Προς το περιεχόμενο

ATI HD4850 OR NVIDIA 9800GTX??

Jason93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ωραίος, επαγγελματίας εσύ, αν δεν έχεις ακούσει τις quadro ή matrox δεν φταίμε εμείς πόσο μάλλον οτι δεν έχεις ψαχτεί καθόλου γιατί οι πιο πολλές nvidia γύρναγαν σε quadro με softmod και μετά σέρνανε σε τέτοια software

Ποιος σου ειπε πως δεν εχω ηδη G450? Το θεμα ειναι πως με την ATI μπορω να κανω την ιδια δουλεια (δεν δουλεβω πανω σε multiscreens) με το G450 (οπως για αλλη μια φορα η Quadro εχει τα ιδια προβληματα που χωλαινουν και τις "απλες" Nvidia cards) και ημουν απολυτα ευχαριστημενος με τις ATI σαν συνολο. Ως τη σειρα 2χχχ βεβαια. Απο τοτε ειμαι με την 8800GTS 320mb και επιτελους μπορω να βαλω μια και καλη 1 καρτα για να μου τα κανει ολα και οχι να αλλαζω κα8ε λιγο και λιγακι καρτα για να κανω διαφορετικες δουλιες.

Ειδικα τωρα.

Edit: Super vegeta με προλαβες γι αυτα τα benches τα οποια ειναι τωρινα μετα τον 8.6 driver. Περιμενουμε 4870 τωρα να δουμε και αυτη τι ψαρια πιανει. Ειδα κατι benches τα οποια την φερνουν κατα 95% στην αποδοση της GTX280. Φυσικα τιποτα δεν ειναι "αξιοπιστο" ακομα αλλα οσο πλησιαζουμε στην ημερα κυκλοφοριας της καρτας τοσο ποιο πολλα θα ξερουμε. Περιτο να πουμε πως αν αυτα τα benches ειναι πραγματικα τι 8α γινει ετσι?

Δημοσ.

ρε super_Vagina δεν είπαμε οτι η κάρτα είναι αποτυχία απλά δεν είναι καλύτερη από την 9800Gtx η καρτούλα μια χαρά είναι για τα λεφτά της εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις και προσπαθείς όπως πάντα να βγάλεις την Ati καλύτερη έτσι έγινε και την άλλη φορά με τις 3870 και τις 8800Gt

εμένα μου αρκούν τα benchmarks που γίνονται από απλούς χρήστες και όχι από site αν καταλαβαίνεις το γιατί έχει καλός αν όχι πρόβλημά σου

το μοτίβο το ακούς συνέχεια γιατί έτσι είναι όταν δουλέψεις με όλες τις κάρτες θα το καταλάβεις ;)

δεν έχω σκοπό να σε τρελάνω μόνος σου τρελαίνεσαι αποδείξεις σου έδωσα :-) τώρα το αν ασχολείσαι η όχι δικό σου πρόβλημα :P θα δεις σε ένα μήνα το πολύ γιατί μιλάω και λέω τα δικά μου

αν κουράστηκες δεν σε κρατάμε με το ζόρι να απαντάς και αν επιμένεις οτι είναι καλύτερη πάρε την 4850 εσύ να σου δώσω εγώ fps σε games με την 9800Gtx και να δούμε ;) ασχέτως οτι το thread αναφέρετε σε ποια είναι καλύτερη πέρα την τιμή η τιμή της 9800Gtx σε λίγο θα πέσει και δεν μπορείς να καταλάβεις οτι θα είναι καλύτερη αγορά τώρα αν όλοι όσοι θέλουν κάρτα δεν μπορούν να κρατηθούν 20 μέρες ε τι να σας κάνω μετά κόψτε τα κεφάλια σας :P

σου λέω ξανά αν θες να μου πετάξεις μερίσεις να είναι τουλάχιστον από χρήστες σαν εμάς ένα τέτοιο chart στο βγάζω και εγώ με μια 3650 να είναι καλύτερη από όλες....

Ποιος σου ειπε πως δεν εχω ηδη G450? Το θεμα ειναι πως με την ATI μπορω να κανω την ιδια δουλεια (δεν δουλεβω πανω σε multiscreens) με το G450 (οπως για αλλη μια φορα η Quadro εχει τα ιδια προβληματα που χωλαινουν και τις "απλες" Nvidia cards) και ημουν απολυτα ευχαριστημενος με τις ATI σαν συνολο. Ως τη σειρα 2χχχ βεβαια. Απο τοτε ειμαι με την 8800GTS 320mb και επιτελους μπορω να βαλω μια και καλη 1 καρτα για να μου τα κανει ολα και οχι να αλλαζω κα8ε λιγο και λιγακι καρτα για να κανω διαφορετικες δουλιες.

Ειδικα τωρα.

από την στιγμή που θες να κάνεις τέτοια δουλειά και αγοράζεις κάρτα για games είτε Ati είτε Nvidia για μένα κάνεις μαλακία σου είπα αν δεν ξέρεις άστο το αν κάνει την ίδια η Ati με επαγγελματικές κάρτες στο 3DMax πολύ αμφιβάλω αλλά δεν το έχεις δει μάλλον αμφιβάλω αν έχεις καν matrox που λες γιατί θα ήξερες τι γίνετε και δεν θα έλεγες οτι κάνεις την ίδια δουλειά με την ati :lol:

Δημοσ.

ίσα ίσα τα περισσότερα site, προς το μέρος της nvdia είναι κάθε φορά, αφού έχει το χρήμα και πληρώνει , τι άλλαξε τώρα δηλαδή??? Θες δηλαδή να μας πείς ότι τα review που κάνει το guru ή το anandtech τόσο καιρό όταν βγαίνει μπροστά η Ατι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ενώ όταν είναι η nvdia μπροστά είναι μια χαρά,

και πρόσεξε πως μου μιλάς γιατί ούτε με ξέρεις και ούτε θα ήθελες

vatokolosoufridi

Δημοσ.
ρε super_Vagina δεν είπαμε οτι η κάρτα είναι αποτυχία απλά δεν είναι καλύτερη από την 9800Gtx η καρτούλα μια χαρά είναι για τα λεφτά της εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις και προσπαθείς όπως πάντα να βγάλεις την Ati καλύτερη έτσι έγινε και την άλλη φορά με τις 3870 και τις 8800Gt

Να ξαναπουμε αυτα που λεγαμε περι κατηγοριας?

Απο την στιγμή που θες να κάνεις τέτοια δουλειά και αγοράζεις κάρτα για games είτε Ati είτε Nvidia για μένα κάνεις μαλακία σου είπα αν δεν ξέρεις άστο το αν κάνει την ίδια η Ati με επαγγελματικές κάρτες στο 3DMax πολύ αμφιβάλω αλλά δεν το έχεις δει μάλλον αμφιβάλω αν έχεις καν matrox που λες γιατί θα ήξερες τι γίνετε και δεν θα έλεγες οτι κάνεις την ίδια δουλειά με την ati :lol:

Υπερβαλεις. Δεν δουλεβω και στην Valve ξερεις για να φτιαχνω games. Η Matrox μου χρειαζεται για τα αρχιτεκτονικα σχεδια που αναλαμβανω για να παρουσιαζω κυριως. Τα υπολοιπα τα εχω κανει "πατακια" με την ΑΤΙ μια χαρα. Σε αντιθεση με τις Nvidia που εχουν χρονιο προβλημα ειτε με τις G-force ειτε με τις Quadro πανω σε τετιες εργασιες.

Στο θεμα μας τωρα, οπως ειδες απο τα τελευταια benches στα ιδια τα games η 9800 σου δεν τα παει και τοσο καλα εναντι της 4850 οπου ειναι 1 κατηγορια κατω και αυτο το γεγονος θα πρεπει να σε προβληματιζει. Ειναι σαν να λεω εγω οτι η 6600GT μου ειναι καλητερη απο απο την 8800 GTS μου.

• Super Moderators
Δημοσ.

η σύγκριση 6600GT με 8800GTS είναι τελείως άκυρη πάντως για να περιγράψει την διαφορά 4850 με 9800GTX :P

btw Super_Vagina>Vatoskolosoufridi rofl :P :p :P

Δημοσ.

καλά μάζεψε τα μεγάλα σου @@ πίσω από το monitor και άσε αν θα φοβάμαι να σε γνωρίσω η όχι :lol: δεν είπα οτι ρίχουνε την Ati αλλά ούτε την Nvidia απλά δεν τα υποστηρίζω ποτέ για καμία κάρτα προτιμώ να βλέπω benchmarks από χρήστες και όχι από sites όπως σου είπα και πριν μου φτάνουν τα benchmarks από το hwbot που φαίνεται πια κάρτα είναι πιο δυνατή και ποια όχι ;) σου είπα θα το δεις σε ~ ένα μήνα :-)

PS αν δεν σου αρέσει έτσι όπως μιλάω υπάρχει ο ρουφιάνος :P απειλές να σε γνωρίσω κλπ μόνο που τα διαβάζω μου πάει το σκατό στην κάλτσα :lol:

ikaruga24 είπα η τιμή θα πέσει αν δεν καταλαβαίνεις οτι θα αλλάξει κατηγορία πρόβλημά σου ξανά :P

Δημοσ.
η σύγκριση 6600GT με 8800GTS είναι τελείως άκυρη πάντως για να περιγράψει την διαφορά 4850 με 9800GTX :P

btw Super_Vagina>Vatoskolosoufridi :P :p :P

Συμφωνω αλλα θελω να δειξω πως ουτε το ενα αληθευει ουτε το αλλο. Να το κανω ποιο "λογικο"? Η δικη μου 8800GTS G80 320mb vs 8800GTS G92 512mb. Δεν μπορω να πω πως η δικη μου ειναι γρηγοροτερη ετσι? Ακομα και με την "μικροτερη" GT αν την συγκρινω η δικια μου παλι ποιο αργη ειναι και ειναι και 1 βημα παραπανω απο την GT (ονομαστικα παντα).

Edit: Τωρα που το σκεφτομαι η καρτα μου εχει λιγο χειροτερες επιδοσεις απο μια απλη 3870 αλλα την πηρα και πριν 1.5 χρονο. Αν δεν ηταν τα προβληματα των "αλλων" εκτος παιχνιδιων θα ημουν απολυτα ευχαριστημενος (περαν της θερμοκρασιας που ειναι μονιμα στους 65 idle στον χορο μου).

Δημοσ.

ikaruga24 είπα η τιμή θα πέσει αν δεν καταλαβαίνεις οτι θα αλλάξει κατηγορία πρόβλημά σου ξανά :P

Ενω της 4850 θα μεινει στασιμη? Ακομα και μετα την πτωση τιμης η 9800 θα σινεχισει να ειναι ποιο ακριβη και ποιο αργη.

Δημοσ.

you bet :-) περιμένεις να πέσει η τιμή της τώρα ? το αν η 9800 θα είναι πιο ακριβή θα το δούμε δεν αμφιβάλω αλλά εσύ που έχεις τις άκρες για πες μας πόσο :P γιατί και πάλι η 9800 θα αξίζει και από απόδοση και από Driver και από physX

πόσο έχει η 4850 τώρα φίλε μου ? η 9800Gtx στα πόσα λες να φτάσει ? εσύ που ξέρεις γιατί εμένα κάτι έχει πιάσε το αυτάκι μου...

Δημοσ.

Vatos, σόρυ αλλά είσαι για τα πανηγύρια, προσπαθείς μάταια με bench του κώλου να αποδείξεις αυτά που γνωρίζει όλος ο κόσμος.

Είπαμε 1,000 φορές και συμφωνούν όλοι εδω μέσα εκτός απο σένα.

4850 > 9800gtx

και λογικά

9800gtx + > 4850 ( με την 1η λίγο/ελάχιστα πιο ακριβή όταν πέσουν οι τιμές)

Δε μπορώ τώρα να καταλάβω τι μας αραδιάζεις όλα αυτά τα κουφά.

Δημοσ.
you bet :-) περιμένεις να πέσει η τιμή της τώρα ? το αν η 9800 θα είναι πιο ακριβή θα το δούμε δεν αμφιβάλω αλλά εσύ που έχεις τις άκρες για πες μας πόσο :P γιατί και πάλι η 9800 θα αξίζει και από απόδοση και από Driver και από physX

Χμμ δεν ξερω σε ποσο καιρο θα πεσει η τιμη της (και θα πεσει συντομα μιας και αυτη ειναι η νεα πολιτικη της ΑΤΙ). Δεν ξερω τις νεες τιμες των 9800 μιας και δεν εχουν πεσει ακομα και δεν υπαρχει ακομα σχεδιο για πτωση τιμων (κατι το οποιο μου λεει πως η πτωση τιμης των 9800 ειναι σιγουρα τουλαχιστον 2 βδομαδες μακρια αν οχι περισσοτερο). Δεν ξερεις αν η ΑΤΙ με του κυκλοφορισει η 9800+ ριξει την τιμη της 4850 αλλα 20 - 30 Ευρω κατω γιατι δεν εχει λογο να ριξει την τιμη απλα για την απλη 9800.

Απο την αλλη εχουμε την 4850 που κανει ΤΩΡΑ 149 ευρω και ειναι και ΤΩΡΑ διαθεσιμη και ποιο γρηγορη απο την 9800 και αν η Nvidia exei to psysX τοτε η ΑΤΙ εχει Havoc. Και οι 2 ενεργοποιουν τα "psysics" μεσω drivers αν και ειναι αληθεια πως η Nvidia θα τους εχει ετοιμους ποιο γρηγορα για κυκλοφορια.

Δημοσ.

μωρέ εγώ μπορεί να είμαι για τα πανηγύρια αλλά εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε όταν η 9800Gtx πέσει στα 160-170 euro και θα έχει λίγο καλύτερη απόδοση από την 4850 συν τα physX συν το CUDA συν τους καλύτερους drivers συν το support στα games μου λες μετά αν θα είμαι για τα πανηγύρια ή όχι

make that 4850 ~= 9800gtx

PS αν τα 3Dmark + Aquamark είναι bench του κώλου τότε τι να πω παραδίνομαι :lol:

ikaruga24 έγραψα τα παραπάνω η Ατι 20-30 ευρώ αμφιβάλω αν θα ρίξει τις κάρτες και αν το κάνει θα το κάνει όταν μας έρθει η 4870....

psysX στις Nvidia δεν είναι software από driver αλλά Hardware μέσα στου SP και οι drivers είναι έτοιμοι ήδη

• Super Moderators
Δημοσ.

στην Αμερική έχουν πέσει ήδη πάντως οι τιμές...

physX drivers έχουν βγει για GTX280/260 so far αλλά θα βγουν και για 8xxx/9xxx Series

Δημοσ.

physx έχουνε βγεί για τις 9800GTX, 9800GX2, GTX 260 & GTX 280.

Η πτώση τιμών έχει ανακοινωθεί εδώ και λίγο καιρό στους distribs από την NVIDIA και σε πολλές χώρες ήδη έχουνε αλλάξει οι τιμές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...