τα .rss feeds ακόμα είναι για προσωπική χρήση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.