tesmes Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Έχω πάει σε αρκετές χώρες και έχω διαπιστώσει ότι οι μεγαλύτεροι ρατσιστές είναι οι ισπανοί. Έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους... Τί λέτε εσείς?
Lucifer Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Η απάντηση θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στον τίτλο.
Chrisxxx Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δεν θα χαρακτηριζα τους Ισπανους ρατσιστες αλλα σιγουρα εχουν μεγαλη ιδεα για τον εαυτο τους. Ως μεγαλους ρατσιστες θα χαρακτηριζα τους λευκους Αμερικανους.
DIMITRISG Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Λευκοι αμερικανοί +1 Μεγάλοι ρατσιστές, εχω κανει στην αμερικη και ειδα οτι απέχει αιώνεςωστε να θεωρειται η χωρα της ελευθεριας. Δεν υπάρχει αμερικανικο ονειρο. Η μάλλον υπάρχει αλλα ειναι ονειρο θερινης νυκτος.
zalita Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Ειμαι απο Ελλαδα. Δεν πιστευω οτι καμια χωρα ανηκει σε κανεναν ανθρωπο. Θα μπορουσα να ειχα γεννηθει στην Ασια την Αμερικη, την Αφρικη. Θεμα τυχης ηταν να γεννηθω εδωι. Εχοντασ συνειδητοποιησει αυτο, δεν θα μπορουσα ποτε να κρινω την ποιοτητα ενοσ ανθρωπου απο την τυχη του. Να τον καταταξω σε βαθμιδες. Αληθεια, ποια βαθμιδα και ποια κριτιρια χρησιμοποιει καποιοσ για να πει οτι ενασ αλλοσ ανθρωποσ ειναι ανωτεροσ ή κατωτεροσ? Βοηθησε με λιγο tesmes, για να απαντησω στο ερωτημα σου. Οταν λες οτι πηγεσ Ισπανια εννοεις για καποιες μερεσ? Ως τουριστας? Και πως σχηματισεσ την αποψη οτι εχουν μεγαλη ιδεα για τον εαυτο τους? Τι συνεβει και σου εδωσαν αυτην την εντυπωση? Δεν αμφισβητω την κριση σου απλα θα ηθελα να μαθω
tesmes Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Αυτήν την εντύπωη για τους Ισπανούς την είχα πρίν πάω εκεί απο κάποιους φοιτητές που έτοιχε να γνωρίσω. Όταν πήγα εκεί ως τουρίστας όπως είπες το ένωσα ακόμα περισσότερο. Και μόνο απο τον τρόπο που σου μιλάνε και σε κοιτάνε σε κάνουν να νιώσεις μειωνεκτικά, πιστεύουν οτι είναι ανώτεροι με κάποιον τρόπο. Και αυτήν την άποψη την έχουν πολλοί που έχουν πάει εκεί και τους έχω ρωτήσει. Δές μόνο πώς συμπεριφέρονται οι ισπανοί και οι πορτογάλοι αθλητές και θα καταλάβεις...
DIMITRISG Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Αυτήν την εντύπωη για τους Ισπανούς την είχα πρίν πάω εκεί απο κάποιους φοιτητές που έτοιχε να γνωρίσω. Όταν πήγα εκεί ως τουρίστας όπως είπες το ένωσα ακόμα περισσότερο. Και μόνο απο τον τρόπο που σου μιλάνε και σε κοιτάνε σε κάνουν να νιώσεις μειωνεκτικά, πιστεύουν οτι είναι ανώτεροι με κάποιον τρόπο. Και αυτήν την άποψη την έχουν πολλοί που έχουν πάει εκεί και τους έχω ρωτήσει. Δές μόνο πώς συμπεριφέρονται οι ισπανοί και οι πορτογάλοι αθλητές και θα καταλάβεις... Οι ισπανοί δεν φημίζονται ότι ειναι ρατσιστες αλλά σαν λαος φερονται ετσι γιατι ειναι απαιδευετοι και αξεστοι, δεν εχουν παιδεία. Ενω ο αμερικανος ειναι «μορφωμενος» ρατσιστης Οτι ειναι ευρωπαικό το συχαίνεται και ας ειναι καλό, ότι δεν ειναι αμερικανικο ειναι μαπα και τα παιδειά παιζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια σκοτώνοντας iraqis και γελάνε.
thumpi-chan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 το να χαρακτηρίσεις εναν ολόκληρο λαό ρατσιστή είναι μια γενίκευση όπως κ ο ρατσισμός. Κι εγώ πιστεύω πως υπάρχουν λαοί που στην πλειονότητά τους είναι εθνικιστές αλλά νομίζω εχεί μια διαφορά από το ρατσισμό(αν κ δεν μπορώ να πώ συγγεκριμένα ποια ειναι αυτη και χωρίς να λέω πώς αυτό είναι καλο...).
thumpi-chan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 αν και... αναιρώντας τα λόγια μου θα ήθελα να βάλω ένα +1 για Αμερικάνους
Pablo_Hasan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 οι ισπανοι δεν ειναι ρατσιστες αλλα τοπικιστες, νομιζουν οτι η πολη/χωριο τους ειναι και η πιο ομορφη της Ισπανιας, θελουν αυτονομια, κτλ. Ρατσιστες υπαρχουν σε κατι θλιβερες, αποβιομηχανοποιημενες πολεις στην κεντρικη ευρωπη και αγγλια. Καργα ανεργια, φτωχεια, μισαλλοδοξια, τα ακροδεξια κομματα απο 15% και πανω κτλ. μολις δουν ξενο θελουν να του φανε τα ματια...
Xvipes Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 οι ισπανοι δεν ειναι ρατσιστες αλλα τοπικιστες, νομιζουν οτι η πολη/χωριο τους ειναι και η πιο ομορφη της Ισπανιας, θελουν αυτονομια, κτλ. όπου Ισπανοί βάλε Κρητικοί και έχεις μια καλή εικόνα του τι γίνετε και στην Κρήτη
Pablo_Hasan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 απο την Κρητη καταγομαι και ξερω, σε πολλες πολεις στην Ισπανια ειναι πιο εντονη η κατασταση.
Garnele Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Χμ, αναφορικά με τους αμερικάνους και τη "μόρφωση" και το "αμερικάνικο όνειρο" και ότι άλλο... εγώ θα τους αποκαλούσα απλώς ανίδεους. Ο ρατσισμός είναι απλά απότοκο αυτού. Συγκεκριμένα, θυμήθηκα σήμερα αυτό Βέβαια, σκέφτομαι και τα δικά μας τα μορφωμένα κατά τ' άλλα βλαστάρια, και αγχώνομαι και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί κάποιο αντίστοιχο γκάλοπ να τους πετύχει
Chrisxxx Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Yπαρχουν και φωτεινες εξαιρεσεις βεβαια: (δεν θα βαρεθω ποτε να βλεπω αυτο το βιντεο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.