Προς το περιεχόμενο

Eizo 2231 ή 2431?

NatCat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν σπεύσετε να σχολιάσετε ότι το ερώτημά μου είναι ολίγον παράδοξο, ακούστε παρακαλώ το σκεπτικό μου και δώστε μου τα φώτα σας.

Μετά από πολλή έρευνα για νέα οθόνη (και αφού διάβασα πολλά νήματα και εδώ και αλλού και κάνοντας ταυτόχρονα την αντίστοιχη αποταμίευση), κατέληξα στην ΕΙΖΟ 2231. Η χρήση της οθόνης θα είναι κυρίως για σχεδιαστικά προγράμματα, τρισδιάστατο σχεδιασμό και επεξεργασία εικόνας. Νομίζω ότι η ενλόγω ο οθόνη με καλύπτει απόλυτα.

Αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιώ μια καλή CRT 17' (!!!) η οποία όμως με κουράζει εδώ και καιρό--αλλά κάνω υπομονή. Είμαι βέβαιη ότι η 2231 θα μου φανεί αριστούργημα μπροστά στην τωρινή 17άρα.

Στο μεταξύ, κάποιος μου έβαλε την ιδέα να πάρω την ΕΙΖΟ 2431. Οι οθόνες έχουν ίδια χαρακτηριστικά εκτός από:

- το μέγεθος διαγωνίου (22 και 24 ίντσες αντίστοιχα)

- φωτεινότητα (250 έναντι 450 cd/m2--αναρωτιέμαι αν το 250 είναι λίγο)

- ανάλυση (1680Χ1050 έναντι 1920Χ1200)

- βήμα (0,282 έναντι 0,27)

(βλ. εδω)

Η διαφορά τους είναι τουλάχιστον 200 ευρώ. Δεν μου τρυπάνε καθόλου την τσέπη. Αλλά είμαι πρόθυμη να τα δώσω αν η 2431 είναι better value for money. Αξίζει όμως;

Θα ήθελα να δω τις οθόνες δίπλα δίπλα και να συγκρίνω. (Έχω και το φόβο ότι η 24άρα θα μου φανεί τεράστια μετά την τωρινή μου 17άρα CRT!). Ωστόσο, αυτό δεν είναι δυνατόν. Αν έμενα στην Αθήνα θα πετιόμουν στη MediaVis να κρίνω μόνη μου αλλά δυστυχώς δεν προβλέπεται να πάω στην Αθήνα για καιρό.

Τι λέτε; Κάθε άποψη ή/και συμβουλή θα εκτιμηθεί :-)

Δημοσ.
γιατι δεν βλεπεις και αυτη? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168197

δεν ειναι Eizo σε ποιοτητα αλλα εχει και τα μισα λεφτα με σχεδον ιδια χαρακτηριστικα???

ποια σχεδον ιδια χαρακτηριστικα??? εδω μιλαμε για τη μερα με τη νυχτα ειδικα οταν κοιταξεις τις γωνιες... Το ενα εχει ΤΝ panel και οι αλλες μαλλον PVA. Ειναι σα να σου λεει ποιο μοντελο mercedes να παρει κι εσυ να τις λες να κοιταξει για το fiat. Καλο το fiat αλλα δεν ψαχνει κατι τετοιο...

Δυστυχως τις συγκεκριμενες οθονες δεν τις εχω δει εχω ουτε εγω απο κοντα κατι το οποιο ειναι πολυ βασικο αλλα ειμαι σιγουρος πως οποια και να παρεις δε θα το μετανιωσεις εφ'οσον δεν τιθεται θεμα χρηματων, αλλα ειναι πολυ δυσκολο να σε συμβουλευσει για κατι καποιος αλλος μιας και εσυ θα εισαι αυτη που θα τη χρησιμοποιει

η 22αρα ομως εχει μεγαλυτερο contrast

• Super Moderators
Δημοσ.

εγώ πάντως θα πήγαινα στην 24αρα...1920Χ1200 ftw

το μέγεθός της είναι απλά θέμα συνήθειας...2-3 βδομάδες ΤΟ ΠΟΛΥ

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.

Απορία: Με απασχολεί το θέμα του κόκκου αλλά νόμιζα ότι όσο μικρότερο το νούμερο, τόσο καλύτερα. Γιατί αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην ανάγνωση κειμένου; (Πώς φαίνεται ότι δεν είχα ποτέ οθόνη LCD ε; )

Δυστυχώς, θα διαβάζω και αρκετό κείμενο στην οθόνη, οπότε αν η 24άρα μειονεκτεί εκεί, μόλις με βοηθήσατε να την αποκλείσω (και να σώσω και 200+ ευρώπουλα!).

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.

Απορία: Με απασχολεί το θέμα του κόκκου αλλά νόμιζα ότι όσο μικρότερο το νούμερο, τόσο καλύτερα. Γιατί αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην ανάγνωση κειμένου; (Πώς φαίνεται ότι δεν είχα ποτέ οθόνη LCD ε; )

Δυστυχώς, θα διαβάζω και αρκετό κείμενο στην οθόνη, οπότε αν η 24άρα μειονεκτεί εκεί, μόλις με βοηθήσατε να την αποκλείσω (και να σώσω και 200+ ευρώπουλα!).

θα ειναι μικροτεροι οι χαρακτηρες, οταν το δεις θα το καταλαβεις βεβαια αυτο διορθωνεται με διαφορους τροπους, μεσω accesibility options ή μεγεθυνση στο browsing...κλπ, εγω οταν πηρα μια 20αρα με 1600χ1050 μου φανηκε καπως αλλα την εφερα στα μετρα μου, οποτε η προταση μου ειναι να τις δεις με καποιο τροπο απο κοντα

Δημοσ.

Καλα το θεμα ειναι να παρουμε μια οθονη και να την χαρουμε κι οχι να καραζουμαρουμε για να κανουμε την δουλεια μας...

Αγαπητη ισως χρειαστει να δωσεις κατι παραπανω και οχι να γλιτωσεις Ε. Πραγματικα ομως δεν τα δινεις καθε μερα για οθονη...

Αν θες παντως για απιστευτη καθαροτητα κειμενου και γενικα καλα χρωματα eizo ειναι μονοδρομος. Οτι πιο εξιδεικευμενο υπαρχει σε οθονη. Παρτη και θα με θυμηθεις... Επισης απο specs κοιτα μονο βημα κουκιδας και τιμη... Μην μπεδευτεις με αλλα χαζοχαρακτηριστικα

Δημοσ.

Με προβληματίζει το θέμα του κόκκου. Από μια μικρή έρευνα που έκανα μετά τις παρατηρήσεις σας κατάλαβα ότι όταν ο κόκκος είναι μικρός, οι λύσεις για να μεγαλώσουν τα γράμματα είναι ολίγον ημίμετρα, σωστά;

Ένα ακόμα ερώτημα: Η φωτεινότητα της 2231 είναι 250 cd/m2 ενώ της 2431 είναι 400 cd/m2. Μήπως τα 250 είναι πολύ λίγα; Ξέρω βέβαια ότι οι οθόνες αυτές γενικά είναι συνήθως πιο φωτεινές από όσο χρειάζεται αλλά δεν έχω ιδέα αν τα 250 candelas είναι αρκετά. Τι λέτε επ' αυτού;

:cry: Θα ήταν τόσο πιο εύκολα τα πράγματα αν μπορούσα να δω τις οθόνες live. Το Πλαίσιο είχε κάποτε την 2231 στην έκθεση αλλά την είχαν σε ψηλό ράφι οπότε την έβλεπες εξ αποστάσεως και δεν δέχονταν να τη χρησιμοποιήσεις για να τεστάρεις δικές σου εικόνες. Όταν ρώτησα γιατί και γιατί επίσης δεν έχουν την 2431 στην έκθεση, μου είπαν "είναι πολύ ακριβές οθόνες για να ρισκάρουμε να πάθουν κάτι". Ναι, ε; Αλλά για να τις αγοράσω εγώ γουρουνοειδώς-στο-σακί δεν είναι πολύ ακριβές;

Δημοσ.

Καλα πες τους, θα την αγορασω και θα χρησιμοποιησω το δικαιωμα της υπαναχωρησης πες τους. Θα την φερω δηλαδη αν δεν την γουσταρω και θα παρω τα χρηματα μου πισω οπως δικαιουμαι... Ναι τα χρηματα μου και οχι πιστωτικο.... Αυτα πες τους και ισως αλλαξουν γνωμη. Απλα σε αυτα τα πραγματα δεν χρειαζεται να εισαι ευγενικη θελει λιγο τσαμπουκα... Δεν ειναι τιποτα να την παρουν απο εκει πανω και να την τεσταρουν.

Τεσπα εχουν δικιο να λενε οτι ειναι ακριβες και τις φοβουνται. Ενας απλος ανθρωπακος θα παρει την lg, ουτε που θα την ξερει την eizo η οποια θα ειναι πολυ ακριβη χωρις να φαινονται στα χαρτια τα πλεονεκτηματα επειδη πρεπει να την δεις με ενα dvi σημα για να δεις την ανωτεροτητα της.

Οσο για τα 250 και 450 αν θες φωτογραφια ισως χρειαστεις τα 450. Αλλα οποια και να παρεις θα κανεις την δουλεια σου ανετα

Δημοσ.

Aν ειναι να δωσεις τοσα λεφτα καλυτερα να παρεις την κορυφαια 2431w που ειναι απλα απιστευτη οθονη και το μεγεθος το συνηθιζεις....Εγω σαν skroutz που ειμαι πηρα μεταχειρισμενη την l778 eizo με pva panel και απιστευτα χρωματα και καθαροτητα με 300 ευρω οταν ο προηγουμενος πριν 2-3 χρονια ειχε σκασει 1100 ευρω....Ολες οι eizo εχουν 5 χρονια εγγυηση και ειναι made in japan....

Eξισου αξιολογη με την δικια μου ειναι η S1932SH στα 419 ευρω πλεον ( http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1089919 ) με spva panel και απιστευτη καθαροτητα και ευκρινεια....Η επιλογη ειναι δικη σου....

Δημοσ.
Καλα πες τους, θα την αγορασω και θα χρησιμοποιησω το δικαιωμα της υπαναχωρησης πες τους. Θα την φερω δηλαδη αν δεν την γουσταρω και θα παρω τα χρηματα μου πισω οπως δικαιουμαι...

Οσο για τα 250 και 450 αν θες φωτογραφια ισως χρειαστεις τα 450. Αλλα οποια και να παρεις θα κανεις την δουλεια σου ανετα

Δυστυχώς ο νόμος δεν προβλέπει δικαίωμα υπαναχώρησης παρά μόνο αν το προϊόν έχει ελάττωμα. (Trust me, I used to be a lawyer...) Άρα caveat emptor, δηλαδή θα πρέπει να βρω τρόπο να δω πριν αγοράσω.

Τα 450 cd/m2 σίγουρα τα χρειάζομαι; Διαβάζω ότι η ιδανική φωτεινότητα για επεξεργασία φωτογραφιών είναι μέχρι 150 άντε 200 cd/m2. Άντε και λίγο ακόμα για συνθήκες υψηλού περιβάλλοντος φωτισμού (που όμως έτσι κι αλλιώς αντενδείκνυται για επεξεργασία εικόνας). Υπάρχει κάποιος που έχει συνειδητά ρυθμίσει τη φωτεινότητα στην οθόνη του άνω του 250 cd/m2; Ας μας πει την άποψή του, παρακαλώ!

stefan123, επικροτώ τις επιλογές σου σε οθόνες. Αν ήθελα κάτι σε 19 ίντσες πιθανότατα θα πήγαινα προς την S1932SH. Αλλά χρειάζομαι τουλάχιστον 21-22 ίντσες για να κάνω σωστά τη δουλειά μου.

Δημοσ.
Δυστυχώς ο νόμος δεν προβλέπει δικαίωμα υπαναχώρησης παρά μόνο αν το προϊόν έχει ελάττωμα
Μου κανει εντυπωση γιατι εχω ακουσει απο δικηγορο παλι εδω μεσα το ακριβως αντιθετο, ειναι παλιο το ποστ και δεν μπορω να το βρω δυστηχως... Καποια παρεξηγηση τοτε... Οσο για τα 250-450 επειδη δεν ειμαι φωτογραφος ειπα μηπως το χρειαστεις σε καποια ειδικη περιπτωση... Εγω που διαβαζω κειμενο δεν θα το θεωρουσα πλεονεκτημα για παραδειγμα...

Δυστηχως δεν υπαρχουν και πολλοι με eizo για να πουν. Εγω εχω ενα 19αρι και δεν μπορω ν πω κατι παραπανω επειδη πρεπει να το εχω δουλεψει ωρα απο εδω και περα. Παντως για το βημα που ειπαμε το εχω δει και πρεπει να το προσεξεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...