nikosBruin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Για τον πιο ρατσιστή δεν ξέρω ... αλλά για τον πιο ηλίθιο μάλλον θα βάζαμε δυνατή υποψηφιότητα. Στην Ευρώπη είμαστε τελευταίοι ή σχεδόν τελευταίοι σε όλα τα μετρήσιμα μεγέθη: τεχνολογία, παιδεία, υγεία, πληθωρισμό, διαφθορά πολιτικών, εργασιακές συνθήκες κλπ. Δεν κατασκευάζουμε απολύτως τίποτα. Δεν σχεδιάζουμε απολύτως τίποτα. Και παρόλα αυτά ... αρκετοί από μας νομίζουν ότι σαν λαός είμαστε πολύ έξυπνοι !!!
Chrisxxx Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Για τον πιο ρατσιστή δεν ξέρω ... αλλά για τον πιο ηλίθιο μάλλον θα βάζαμε δυνατή υποψηφιότητα. Στην Ευρώπη είμαστε τελευταίοι ή σχεδόν τελευταίοι σε όλα τα μετρήσιμα μεγέθη: τεχνολογία, παιδεία, υγεία, πληθωρισμό, διαφθορά πολιτικών, εργασιακές συνθήκες κλπ. Δεν κατασκευάζουμε απολύτως τίποτα. Δεν σχεδιάζουμε απολύτως τίποτα. Και παρόλα αυτά ... αρκετοί από μας νομίζουν ότι σαν λαός είμαστε πολύ έξυπνοι !!! Θεωρω οτι σαν μοναδες ειμαστε πολυ εξυπνοι, επισης τα καταφερνουμε εξαιρετικα οταν βρεθουμε σε καποιο οργανισμο-εταιρια-κρατος που λειτουργει σωστα. Το προβλημα μας εντοπιζεται οταν μαζευομαστε πολλοι μαζι...
1980 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Για τον πιο ρατσιστή δεν ξέρω ... αλλά για τον πιο ηλίθιο μάλλον θα βάζαμε δυνατή υποψηφιότητα. Στην Ευρώπη είμαστε τελευταίοι ή σχεδόν τελευταίοι σε όλα τα μετρήσιμα μεγέθη: τεχνολογία, παιδεία, υγεία, πληθωρισμό, διαφθορά πολιτικών, εργασιακές συνθήκες κλπ. Δεν κατασκευάζουμε απολύτως τίποτα. Δεν σχεδιάζουμε απολύτως τίποτα. Και παρόλα αυτά ... αρκετοί από μας νομίζουν ότι σαν λαός είμαστε πολύ έξυπνοι !!! μαλλον μπερδευεις την νοοτροπια με τον νοημοσυνη.
nikosBruin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Θεωρω οτι σαν μοναδες ειμαστε πολυ εξυπνοι, επισης τα καταφερνουμε εξαιρετικα οταν βρεθουμε σε καποιο οργανισμο-εταιρια-κρατος που λειτουργει σωστα. Το προβλημα μας εντοπιζεται οταν μαζευομαστε πολλοι μαζι... Ναι, καλά! Σαν μονάδες είμαστε όλοι έξυπνοι αλλά όλοι μαζί φτιάχνουμε ένα χάλια κράτος! Έχει λογική αυτό; Τηλεόραση τα απογεύματα έχεις δει; Αυτό είναι το επίπεδο του μέσου Έλληνα. Αυτοί που έφυγαν στο εξωτερικό τα πάνε καλά επειδή από την αρχή ήταν πολύ καλύτεροι από το μέσο όρο. Οι Έλληνες που ακούμε ότι δουλεύουν στη NASA και σε άλλους οργανισμούς, στο σχολείο τους παίρνανε 20, δεν ήταν ο μέσος όρος!!!! Η κυρά Μαρίκα δεν πρόκειται να παρατήσει το σπιτάκι της και το JetAme και να τρέχει στα ξένα. Τι να κάνει εκεί άλλωστε; Θα ξενιτευτεί αυτός που θέλει κάτι παραπάνω και έχει και ικανότητες και διάθεση να δουλέψει σκληρά και να πετύχει. Όσοι θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα ξενιτευτούν... θα μείνουν εδώ να είναι "Έξυπνοι" με κεφαλαίο σε αυτό το μάπα κράτος!
nikosBruin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 μαλλον μπερδευεις την νοοτροπια με τον νοημοσυνη. Όχι φίλε μου, εσύ μάλλον τα μπερδεύεις. Η νοοτροπία είναι τμήμα της εξυπνάδας, αλλιώς είναι μια απλή δικαιολογία. Αν κάποιος είναι δήθεν "έξυπνος" αλλά έχει "λάθος νοοτροπία", τότε συνήθως είναι βλάκας που παριστάνει τον έξυπνο! Φαντάσου περίπτωση: "αυτός είναι πολύ έξυπνος και θα γινόταν φοβερός επιστήμονας, αλλά βαριόταν και δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει!!!". Δεν είναι πιο απλό να πούμε: "αυτός είναι ένας αγράμματος τεμπέλης!";
1980 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Όχι φίλε μου, εσύ μάλλον τα μπερδεύεις. Η νοοτροπία είναι τμήμα της εξυπνάδας, αλλιώς είναι μια απλή δικαιολογία. Αν κάποιος είναι δήθεν "έξυπνος" αλλά έχει "λάθος νοοτροπία", τότε συνήθως είναι βλάκας που παριστάνει τον έξυπνο! Φαντάσου περίπτωση: "αυτός είναι πολύ έξυπνος και θα γινόταν φοβερός επιστήμονας, αλλά βαριόταν και δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει!!!". Δεν είναι πιο απλό να πούμε: "αυτός είναι ένας αγράμματος τεμπέλης!"; διαφωνω. ξερω πολλα ατομα με φοβερη οξυδερκεια που δεν εχουν ανοιξει βιβλιο στην ζωη τους επειδη βαριουνται που ζουνε. Και αλλα με πτυχια που ειναι στοκοι απλα εχουν επιμονη και υπομονη.
Chrisxxx Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 nikosBruin το οτι ειμαστε εξυπνοι ως λαος με την εννοια της οξυδερκειας και της πονηριας δεν σημαινει οτι δεν ειμαστε ατομικιστες σε πολυ μεγαλο βαθμο. Κοιταμε το αμεσο συμφερον μας χωρις να σκεφτομαστε οτι εμμεσα μπορουμε να εχουμε περισσοτερα οφελη. Επισης η εξυπναδα απαιτει σωστη διαχειριση η οποια απιτει σωστη παιδεια την οποια δεν εχουμε!!! Ο νεος Ελληνας μαθαινει κατα βαση να κοιταει τον εαυτο του και το αμεσο συμφερον του παρα το καλο του συνολου και το εμμεσο οφελος. Οι φρασεις οπως να διαβασεις να μπεις στο πανεπιστημιο και μετα να σε "βολεψουμε" σε καποια θεση στο δημοσιο ειναι φρασεις που υποδηλωνουν ελλειψη παιδειας και οχι εξυπναδας. Τελος το offtopic απο ΄μενα. Ενταξει δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια μπορει να επανελθω
Garnele Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Εξυπνάδα δεν είναι μόνο ο νοητικός εξοπλισμός ρε συ 1980.. Επίσης, για να μην είμαι και οφτοπικ, τι σημαίνει ρε συ κρις "είμαστε έξυπνοι ως λαός"; Το κλίμα; Τα δέντρα; Τα πουλάκια; Ο Μεγαλέξανδρος;
1980 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 ενοω να στροφαρει το μυαλο ρε γκαρνελε να παιζει σε μηκη κυματος που πολλοι που ξερω με πτυχια δεν φτανουν ποτε εκει επειδη μεσω των σπουδων τους εχουν μαθει να σκεφτονται πολυ διαφορετικα πιο πρακτικα , πιο πεζα δεν ξερω πως να το εκφρασω καταλληλα αλλα δεν το εχουν ψαξει παραπερα. Ναι δεν ειναι μονο ο εξοπλισμος αλλα το αν θα τον χρησιμοποιησεις η οχι ειναι δικη σου αποφαση.
Garnele Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Και το αν τελικά εσύ τον χρησιμοποιήσεις δεν είναι δείγμα εξυπνάδας; (και άσε τα πτυχιούχα μοσχάρια, υπάρχουν πολλά και δε μας ενδιαφέρουν =ρ) Αυτό είναι που εννοεί νομίζω και ο nikosBruin.
1980 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Και το αν τελικά εσύ τον χρησιμοποιήσεις δεν είναι δείγμα εξυπνάδας; (και άσε τα πτυχιούχα μοσχάρια, υπάρχουν πολλά και δε μας ενδιαφέρουν =ρ)Αυτό είναι που εννοεί νομίζω και ο nikosBruin. ποσες επιλογες εχει κανει ο καθενας μας για τις οποιες βαραγε το κεφαλι του στο τοιχο μετα. η επιλογη για μενα εχει απειρες συνιστωσες δεν θεωρω οτι ειναι θεμα εξυπναδας μονο.
Lucifer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 "Είστε πολύ έξυπνος κε Ρασκόλνικωφ, πράγμα που δε σας εμποδίζει καθόλου να φέρεστε σαν ηλίθιος."
nikosBruin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Κοιταμε το αμεσο συμφερον μας χωρις να σκεφτομαστε οτι εμμεσα μπορουμε να εχουμε περισσοτερα οφελη. Μα φίλε μου, αυτός είναι ένας ορισμός της βλακείας! Όποιος δε μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του, ή λίγο να σκεφτεί το μέλλον του, δεν είναι έξυπνος. Η λεγόμενη "κουτοπονηριά" δεν είναι εξυπνάδα! Από κουτοπόνηρους συμφωνώ ότι έχουμε μπόλικους. Οι πραγματικά έξυπνοι είναι σημαντικά λιγότεροι και πολλοί από αυτούς την έχουν κάνει για τα ξένα (γι αυτό έχουμε τόσο πολλούς γιατρούς, επιστήμονες κλπ σε ΗΠΑ, Αγγλία κλπ.).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.