Προς το περιεχόμενο

ATI HD4850 OR NVIDIA 9800GTX??

Jason93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγώ προχθές παρήγγειλα με το νέο PC μια 8800GT.. Ωστόσο φίλε μου δεν είναι λογική αυτή. Το ότι βγαίνει κάτι νέο δε σημαίνει ότι το προηγούμενης γενιάς hardware αχρηστεύεται..Μια χαρά είναι οι 8800 κάρτες.

• Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
ΚΙ εγώ ο μαλάκας βιάστηκα να πάρω με το νέο σύστημα μια 8800GTS....

την overlockάρεις και έχεις μια 9800GTX+ στο περίπου (οκ εκτός από το memory clock) :P

Δημοσ.
απορώ τι θέλω και ασχολούμε μαζί σας τελικά πραγματικά μια ζωή τα ίδια τι να σου πω φίλε νομίζω τα specs στις κάρτες μιλάνε μόνα τους

Οπα οπα, για specs milame? Γιατι σε αυτα η σειρα 4800 ειναι σε γενικες γραμμες πολυ ποιο εντυπωσιακα. 800 shaders, 1 Gflop performance, GDDR5 sta 3.6 (gia 4870) και παει λεγοντας.

έχουμε κάνει πολλές μάχες πολλοί μαζί σου και βγαίνεις πάντα λάθος δεν θα κάνω το ίδιο λάθος :-) ποιοι είναι fanboys φαίνονται ;) δεν τα έχωσε κανένας στην ati απλά λέμε οτι η 9800Gtx+ είναι καλύτερη απλά

Δεν μπορεις να λες οτι η 9800+ ειναι καλυτερη απο την στιγμη που ανηκει σε αλλη κατηγορια τιμης. Και η Φερραρι ειναι σαφως καλητερη απο ενα Golf αλλα το Golf ειναι κορυφαιο στην κατηγορια του, ετσι για να μην ξεχνιομαστε κιολας.

μιλάς μόνος σου είναι άλλος πυρήνας από τα 65nm στα 55nm αν ήταν για o/ced εκδώσεις απλά δεν θα έκανα λόγο καν φέρε μου όσες κάρτες θες να στις κάνω oveclocked... και εγώ είχα 3850 όταν βγήκαν και την έτρεχα στα 1026Mhz core τι πάει να πει μην βάζουμε το overclocking μέσα γιατί είσαι χαμένος από χέρι μετά... για X-Fire C-Fire δεν το συζητώ καν γιατί δεν έχεις ιδέα τι παίζει φαίνεται :-D

Διαβασε λιγακι απο το λινκ που σου εδωσα παραπανω. Η 9800+ ειναι οντος μια υπερχρονισμενη 9800 με μικροτερο fabrication. Βαλε και το γεγονος οτι ειναι απλα ΑΛΛΗ κατηγορια απο την 4850 και μονο τοτε θα καταλαβεις για την δυναμη της 4850.

το οτι η Ati είναι budget κάρτα δεν το αμφισβητεί κανένας αλλά όπως και να το κάνετε ότι και να πείτε δυστυχώς η Nvidia είναι μπροστά στα games δεν μιλάω για bugs και μαλακίες που λέγανε κάποιο απλά είναι μπροστά δεν υποστηρίζω καμία εταιρία η ati για εμένα πάει μια χαρά στα benchmarks nvidia για games,

Αν εξερεσουμε την σειρα 8800 η Nvidia παντα ετρωγε την σκονη της ATI στα παντα. Για να μην πω για την "πρασινη" που αν κανεις και κατι παραπανω εκτος απο το να παιζεις παιχνιδια απλα η καρτα ΔΕΝ αποδιδει.

τώρα αν κάποιο από εσάς δεν μπορούν να δούνε specs nm σε cores κλπ δικό σας πρόβλημα τονίζω σε όλους οτι μιλάω για την καινούρια Gtx δεν έχω σκοπώ να κάθομαι να τρώγομαι μαζί σας για το ποια είναι καλύτερη έχω αρκετή γνώση πάνω στο hardware και δεν περιμένω από το Insomnia να μάθω τι είναι καλό και τι όχι θα έρθουν οι μέρες και θα δούμε ;)

Ξαναλεω πως μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι ειναι αλλη κατηγορια η μια κ αλλη κατηγορια η αλλη. Και παρολη την διαφορα κατηγοριας τοτε η 4850 ειναι σαφος το "ανωτερο" μοντελο. 100 Ευρα κατω για να παρεις μια καρτα που εχει το 97% την αποδοση της 9800GTX+ δεν νομιζω πως δικαιολογει την 9800+ ως "ανωτερη".

Δημοσ.
τελικα με ιδια τιμη 9800gtx ή 4850? gtx+ ποτε αναμενεται?

Μιας κ εχω "ακρες" στο πλαισιο σου λεω απο τωρα οτι η 9800GTX+ θα εχει αρχικη τιμη 249 Ευρα. Οπως κ πριν λιγο καιρο ελεγα (σε αλλο φορουμ) οτι η 4850 θα εχει 149 Ευρω αρχικη (κ ναι μπορεις να δεις τις τιμες αυτες στο πλαισιο).

Τωρα αυτο μπορει να αλλαξει τελευταια στιγμη αλλα η τωρινη τιμολογηση της καρτας ειναι καταχωρημενη στα 249 Ευρω. Οπως καταλαβαινεις προς το παρων μιλαμε για 100 Ευρα διαφορα. Δεν προκειτε αυτη η διαφορα να πεσει κατω απο 80 Ευρω οποτε διαλεγεις κ παιρνεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

πως είναι δυνατόν ρε ikaruga να έχει ανακοινωθεί τιμή για Αμερική 229$ και να μας λες ότι θα έχει 249 euro?

εδώ η 4870 που έχει τιμή στην Αμερική 299$ θα είναι κάτω από 240-250 euro...

είπαμε δεν ισχύει τελείως η ισοτιμία δολλαρίου/euro αλλά αυτό παραπάει!

Δημοσ.
Ναι οκ , η Ατι είναι πολύ πίσω στα games... υποθέτω ότι είδες τα reviews, γιατί άμα τα δεις μόνο πίσω δεν είναι

Ναι εσένα θα περίμενα να μου δείξεις τα review ... :lol:

α) Δεν έχεις ιδέα για τη μιλάς. Το ότι ξερείς να κάνεις oc δεν σημαινεί ότι γίνεσαι αυτόματα και ειδικός στο hardware. Τα specs δεν λενε τπτ αν δεν επιτυγχάνουν και τη ανάλογη απόδοση.

β) Δεν έχεις παραθέσει ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα και επιτίθεσαι σε άλλους ποστερς χωρίς λόγο.

Επιτίθεται ? Συγνώμη αλλά ο Πάνος δεν επιτέθηκε σε κανέναν poster ... Απλά προσπαθεί να ανοίξει τα μάτια σε κάποια άτομα που δεν έχουν ιδέα από hardware' date=' παρά βλέπουν ένα chart και αρχίζουν να διαδίδουν τι είναι καλύτερο και τι όχι ...

Καταρχήν δεν έχει ringbus.

Και κατά δεύτερον ? ... :lol: Αυτή μόνο βρήκες ?

Οπα οπα, για specs milame? Γιατι σε αυτα η σειρα 4800 ειναι σε γενικες γραμμες πολυ ποιο εντυπωσιακα. 800 shaders, 1 Gflop performance, GDDR5 sta 3.6 (gia 4870) και παει λεγοντας.

Καταρχάς η 4800 series της ATi έχει 800 SPs και όχι 800 shaders σκέτο ... :-D

Hmmm, 800 SPs δεν μου λέει τπτ αυτό ... Ούτε και η GDDR5 μνήμη ... Για ποιο λόγο, μα φυσικά εξαιτίας της αρχιτεκτονικής ... Μάθε λοιπόν ότι γενικότερα η ATi φαίνεται " ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ " (:mrgreen:) στα χαρτιά, κάτι όμως που γενικότερα δεν ισχύει στην πραγματικότητα, με λίγες μόνο εξαιρέσεις που δυστυχώς αδυνατούν μέχρι τώρα να την κάνουν να επανακάμψει ... Θα το δεις και αυτήν τη φορά στην πράξη ...

Θυμάσαι πέρισυ την 2900XT ? Βγήκαν λοιπόν κάποια ATi noobs (σαν μερικούς εδώ μέσα) και είπαν ότι είναι καλύτερη επειδή όχι μόνο έχει GDDR4 μνήμη, ενώ ο G80 βασιζόταν στην GDDR3, αλλά και επειδή οι SPs της είναι 320, με χρονισμό στα 745MHz (εννοώ χρονισμό και core και shader domain ;)) με την μνήμη στα 1650MHz με εύρος 512bit. Θεωρητικά το memory bandwidth λοιπόν, μπορεί να φτάσει τα 106GB/s πράγμα που θα σήμαινε εύκολη νίκη της 2900XT (αφού αν δεν κάνω λάθος το memory bandwidth της 8800GTX ήταν 86,4GB/s ) ...

Αλλά οι κύριοι στην Ati, μάλλον δεν ήθελαν η 2900ΧΤ να δείξει πραγματικά τα δόντια της ... Οι 320 SPs είναι χωρισμένοι σε 5 ομάδες των 64άρων, όπου κάθε μία συνδέεται με το δικό της texture unit, ενώ όλες μοιράζονται την cache και το shader export unit. Όμως ο αριθμός των SPs δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές του δυνατότητες, αφού διαιρείται σε αυτές τις 5 μικρότερες ομάδες, από τις οποίες μόνο μία μπορεί να εκτελεί τις, ας το πούμε, πολύπλοκες λειτουργίες και πράξεις, ενώ οι υπόλοιπες 4 δεν ασχολούνται αποκλειστικά με πράξεις ακεραίων. Και σαν να μην έφτανε αυτό κάθε ομάδα μπορεί να εκτελεί μόνο ένα είδος thread κάθε στιγμή (vertex, pixel) άρα έχουμε μόλις 64 threads max ανά κάθε κύκλο ρολογιού (την ώρα που ο G80 εκτελεί 128 threads max) . Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα κάποιοι SPs να "κάθονται" και η αποδοτικότητα του πυρήνα να πέφτει, και συνεπώς να μειονεκτεί σε σχέση με τον G80. Επίσης παρόλη την αναβάθμιση του Z/Stencil Hardware το fill rate είναι μικρότερο από του G80 ... Nα δύο λόγοι για τους οποίους η 2900XT ήταν χειρότερη από την 8800GTX ...

Άρα λοιπόν είχαμε 320 vs 128 SPs, στην πραγματικότητα όμως η απόδοση της 2900ΧΤ ήταν σκ@τά ...

Βάζεις στοίχημα ότι το ίδιο ισχύει και για την 4800 series ? Θα το δεις στην πορεία, και θα μείνεις :shock:, σε προειδοποιώ ... :lol:

Πάμε τώρα παρακάτω, ναι ? ... Το 1GFLOP performance το έκανες copy paste από κάπου ? Έχεις την παραμικρή ιδέα για το πως υπολογίζεται ... ? :P

Όσο για τον χρονισμό που αναφέρεις, δεν έχω λόγο να πέσω στο επίπεδό σου ... Γιατί αν νομίζεις ότι μετράνε τα clocks, και όχι η αρχιτεκτονική τότε ... πάρε καλύτερα τα κουβαδάκια σου και πάνε παίξε αλλού ... ;)

Δημοσ.

Συγνώμη george_o/c ειδήμωνα που μας το παίζεις και κάποιος, αλλά όταν βγήκε η R600 φενόταν απο την αρχή ότι ήταν μάπα το καρπούζι χρειάζεται να το αναφέρεις , εγώ δεν άκουσα πουθενά ότι το Rv770 ότι είναι μάπα , και το βλέπω και στις μετρήσεις σε όλο το νετ ότι πάει πολύ καλά, εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι όλοι λένε ψέματα?? εσύ είσαι ο σωστός, απο άτομα σαν και σένα δεν περιμένω να ακούσω και τίποτα σωστό, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε

Πρεπεί να έχεις πολύ fanboy ή πολύ μικρός , για να λές ότι ενώ είδες όλα τα συγκριτικά ,η κάρτα είναι μια αποτυχία

EDIT

είδα το signature σου που λέει ¨3η Λυκείου ---> μικρή η ενασχόληση με το pc λόγω διαβάσματος ...¨

Άρα έπεσα μέσα...

Δημοσ.

Επιτίθεται ? Συγνώμη αλλά ο Πάνος δεν επιτέθηκε σε κανέναν poster ... Απλά προσπαθεί να ανοίξει τα μάτια σε κάποια άτομα που δεν έχουν ιδέα από hardware, παρά βλέπουν ένα chart και αρχίζουν να διαδίδουν τι είναι καλύτερο και τι όχι ...

Χμμ.. μα αυτό ακριβώς έκανε ο Vatos. 1 chart έδειξε και άρχισε τις διαδόσεις: "άτιμα fanboys δεν βλέπεις ρε mits@kos οτι η καινούρια gtx την πατάει στα αυτιά την άτι ? δλδ τι άλλο πρέπει να δείτε για να καταλάβετε :/" :lol::lol:

Για καλό πας να υποστηρίξεις τα σχόλια του και τα κάνεις χειρότερα :lol:

Δημοσ.

Απαντάω στο ερώτημα του τίτλου :

4850 > 9800. Επίσης είναι και 100? πιο φτηνή. Η 9800 στις τρέχουσες τιμές είναι ληστεία. Αν είσαι και μερακλής παίρνεις 2χ4850 (CF) για 300? και ξεσκίζεις οποιαδήποτε GTX280 υλοποίηση.

Άντε γεια Nvidia.

Δημοσ.

gdp77 - Η όλη συζήτηση βασίζεται στην ανακοίνωση πτώσης τιμών των 9800gtx / εμφάνιση της 9800gtx+ που θα κάνει 220$ έναντι 200$ της 4850.

Το θέμα είναι ότι στο Ελλάντα αργούνε λίγο να γίνουν όλα αυτά, θα δείξει όμως.

Το πιο ουσιαστικό απ όλα είναι ότι η κίνηση της ΑΤΙ έριξε επιτέλους τις εξωπραγματικές τιμές της αγοράς και ωφελείται ο καταναλωτής της midrange κατηγορίας :)

Δημοσ.

Και πάλι, 4850 θα αγόραζα. Εξακολουθεί να είναι πιο φτηνή και το CF γίνεται σε Intel chipset των 150- ? , σε αντίθεση με το SLI που θέλει nvidia chipset 200+ ? που είναι ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ (όποιος έχει επιχειρήσει OC με nvidia, ξέρει τι εννοώ) και ΔΥΣΤΡΟΠΑ (ούτε το 25% του OC που κάνεις για πλάκα με Intel chipset, δεν μπορείς να πετύχεις με nvidia).

H επιλογή είναι απλή...

Δημοσ.

η 2900XT ήταν χειρότερη από την 8800GTX ...

Άρα λοιπόν είχαμε 320 vs 128 SPs, στην πραγματικότητα όμως η απόδοση της 2900ΧΤ ήταν σκ@τά ...

Καλα μην τα λεμε ολα οπως θελουμε η 2900 ηταν χειροτερη αλλα και :shifty: παρα πολυ φτινοτερη(300ευρο) απο την gts/gtx , επιπελον ανεβαινε πολυ περισσοτερο απο της αλλες δυο για πλακα :devil: ,στην τελικη για να λεμε και την αληθεια η Nvidia αποδιδουν καλυτερα λογω υποστηριξης απο τα παιχνιδια και για αυτο η επομενη καρτα μου θα ειναι παλι Νvidia οταν χρειαστει βεβαια γιατι η 2900 μια χαρα παι ακομα

Δημοσ.

Εγω ξερω οτι την συγκεκριμενη -το τονιζω αυτο - στιγμη βλεπουμε την σωστη λειτουργεια του ανταγωνισμου ,οπου το αποτελεσμα αντικατοπτριζεται στην τσεπη του καταναλωτη εξ αιτιας της πτωσεως των τιμων ...

Μονο κ μονο για αυτο αξιζει ενα μεγαλο μπραβο στην ATI ...

Σκεφτεσται καποιοι ,που υποστηριζεται τον εναν η τον αλλον , που θα ηταν οι τιμες αν επαιζε καποιος μονος του στην αγορα ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...