Προς το περιεχόμενο

Eizo 2231 ή 2431?

NatCat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Δυστυχώς ο νόμος δεν προβλέπει δικαίωμα υπαναχώρησης παρά μόνο αν το προϊόν έχει ελάττωμα. (Trust me, I used to be a lawyer...) Άρα caveat emptor, δηλαδή θα πρέπει να βρω τρόπο να δω πριν αγοράσω.

μην βαζεις και το χέρι σου στην φωτιά για αυτό...

το έχουμε κάνει αρκετοί, πολλές φορές

Δημοσ.

NatCat δεν ισχυει αυτο που λες για την υπαναχωρηση

δεν εχω διαβασει τους ορους στο πλαισιο αλλα για αγορες μεσω internet στο e-shop μπορεις να επιστρεψεις προιον μεσα σε 14 μερες με ολη του τη συσκευασια αθικτη αν θελεις, προσωπικα το εχω κανει και πηρα τα χρηματα μου αμεσως χωρις κανενα προβλημα. Νομιζω οτι κατι τετοιο ισχυει και στο πλαισιο

Δημοσ.

Προς αποφυγή παρανοήσεων: H υπαναχώρηση πράγματι ισχύει (ας είναι καλά η οδηγία 97/7/ΕΚ) αλλά μόνο για αγορές μέσω internet (στο αρχικό post γινόταν μνεία για υπαναχώρηση γενικά). Το θέμα είναι ότι κάποια καταστήματα μπορούν να σου κάνουν τη ζωή πατίνι ισχυριζόμενα π.χ. ότι άπαξ και άνοιξες τη συσκευασία του προϊόντος, δεν είναι στην αρχική του κατάσταση και άρα δεν μπορούν να δεχτούν την επιστροφή. Ο νόμος δεν ερμηνεύει την έννοια "αρχική κατάσταση". Δεν χρειάστηκε ποτέ να αλλάξω προϊόν που αγόρασα από ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα, οπότε δεν ξέρω τι να περιμένω. Ανησυχώ υπερβολικά;

Και για του λόγου το αληθές, ιδού οι όροι του e-shop.gr:

"Παρακάτω σας παραθέτουμε τους όρους και τους τρόπους επιστροφής μη ελαττωματικών προϊόντων.

Όροι Επιστροφής

1. Η ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας σας με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για επιστροφή να μη ξεπερνάει τις 14 ημερολογιακές ημέρες.

2. Η συσκευασία να μην έχει παραβιαστεί και να βρίσκεται στην αρχική της (εργοστασιακή) κατάσταση. " [Τα έντονα γράμματα δικά μου.]

Αντίθετα, βλέπω ότι άλλα καταστήματα (π.χ. zero1) είναι πολύ πιο ελαστικά.

Δημοσ.

Κοιτα πιστευω οτι ειναι σοβαρη η αγορα της οθονης αλλα δεν νομιζω να δημιουργηθει τοσο μεγαλο προβλημα... Δηλαδη και να σε αφησουν να την δοκιμασεις επι τοπου νομιζω οτι δεν θα μπορεσεις να καταλαβεις και να βγαλεις συμπερασμα σαν να τν δουλευεις καμια εβδομαδα...

• Super Moderators
Δημοσ.
2. Η συσκευασία να μην έχει παραβιαστεί και να βρίσκεται στην αρχική της (εργοστασιακή) κατάσταση. " [Τα έντονα γράμματα δικά μου.]

ναι και εγώ θα φτιάξω "κανονισμό" μόνο για την εμένα, όταν παραβιάζω τον νόμο να μην με πιάνει η αστυνομία, που ΠΡΟΦΑΝΩΣ (lol :P ) υπερισχύει του νόμου :P

προφανώς ο 2ος είναι είναι για να ψαρώνει αυτούς που δεν το έχουν ψάξει παραπάνω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...