Προς το περιεχόμενο

ATI HD4850 OR NVIDIA 9800GTX??

Jason93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μιας και μολις σημερα τελιωσε το NDA της καρτας θα ξερουμε πολυ συντομα γιατι και εγω θελω να δω τι ακριβως αλλαξανε σε σχεση με την R600.

Σε σχέση με την RV670 προστέθηκε ένα ακόμα cluster, αφού διπλασιάστηκε ο αριθμός μονάδων πλην των ROPs.

• Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Micro stuttering στη σειρά 48xx δεν υπάρχει και μην ακούω τρομολαγνεία από τους nvidiacs...

Χαχαχαχαχαχα, όποιος λέει την αλήθεια είναι nvidiac δηλαδή ... ? :lol:

Δημοσ.
Micro stuttering στη σειρά 48xx δεν υπάρχει και μην ακούω τρομολαγνεία από τους nvidiacs...

Τις φημες τις ακουω αλλα θα το πιστεψω μονο οταν το δω. Ως τωρα σε X-fire οι 4850 εχουν stutter αλλα λενε πως δεν ειναι σε καμια περιπτωση ικανο για να χαλασει την ολη εικονα που προσφερουν οι καρτες σε X-fire.

Τωρα για να μην λεμε και πολλα αργα η γρηγορα αυτο το stutter θα εξαφανιστει και απο τις 2 μεριες. Απλως δεν πιστευω πως θα το καταφερουν ακομα.

Δημοσ.

Απο τη στιγμή που ισχύει για όλες τις προηγούμενες σειρές και απο τη στιγμή που το sli/crossfire γίνεται με τον ίδιο τρόπο το Micro shuttering παραμένει οπότε εσύ είσαι αυτός που θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει λυθεί. Οι μόνες αμφιβολίες που έχουμε είναι αν θα υπάρχει και στην 4870χ2 σε περίπτωση που οι πυρήνες επικοινωνούνε μέσω της κοινής μνημης αν και πιθανότατα και εκεί το ίδιο συμβαίνει.

• Super Moderators
Δημοσ.
Το ίδιο ισχύει και για σένα :-)

οι προλαλλήσαντες με κάλυψαν μια χαρά

Δημοσ.

Παιδιά δεν διάβασα όλα τα ποστ (είναι υπερβολικά πολλά) αλλα από την γενική εικόνα που πήρα, νομίζω ότι πολλοί εδώ μέσα ξεχνάτε τον μέσο χρήστη...

Παίρνωντας τα πράγματα από την αρχή έχω να πω τα εξής:

1) Μιλάμε συνήθως για ασήμαντες διαφορές, κανέναν νομίζω δεν ενδιαφέρει αν η Χ κάρτα αποδίδει στο παιχνίδι Α 1-2 fps πάνω από την κάρτα Ψ. Και πιθανότατα στην πράξη ούτε θα το καταλάβει χωρίς κάποιο Benchmark.

Επιπροσθέτως αν μια κάρτα τρέχει ενα παιχνίδι με περισσότερα από 30 fps τότε ο χρήστης θα βλέπει τα πάντα να εξελίσονται ομαλά, άρα δεν τον ενδιαφέρει αν στο συγκεκριμένο παιχνίδι η nvidia Π.χ. πιάνει 45fps και η ΑΤΙ 35 fps, αφού αυτός στην οθόνη του βλέπει το ίδιο πράγμα.

2) Μιλάτε π.χ. για επιδόσεις σε αναλύσεις 1920χ1200 ή 2600χτρέχα γύρευε... Μπορείτε να πείτε πόσοι χρήστες χρησιμοποιούν τέτοιες αναλύσεις? Ακόμη και αν η κάρτα τους τρέχει αυτές τις αναλύσεις, πιθανότατα δεν μπορεί να το κάνει η οθόνη τους... Πιστεύω ότι ο μέσος χρήστης θα χρησιμοποιείσει μια ανάλυση της τάξης 1024χ768, ή 1280χ1024. Σε αυτό το επίπεδο λοιπόν η πλειονότητα των καρτών που εξετάζετε αποδίδει ιδιαίτερα καλά σε κάθε παιχνίδι.

3) α)Πολλά από τα λεγόμενά σας έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τεχνολογικής άποψης, αλλά οι περισσότεροι είναι απλοί χρήστες, καταναλωτές με λίγα λόγια... Ένας καταναλωτής λοιπόν πρέπει να σκεφτεται ορθολογικά, και αυτό σημαίνει οτι δεν βλέπει πιο προιόν είναι καλύτερο, αλλά πιο είναι καλύτερο σε μια δεδομένη τιμή.

β)Σκεπτόμενος επίσης ως καταναλωτής και όχι ως τεχνολογικός συντάκτης βλεπω πως η κάρτα γραφικών είναι ένα προιόν το οποίο θα αλλάξω μέσα στον επόμενο χρόνο (αφού θα χάσει σύντομα την αξία του), οπότε το να στοχεύω στο high end δεν είναι ορθολογικό, δεν αξίζει με λίγα λόγια να ξοδέψω πολλά χρήματα... Η καλύτερη λύση είναι να στοχεύω στα μέσα προιόντα, με σκοπό να αλλάξω το Mid-grade προιόν που θα πάρω, με ένα άλλο ,επίσης Mid-grade, προιόν σε σύντομο χρονικό διάστημα... Οπότε δεν είναι να αναγκαίο να δώσω τόσο ιδιαίτερη σημασία στο τι θα πάρω, αφού (έχοντας στο μυαλό τα 1 και 2) μιλάμε για παρόμοια προιόντα.

γ)Θα μου πείτε ότι κάποιοι έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν τώρα ένα high end Προιόν και μετά από 6 μήνες ένα άλλο HIgh end προιόν, αυτοί όμως είναι λίγοι, οπότε δεν χρειάζετε να εξετάζουμε καν νομίζω την περίπτωση τους.

Έχοντας λοιπόν στο μυαλό όλα αυτά, πιστεύω πως η HD4850 αποτελεί την ιδανική λύση για τον μέσο καταναλωτή {aka gamer, τα άτομα που ασχολούνται με Overclocking/ benchmarking νομίζω ανήκουν σε άλλη κατηγορία} χωρίς βέβαια να είμαι απόλυτως σε αυτό, είναι απλά μια γνώμη...

Υ.Γ. Εαν τώρα μειωθούν και οι τιμές για nvidia τότε αλλάζει το πράγμα, αλλά υπάρχει εδώ ένα "αλλά"... Το "αλλά" αυτό είναι ότι οι τιμές στις ΑΤΙ είναι μια πραγματικότητα, ενώ στην περιπτωση τις Nvidia μιλάμε για κάτι που ΘΑ γίνει, και φυσικά τίποτα δεν αποκλείει μια απάντηση με μειώσεις απο την ΑΤΙ στην περίπτωση που πέσουν οι τιμές στις Geforce.

• Super Moderators
Δημοσ.

Επιπροσθέτως αν μια κάρτα τρέχει ενα παιχνίδι με περισσότερα από 30 fps τότε ο χρήστης θα βλέπει τα πάντα να εξελίσονται ομαλά, άρα δεν τον ενδιαφέρει αν στο συγκεκριμένο παιχνίδι η nvidia Π.χ. πιάνει 45fps και η ΑΤΙ 35 fps, αφού αυτός στην οθόνη του βλέπει το ίδιο πράγμα.

Υ.Γ. Εαν τώρα μειωθούν και οι τιμές για nvidia τότε αλλάζει το πράγμα, αλλά υπάρχει εδώ ένα αλλά... Το ότι οι τιμές στις ΑΤΙ είναι μια πραγματικότητα, ενώ στην περιπτωση τις Nvidia μιλάμε για κάτι που ΘΑ γίνει, και φυσικά τίποτα δεν αποκλείει μια απάντηση με μειώσεις απο την ΑΤΙ στην περίπτωση που πέσουν οι τιμές στις Geforce.

το θέμα όμως είναι να βάζεις και φίλτρα για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα...επιπλέον με τις τιμές των 20/22 ιντσών τα 1680χ1050 είναι πλέον συνηθισμένα

αυτό που λες με τα 30fps δεν ισχύει ακριβώς...κάποιος είχε δώσει link με site το οποίο εξηγεί τις διαφορές των 30fps σε videogame και σε ταινία σε άλλο topic, δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο :-(

οι τιμές της Nvidia για την 9800GTX έχουν μειωθεί σε αρκετές χώρες του εξωτερικού...απλά δεν τις έχουμε δει ακόμα στην Ελλάδα

Δημοσ.

Τα 30 FPS δεν έχουν καμία σχέση με τα 30 FPS της ταινίας.

1) Είναι MO που σημαίνει ότι κατά διαστήματα θα είναι αρκετά μικρότερο το νούμερο

2) Η ΤFT έχουν "ρυθμό κάθετης ανανέωσης" 60Hz, που σημαίνει ότι με 30 FPS "βλέπεις lag"

3) Επίσης τα 30FPS της οθόνης είναι αρκετά πιο αργός ρυθμός ανανέωσης καρέ από το input που δέχεται ένα παιχνίδι από το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, με αποτέλεσμα να έχεις και input lag.

Y.Γ. Tα έγραψα απλά και λαϊκά. Για πιο τεχνική ανάλυση θα πρέπει να το ψάξεις λίγο.

Υ.Γ.2 Για ανταγωνιστικό gaming δεν πρέπει να πέφτεις σε καμία περίπτωση κάτω από 60fps.

Δημοσ.

Η 4870χ2 (και μονο) οπως λεγεται, υπαρχει περιπτωση, να μην εχει stuttering... και ο λογος ειναι αυτος π ειπε και ο προηγουμενος... οτι παρακαμπτεται το crossbridge(ή οπως διαολο λεγεται αυτο το chipακι)) και πλεον επικοινωνουν απευθειας με τις μνημες... ή κατι τετοιο:rolleyes: . ΑΛΛΑ σε καμια περιπτωση για ΟΛΗ τη σειρα της 4800.:shifty:

Δημοσ.
Τα 30 FPS δεν έχουν καμία σχέση με τα 30 FPS της ταινίας.

1) Είναι MO που σημαίνει ότι κατά διαστήματα θα είναι αρκετά μικρότερο το νούμερο

2) Η ΤFT έχουν "ρυθμό κάθετης ανανέωσης" 60Hz, που σημαίνει ότι με 30 FPS "βλέπεις lag"

3) Επίσης τα 30FPS της οθόνης είναι αρκετά πιο αργός ρυθμός ανανέωσης καρέ από το input που δέχεται ένα παιχνίδι από το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, με αποτέλεσμα να έχεις και input lag.

Y.Γ. Tα έγραψα απλά και λαϊκά. Για πιο τεχνική ανάλυση θα πρέπει να το ψάξεις λίγο.

Υ.Γ.2 Για ανταγωνιστικό gaming δεν πρέπει να πέφτεις σε καμία περίπτωση κάτω από 60fps.

Κοίτα, δεν διαφωνώ σε αυτό που λές, αλλά να προσθέσω μια παράμετρο ... Υπάρχουν 2 τιμές που μετρούνται σε fps...

Όταν φτιάχνετε ένα παιχνίδι υπάρχει μια παράμετρος, η οποία στην μηχανή που χρησομοποιούσα εγώ αναφερόταν ως "global speed", και η οποία μετριέται σε fps. Την παράμετρο αυτή την καθορίζει ο εκάστοτε προγραματιστής, και η τιμή που θα δώσει εδώ είναι το Minimum των fps που πρέπει να πιάνει η gpu ώστε να εκτυλίσονται ομαλά όλες οι λειτουργίες του παιχνιδιού σε 2/3D (φυσική,κινήσεις αντικειμένων κτλπ)... Αν τώρα η κάρτα γραφικών πιάνει μεγαλύτερη τιμή fps από αυτήν, τότε μπαίνει ο frame limiter, αν πιάνει λιγότερα fps από την τιμη αυτή, για να μην παρουσιαστούν διάφορα bugs, τότε έχουμε το frame skipping, το οποίο αν συμβαίνει ο χρήστης το αντιλαμβάνετε ως κόλημα (Lag).

Η άλλη τιμή που μετριέται σε fps, είναι ο ρυθμός ανανέωσης στην οθόνη μας... Αυτός δεν έχει καμία σχέση με το παιχνίδι και είναι σταθερός (άσχετα αν εγώ βλέπω το ίδιο frame σε π.χ. 2 χρόνους {'εχω δλδ Lag}). Δεν ξέρω αν στα 60hz αντιστοιχούν 30 fps, αλλά το global speed ενώς Game μπορεί να είναι π.χ. 200 fps... Δεν σημαίνει ότι εγώ βλέπω 200 fps στην οθόνη μου... {Γνωρίζω π.χ. ότι στο Return to Castle Wolfenstein, το global speed είναι 91 frames/sec , είμαι βέβαιος όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν βλέπω 91 frames/sec στην οθόνη μου...}

Θέλω να καταλήξω δλδ ότι από ένα σημείο και πέρα το οποίο δεν γνωρίζω (έτσι είπα τα 30 fps προηγούμενως, sorry) δεν αντιλαμβάνετε ο χρήστης καμία διαφορά... και φαντάζομαι πως αυτό το σημείο, είναι ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης.

Υ.Γ. όλα αυτά βέβαια τα λέω με κάθε επιφύλαξη... μην τα θεωρήσετε δεδομένα.

Δημοσ.

απο ολα τα reviews φαινεται πως 9800gtx+>4850>9800gtx με πολυ μικρες διαφορες μεταξυ 9800gtx+ vs 4850 και 4850 vs 9800gtx,αλλα με την ψαλιδα να μεγαλωνει μεταξυ 9800gtx+ vs 9800gtx,οποτε καλυτερο μου φαινεται πως ειναι η αγορα μιας 4850 αυτην την περιοδο με βαση την τιμη της,αλλα ακομα και να πεσουν της nvidia παλι μια χαρα αγορα ειναι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...