Προς το περιεχόμενο

Τι IP έχει το PC μου όταν το βλέπω από το Internet

thanosaek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα....Πρόσφατα ασχολήθηκα με remote control ....Ενώ μέσα στο δίκτυο τoυ σπιτιού μου το πρόγραμμα δουλεύει μια χαρά επειδή γνωρίζω τις IP ,έχω ένα πρόβλημα όμως να συνδεθώ από αλλού....Για παράδειγμα από το σπίτι του φίλου μου τι IP πρέπει να βάλω στο πρόγραμμα ώστε να συνδεθώ στο σταθερό μου pc????

ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα Ψευδοστατικό Domain Name σε μια υπηρεσία Dynamic DNS(π.χ:http://www.dyndns.com/) και αν υποστηρίζει ο router σου θα επικοινωνεί με την υπηρεσία για να ενημερώνει για τυχόν αλλαγή της IP σου.

Αλλιώς να κατεβάσεις ένα client πρόγραμμα(από το ίδιο site) που θα τρέχει στο background και θα κάνει την ίδια δουλειά.

Με ευτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να ξέρεις την εξωτερική IP σου απλά το Domain Name.

Π.χ: kanenas.dyndns.org

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση....Κατάλαβα πως δουλεύει αυτό που λες αλλά αν όμως θέλω να βρώ την IP που έχει το pc μου ....

Δημοσ.

Με ένα απλό login στο site και στην καρτέλα "My Hosts" μπορείς να δεις την εξωτερική IP σου με την προυπόθεση ότι έχει γίνει σωστά το update από το router σου.

tmjblakaiuj16qnoi9l5_thumb.png

Δημοσ.

H IP που μου δείχνει είναι αυτή που λέει και στο Gateway Status του router μου....Αυτή όμως δεν αναφέρεται στο pc μου αλλά στο router....Έτσι δεν είναι....Γιατί με αυτή την λογική και το άλλο μου pc που είναι στο δίκτυο του σπιτιού μου έχει την ίδια IP ????

Δημοσ.

WAN IP Address...Αυτή πρέπει να αναφέρεται στο host αν έχεις κάνει σωστα τις ρυθμίσεις.

Ποιο router έχεις?

Δημοσ.

Για να συνδεθείς με remote control στο Pc σου θέλεις 2 πράγματα, την "εξωτερική" ΙΡ και τη θύρα (port) στην οποία θα συνδεθεί το πρόγραμμα. Το PC σου μέσα στο LAN έχει ό,τι ΙΡ του δώσεις π.χ. 192.168.1.34 που έχει το δικό μου. Οπότε για να κάνω εγώ remote control σε αυτό πάω στο router μου κάνω forward την θύρα π.χ. 5959 στην ΙΡ 192.168.1.34. Έπειτα από το απομακρυσμένο PC π.χ. στο γραφείο μου, ανοίγω τον remote control client και δίνω "εξωτερική ΙΡ" :5959 και το router με κατευθύνει στο PC που στο δίκτυο του σπιτιού μου έχει ΙΡ 192.168.1.34. Το "εξωτερική ΙΡ" μπορεί να αντικατασταθεί με ένα hostname που θα δημιουργήσεις στο dyndns όπως σου είπαν τα παιδιά πιο πάνω π.χ. angmar.doesntexist.net. Ελπίζω να σε κατατόπισα κάπως.

Δημοσ.
WAN IP Address...Αυτή πρέπει να αναφέρεται στο host αν έχεις κάνει σωστα τις ρυθμίσεις.

Ποιο router έχεις?

Ναι....Είναι η WAN IP....Έχω το linksys WAG200g....To θέμα ήταν ότι ήξερα τον "δρόμο" μέχρι το router μου αλλά μετά δεν μπορούσα να φτάσω στο pc μου....

ip.jpg

Με το portforwarding που μου είπε ο Αngmar προσπάθησa να το κάνω....Δηλαδή έκανα portforwarding

forwarding.jpg

και μετά έβαλα αυτή την ip και την port που μου είπες αλλά δεν συνδέετε....

connect.jpg

Όταν όμως το κάνω μέσω lan δλδ με ΙP 192.168.1.100 γίνεται μια χαρά....

Τι έκανα λάθος....

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις forward την πόρτα και για TCP και για UDP. Επίσης δοκίμασε με μία ανω κάτω τελεία, ασχετα με το τι λέει το viewer. ΙΡ: port

Δημοσ.

Thano μου τα κανει και εμενα αυτα τα κολπα το UlraVNC οταν παω να του "μιλησω" απο "απεξω" και εχουμε ακριβως το ιδιο ρουτερ και το ιδιο firmware.

Δεν ξερω τι ζορια τραβαει το προγραμμα.... Τα εχω ολα σωστα 1000%, κανενα firewall στο PC αλλα επιμενει να μην θελει να συνδεθει....

Για πες μας, τα Windows τα εχεις activated?

Δημοσ.

Δε μου λες, μήπως τώρα προσπαθείς να συνδεθείς από ένα PC του δικτύου σου (π.χ. το 192.168.1.33) στο άλλο (με ΙΡ 192.168.1.100) χρησιμοποιώντας την εξωτερική ΙΡ; Γιατί αυτό δεν γίνεται, αλλά αν πάς σε δίκτυο έκτός του δικού σου θα δουλέψει μια χαρά (λογικά).

Δημοσ.

Ναι Predatorkill τα Windows είναι activated....Δεν ξέρω τι να σου πω...Και εμένα τα νεύρα μου έχει σπάσει....

Δε μου λες, μήπως τώρα προσπαθείς να συνδεθείς από ένα PC του δικτύου σου (π.χ. το 192.168.1.33) στο άλλο (με ΙΡ 192.168.1.100) χρησιμοποιώντας την εξωτερική ΙΡ; Γιατί αυτό δεν γίνεται, αλλά αν πάς σε δίκτυο έκτός του δικού σου θα δουλέψει μια χαρά (λογικά).

Ναι...Μπαίνω από το άλλο pc του δυκτίου μου....Επομένως το βράδυ που θα πάω στη κοπέλα μου θα δοκιμάσω να μπώ από εκεί και θα σας πω αποτελέσματα....Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια....

Δημοσ.

Τζίφος....Δεν δουλεύει....Δοκίμασα από άλλο pc αλλά πάλι τα ίδια....Καμία άλλη ιδέα....

Ψάχνωντας όμως βρήκα αυτό....http://forum.ultravnc.info/viewtopic.php?t=3859

Μπορεί κάποιος να μου πει κάποιος αν βοηθάει αυτό και τι συμμαίνει σε απλά ελληνικά....

Απο ότι κατάλαβα πρέπει να κάνω διαφορετικό port forwarding για κάθε pc του lan μου.Αλλά μετά τι????

Δημοσ.

Είχα συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα με ένα wag200g. Τελικά το έλυσα με κάποια αναβάθμιση firmware που έκανα.

Είχα βρει μάλιστα ένα site στο οποίο τέσταρα εάν είχε γίνει forard το αντίστοιχο port, το οποίο δυστυχώς δε θυμάμαι. Δηλαδή το πρόβλημα ήταν οτι δεν έκανε forward το αντίστοιχο port. Δοκιμάστε να το αλλάξετε με κάποιο άλλο.

Τελικά κάνει κι αυτό: http://www.whatsmyip.org/ports/

Από τον υπολογιστή στον οποίο προσπαθειτε να κανετε forward το port κάντε το τεστ να δείτε αν δουλεύει. Δηλαδή βάζετε π.χ 6868 στο Custom Port Test.Αν το βγάλει timed out δεν έχει γίνει forward.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...