ikaruga24 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 μωρέ εγώ μπορεί να είμαι για τα πανηγύρια αλλά εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε όταν η 9800Gtx πέσει στα 160-170 euro και θα έχει λίγο καλύτερη απόδοση από την 4850 συν τα physX συν το CUDA συν τους καλύτερους drivers συν το support στα games μου λες μετά αν θα είμαι για τα πανηγύρια ή όχι Η απλη 9800 δεν προκειται ποτε να εχει καλητερη αποδοση απο την 4850. PsysX = Havoc για την ΑΤΙ. Ακομα και με τo CUDA η Nvidia δεν θα μπορεσει να φτασει την ΑΤΙ σε οτιν αφορα το softaware. To CUDA ειναι απλα το βημα της Nvidia για να μπει και αυτην (με πραγματικη προσπαθεια αυτη τη φορα ομολογουμενος) σε κατι που η ΑΤΙ ηταν παντα leader και την προτημουσαν οι developers για τετιου ειδους εφαρμογες. Για το support δεν θα πω τιποτα μιας και η Nvidia κατεχει τα προτεια σε αυτον τον τομεα στα games αλλα για τους drivers θα διαφωνισω καθετως. Παντως και μονο το γεγονος οτι παρολο που η Nvidia εχει την υποστηριξη στα Benches βλεπουμε πως η ATI περναει μπροστα και αυτο και μονο προδιδει την "δυναμη" του Ρ700. Πραγματικα δεν μπορω να βρω ουτε εναν λογο για να παρω 9800 αντι για 4850.
Vatos_locos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 η ΑΤΙ πάντα ήταν καλύτερη στα Benchmarks με όλες της τις κάρτες αλλά στα games η Νvidia έχει καλύτερο support στα benchmarks δεν θα δεις τι κάνουν οι κάρτες στα games αλλά την δύναμή τους και στα benchmarks που έδωσα φαίνεται οτι η 9800 είναι πιο δυνατή κάρτα.... για τους Drivers μην διαφωνείς πολύ γιατί όλοι με τις ATi είχαμε προβλήματα και μια φορά στο τόσο βλέπαμε και έναν new driver δεν σου είπα να πάρεις 9800 και εγώ 4850 θα έπαιρνα αν έπαιρνα κάτι ΤΩΡΑ λόγο τιμής αλλά συνεχίζω να λέω πως το thread λέει πια από τις 2 και η 9800Gtx είναι αν όχι απλά καλύτερη ελάχιστα καλύτερη για να πάω πιο κοντά στα δικά σας λόγια συν όλα τα extra που έχει τώρα το μόνο που κάνω είναι να κουράζομαι να διαφωνώ μαζί σας θα τα δεις όλα σε ένα μήνα που θα έρθει και η + οπότε θα δεις τις διαφορές σου δίνω απλά αυτό πάλι που είναι από χρήστες σαν εσένα και εμένα και όχι από sites με reviews αν δεν σου φτάνει δεν έχω να πω κάτι άλλο δες ποια κάρτα είναι πιο δυνατή και κράτα σαν παράγοντα οτι οι Ati πάνε καλύτερα στα benchmarks αλλά οι Nvidia στα Games http://www.hwbot.org/hardware.compare.do?type=gpu&id=1308_1&id=1362_1
ikaruga24 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 η ΑΤΙ πάντα ήταν καλύτερη στα Benchmarks με όλες της τις κάρτες αλλά στα games η Νvidia έχει καλύτερο support Δεν ειναι παντα καλυτερες οι ΑΤΙ στα Benches. στα benchmarks δεν θα δεις τι κάνουν οι κάρτες στα games αλλά την δύναμή τους και στα benchmarks που έδωσα φαίνεται οτι η 9800 είναι πιο δυνατή κάρτα.... Kαι στα τελευταια benches που εδωσε ο Vegeta διχνει την 4850 να τρωει την 9800 τα οποια και πιστεβω περισσοτερο μιας και ειναι με τον 8.6 catalyst. Τα δικα σου μαλλον ειναι απο την πρωτη φουρνια. δεν σου είπα να πάρεις 9800 και εγώ 4850 θα έπαιρνα αν έπαιρνα κάτι ΤΩΡΑ λόγο τιμής αλλά συνεχίζω να λέω πως το thread λέει πια από τις 2 και η 9800Gtx είναι αν όχι απλά καλύτερη ελάχιστα καλύτερη για να πάω πιο κοντά στα δικά σας λόγια συν όλα τα extra που έχει Μα και η ΑΤΙ εχει τα δικα της εχτρα + τα δικα της Psysics και ειναι και φθηνοτερη και δυνατοτερη. τώρα το μόνο που κάνω είναι να κουράζομαι να διαφωνώ μαζί σας θα τα δεις όλα σε ένα μήνα που θα έρθει και η + οπότε θα δεις τις διαφορές Ειδωμεν φυσικα για τις επιδωσεις τις εκαστοτε καρτας (και με νεο catalyst ως τοτε) μαζι με το ποσο θα κοστιζουν και το πλεονεκτημα οτι θα υπαρχει και η 4870 για να δουμε ενα τελικο αποτελεσμα σε τιμη/ αποδοση για εκεινη την δεδομενη στιγμη.
Vatos_locos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 τα bench που σου έδωσα είναι από το hwbot αν ξέρεις το site θα καταλάβεις οτι είναι με ότι καλύτερο θα μπορούσαν να τρέξουν οι κάρτες για αυτά που δείχνει ο Vegeta είπα πως γενικά δεν πιστεύω ένα site για να δω ποια είναι πιο δυνατή συνεχίζω να σου λέω πως δεν είναι καλύτερη στην χειρότερη είναι πάνω κάτω τα ίδια οι κάρτες με την Nvidia στα Benchmarks να είναι πιο γρήγορη για τα extra που έχει η Ati ποια είναι ? physics από software και τι άλλο ? το overdrive που στο 50% των χρηστών δεν θα λειτουργεί σωστά λόγο catalyst ?
ikaruga24 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 τα bench που σου έδωσα είναι από το hwbot αν ξέρεις το site θα καταλάβεις οτι είναι με ότι καλύτερο θα μπορούσαν να τρέξουν οι κάρτες Δεν μπορω να κανω σιγκρισεις με sites που δεν γνωριζω. Το Guru3d το εμπιστευομαι ας πουμε γιατι ειναι μονιμα spot on στα review του. Απο ολα τα site που γυρναω το Guru ηταν παντα το ποιο αξιοπιστο στα ματια μου γιατι παντα εβλεπα και μονος μου αυτα που γραφονται στα review. για αυτά που δείχνει ο Vegeta είπα πως γενικά δεν πιστεύω ένα site για να δω ποια είναι πιο δυνατή Μα δεν ειναι μονο ενα site που δειχνει το ιδιο πραγμα. συνεχίζω να σου λέω πως δεν είναι καλύτερη στην χειρότερη είναι πάνω κάτω τα ίδια οι κάρτες με την Nvidia στα Benchmarks να είναι πιο γρήγορη Στα περισσοτερα site (+ το Guru) τα πραγματα δειχνουν αλλιως. για τα extra που έχει η Ati ποια είναι ? physics από software και τι άλλο ? το overdrive που στο 50% των χρηστών δεν θα λειτουργεί σωστά λόγο catalyst ? Και τα παραπανω που σου εγραψα περι "αλλα" και το γεγονος οτι οι καρτες της ΑΤΙ ανεκαθεν ανεβαζαν αρκετα την αποδοση τους μεσω drivers. Δες την 3870 X2 ας πουμε. Τι αποδοση ειχε οταν πρωτοβγηκε και τι αποδοση εχει τωρα. Το ιδιο θα γινει και με την σειρα 4.
raven3x7 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Καλά ακόμα κάθεστε και το συζητάτε μαζί του. Αφού είναι φανερό ότι δεν έχει πρόθεση να αλλάξει γνώμη όσα στοιχεία και να του δείξετε. Οσο για το HWbot καλά ακόμα δεν βγήκε η κάρτα για να δούμε σε κανα μήνα. Και η r770 έχει αλλαγές που βελτιώνουν τη απόδοση της καρτας στα παιχνίδια κυρίως(40TMUs, αλλαγές στο ελεκτή μνήμης και στα RBEs). Η μήπως δεν είδες το σχεδόν τσάμπα ΑΑ που δίνει. Αυτά από μένα
Tuko Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Έχει καταντήσει γελοίο το θέμα. Μη ποστάρετε άλλο επι του θέματος, το ξεφτίλισε ο flamethrower.
ikaruga24 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Καλά ακόμα κάθεστε και το συζητάτε μαζί του. Αφού είναι φανερό ότι δεν έχει πρόθεση να αλλάξει γνώμη όσα στοιχεία και να του δείξετε. Οσο για το HWbot καλά ακόμα δεν βγήκε η κάρτα για να δούμε σε κανα μήνα. Και η r770 έχει αλλαγές που βελτιώνουν τη απόδοση της καρτας στα παιχνίδια κυρίως(40TMUs, αλλαγές στο ελεκτή μνήμης και στα RBEs). Η μήπως δεν είδες το σχεδόν τσάμπα ΑΑ που δίνει. Αυτά από μένα Αυριο θα ξερουμε και την αρχιτεκτονικη του R770 μιας και το NDA σταματαει να ισχυει στις 23 του μηνα.
Str Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 ελεος ρε παιδια... οι καρτε πλεον χτυπανε 40αρια (fps) σε ολα τα παιχνιδια! οι μετρησεις ως επι το πλειστον χρησιμοποιουν για χαμηλοτεη αναλυση την μεγαλυτερη που μπορουμε να βρουμε σε οθονες 22'!!!! οτι απο τα 2 παρετε θα τρεχει πολυ καλα!!! αν αγαπατε ΑΤΙ, παρτε ΑΤΙ αν αγαπατε Nvidia παρτε Nvidia!!! εγω ας πουμε θα προτιμησω ατι γιατι ΕΤΣΙ μου κανει κεφι! οι διαφορες ειναι αμελητεες!!! καινουριες καρτες ειναι! και παμφθηνες σε σχεση με τις προηγουμενες γενιες! 50 χιλιαρικα δραχμες για να παιζεις ολα τα παιχνιδια φουλ??? πλακα κανετε? ποτε το ειχαμε? επι εποχης S3virge που ολα ηταν δισδιαστατα? εβαλε επιτελους και η ΑΤΙ μια αξιοπρεπη καρτα και φαγωθηκαν ολοι ποια ειναι ή ποια ΘΑ ειναι καλυτερη!
ikaruga24 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 ελεος ρε παιδια...οι καρτε πλεον χτυπανε 40αρια (fps) σε ολα τα παιχνιδια! οι μετρησεις ως επι το πλειστον χρησιμοποιουν για χαμηλοτεη αναλυση την μεγαλυτερη που μπορουμε να βρουμε σε οθονες 22'!!!! οτι απο τα 2 παρετε θα τρεχει πολυ καλα!!! αν αγαπατε ΑΤΙ, παρτε ΑΤΙ αν αγαπατε Nvidia παρτε Nvidia!!! εγω ας πουμε θα προτιμησω ατι γιατι ΕΤΣΙ μου κανει κεφι! οι διαφορες ειναι αμελητεες!!! καινουριες καρτες ειναι! και παμφθηνες σε σχεση με τις προηγουμενες γενιες! 50 χιλιαρικα δραχμες για να παιζεις ολα τα παιχνιδια φουλ??? πλακα κανετε? ποτε το ειχαμε? επι εποχης S3virge που ολα ηταν δισδιαστατα? εβαλε επιτελους και η ΑΤΙ μια αξιοπρεπη καρτα και φαγωθηκαν ολοι ποια ειναι ή ποια ΘΑ ειναι καλυτερη! Μια μικρη διoρθωση ομως. Οι καρτες της Nvidia δεν εχουν τα νεα στανταρ πανω τους (DX 10.1, SM 4.1). Παλιοτερα θυμαμαι κοσμο (μαζι και τον ευατο μου) που ειχαν σοβαρο προβλημα με την αποφαση της ΑΤΙ να αργησει κατα 1 γενια καρτων το SM.3. Δεν υπαρχει περιπτωση να την "χαρισω" στην Nvidia για την αποφαση της να μην υποστιριξει το DX10.1 k SM 4.1 μονο και μονο γιατι δεν τα θεωρει "σημαντικα". Μηπως να πω για το Assasins Creed που κανει χρηση αυτων στανταρ και οι ΑΤΙ εχουν 25% μεγαλητερη αποδοση πανω του?
mits@kos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Παίδες με αυτά που διάβασα στο θρεντ με βάλατε σε σκέψεις... Παρήγγειλα parts για νέο PC, τα οποία δεν ήρθαν ακόμη. Για κάρτα γραφικών επέλεξα 8800GT... Δεδομένου ότι έχω περιθώριο χρόνου, θα μου προτείνατε να ακυρώσω την 8800 και να πάω για 4850? Έχουν πολύ μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις? Υπ'όψην πως θα παίζω σε 1280*1024 και σε κανένα 6μηνο μάλλον σε 1440*900, οπότε για τέτοιες αναλύσεις μιλάμε... Τι λέτε?
catrina_p Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Οι ATi στο Assasins Creed κέρδιζαν τα FPS λόγω των bugs και του προβληματικού rendering pass... άσε που σε DX10.1 είχε πολλά προβλήματα στην εικόνα, λιγότερες λεπτομέρειες, και πολλά προβλήματα ( λάμπες που φαίνονταν στον πάνω όροφο μέσα από το πάτωμα, αντικείμενα που δεν φαίνονταν καν, κλπ ). "Industry standards" λέει τα DX10.1 & SM4.1 ...lol Όπως π.χ. Industry standard είναι και το BTX ένα πράμα...
Tuko Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Ακύρωσε την 8800 GT και δες για 4850 ( κοίτα μήπως έχει και κάποια εταιρία με άλλο ανεμιστηράκι από το κλασσικό ).
ikaruga24 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Οι ATi στο Assasins Creed κέρδιζαν τα FPS λόγω των bugs και του προβληματικού rendering pass... άσε που σε DX10.1 είχε πολλά προβλήματα στην εικόνα, λιγότερες λεπτομέρειες, και πολλά προβλήματα ( λάμπες που φαίνονταν στον πάνω όροφο μέσα από το πάτωμα, αντικείμενα που δεν φαίνονταν καν, κλπ ). Ναι και γι αυτο το αποσειρανε για να το ξαναδουλεψουνε και ειναι και 100% σιγουροι οι τυπαδες πως θα βγαλει ανετα 33%+ εχτρα αποδοση αντι για 22 - 25% που ειχε προηγουμενος. "Industry standards" λέει τα DX10.1 & SM4.1 ...lol Όπως π.χ. Industry standard είναι και το BTX ένα πράμα... Αν δεν ειναι αυτα "industry standards" τοτε δεν ξερω τι ειναι. Μηπως και το DX10 δεν ειναι στανταρ?
ikaruga24 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Παίδες με αυτά που διάβασα στο θρεντ με βάλατε σε σκέψεις... Παρήγγειλα parts για νέο PC, τα οποία δεν ήρθαν ακόμη. Για κάρτα γραφικών επέλεξα 8800GT... Δεδομένου ότι έχω περιθώριο χρόνου, θα μου προτείνατε να ακυρώσω την 8800 και να πάω για 4850? Έχουν πολύ μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις? Υπ'όψην πως θα παίζω σε 1280*1024 και σε κανένα 6μηνο μάλλον σε 1440*900, οπότε για τέτοιες αναλύσεις μιλάμε... Τι λέτε? Ακυρωσε την 8800GT και παρε μια 4850 της HIS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.