pankou Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Γνωρίζω βασικές αρχές από προγραμματισμό και τα βασικά τις Microsoft access καθώς και γενικές γνώσει βάσεων δεδομένω. Παρόλα αυτά Θα ήθελα να δημιουργήσω ένα πρόγραμμα βάσης δεδομένων που θα γίνεται εισαγωγή διάφορων δεδομένων και να υπάρχουν δυνατότητες εκτύπωσης σε συγκεγκριμένη μορφή, αναζήτησης, ασφαλιστικές δικλείδες και πολλές συνδέσει πινάκων. Πιο συγκεκρίμένα θα ήθελα να δημιουργήσω ένα πρόγραμμα διαχείρησης αποθήκης που να συνδέεται με επιμετρήσεις υλικών. Στο πρόγραμμα αυτό θα ήθελα να δώσω εγώ μορφή και να μην έχει την κλασική μορφή της Microsoft Access. Θα ήθελα αν μπορούσε κάποιος να με καθοδηγήσει από που θα επρέπε να ξεκινήσω να μαθαίνω για να δημιουργήσω ένα τέτοιο πρόγραμμα και ποιά εργαλεία - προγράμματα προτείνεται καθώς και τις πηγές γνώσης. Δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι τέτοιο άμεσα αλλά τουλάχιστον θα ήθελα να ξεκινήσω να διαβάζω και σιγά σιγά να μπορώ να δημιουργώ δηναμικές βάσεις δεδομένων
pankou Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Εχω σκεφτέι ότι όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να λειτουργούν σε περιβάλλον browser, γιατί έχω ασχοληθεί με τη δημιουργία ιστοσελίδων, αλλα πώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο;
alexandr0s Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Υπάρχουν 3 βασικά μονοπάτια: 1) Το μονοπάτι Microsoft (χρησιμοποιείς SQL Server Express, .Net για development και ότι καινούργιο βγάζει η MS λες ότι είναι τρομερό) 2) Το μονοπάτι Java (χρησιμοποιείς συνήθως MySQL για RDBMS), και κάνεις development ή με το Eclipse ή με το NetBeans IDE κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας κάποιο Framework όπως το Struts 3) Το μονοπάτι PHP (χρησιμοποιείς πάλι MySQL για RDBMS), κάνεις development με Eclipse, Notepad2, κτλ κτλ πάλι κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας κάποιο Framework όπως το CakePHP ή το CodeIgniter Διάλεξε το δρόμο σου και θα σε βοηθήσουμε ανάλογα.
pankou Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 ποιος από τους παραπάνω τρεις δρόμους μπορεί να διανυθεί ποιό εύκολα και συγχρόνως ποιός έχει τις περισσότερες δυνατότητες;
bobosss Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Πιο ευκολα σύγουρα θα διανηθεί το μονοπάτι τις php.Ευκολο integration με το DBMS χύμα κώδικας πολλά tutorials κλπ. Βέβαια αυτό που βλέπω παραπάνω πως θες να κάνεις δεν ενδίκνειτε να το κάνεις με php.Απ ότι κατάλαβα θές desktop application οποτε μια java θα σου ήταν κουτί. Οσο για το μονοπάτι τις ms απο πλευράς μου δεν συνηστάτε
sgoll Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑCCESS ΣΑΝ DATABASE KAI DELPHI ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. (Η DELPHI EINAI H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ PASCAL)
snk7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 την access μπορεις να την κανεις να παιζει και μεσω browser, εχει καταλληλο export με το πατημα ενος κουμπιου. Ολες οι λυσεις που ανεφερθηκαν ειναι σωστοι και μαλιστα πιο σταθεροι απο αυτον που θα σου αναφερω. Παρ'ολα αυτα θα σου ανεφερω οτι μπορεις να κανεις την access να φενεται οπως θες χωρις αλλες γλωσσες και περιεργες τεχνολογιες. ετσι και αλλιως εχει την VB απο πισω για να κανεις κανα extra που θες. Το κατα ποσο θα φενεται desktop application εξαρταται απο τα κουμπακια που θα βαλεις και θα κρυψεις Επισης εχει και lock technology που επιτρεπει την πολλαπλη ταυτοχρονη προσπελαση και μεσω δικτυου χωρις να εγγαταστησεις σερβερς και τα τινα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.