Προς το περιεχόμενο

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ?

tommi03

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες

Θα ήθελα την άποψη σας για κάτι διαφορετικό με σχέση το τροφοδοτικό.

Έχω δυο ενισχυτές αυτοκινήτου ένα 4καναλο συνολικά 1100watt max και ένα 2καναλο 550watt max (max oxi rms)

Τι τροφοδοτικό πρέπει να χρησιμοποιήσω ώστε να παίζουν και οι δυο σε αρκετά υψηλές εντάσεις χωρίς να ξεμένουν από ρεύμα??

Τα ηχεία είναι για pc home cinema περίπου 70watt rms το καθένα και είναι μόνο για mid-low mid-range συχνότητες όχι subwoofer που ‘τραβάει’ πολλή ρεύμα

Όταν είχα τον 2καναλο σε ένα τροφοδοτικό από pc 350watt έπαιζε ικανοποιητικά.

Μπορεί ένα τροφοδοτικό από pc να ‘σηκώσει’ τους ενισχυτές ή πρέπει να κοιτάξω για κάτι άλλο?

Καλό θα ήταν να μείνουμε κάτω από τα 50 ευρω και κάτω από τα 500watt μην καεί μια περιουσία

Είναι καλή σαν ιδέα ή να μην χρησιμοποιήσω καθόλου τροφοδοτικό από pc?

Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας

(Ελπίζω να το έβαλα στο σωστό topic και να μην ξεφεύγω από την θεματολογία του insomnia)

Δημοσ.

Σχεδόν-ξεφεύγεις από τη θεματολογία της insomnia, αλλά ας το κρατήσουμε προς το παρόν.

Αν κατάλαβα σωστά και θες να συνδέσεις psu=>ενισχυτή αυτοκινήτου=>pc ηχεία για να ακούς μουσική σπίτι σου, τότε:

1. Αν τα ηχεία σου είναι ενεργά [η συντριπτική πλειοψηφία των ηχείων pc] δεν χρειάζεσαι ενισχυτή καθώς έχουν μέσα τους δικό τους.

2. Τα psu υπολογιστών είναι switching τροφοδοτικά τα οποία δεν ενδείκνυται για ήχο. Για τροφοδοσία ενισχυτή θα χρειαστείς τροφοδοτικό με κανονικό μετασχηματιστή κατά προτίμηση τοροειδή.

3. Τα peak (max) Watt του ενισχυτή σου είναι ενδεικτικά για αυτό που θες να κάνεις και κατά κανόνα μαρκετικό νούμερο που έχει μεγάλη σχέση με την αντίσταση των ηχείων σου (Ohm) αλλά όχι άρρηκτα συνδεδεμένη με την συνολική κατανάλωση του ενισχυτή.

Την max κατανάλωση του θα χρειαστεί να βρείς στα 12V. Στα psu υπολογιστών επίσης, τα watt που αναφέρονται είναι combined. To νούμερο που θα χρειαστείς από εκεί είναι τα Ah στην 12V γραμμή, τα οποία πρέπει τουλάχιστον να ισούνται (ή να είναι περισσότερα) από τα Αh που ζητάει ο ενισχυτής σου.

Κατά κανόνα οι ενισχυτές αυτοκινήτου (πόσο μάλλον οι σχετικά φτηνοί) είναι τελικοί Class B ενισχυτές.

Οπότε μην περιμένεις να παίξει παραπάνω από "ικανοποιητικά" -ακόμη και με παθητικά ηχεία- ή να μην πάρεις τα ηχεία σου κάποια στιγμή "στο χέρι" αν τερματίζεις εντάσεις συνέχεια.

Με τί πηγή θα δώσεις σήμα στον ενισχυτή;

/sc

Δημοσ.

THANKS A LOT για την απάντηση για να σε τρελάνω λίγο τα ηχεία είναι κανονικά φτιαχτά από εμένα για μεσαίες συχνότητες όχι ενεργά pc.

Οι ενισχυτές είναι συνδεμένη για 7.1 home cinema στην κάρτα ήχου του pc και παίζουν καταπληκτικά στις ταινίες με δύσκολα ηχητικά εφε αφού έχουν και αρκετές ρυθμίσεις ,δεν με ενδιαφέρουν για μουσική (εκτός κάνα S M ΑΠΟ ΤΟΥΣ METALLICA) και κάνα παιχνίδι.

Αλλά όταν ανεβάζω κάπως την ένταση μένουν από ρεύμα και ξενερώνω

το sub και το center είναι συνδεμένο με το στερεοφωνικό που είναι πολλά watt

και δεν έχουν πρόβλημα.

με αυτόν τον τρόπο έχω ένα καταπληκτικό σε ποιότητα ήχο surround χωρίς να δώσω ένα κάρο λεφτά σε hi end σύστημα αφού το κάθε κανάλι το ρυθμίζω ξεχωριστά.

Αρχικά τους είχα συνδέσει με το psu για δοκιμή και σιγά σιγά το εξέλιξα βάζοντας έξτρα ηχεία.

Έχεις καμία πρόταση για τροφοδοτικό με μετασχηματιστή ?που μπορώ να βρω? τιμές?

Δημοσ.

Βρίσκεις τα Ah κατανάλωσης που ζητάει ο κάθε ενισχυτής που θες να συνδέσεις στα 12V, πηγαίνεις σε κάποιον ηλεκτρονικό που τυλίγει μετασχηματιστές και του το ζητάς με αυτόν τον τρόπο.

Μην περιμένεις τιμές από middle budget τροφοδοτικά πάντος, για να σε προετοιμάσω.

Το 1ο σου βήμα πριν κάνεις οτιδήποτε, είναι να ταιριάξεις προσαρμογές στους ενισχυτές σου. Βρίσκεις mV του σήματος εξόδου γραμμής της κάρτας ήχου σου και το ματσάρεις με την είσοδο γραμμής στους τελικούς σου εφόσον οι 2οι έχουν τέτοια ρύθμιση.

/sc

Δημοσ.

διαφορετικο αλλα ενδιαφερον τοπικ!!!!

τομμι δεν ανεβαζεις καμια φωτο ... με το setup σου

εχω και γω εναν τετρακαναλο που καθεται προς το παρον ....

Δημοσ.

Καλησπέρα σορρυ για την αποχή αλλά εξεταστική βλέπεται.

Για ρεύμα παίρνω από τροφοδοτικό pc έχω βάλει διακόπτη ώστε να ανοίγει με το χέρι και την έξοδο των 12 volt την έχω συνδέσει με την τροφοδοσία του ενισχυτή (πρέπει να συνδέσεις και την σύνδεση του remote ώστε να ανοίγει ο ενισχυτής )

Στην έξοδο της κάρτας ήχου έχω συνδέσει καλώδια που μετατρέπουν τα απλά βύσματα (jack) σε rca τα οποία συνδέονται στης εισόδους του τετρακάναλου ενισχυτή .Από της εξόδους του ενισχυτή συνδέονται 4 ηχεία (2 εμπρός 2 πίσω)

Στην έξοδο για το center και το subwoofer τα έχω συνδέσει με ίδιου τύπου καλώδιο με το στερεοφωνικό (είσοδος AUX) που είναι πολλά watt.

Τα ηχεία είναι αρκετά watt και παίζουν αρκετά δυνατά και ποιοτικά τα έχω φτιάξει μόνος μου και η κάθε κούτα έχει ένα tweenter ένα mid range 10 εκατοστών και ένα 16 εκατοστών mid woofer

Επειδή είναι μεσαίων συχνοτήτων δεν τραβάνε πολλή ρεύμα ενώ επειδή είναι για home cinema και όχι μουσική σπάνια παίζουν όλα μαζί (κάποια στιγμή είχα βάλει το sub στον ενισχυτή αλλά δεν είχε ρεύμα να το σηκώσει)

Σύντομα θέλω να βάλω και τον 2καναλο ώστε να παίζει τα πλαϊνά ηχεία (7.1) αλλά δεν βλέπω το τροφοδοτικό να τα σηκώνει όλα

(θέλω να βάλω καλύτερα mid woofer σε όλα τα ηχεία για καλύτερο ήχο όμως θα τραβάνε πολλή)

μήπως πρέπει να ανεβάσω στο youtube κάνα video στυλ DO IT YOURSELF?

Και να φαντασθείτε εχθές έγραφα ηλεκτροτεχνία (μηχανολόγος τει Πειραιά)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...