Προς το περιεχόμενο

ATI HD4850 OR NVIDIA 9800GTX??

Jason93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι όμως αν κοιτάξεις αναλυτικά τα νούμερα, έχει διάφορα κουφά.

Πάνω κάτω την βάζει σε ίδια απόδοση με την 8800gt ...

Περιμένω κι άλλους.

• Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

έτσι και αλλιώς θα περιμένει κάποιος για την 9800GTX+...μέσα Ιουλίου θα βγει λογικά...

Δημοσ.

Παιδιά νομίζω ότι έχετε μπερδευτεί λίγο με την 9800GTX+. Η τελευταία πρόκειται να είναι αρκετά ακριβή. Σαν αντίπαλος της 4850 θα είναι η μέχρι τώρα 9800GTX στην οποία αναμένουμε και μεγάλη πτώση της τιμής, στα επίπεδα της 4850. Η κυκλοφορία της ...+ θα γίνει για να ανταγωνιστεί την 4870 και προφανώς θα κυμένετε στα επίπεδα τιμής της 4870. Διορθώστε με αν κάνω λάθος πάντως εγώ αυτό έχω καταλάβει...

Στην ερώτηση 4850 ή 9800GTX η απάντηση είναι 4850. Στην περίπτωση που βρεις ίδια τιμή και τις δύο, παίρνεις 9800GTX μόνο αν εκτιμάς το coller της και ξέρεις ότι χάνεις σε κατανάλωση και επιδόσεις.

Στην ερώτηση 4850 ή 9800GTX+ η απάντηση αυτή την δεδομένη στιγμή πάλι 4850. Η ...+ θα αργήσει λίγο και όταν έρθει, θα είναι ακριβότερη της 4850 ΣΙΓΟΥΡΑ!

Μην ξεχνάμε ότι είναι καλοκαίρι, και κάποιοι θέλουν να ευχαριστηθούν το gaming πριν ανοιξουν τα σχολεία ;)

@Vatos_locos

Τα αποτελέσματα αυτά που τα βρήκες;

Είναι όντως 9800GTX+ ή απλά μια κλοκαρισμένη 9800GTX;

Την 4850 την βλέπω αρκετά πεσμένη, μήπως δεν χρησιμοποίησαν του καινούργιους drivers; (στο guru3d η 4850 ρίχνει κατά κράτος στην 9800, κάτι που δεν φαίνεται στα νουμερά αυτά...)

Δημοσ.

Παρατήρησα ότι όλα τα παιχνίδια (πλην του COD4, όπου είναι μπροστά η 4850) είναι DX10. Μήπως η δύναμη της nVidia (ή αδυναμία της ΑΤΙ) είναι το DX10;

• Super Moderators
Δημοσ.
Παιδιά νομίζω ότι έχετε μπερδευτεί λίγο με την 9800GTX+. Η τελευταία πρόκειται να είναι αρκετά ακριβή. Σαν αντίπαλος της 4850 θα είναι η μέχρι τώρα 9800GTX στην οποία αναμένουμε και μεγάλη πτώση της τιμής, στα επίπεδα της 4850. Η κυκλοφορία της ...+ θα γίνει για να ανταγωνιστεί την 4870 και προφανώς θα κυμένετε στα επίπεδα τιμής της 4870. Διορθώστε με αν κάνω λάθος πάντως εγώ αυτό έχω καταλάβει...

Στην ερώτηση 4850 ή 9800GTX η απάντηση είναι 4850. Στην περίπτωση που βρεις ίδια τιμή και τις δύο, παίρνεις 9800GTX μόνο αν εκτιμάς το coller της και ξέρεις ότι χάνεις σε κατανάλωση και επιδόσεις.

Στην ερώτηση 4850 ή 9800GTX+ η απάντηση αυτή την δεδομένη στιγμή πάλι 4850. Η ...+ θα αργήσει λίγο και όταν έρθει, θα είναι ακριβότερη της 4850 ΣΙΓΟΥΡΑ!

Μην ξεχνάμε ότι είναι καλοκαίρι, και κάποιοι θέλουν να ευχαριστηθούν το gaming πριν ανοιξουν τα σχολεία ;)

@Vatos_locos

Τα αποτελέσματα αυτά που τα βρήκες;

Είναι όντως 9800GTX+ ή απλά μια κλοκαρισμένη 9800GTX;

Την 4850 την βλέπω αρκετά πεσμένη, μήπως δεν χρησιμοποίησαν του καινούργιους drivers; (στο guru3d η 4850 ρίχνει κατά κράτος στην 9800, κάτι που δεν φαίνεται στα νουμερά αυτά...)

9800GTX new price 199$...9800GTX+ 55nm price 229$

4850 price 199$...4870 price 299$

τα αποτελέσματα για την 9800GTX+ από το firingsquad.com

Δημοσ.

Μετά λύπης μου βλέπω ότι η NVIDIA δεν έμαθε τίποτα απο το "μάθημα" που πήρε από την κυκλοφορία της HD3850 απο την ΑΤΙ. Και μιλάω για το πώς μπορεί κάποιος να κυκλοφορήσει μιά καλή mainstream κάρτα σε καλή τιμή σε σχέση με τις επιδόσεις και να πάρει την αγορά με το μέρος του.

Καλό πράγμα ο ανταγωνισμός εεε...

Δημοσ.
...fanboy...

Τρελό ATi fanboy... Γι' αυτό και δεν είχα ποτέ...

Τέσπα, δεν πάει να είναιπιο πάνω η GTX, η διαφορά στις επιδόσεις είναι πάρα πολύ ΜΙΚΡΗ για να δικαιολογεί 100+ ευρώ χρηματικής διαφοράς. Αν εσύ δε λογαριάζεις απόδοση/τιμή δε σημαίνει ότι δεν το κάνουν άλλοι.

Δημοσ.
Μετά λύπης μου βλέπω ότι η NVIDIA δεν έμαθε τίποτα απο το "μάθημα" που πήρε από την κυκλοφορία της HD3850 απο την ΑΤΙ. Και μιλάω για το πώς μπορεί κάποιος να κυκλοφορήσει μιά καλή mainstream κάρτα σε καλή τιμή σε σχέση με τις επιδόσεις και να πάρει την αγορά με το μέρος του.

Καλό πράγμα ο ανταγωνισμός εεε...

To ότι η AMD επανακάμπτει σταθερά μετά το R600 είναι μια πραγματικότητα και κάτι της παραπάνω με το RV770. Για να πάρουμε όμως τα πράγματα σε πραγματική βάση την περίοδο R600/G80 οι πωλήσεις ήταν σε αντιστοιχία 10:90.

Για την περίοδο G92/RV670 η μεταξύ τους σχέση διαμοφώθηκε στο 70:30 και προσωπικά περιμένω ακόμα μια δόση ανόδου για την AMD αλλά σε καμία περίπτωση να αντιστραφούν οι όροι στην αγορά από την μια μέρα στην άλλη.

Tι κακό είχε δηλαδή η 8800GT έναντι της 3870 που εγώ δεν το είδα; Εφάμιλλες τιμές και εφάμιλλες επιδόσεις για αμφότερες. Τώρα αν θες να μπεις πιο βαθιά στα οικονομικά αποτελέσματα αμφότερων εταιριών το τμήμα γραφικών της AMD έδειξε μικρή απώλεια μετά την εμφάνιση του RV670 (και ουχί ΚΕΡΔΟΣ) και όσων αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της NVIDIA και το ποσοστό κέρδους της μπορείς άνετα να τα αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

Ποσοστά μεριδίων αγορών, όπως και οικονομικά αποτελέσματα αμφότερων εταιριών είναι διαθέσιμα και μάλλον σε διαψεύδουν.

Αμφότερες εταιρίες κάνουν το καλύτερο δυνατόν στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους που ισοδυναμεί φυσικά και με το ποσοστό πόρων. H AMD γενικά των τελευταίο καιρό μετά τα αλλεπάλληλα χαστούκια της Intel στην αγορά των επεξεργαστών βαριανασαίνει και οι περικοπές πάνε σύννεφο.

Μακροχρόνια αν δεν ανακάμψει γενικά η AMD φοβάμαι ότι ίσως χρειαστεί να ξεπουλήσει κι άλλα τμήματά της και μεταξύ αυτών και το τμήμα γραφικών. Αν γίνει αυτό τότε θα απομείνουμε μόνο με Intel vs. NVIDIA, το οποίο φυσικά κάθε άλλο παρά ιδανικό είναι.

Δημοσ.
Παρατήρησα ότι όλα τα παιχνίδια (πλην του COD4, όπου είναι μπροστά η 4850) είναι DX10. Μήπως η δύναμη της nVidia (ή αδυναμία της ΑΤΙ) είναι το DX10;

΄Ενα απλό ναι είναι εξίσου λάθος όπως ένα απλό όχι. Οι επεξεργαστές της NVIDIA απλά έχουν πολύ μεγαλύτερη επάρκεια ανά FLOP (floating point operation) χάρη στην ευελιξία της βασικής αρχιτεκτονικής η οποία δεν έχει αλλάξει από το G80 μέχρι το GT200 σήμερα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο αντίπαλο δέος όπου η βασική αρχιτεκτονική ελάχιστα έχει αλλάξει από το R600 ως το RV770.

Aν τα σημερινά παιχνίδια με D3D10 path είχαν μεγαλύτερο ποσοστό γεωμετρίας, τότε ίσως οι GeForce να είχανε πρόβλημα. Αμφότερες αρχιτεκτονικές έχουν προτερήματα και ελαττώματα. Απλά οι R6x0/RV6x0/RV7x0 έχουν λιγότερα προτερήματα από ότι G8x/9x/GT2x0 για τις σημερινές εφαρμογές.

Υπάρχει και ο χαριτωμένος μύθος που καλλιεργεί η ΑΤΙ ότι δεν θα χρειαστούν αλλαγή όσων αφορά τον προγραμματιζόμενο tesselator για D3D11. ΄Ολως περιέργως προστέθηκαν άλλα δύο stages στο μελλοντικό SM5.0 οπότε back to the drawing boards. Το να δημιουργείς αρχιτεκτονικές που απευθύνονται σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου είναι η έσχατη λαλακία και δυστυχώς εδώ η ΑΤΙ την πάτησε οικτρά. ΄Οχι ότι είναι κακές οι κάρτες της κάθε άλλο, απλά τα εκατομύρια transistors που κάθονται και βαριούνται θα μπορούσαν να είχαν επενδυθεί αλλού και να κάνουν σκόνη τον ανταγωνισμό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...